Fale taumafanafana

Matou te faʻatutu i le fale se tulimanu taʻaloga mo tamaiti

Ina ia iloa le miti a tamaiti i lo latou lava tulimanu mo taʻaloga ma taʻaloga, e le lava le tuʻuina o le puipui Suetena i totonu o le potu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fatuina se tulimanu taʻalo mo tamaiti e fetaui lelei ma mea e manaʻomia mo le saogalemu, ma o le mamanu e saogalemu ma tumau pe a mafai ai. Ma, ioe, ia faafaigofie mo se tamaitiiti ona taaalo faaletino, o le tutusa lea meataalo, na o le tele ma le malosi.

Taʻaloga taʻavale mo tamaiti: o manaʻoga manaʻomia mo le mamanu ma le faʻatulagaga o le pusa

O se malamalamaaga i le mafuaʻaga, ma o le mea e sili ona taua, mo lē ua fuafuaina e fausia, o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le filifiliga sili mo taʻaloga taʻavale ma elemene e faʻatumu ai le mamanu o se tulimanu taʻaloga mo tamaiti. O le tausaga o le tamaitiiti, o ana faʻamatalaga faʻapitoa, maualuga ma le mamafa e mafai ai e oe ona mamanuina le fausaga ma atiae se seti o faatinoga mo vasega i le lumanaʻi.

Taʻaloga taʻaloga mo le fale e mafai ona maua ai le faʻavasegaga nei:

  • meafaigaluega mo se tamaititi mai le 1 i le 3 tausaga o taʻaloga taʻavale;
  • mamanu mo tamaiti 3-7 tausaga mo le uluai atinae faʻale-tino ma mea tau taaloga;
  • gymnastic corner mo tamaiti mai le 8 i le 14 tausaga;
  • se tulimanu mo le tausisia o le fetaui lelei ma taʻalo taʻaloga i taaloga ma mea faʻaleleia.

E mafai lava ona faia se mamanu tutusa mo se vaega laitiiti o le potu o tamaiti, aemaise lava pe afai e te mafaufau i le mea moni e faapea, faatasi ai ma le faʻatasiga a le tagata lava ia, o le tau e 2-3 taimi e itiiti ifo nai lo le maeʻa maeʻa mai le faleoloa.

O le mea taua lona lua i le filifiliga e fausia mea uma i ou lava lima o le mafai lea ona pulea le tamaititi i le taimi o ana aʻoga, ma tuʻuina atu ia te ia le avanoa e suʻesuʻe ai ia tutoatasi.

A amataina le fausiaina, e tatau ona e malamalama manino ma vaʻai i faʻaaliga uma o le mea o loʻo i ai nei lauulu, oa latou meafaigaluega ma le avanoa mo le tamaititi. I le faʻapotopotoina o le faʻavaeina o le fausaga, i le aluga o taimi e mafai ona e toe faʻaleleia le tulimanu o aʻoga faaletino e tusa ai ma le matua ma le tuputupu aʻe o le tamaititi.

Saogalēmū ma le faʻatuatuaina o manaʻoga autū

Po o le a lava, ae o le mataupu o le saogalemu o le fale mo le pepe ma isi i soo se tulaga e tatau ona i ai i le nofoaga muamua mo soʻo se ituaiga fale taʻaloga. E aoga lenei mea i le tagata lava ia, ma faʻatau i le faleoloa. Mo mafuaaga saogalemu, e tatau i se taʻaloga taaloga mo tamaiti ona tuʻuina atu:

  • mautu pe a faailoa atu i so o se ituaiga o avega;
  • le malosi o sooga o sooga uma ma vaega;
  • faʻatusatusa i le tele i le matua tausaga o le tamaititi;
  • e leai ni faʻalavelave, faʻasalaga masani o le uila eletise poʻo sooga o vaega laupapa e lamatia mo le tamaititi;
  • ia le aofia ai le tulaga masani o le lavelavea o se tamaititi i maea ma maea;
  • e faʻamalosia le tuʻuina atu o le apefai tau taʻaloga i luga o le puipui o loʻo i ai se matai saogalemu.

O le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o mea tau taaloga e tatau ona faia i se auala e le mafai ai e le faʻalavelave ona taofia le avanoa avanoa mo le alu ese mai faʻafuaseʻi mai le potu i le tulaga o le afi, e le poloka le ala ma e le poloka ai le faamalama.

