O laau

Juniper

O lea laau e pei o le vine (Juniperus) e taua foi o le juniper poʻo le heather. E fesoʻotaʻi atu i le ituaiga o laau talatala poʻo laau o le aiga o le perosi. I le natura, e mafai ona faʻafeiloaʻi i latou i le Itulagi i Matu mai le Arctic e oʻo atu i le vaega o loʻo i lalo o mauga. I le faavasegaga, o le igoa Latina latina o lenei laau "vine" na taofia e Karl Linnaeus, na taʻua i tusitusiga a le tusisolo o Virgil, o le sa nofo i Ancient Rome. O lenei ituaiga e fusia faatasi ai le tusa ma le 70 ituaiga o laau eseese. O ituaiga meaola e sili atu ona fiafia e ola i na o mauga, ae o le laau o lenei ituaiga e maualuga lona tusa ma le 15 mita ma e maua i totonu o vaomatua o Asia Tutotonu ma Amerika, faapea foi i le Metitirani. I fafo atu, o lenei laau e tutusa ma le kilipa, ma e mafai ona ola i le 600-3 afe tausaga. I nofoaga e olaola ai vaovao, e matua mama lava le ea. I aso anamua, na talitonuina o le juniper o le fuainumera tasi o vaifofo mo se gata, i Rusia na faʻaaogaina e fai ai ipu, o le susu e leʻi liua lava i le vevela. O togafitiga eseese mo faʻamaʻi ua leva ona faia mai aʻa, o fualaau oona ma toto ai suauu taua. O fualaau aina o le vaipuni e masani ona faʻaaogaina i le kuka, e avea o se faʻavasegaga mo ipu o manufasi, faʻapea foi i le sauniuniga o sauʻai, marinades, soups, pastes and liquors. O le tele o ituaiga laau o lenei laau e faʻaaogaina i le gaosia o penitala, tootoo ma tufuga eseese.

Juniper (togafiti) foliga

Laʻau o Juniper e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 1-3 mita. Ae o nisi taimi i totonu o togalaau e iai foi ituaiga o laau, o le maualuga o sea laau e 4-8 mita, ae i nisi tulaga e tusa ma le 12 mita. O loʻo faʻatūina le faʻavae. I faʻataʻitaʻiga talavou, o le paʻu ena enaena lanu mumu-lanu, ma i totonu o le laau tuai ua enaena. O nila lapopoa poʻo ni laulaʻau foliga e faʻapipiʻiina i vaega taʻitasi. O ia ituaiga laau toto e leaga. O le manogi ma le manaia o le tofo, o le tamaitai oval cones e oʻo atu i le 0.5-0.9 centimeters, ua valiina i lanu meamata. O tama tane e talitutusa ma laʻau faʻafefeteina o foliga o le oval, e maua ai le lanu samasama samasama ma o loʻo i totonu o le laʻau. O le matua o le faʻaoga e tupu i le tausaga lona lua. I totonu, e i ai a latou fatu e toasefulu, ao i ai i luga o loʻo i ai ni fua o le tino.

E tele ituaiga o ituaiga o laau e totoina, aʻo tuputupu ae i luga o le auala ma le fale. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le talo mai le juniper e sili ona lauiloa.

Juniper Planting

O le a le taimi e toto ai

O le totoina o se fatu i le togalaau e fautuaina i le tautotogo (Aperila poʻo Me). Ma e mafai foi ona totoina ia laau i le tautoulu (Oketopa). O lenei laau e matua fiafia lava i le malamalama, ae o le launiu masani e mafai ona ola i se vaega malulu. E leai ni mea faʻapitoa mo palapala. Ae ui i lea, ua fautuaina e filifili le vaʻavaʻa, susu, oneone tausi pe oneone. O le eleʻele o le eleele e tatau ona i ai i le pH 4.5-7 (faʻalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o vine).

