Isi

Tatou te totoina le asters mo fualaau: o afea e mafai ai ona ou totoina

Tau mai ia te aʻu, o le a le taimi e totō ai asters mo tipu? Sa ou faatauina fatu fatu eseese, ae ou te fefe neʻi leai se taimi e totogo ai laau i lona mamalu uma - e masani ona malulu tele ia Aokuso talu ai nei ma i matou.

O ulu lanu eseese o asters e foliga faigofie, ae tumu i le lalelei-o le tagata e masani ona nofo i le fugalaau fugalaau. E le faʻafefe, e faigofie ona tausia, faʻateleina tele, taʻutaʻua taʻitasi-telefoni ma matagofie meaola laiti ... O a nisi mea e mafai e se tagata e manaʻo ai? Ae peitai, e le o tagata uma ae le o soo se mea e mafai ona faamemelo i lo latou totogo, ae ona o le aster o se vaitau umi umi. E oʻo lava i ituaiga muamua e manaʻomia le itiiti ifo i le 3 masina mo se vaomatua e ola ai mai se fatu mumū ma fusi ni taʻai. I le itu i mātū o le aster, e le lava le mafanafana ma le mafanafana mo le olaola, o lea ua tupu ai le aganuu i totonu o laau.

E oo lava i le mafanafana o le itu i saute, o le fugalaau ua tupu e ala i fualaau, lea e mafai ai ona e latalata i le taimi e ola ai ma e tusa lava pe ogatasi ma se aso patino.

O afea e mafai ai ona e totoina asters mo tipu? Aʻo lei faia le lūlūina o fatu, e tatau ona mafaufau i faʻaaliga nei:

  • itulagi faʻaitulagi;
  • fegalegaleaiga eseese.

Vaega o le luluina o aso i nisi o itulagi

Asera fualaau i totonu mo le tusa ma le 2 masina i le averesi. E manaʻomia tele le taimi mo fatu e totogo ai ma fualaau e tupu lelei. Ma, i le tautotogo o le tautotogo, a maeʻa le mafanafana o le tau ma e vevela le palapala, o le vao e siitia atu i se moega fugalaau. I le faʻamuamua, o nei fugalaau e malulu ma e mafai ona ola i soo se tau, ae o le autu autu o le metotia o fatuga e ese si ese - e aumaia ai vavalalata vavalalata.

Faʻalagolago i le mea o le a tupu ai fugalaau, o le taimi o le totoina e siʻi ese ese pe lata mai:

  • i totonugalemu tutotonu, e mafai ona totoina fatu i le amataga o Mati;
  • i totonu o le Urals, e sili atu le tolopoina o le lulu seia oʻo i le faaiuga o le masina;
  • i avanoa Siberia ma faʻatoa tolopo le tulaueleele ia Aperila.

Ae mo le mafanafana o le itulagi i saute i taumafanafana umi, o iina e mafai ai ona e totoina se aster mo meaʻai uma i le amataga ma i le faaiuga o le tautotogo, ia Me, i le taimi mulimuli o le a totogo i le autumn.

Varietal luluina eseesega

O ituaiga taʻitasi o loʻo i ai lava lona taimi tupu aʻe. O ituaiga muamua o le asters e manaomia e oʻo atu i le 3 masina e amata ai le afu, o le mea lea, ina ia maua vave le taumafanafana, e sili atu ona lelei le totoina o laau mo le vaomatua ia Mati. Ae o fua o laau toto, o le a totogo i le ogatotonu o le autumn, e mafai ona faigofie ona totoina ia Me.

I se isi faaupuga, o le a vave ona fuga le aster, o le vave e mafai ona toto, ma le isi itu.