Ae e te leʻi faia ni taʻaloga a tamaiti i ou lava lima, e tatau ona e filifili i le nofoaga o le faʻatulagaga. Filifilia o pito o le faʻaopoopoga i le puipui, laulau ma le fola, e tatau ona e siaki muamua le taulaina natia, o le ala o le tuʻuina o paipu vai ma paipa o le faʻavevela. Aua neʻi faʻaeʻeina fausaga metotia e faʻapipiʻi ai le avanoa i le pusa, faʻaoga, faʻaogaina o faiga faʻainisinia.

Ma, ioe, tulaga i le lotoifale:

  • e tatau ona tele le avanoa mo taaloga;
  • laupapa faʻapipiʻi poʻo slide e le tatau ona malolo e faasaga i moega poʻo nofoa;
  • faʻapipiʻi faitotoa o le tioata e tatau ona i se mamao saogalemu mai le fusi, maea ma le maea faʻaipoʻa.

O le a se mea e mafai e se taʻaloga taʻalo mo tamaiti i totonu o se fale mautotogi

O le faatulagaga masani mo se seti o mea tau taaloga mo le fale taʻavale i le lautele, ei ai se filifiliga itiiti. I le aganuu, e aofia ai ia mea tau taaloga mo tamaiti:

  • le puipui Suetena o se faavae mo se tulimanu taʻaloga;
  • pupuni faʻavaʻa puipui;
  • maea
  • maea faʻamau;
  • trapezoid;
  • mama
  • faasee;
  • maea faʻamau;
  • laupapa faʻapipiʻi.
  • mo taʻaloga inisiua gymnastic mat;
  • pe afai o le tele o le fale e mafai ai, se tamai polo pasiketipolo ma se mama ma se upega.

E faasolosolo lava, ao tuputupu aʻe se tamaititi, o le a sui se tulimanu taʻaloga mo tamaiti i totonu o le fale, o le a faʻaopoopo nisi o lauulu, ae o isi, i le isi itu, o le a aveesea. O le mea lea, o se laupapa faʻapipiʻi taua tele ma se lamolemole lelei o le a faasolosolo malie ona suia lona faʻamoemoega, ma mai le kiriata o le a avea o se laupapa lomitusi. O se tauvaga e tatau ai mo se tamaitiiti e 3-6 tausaga le matua o le a faasolosolo lava ina avea ma nofoaga malolo mo se talavou ma e matua le talafeagai lava mo se tamaititi po o se tamaitai i le 16-17 tausaga.

Ma afai e fausia se tulimanu taʻavale ma ou lava lima i le taimi e tasi ma mo lou olaga atoa, ona sili atu lea ona vave tuʻuina atu le avanoa e faʻaaoga ai le mamanu mo le tele o filifiliga mo le matua o le tamaitiiti mai le pepe seia oo i le matua.

I le isi itu, o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino o le a mafai ai ona avea le taʻaloga ma mea e sili atu ona anoa ma matagofie, aua o le faʻaaogaina o maʻa faʻamalosi ma se faʻavao, o le tele o ufiufi ma se paipa i luga, ma o le pito i luga i le maualuga o le 1.5 mita mai le fola . Faatasi ai ma ia meafaigaluega o le tulimanu, e mafai ona avea ma se avanoa, o se tagata faimalaga, po o se togavao e le mafai ona totogia.

Ae o le tulimanu taʻavale mo le mea pito sili ona itiiti e tatau ona aofia ai se faaseʻe ma se slide, o lenei seti i se potu faʻatasi ma le puipui Suetena e lava mo le tamaititi e iloa ai pe faʻafefea ona faʻamaopoopoina ana gaioiga ma ia mafai ona nofo i totonu o le potu ma se taʻaloga.

O elemene autu o se tulimanu taʻaloga

Po o le a lava le ituaiga o taaloga taaloga fale e filifilia, o loʻo i ai elemene autu. E manaʻomia le faʻatulagaga.

Swedish wall

O le faʻavaeina o se tulimanu o tamaiti i ou lava lima o le filifiliga sili lea mo le faʻatulagaga o le faʻatulagaga ma e faigata ona ofoina atu. O le fausia o fale mautu o le puipui o Suetena e mafai ona faʻapipiʻi lelei i luga o le puipui ma i le tulimanu o le potu ma e mafai foi ona faʻaaoga e avea o se vaeluaga i le fuafuaina o vaega i le potu. Mo le faʻavae, e lua ituaiga o meafaitino e faʻaaogaina - fafie ma faʻamaufaʻailoga.