Juniper Seedlings

Mo le totoina i le togalaau, o laau toto e 3-4 tausaga le matutua e talafeagai. E fautuaina e faʻatau i latou i totonu o togalaau faʻatoʻaga poʻo fale tausi maʻi, lea ua lelei ona faʻatutuina. I le tulaga pe afai o le fatuga o loʻo i totonu o se atigipusa, o lona maualuga e mai i le 3 i le 5 lita, ona aʻafia ai lea o le aʻa ma e amata vave ona tupu. Afai e te faʻaaogaina ni fualaʻau tele, ona latou totoina lea o le a e manaʻomia ai se poto masani, ma o le a sili atu ona latou maua aʻa. Vaʻai ma le faʻaeteete le seedling ao le i faʻatau. Afai ei ai ni faʻamaoniga o le maʻi, ona sili atu lea ona le lelei le mauaina o sea tulaga. A totoina se laau, taumafai e taofi le eleele i luga o ona aʻa. O le mea moni, afai e faʻamaʻape le palapala, o le a oʻo atu ai i le manua i fautuaga o aʻa, o se taunuuga, o le a maʻi le seedling mo se taimi umi ma o le a iu lava ina maliu. Afai e totoina le fatu i totonu o se atigipusa, ona mafai lea ona totō i le togalaau i soo se taimi i le gasologa o le vaitau, ae e sili atu le vavaeese aso. A o le totoina se laau, e tatau ona faatofu lona aʻa i le vai mo ni nai itula. E fautuaina le totoina o laʻau laiti ma lau aʻa i le taimi o le tautotogo poʻo le aso mulimuli o le taumafanafana i le tau susu. Afai e manaʻomia, e mafai ona togafitia aʻa o le ogaumu i se meafaigaluega e faʻaolaina ai le tuputupu ae o aʻa, (Kornevin) i le taimi lava e leʻi totoina.

E faapefea ona toto

Afai e ola tele le laau, ona tuu lea i le va o le vao ia 150-200 centimeters. Afai o le vao e faʻatusatusa, ona mamao lea i le va oi latou e tusa ma le 50 simita. O le loloto o le fosasa saʻo tonu lava i le tele o le vaega o le eleele o le fatu, aʻo lona tele e tatau ona sili atu i le aʻa i le 2 pe 3 taimi. Afai e le tele tele le fatuga, ona lava lea o se pu o le 50x5050 senitimita. O le afa o le masina ao le i amataina, tuu se vaega o piliki ma oneone mo le alavai i le pito i lalo o le lua, ma lona maualuga e tatau mai le 15 i le 20 senetimita. A maeʻa lena, ona faʻatumu lea o le 2/3 lua i le paluga o le oneone, e aofia ai le oneone, eleele palapala ma le peat (1: 1: 2), lea e tatau ona sasaa ma fefiloi lelei ai le 200-300mm o le nitroammophoska. Afai e te totoina vine juniper, ona e sasaa atu lea o le ½ vaega o se pakete otaota i le eleele. E le gata i lea, afai e totoina i eleele oneone, o lona uiga e tatau foi ona e sasaaina le afa pakete palapala. A totoina Cossack juniper i le eleele, sasaa 200 i le 300 kalama o le falaoamata o le dolomite. A maeʻa le afa o le masina, o le a faʻavaivai le palapala ma e tatau ona totō se fatu. E tatau ona tuu se fatu laau i totonu o se lua ma tumu ile palapala i le paluga o se mea tutusa, ae aunoa ma le fugalaau. A uma ona totō se fatuga tele, ona tatau lea ona i luga o le eleele le ū o le ua i le 5-10 senitimita. I le tulaga pe afai e le tele tele le laau, pe a uma ona totōina, e tatau ona i ai lona ū i le tulaga tutusa ma le eleele. O le lipi ua totōina e tatau ona faʻafeinuina, ma pe a faʻafefiloi le vai, e tatau ona faʻatumu le pito o le poloka poloka i se laʻau o mulch (selu, peʻa poʻo ni meaʻai laupapa), o lona mafiafia e tatau ona mai le 5 i le 8 senitimita.

