Fugalaau

Chistyak punavai

O le punavai o Chistyak e mo le aiga o buttercups. O se faʻalauiloaina lea o le taumalulu faʻatasi ai ma se vailaʻau faʻamalosi. O le au e pupuu, saʻo, maualuga 10-15 cm. O lau e lapotopoto; loto-ovoid, lanumeamata lanumeamata. Corolla o se fugalaau o lanu samasama samasama lanu samasama, o petals e manaia.

Springcup (Lower Lesslandine)

O le vaitau fugalaau o le faaiuga o Mati - o le amataga o Aperila. O le laau e elemeral, e fuga mai i le 10-15 aso. I le tautotogo e tupu tele, ma i le faaiuga o Me o le a liu samasama ma faʻapala.

O ituaiga sili ona lelei:

  • Guinea Gold - o fugalaau e susulu auro, o laulaau e lapotopoto i petiole umi;
  • Mamalu - fugalaau e samasama, o laulaau e lapotopoto-ovateva i luga o se petiole pupuu.

O le punavai o le tautotogo e faʻalauiloa i se auala vegetative - e ala ile vaevaega rhizome. I le taimi lava e tasi, o loʻo lafoaʻiina laau ma faʻaleleia vave lava pe'ā uma ona aliali mai le vaʻa muamua.

Springcup (Lower Lesslandine)

Chistyak e le faʻaaogaina ile eleele. E matua tupu lelei i nofoaga faʻamalamalamaina ma lau-paolo. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, e tatalaina le palapala i luga o vao ma vao.

Laʻau e totoina i laina, o le mamao i le va o le 20-25 cm. Aʻo lei faʻamagoina vaega eletise, e fautuaina e tuʻu se tamai fasi i totonu o laau taʻitasi ina ia le faʻaleagaina laau i le faagasologa mulimuli ane. E aveeseina vao i le lima.

Pests ma faʻamaʻi e masani lava e le faʻaleagaina.

E totoina Chistyak i luga o vao ma togalaau fugālaau i le vaiaai o isi vaipuna poo latalata i auala i le faitotoa o le togalaau aina.

Chistyak o se vailaau togafitiga. O sauniuniga e saunia mai ai e fesoasoani i le faʻamaloloina o faʻamalologa.

Springcup (Lower Lesslandine)