O le fafie e sili ona lelei i le tulaga o mea tau le tamaoaiga, o ona foliga matagofie i laina fiber masani e faʻafiafiaina ai le potu ma ola, ae o le uamea e fetaui lelei mo mamafa tele, taʻaloga taʻaloga. E moni, o le galue ma le uʻamea e manaʻomia ona i ai tomai i le galue ai i meafaigaluega, e aofia ai le uila eletise. O se ata o le puipui o Suetena, na faʻapotopoto e ona lava lima, o loʻo faʻaalia ai o lona fausaga e faigofie tele ma o le a manaʻomia:

  • paʻu po o laupapa 50 mm mafiafia mo puipui itu;
  • lapotopoto elemene ma le mafiafia o le 20 i le 50 mm, e fuafua i tausaga o le tamaitiiti;
  • meafaigaluega tau eletise mo le gaosiga o laau ma le viliina;
  • mea faʻapipiʻi ma elemene elemene faʻapipiʻi mo le faʻapipiʻiina o puipui.

O le tekonolosi o le faʻapotopotoga ma le faʻatulagaga o le puipui Suetena o loʻo aiaia ai:

  1. O le togafitiga o le pito i luga o le paʻu muamua, ia tuʻuina tutusa foliga ma faʻauma i le tulaga o le faʻamamāina mulimuli o le pito i luma aʻo leʻi vali.
  2. Faailoga ma le puʻeina o pu mo tagata o le satauro i faʻamau.
  3. Lotoina o le fausiaina.
  4. Faʻapipiina o pu mo mea faʻapipiʻi - alofilima, uʻamea puipui, faʻamalologa mo isi laumei.
  5. Pepa vali ma lanu vali ma le lanu.
  6. Tuʻuina o faasitepu i le nofoaga, faʻapipiʻi i le puipui, faʻalo ma le fola.

Mo falemautotogi o maualuga maualuga 2.5 mita, o faʻamau e ave 2.50-2.55 mita le umi. O le lautele o le laʻau e tatau ona le itiiti ifo i le 10cm. Crossbars ei ai le lautele o le lautele:

  • mo tamaiti ei lalo o le 3 tausaga - 2.0 cm;
  • tausaga e oʻo i le 6 tausaga - 3-4 cm;
  • mo talavou - e oo i le 5 cm;

E sili atu le faʻaputuina o le tulimanu tulimanu mo tamaiti i totonu o se fale laupapa laupapa mai laupapa mama, o le malosi o sooga o vaega o le a sili atu ona faatuatuaina i lenei tulaga, ma o le laau lava ia o le a sili atu le saogalemu. Ae pe a valiina e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se varnish ma faʻaopopo mea faʻaopopo o se leo māmā - o se laupapa malamalama e sili atu ona talafeagai mo le potu o tamaiti.

Kolisi ma faʻamau

O se tulimanu taʻavale mo se tamaititi i totonu o se fale e naʻo le tasi le puipui Suetena o le a le maeʻa, e le o se mea e tasi e aunoa ma se alatele ma faʻamau. Mo tamaiti, o le alatele e taua tele o le autu autu lea e faʻamalolo ai le tele o laumei, ae mo tagata matutua e taua tele o se taʻaloga taʻavale tutoʻatasi.

Mo se puipui laupapa Suetena, e mafai ona e ofoina atu e faia ni faʻailoga se lua o le alalaupapa:

  • fausaga laupapa faatulagaina;
  • telefoni feaveaʻi.

O le faia o se taʻaloga taʻavale i ou lava lima, e le faigata le faia o ata o se uʻamea tumau - o le laupapa laupapa tutusa lea e 50 mm mafiafia ma 150 mm le lautele. O le uʻamea lava e mafai ona avea o se paipa paipa poʻo se laau. Faʻapipiʻiina o le puipui o Suetena e faʻaaoga ai mea masani poʻo mea faʻapipiʻi. Faʻamalosia le fausaga e ala i le faʻaopopo 20-25 mm mea faʻapipiʻi tui e pei o le faʻamalosia.

O taʻaloga taʻavale a tamaiti mo le fale e faʻapipiʻi pulou, e faaopoopo atu i pito i luga o le puipui ma le fola, e faʻateleina ona faʻamalosia e le pito i luga o le taualuga i luga o le alatele. O laumei lava latou o loʻo faʻatutuina i luga o le alalaupapa, i luga o kapini faapitoa, uʻamea, filifili, poʻo se maea.

O le ufiufi laau e tatau ona paʻu i le nusipepa ma tatala i varnish i le 3-4 laulau.