Auala e tausi ai i le togalaau

Tuputupu ae

O le tuputupu aʻe o le juniper e faigofie tele. I le gasologa o le vaitau, e tatau ona na o le vevela vevela e tatau ai ona faʻafeinu, ma le 1-2 lapa vai na ave e le tagata matutua matua. E talileleia Juniper i le faʻamamaina o laʻau, lea e fautuaina ina ia faia faʻa-tasi i le vaiaso, ae maise lava o lenei faiga e manaʻomia e saina ma masani. O taimi taʻitasi, o le palapala o le eleele e latalata i le lio e tatau ona tatala ma vela e tatau ona toso i fafo. E fautuaina Juniper e fafagaina i le tautotogo, mo lenei faamoemoe, mai le 30 i le 40 kalama o le nitroammophoska e tatau ona tufatufaina i le pito i luga o le poloka poloka. E tapunia le fugalaau i le palapala, ona mautinoa ai lea o le vai. I lea tulaga, afai e totō le laau i se eleele le lelei, ona tatau lea ona faʻaleleia i lenei metotia i le taimi atoa o le tuputupu aʻe, ae i le taimi lava e tasi, o le malolo i le laei e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 vaiaso.

Teuteu

Lavea vine, teuteu, pe a latou mananao e faia se pa puipui mai lenei laau. I isi tulaga, o le teuteuina e le tatau ona faia. Ae ui i lea, afai e te manaʻo e fausia se togavao, e tatau ona e faʻaeteete. O le mea moni, afai e te vavae ese se mea e le maoaʻe, ona umi lea o le taimi e toe faʻaleleia ai, talu ai o se faʻalauiloa televave lea. O tagata poto faapitoa e fautuaina le teuteuina o le mama ma le vevela, ma e mafai ona vavaeina na lala ua leva ona uumi pe foliga leaga.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

E tupu e tatau i se tagata matua ona totoina i se isi nofoaga. E tatau ona manatuaina, mo se tagata matua, o le totoina o fatuga e tele naua le atuatuvale, ma sili atu foi mo le juniper. E ono mafai ona faʻapipiʻi se lala laau e faʻaleagaina ai i se mea itiiti e mafai ai? E uiga i le auala e saunia ai le lua faʻaleleia mo se laau ua tuʻuina atu, ma pe o le a le tele e tatau ai, o loʻo taʻua i luga. O le togavao lava ia e tatau ona saunia mo le toe faʻaaoga. I le tautotogo, e tatau ona e sola ese mai le ogalaau poʻo le vaomatua mai le 30 i le 40 senitimita, ona ave lea o se suo maa ma faʻaaoga e tipi ai le eleele i le loloto o le bayonet. O le mea lea, e mafai ona e vavaeese aʻa laiti mai le aʻa o le juniper. Ona tatau lea ona e faʻatali seia oʻo i le amataga o le tautoulu po o le vaitau o le tautotogo. I le taimi lea, i totonu o le va o le eleele, lea na vavae ese, o aʻa talavou o le a maua le taimi e ola ai. O se taunuuga, e mafai ona toe totoina le laau toetoe a leai se faʻaletonu.

Iniseti leaga ma faʻamaʻi

E masani lava o lenei laau toto e afaina i se maʻi faʻaleagaina e pei o le ele. I totonu o le togavao faʻamaʻi i luga o tupuga, vaʻa, nila ma skeletal lala o le faʻavae foliga foliga. I le ū o le matua, o loʻo fulafula ma sagging, ao i luga oo latou luga le paʻu ua mole, malepelepe, ma o se taunuuga, e leai ni manua ogaoga e faʻaalia. O lala ua mamaʻi e mamago ma feoti, aʻo faʻapipiʻi solo le nila ma paʻu'ū. Afai e le togafitia le laau, o le a oti. Ina ia puipuia lenei mea, o le taimi lava e maitauina ai le siama, e tatau ona vavaeeseina ia lala ua pisia, aʻo manuʻa ma vaega ua faʻamaʻiina i se vaifofo o le sulfate copper (1%), ona tatau ai lea ona faʻafefiloi i ituaiga o togalaau poʻo le tapuni. O na lala na vavaeina e tatau ona faʻaumatia. Mo faamoemoega puipuia, e fautuaina ia vaʻai le launiva i le tautotogo ma le autumn ma se paluga Bordeaux (1%) poo se gaioiga faapena. E le gata i lea, e mafai ona pagatia i latou e ala mai i itu eseese, mimiti, aʻafia o paʻu o lala, cancer o le biorell ma le faʻamamaina mai lala. O nei faʻamaʻi uma e mafai ona faʻamalolo i le auala tutusa e pei o le ele. E tatau ona manatuaina afai e te tausia lelei le vaomatua, ona le afaina lea i soo se faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

