Fugalaau

Mea uma lava e tatau ona e iloa e uiga ile Echeveria totonu ole fale

O le gaosiga o mea tauleleia ua avea ma se fiafiaga masani o taimi. O nei laau totō o ituaiga Tolstyankovye, ma o le tagata e sili ona lauiloa o le cactus, o se tagata nofo umi o fale mautotogi. E sili ona lauiloa le siakiina o le "fugalaau maa." O le tele o ituaiga ma lanu o lenei ituaiga o laau na avea ai ma tagata fiafia i le faamalama o le faamalama ma greenhouses.

Faamatalaga o le echeveria

O le nofoaga e nofo ai laau totino o se maʻa mafolafola o Mekisiko ma Amerika i Saute. O ona laʻau tele i tulaga masani e avea ma puna o le susu mo tagata Aboriginal. O le igoa o le laau na tuuina atu i le faavasegaina o le faamamaluina o le tusiata, o le ata tusi o tusi i luga o le meaola ma laau toto o Mekisiko A. Egeveria.

I le natura, e totogo laau pe i ai foi sina tootoo. I le fale, faʻalagolago i le malamalama, e mafai ona e tupuina se uumi uumi ma ituaiga eseese. O se laulaau mai le 3 i le 15 cm le lautele ma le 25 cm le umi o faleoloa lapopoʻa tele, ma, e pei o soʻo uma, e mafai ona faia e aunoa ma le fafagaina mo se taimi umi. O lau laʻau e fesuisuiaʻi e fesuiaʻi ma malulu. O loʻo ufiufiina i se paʻu vevela, i le taumafanafana e amata ona lanu-papaʻe, e faʻaalia ai le susulu o le la. E mafai e laʻau ona faʻafetaia sina paʻu malie ona o se paʻu vela i le tumutumu, lea e tupu tele i le taumalulu.

O lenei ituaiga o suauu e fuga mai i soo se taimi o le tausaga, ae sili atu i le tautotogo ma le taumafanafana, talu ai e manaʻomia le malamalama tele i le taimi o le fuga. E sili atu ma le 150 ituaiga o laau i totonu, ma o le tele o taimi e na o ni nai susu e mafai ona maua, ona o le avanoa i le toe gaosia.

Faatasi ai ma:

  1. Vave agave, toetoe a aunoa ma se meaʻai ma se lipine ua faaputuputu o laulaau lanu eseese, tusi i luga o le moto. E fuga mai i le tautotogo o le tautotogo.
  2. Echeveria Derenberg e i ai fugalaau fetolofi, ma laʻau o laulaʻau e aoina i vaʻa e pei o le fulufulu. O lau o le tino e foliga tutusa, e oo i le 4 cm le umi.
  3. Faʻaleleia le alofa e leai se aʻa; o le lau e foliga mai o se sipuni, na o le suia i foliga.
  4. Echeveria bristleO aʻu o se tasi o ituaiga taatele mo le faʻaleleia o fale. E umi ona laʻau ma fuga lauolaola, e togi ai le 30 centimeter peduncles.
  5. Echeveria o le ituaiga alugaOu te fai ma sui o le maualalo o laau, ma laʻau lauiloa o paʻepaʻe paʻepaʻe.

Soo se togavao o lenei laau mo tagata e fiafia i fugalaau maa e avea ma se mea fiafia.

Faʻaleleia fale tausi

Ina ia mafai e se laau ona ola lelei i le fale, e tatau ona faia mea e manaʻomia mo tausiga e latalata i tulaga ola:

  • malamalama;
  • vevela i le taumalulu ma le taumafanafana;
  • fafaga;
  • fuālaʻau;
  • palapala eleele;

E le gata i lea, e tatau ona e iloa faailoga autu ma faʻamaʻi o laau. O se vaega tāua o le atinaʻe o aʻa, metotia o le toe gaosia o lenei ituaiga o suauu.

O se tasi o tulaga autu mo le manuia o le laau o le moli. E te le fefe i le susulu o le la, e mafai ona i ai i luga o faamalama uma sei vagana ai le itu i matu e aunoa ma le ufiufi. I le leai o se malamalama, e le mafai ona faʻatali le fugalaau. E oo lava i le taimi o le taotoga, e le o ituaiga uma e manaʻomia le ufiufi. I le tau mafanafana, o le a fiafia le 'aʻai i totonu o le ea fou, matala matala poʻo le pusa. I soo se tulaga, e tatau ona i ai se faamalu e sili atu nai lo le nofoaga e ola ai le solasolo e puipuia ai laulaau mai se ao e leʻi mafaufauina. Pe a oʻo mai le vai, e leai ni laʻau faʻaogaina.