O le fausaga uʻamea e mafai ona faʻaaogaina o se faʻalapotopotoga lautele lea e aofia uma ai le faʻavaʻa faʻavave ma faʻamau. O le mamanu o loʻo faʻafeiloaʻiina mai se tulimanu uʻamea poʻo se paipa faʻapitoa. O lenei elemene o le a sili ona lauiloa i le tulimanu taʻaloga mo se tamaititi. Faʻaaogaina e faʻatino ai faʻataʻitaʻiga e atiina ae ai le malosi, ma fai ai se ata o le tamaʻitaʻi. O se faʻateleina faʻatasi ma lenei mamanu o lona agavaʻa. E ala i le faʻapipiʻiina i se tulaga se tasi, e maua ai se pupuni faʻavave, ma toe faʻaleleia, e maua ai faʻamau i se isi.

Fai se apefai, mama, trapezoid

O le taʻaloga a tamaiti mo le ata o le fale, lea e masani ona teuina faʻasalalauga, faʻapipiʻiina ma se numera tele o mea faigaluega, o le mea lea mo le faʻatulagaga atoatoa o le ae maua foi le faʻaleleia o laupepa vaivai.

O le apefai o le maea atonu o le elemene sili ona faigata. Mo lea mea, o le ae manaʻomia ni mea e tele mo togafiti faʻatoʻaga e i ai le lautele o le 35-40 mm ma se maea e faia i filosofi faʻatasi ma se lalaga faʻalua lua. O le seleseleina e tipiina i ni vaega tutusa, o le pito i lalo e togafitia ma le faʻaeteete i le nusipepa ma puʻe pu i se mamao e 20 mm mai le pito. Ole maualuga ole pu e tatau ona 1-2 mm le sili atu nai lo le maea ole maea. O faasitepu e muai vali ma vaneina.

O le maea e le muta, o lea e le paʻu ai itu, o loʻo gaosia i se afi mumu. O le maea e gaugau i le afa, 50-60 cm e alu ese mai le pito i lalo ma nonoa i pito taitasi o loʻo fusifusia. O le laasaga maualuga ua seti ina ia mafai ona taofia le apefai mai se matau poʻo se pa. A maeʻa ona tuʻuina pito i totonu o le lua, ona toe faia lea o le vaega faʻaopoopo. O le mamao i le va o laasaga e masani ona ave 30-35 cm, ae mo tamaiti laiti e mafai ona e faʻaitiitia.

A filifilia se maea, e tatau ona e gauai atu i le lelei ma le maualuga o le lalagaina o le pito i fafo. E le fetaui le lalagaina o filo gaosi mo le tulimanu o tamaiti!

O puipui taʻavale a tamaiti i totonu o le potu e mafai ona faʻaopopoina i mama ma se trapezoid. Mo le trapezoid, o mea lava ia e tasi e faʻaaogaina mo le apefai. E moni, e na o le tasi le alalaupapa e faʻaaoga iinei, o lona maualuga mai le fola e masani lava ona ave i le maualuga o le tuputupu aʻe o le tamaititi.

E mafai ona faia ni atigipusa e 2 papatusi o le plywood multilayer 20 mm mafiafia ma le 25x25 cm le tele. E faapipii faatasi ia papatusi ma le paʻu o le PVA ma faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e faʻaoga ai faʻamau poʻo le faʻavasegaina o faʻata. A maeʻa faʻamago ma se masi, faʻaofuofu i le pito i fafo o le 23-22 mm e vavae ese, ma o le totonu o le 19-18 mm, i le faasologa. O le mama ua moli ma vaneina. E tietie i luga o le alalaupapa e faʻaaoga ai se maea poʻo se maea 10 - 12 mm le mafiafia.

Faaputuga o le faaputuga ma le puipui

O loʻo faʻapotopotoina puipui o tafaoga-i-oe i nisi o vaega:

  1. Muamua, o mea taua autu o loʻo faʻapotopotoina - o le pa o Suetena ma le pa puipui.
  2. Ona fesootaʻi uma lea o mea uma i se mamanu se tasi ma toso faatasi i tafatafa. O loʻo faʻatauina faʻamau i le puipui, fola ma le faʻalo.
  3. O le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia o loʻo faʻatutuina i taula i itu uma. 2 nofoaga faʻatulaga i luga o le fola, 4 i le taualuga, 6 i luga o le puipui. 3 i luga o pou taʻitasi o le puipui Suetena.
  4. A maeʻa siaki le malosi o le tulimanu, ona faʻapipiʻiina lea o elemene i luga - o se apefai, o se trapezoid, mama.