I luga o le vaomatua e mafai ona foia ia iniseti leaga e pei o:

  1. Moto Miti. E mafai ona e faʻaumatiaina i le fesoasoani a le Decis solution (2.5 grams o mea i le pakete vai). E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga 2 taimi ma se malologa o le afa masina.
  2. Aphids. I lenei tulaga, e tatau foi ona faia togafitiga i le 2 taimi ma se malologa o le 2 vaiaso ma le Fitoverm solution (2 kalama o le tino i le 1 pakete vai).
  3. Spider mite. E tatau ona togafitia le faʻaaogaina o siama i se vaifofo o Karate (50 kalama o le tino i le 1 pakete vai).
  4. Scaffolds. Mo le faʻafanoga, e tatau ona e faʻaaogaina se vaifofo o Karbofos (70 grams i le 1 pakete vai).

Vaega o le tuputupu ae i Moscow

Juniper faʻatoʻaga i Moscou ma Moscow, i le mea e lelei ai le tau, e leai se eseesega. O lenei laau e faʻafefe ai le taumalulu lelei, ae ui i lea, ua fautuaina e puipui laau laiti i lala vavao mo le taumalulu.

Juniper faalauiloa

E faʻapefea ona ou faʻamalosi

O fua o lenei laau e mafai ona faigofie ona faʻatau, ma o le mea lea e leai se manaʻoga faʻapitoa e faʻaaogaina auala eseese o le faʻalauteleina o le vaomatua. Ae afai e te manaʻo e totō vine ma ou lava lima, e tatau ona e manatua o fuga fuga e mafai ona faʻaleleia e ala i le taoto, ma laau ma togavao - e ala i laulaʻau lanumeamata ma fatu.

Juniper sosolo fatu

A o le lūlūina fatu o lenei laau, e manaʻomia ona saunia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻamaonia, ma o le a manaʻomia ai le malulu. I totonu o se atigipusa ua tumu i paluga eleele, e tatau ona e lūlūina fatu, ona ave lea o lenei koneteina i totonu o le auala ma tuu i lalo o le kiona. O fatu e tatau ona i ai iina mo le 4-5 masina. O fatu ua saunia ua lūlūina i nofoaga tatala i Me. Afai e te manaʻo ai, ia Me o le a mafai ona e lūlū fatu e leʻi saunia, ae i lenei tulaga e tatau ona e iloa o fua muamua o le a na o le tausaga e sosoo ai. I nisi o ituaiga ituaiga o laau, o fatu ei ai se atigi eleelea e fesootai ma lenei mea, aʻo le i totoina, e tatau ona taulaʻi. O le mea lea, ina ia faatelevaveina le germination, o fatu e afaina i le suka pe faaleagaina ai le membrane mechanically. O le mea lea, o le metotia e masani ona faʻaaogaina o le taimi e tuu ai fatu i le va o laupapa e lua o loʻo teuteuina i le niusipepa i totonu. Ona manaʻomia lea ona sufulu. A maeʻa le fatu, ona totoina lea i le eleele, aʻo le loloto o le nofoaga e tatau ona i ai mai le 2 i le 3 senetimita. O le tausia o fatu toto e faigofie lava. E talafeagai le fufuluina o luga o le moega ma se paʻu o le mulch, faʻafeinu pe'ā tatau, i le aluga o aso muamua e 14 e tatau ai ona puipuia le togalaau mai le la susulu. E tatau foi ona e faʻamalositinoina le pito i luga ole moega ma toso ese vao vao. I le tolu o ona tausaga, o le a mafai ona gafa le fatuina i se nofoaga tumau, ma sosolo faatasi ma se paʻu omea.