O le vaega pito sili ona faigata i le tausisia o le faʻaleleia i le fale o le faʻamautinoa le puleaina o le vevela. Afai i le taumafanafana o le 22-27 e le faigata ona fatufatu, i le taumalulu i totonu o se potu potu se nofoaga susulu ma 6-8 e faigata ona maua. I le maualuga o le vevela, ua toso le tootoo. Afai e le taua tele lenei mea mo le e ona le palota, ona talia lea e le malo le vevela o le 18 tikeri lelei.

Taua i le tausiga o le mafaufau i le fale o le fafaga. I lenei tulaga, e sili atu le faʻamamaina o le laau nai lo le tuʻuina atu o le tele o le vai. Faatasi ai ma le le lava o le vai, o le laʻau e maanuminumi ona toe faatumu ai lea. A oʻo i le vevela, o le ipu mama e vaivai ma pala e mafai ona amata. I le tau mafanafana, o le suāvai e faʻalelei, o le palapala e tatau ona faʻamamago i le 2/3 le maualuga, ao le lau o sina lau. Pe a faʻafeinu, e tatau ona aloese mai le vai i luga o laau. O le tele o taimi, e faʻaaogaina le faʻainuina o le suavai, e ala i alavai. I le taumalulu, o le suavai e vavaeina, faʻafeinu sina mea e faʻavae i le tulaga o laau. O le maualuga o le susu o le a taitai atu ai i le oti o le solo.

O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona latalata i le natura pe a mafai ai. O le eleele e manifinifi, ma le tele o le oneone ma maa meataalo, o le vailaʻau mai le pito o le peat. E mafai ona e faʻatau eleele faʻasaina mo le cacti ma faʻaopopo mea e aofia ai:

  • oneone lapoʻa;
  • malala muʻa;
  • piliki piliki;
  • vermiculite.

E mafai ona faia faʻatasi e le kulimi faʻamalosi e ala i le faʻafefiloi o le maualuga ma le maualalo o peat, humus leaf, ma faʻaopopo sina biohumus mo meaʻai. A maeʻa le faʻamaʻi falemaʻi pe faʻatau le eleele, faʻaopoopo mea faʻapitoa i le lisi.

O ipu mo le tausiga o le pineveria ua filifilia lautele ma laugatasi, o loʻo maua ai aʻa i luga o le tafailagi. O le tuufaatasiga o le eleele o le mea lea e tatau ai i tamaiti olaola olaola ona manaʻomia le gaosiga masani. O le tagata matua e teʻi atu i se pesini fou pe a manaʻomia. I soo se tulaga lava, latou te taumafai e aua le faamanualia le vao i le taimi o le gafa. O laau matutua e fafagaina i le taimi vevela i lea masina ma lea masina faatasi ai ma ni vai faʻapitoa faʻamalolo mo le gaʻo.

O le ea vevela o se falemaʻi ma le mafanafana i le taumalulu e ala i radiators ma vai vevela e lelei mo le laau. E leai se togafiti ma le faʻamamaina e manaʻomia pe a tausia le echeveria i le fale.

Faʻaleleia le faʻaleleia

O le laau e totoina e fatu, lau laulaau poʻo pito pito i luga o le pusa. Faʻaaogaina fatu e faʻaaogāina e tagata faʻatau e maua ai mea fou teuteu. I le faʻatinoga, e faʻateleina le faʻalauiloaina o le purotu.

O le laulaʻau ua faʻamago mo le tele o itula, ona loloto lea. O le taʻavale e fai i totonu o ni nai aso, o le a faia ai ni togavao fou, lea o le a tupu mulimuli ane i le 2-4 tausaga. Afai e faʻasalalau e le pusa apical, ona mafai lea ona maua le fuga i le tausaga e tasi.

Fuga

Eseese ituaiga o echeveria e tupu mai io latou taimi. E mafai ona e aoina mai se faaputuga ina ia faʻaauau pea le olaola. O le tulaga autu o le malosi o le malamalama mama. O le mea lea, e masani ona maua e fugalaau fugalaau le faʻamalamalamaina o faʻamalamalama. O le fugalaau e sau mai le au o laʻau, o nisi taimi e le lavalava, laʻau. O nisi taimi e sili atu le maualuga i luga o le laau i se maualuga, i isi tulaga e lolomi e faasaga i se togavao. O fugalaau e lelei le pala, ma i totonu o pusa e maua mai ai fatu.

O aoga o le laau

O le faia o se togalaau o le suauu i luga o le faamalama ei ai se aoga aoga i luga o le potu. O le ea ua faʻamaoaigaina i le okesene ma le ozone, faʻalauteleina o le manogi, o laʻei e foliga mai e itiiti. O le mea lautele, o tagata nonofo i le windowsill e faʻaosofia lagona lelei.