Faʻasalalauga Juniper e ala i le tipi

O teuteuga teuteuina e le o faʻalauteleina e fatu; E tatau ona latou saunia i le tautotogo, aʻo tipiina ese mai le vavaeina o mama ua uma ona faʻataʻitaʻiina e vavaeina. O le umi o le 'au e tatau ona mai le 5 i le 7 senitimita, ae e tatau lava ona i ai le 1 poʻo le 2 i totonu o tulafono, faʻapea foʻi ma se mulivae. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona vavae ese le taʻavale, ae o le a saeia e lima ina ia tumau ai pea se fasi paʻu mai le matua matua i lona pito. I le taimi lava lea, e tatau ona togafitia le 'au ma se meafaigaluega e faʻaolaina ai aʻa. Ma o le mea sauniuni mo le totoina e totoina e tusa ai ma le 7x7 masini i le eleele e aofia ai le oneone ma le peʻa (humus) e ave i le fua faatatau 1: 1, ae tatau ona fufuluina le eleele i oneone paʻu (mafiafia ile vasega mai le 3 i le 4 senitimita). A uma ona totō, e tatau ona ufiufi taʻitasi taʻitasi i se ipu fagu. E tatau ona faʻalolotoina le aʻa i 15-20 mm, pe a fesootaʻi ma lenei mea, o le aʻafiaga o le a tutupu i le oneone. I le amataga o le vaitau o le tautoulu, o aʻafiaga o le a aʻafia, ae ui i lea, o le faʻaaogaina i se nofoaga tumau e mafai ona faia i le naʻo le 2 tausaga.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Afai e fetolofi le vaomatua, ona faʻalauteleina lea e mafai ona faʻaaogaina le faʻalanu. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaleleia le laau i lenei metotia i le gasologa o le vaitaimi o le tuputupu ae malosi. Mo le faatalanoaga, e tatau ona e filifilia talavou, e le o ni paranesi paʻu, talu ai e vave ona latou maua aʻa. Muamua e te manaʻomia e vaʻaia le palapala ile laʻau, faʻafefiloi i le peʻa ma le oneone, ona susu ai lea. I le maualuga o le 20 simetimita mai le faavae o le taoto, e tatau ona saʻoloto mai nilala, ona tatau lea ona pipiʻi le vaega lenei i luga o le palapala ma faʻapipiʻi i ni pu. A maeʻa le 6-12 masina, o le a tuʻuina aʻa i lalo, ae o le taimi lenei e tatau ona faʻamalosia le faʻalauteleina ma faʻamalosi foi. A maeʻa ona totogo lauulu talavou i luga o le taoto, e tatau ona vavae ese mai le matua matua ma totō i se nofoaga tumau.

Juniper e taumalulu i le atunuu

Pau

I le autumn, e tatau ona amata ona saunia lenei laau mo le taumalulu. Mo le faia o lenei mea, ua teuteuina le launiu mo le tumama, ae o le manua, mago ma lala ma lala ua ola i le itu sese ua vavaeina. Ona togafitia lea o le togalaau ma le ogatotonu o le lio faataamilo i se vaifofo o le vai Bordeaux (1%) ina ia puipuia ai faamaʻi eseese ma iniseti leaga.

Winter

Juniper e teteʻe i le malulu. I nofoaga e maua ai le malulu, e le manaʻomia ona ufiufi mo le taumalulu, ae tatau ona tosoina lala faʻatasi ma le twine. E fautuaina le ufiufi o laau laiti mo le taumalulu ma lala paʻu.

O ituaiga autu ma ituaiga o vaomatua ma se ata

I le mamanu o le laufanua, e matua lauiloa lava le launiva, o lea e taumafai ai tagata atamamai e atiina ae ni mea fou ma sili atu ona manaia.O le tele o faʻatoʻaga o meaola masani o lo o ola lelei i latou i totonu oa latou togalaau. Lalo o le a tuʻuina atu ai ituaiga o meaola e sili ona lauiloa, ituaiga ma fomu o lenei laau, faʻapea foʻi ma a latou faʻamatalaga puupuu.

Juniper (Juniperus communis)

O se laau laʻau poʻo se laau, o le maualuga e mafai ona ese mai le 5 i le 10 mita. O le ogalaau le lautele e oʻo atu i le 20 simita. O le laau ei ai sona pale paleni tele, ma o le vao o le ovoid. O le filo fibrous e lanu enaena-fulafula, ma o laʻau e mumu-lanu mumu. Green, tusitusi, o nila nila o le fana. O le umi o le nila e mafai ona oʻo i le 15 mm, ma latou tumau i luga o lala mo le 4 tausaga. Ua matauina le fugalaau ia Me. Fugalaau fafine e lanu lanu meamata ma fugalaau fugalaau e samasama. O le umi o le ola o lenei laau pe a ma le 200 tausaga. Cones o se lapotopoto lapotopoto e oʻo atu i le 10 mm, ae o le laititi o latou lanu lanu meamata, ma o tagata matutua o se uliuli uliuli, o loʻo i ai se paluga o le solo i luga o latou luga. Eseesega o lenei laau toto:

  1. Paʻu (paʻu) - O se fusi e felafolafoaʻi lautele e maualuga lona maualuga e mafai ona oʻo i le 100 inisi. O ona nila e le tutusa le umi ma le manifinifi e pei o meaola autu.
  2. Montana - o se ituaiga fetolofi maualuga e oʻo i le 20 centimita. O lala o le seleselega e mafiafia ma pupuu.
  3. Green Kapet - O lenei laau afu fetolofi ua i ai se pale paleni. O ona laumei vaivai e valiina i se lanumeamata lanu meamata. Mo le 10 tausaga, o le laau e mafai ona ola na o le 10 sima le maualuga. I lenei tulaga, o le palealii lautele e mafai ona oʻo i le 150 simita.
  4. Faʻavae o se foliga faasolo. O le laau e maualuga lona pito i luga, e oʻo i le maualuga e 150 centimita, ma le lautele e 30 centimita. I luga o le tafe mai o pine, o loʻo i ai ni apalai pupuu, i lalo o le lanumeamata lanumoana, ma o loʻo i luga se lanu violēlūlū.

O loʻo i ai foi le tele o ituaiga ma ituaiga o ituaiga meaola, mo se faataitaiga: Horstmann, Erect, Nana Aurea, Meyer, Pyramidilis, Repanda, Sentinel, ma isi.

Juniper Virginia (Juniperus virginiana), po o le "penitala"

O se laau maualuga i le maualuga e mafai ona oʻo i le 30 mita. I faʻataʻitaʻiga talavou, o le pale e i ai se fuamoa fuamoa, ona faasolosolo malie lava lea ona salalau ona o lala lautele. O le ogalaau i le lautele e mafai ona oʻo i le 1.5 mita. O le paʻu o le exfoliating o loo valiina i le lanu-lanu mumu po o le lanu uliuli, ma o lala laiti e lanumeamata. Laititi, faʻamalosi po o ni nila o le nila se lanu lanumeamata lanumoana. I le lautele, o vine toto e mafai ona oʻo atu i le 0.6 centimita, o lo oi ai la latou lanumoana lanu uliuli ma se fuga o se lanu vaivai. Fausia talu mai le 1664.

O le laau sili ona lauiloa o lenei ituaiga o le Blue Arrow. E i ai ni ona ituaiga: fuga-foliga, o le koluma e pei o le pine. E aofia ai Grey Oul, Glauka ma Boscle Perles, faatasi ai ma nila lanu moana, Robusta Green ma Festigiata - tila lanumoana-lanumoana, Canahertia - nila lanumeamata lanumoana, Silver Sprider - greenish-silver needles.

Juniper horizontal pe tatala (Juniperus horizontal)

I lalo o tulaga masani, e mafai ona maua lenei laau i Kanata ma le Iunaite Setete. E fiafia e ola i luga o mauga, luga o le oneone o vaitafe ma vaituloto, faapea foi luga o mauga. O lenei ituaiga fusi e maualuga lona maualuga e mafai ona oʻo ile 100 sene. E i ai ni lala uumi ma ni paʻu ua teuteuina, e vali i lanu uliuli lanumoana. O nila e mafai ona lanumeamata pe lanumoana, ae i le taumalulu e foliga mai o se lanu enaena. I le lautele, o fua e mafai ona oʻo atu i le 0.9 centimita, latou te lanu uliuli ma lanu moana ma se paʻu o lanu lanumoana. O lenei ituaiga o meaola ua faʻaleleia talu mai le 1840. O ituaiga sili ona lauiloa o:

  1. Andorra Compact - O lenei cultivar e mafai ona ausia se maualuga e 30 i le 40 centimita. O le pale o le pale e tusa ma le 100 centimita, ma o loʻo i ai se foliga o le aluga. O paranesi e tulaʻi mai luga. Laititi, lanu lanu e lanu enaena-lanumoana, ae i le taumalulu latou te lanu viole.
  2. Plumeza (Andorra Jupiter) - i le maualuga e mafai ona oʻo atu i le afa mita le uʻamea laʻau, ma i le lautele - e tusa ma le 2.5 mita. O lala e taoto i luga o le eleele. I luga o laʻau e fai i fulufulu mamoe o loʻo i ai ni nila o le nila. O nei nila e valiina se lanumeamata lanumeamata-lanumoana, ae i le taumalulu latou te maua ai se lanu violē.
  3. Prince o Wales - o le maualuga o lenei ogalaau fetolofi e mafai ona oo i le 30 centimita, ae o le pale e maualuga lona maualuga i le 250 simita. O le paʻu o loʻo i ai se lanu uliuli. O le lanumoana lanumoana i le taumalulu e ave i luga o se lanu mumu mumu.

Juniper Cossack (Juniperus sabina)

I le maualuga, e mafai ona oʻo atu i le 500 'centimeter lenei ogalaau fetolofi. E vave lava ona tupu i le lautele, o se taunuuga o lea mea ua fausia ai vao malulu. O le tele o taimi e mafai ai ona e faʻafeiloaʻi ituaiga o laau, e mafai ona oʻo atu i luga o ogalaau i luga o le 4 mita. O nei meaola e lua ituaiga o nila lanumeamata lanumeamata, e pei o le: i totonu o faʻataʻitaʻiga talavou-o le faʻala, o tagata matutua - scaly. O ia laau afu ua i ai sona uiga taua, afai e te togiina i pine pine po o tipu, e mafai ona e sogisogi i se manogi manogi. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le laau e aofia ai le sabinol (o le suauʻu oona). Faʻaleleia talu mai le 1584. O foliga sili ona lauiloa:

  1. Capressifolia - i le maualuga, o lenei laau e vaivai le laʻau e mafai ona oʻo i le afa mita. E i ai lona lautele pale. Ua matala laula, faʻalautele mai le pito i lalo o le laau ma tulaʻi i luga. O sikula o Scaly ua i ai se lanu-lanumeamata lanumeamata. O nilalalalala e masani ona oʻo mai i le pito i lalo o le pale.
  2. Femina - i le maualuga, o lenei laau toto e oo i le 150 simetimita, ma o lona palealii ei ai lona lautele e tusa ma le 500 inisi. Le lanu o le paʻu e lanu-mumu, ae i luga o le vaetogo e lanumeamata le lanumeamata. O manogi Scaly e manogi ma le manava, valiina i le lanumoana.
  3. Mas - o se vao maualuga e mafai ona oʻo mai le 150 i le 200 senitimita, ao le pale e i ai lona lautele pe a ma le 8 mita. O le lanu o le paʻu ua sinasina mumu. I le vaega pito i lalo o le pale, nila o nila lanu meamata o lanu lanumeamata, ma le pito i luga - lanu uliuli.

Saina Juniper (Juniperus chinensis)

O lenei laau o loʻo i ai le pale pyramidal, lea e oʻo ile maualuga i le 8 i le 10 mita. Ae ui i lea, o nisi taimi o loʻo i ai se togavao e tafe i le palapala pe faʻapala. O le paʻu o le exfoliating ua i ai se lanu uliuli-lanu-mumu, ma ua valiina laʻau i le lanumeamata lanumoana. O le laʻau e mataʻutia, ae i le pito i lalo o le pale po o faʻataʻitaʻi talavou o loʻo i ai ni nila nila. Eseesega e lauiloa:

  1. Stricta - laʻau faʻamavae tele-o lala tetele. O lala e vaeluaina ma ola aʻe. O pusa tuusao e puupuu lava. Olalalalalala, o le pito i luga e iai le lanu-lanumeamata, ma i le vaega pito i lalo, e peiseai o loʻo ufiufi i le paʻu. I le taumalulu, e vali lanu samasama-nila.
  2. Olympia - O se faʻavaʻaiga faʻapitoa. Fausia lala, lala pupuu. E lua ituaiga o nila: scaly lanumoana lanumoana ma le faʻalanusili-lanu-lanumeamata.
  3. Iapani - o se fulufulu foliga, fetolofi, ma le keglevidnoy foi, i le maualuga e oʻo atu ile 200 senitimita. O lala pupuu e sili ona leaga. O le laʻau matala o loo valiina i se lanu lanumeamata lanumeamata.
  4. Gold Coast - i le maualuga, o ia laau toto e mafai ona oʻo i le 100 centimita, aʻo le lautele o le pale e 300 centimita. O nila e samasama-auro, o le a sili atu ona pogisa pe a oʻo mai le tau.

Juniper rocky (Juniperus scopulorum)

O le fanau mai o sea ituaiga laau o Amerika i Matu. O le vaaiga o loʻo faʻatusalia e se vao po o se laau, lea e oʻo atu i le maualuga o le 18 mita. O le pale e amata mai i le faavae ma ei ai sona foliga lautele. E iai le vaimatua o le 15 mm, o loʻo valiina i lanu lanumeamata poʻo lanu-lanumeamata. I le tele lava o tulaga, e maua ai nila matala, ae o loʻo i ai foʻi ni laulaʻau faʻalanisi. I luga aʻe o fualaau uliuli uliuli o loo i ai se osofaiga o se lanu vaivai. Fiafia ituaiga:

  1. Faʻaaloalo o se fuga e fetolofi. I luga o lala paʻu vaivai o loʻo i ai lala e pei o fuga e faʻafefeteina. O le umi o le falala paʻu e tusa ma le 0.5 inisi le umi, i le pito i luga e lanu moana, ma o loʻo i lalo e lanu-lanumeamata.
  2. Springbank - o le maualuga o se vaomatua vaiti lauitiiti e tusa ma le 200 centimita. O ona lala pito i luga e fesuisuiai ma vavae ese mai le tasi ma le isi, ma o le pito i luga o le mama e toetoe lava o le taua. O sikulima sikula e maua ai le lanu-siliva-siliva.
  3. Skyrocket - Dutch tall cultivar ma se agavaʻa vavalalata. A oʻo i le tolu tausaga, o lona maualuga o le a tutusa ma le 10 mita. O loʻo i ai ni taʻavale saʻo ma lauulu lanumeamata.

Scaly Juniper (Juniperus sikuea)

O lenei meaola e matua fesuisuiai, ma o loʻo faʻatusalia mai e se laʻau vao, lea e mafai ona oʻo i le maualuga e 150 centimita. Le lanu o le paʻu o le enaena uliuli. O manua papaʻi, maʻila, lanu moana e lanu uliuli lauusiusi, ma i luga o loʻo i ai se mea e sili ona paʻepaʻe ona o fomaʻi. Le lanu o le fua o le uliuli. Fausiaina talu mai le 1824. Vaʻaia lauiloa:

  1. Blue star - I le maualuga, o le dwarf Dutch cultivar e oʻo atu i le 100 centimita. O le limite o le pale malulu o se foliga semicircular e tusa ma le 200 centimita. O nila o le blue-blue, e sili ona matagofie le tilotilo i le faaiuga o le tautotogo e amata i le vaitau o le taumafanafana.
  2. Meyeri - o se foliga teuteu o se togavao. A o laiti le laau, e matua tele lava lala, ma o le maualuga o le tagata tino faataitai e eseese mai le 2 i le 5 mita. O nila e matagofie tele-e paʻepaʻe.
  3. Rodery - O le ogalaau faʻasaina o loʻo i ai se foliga eleelea. O lona maualuga e tusa ma le 150 simita. Olati laititi pupuu laulaau e maamaʻa, latou lanu lanumoana i luga ma lanu meamata.

Juniper medium (Juniperus x media)

O lenei totoga o le taunuuga o le sopoia o Saina ma Cossack junipers. I totonu o lenei ogalaau, o lala o foliga e pei o le fausaga ua maeʻa. E lua ituaiga o nila: i totonu o le palealii, o se mea e faʻapala, ma o le mea e totoe o le faʻavalea. I le taimi o le tuputupu aʻe, o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumoana, ae ua faʻapogisaina le taimi. O le maualuga o laau matutua e 300 centimita, ao le lautele e 500 inisi.

O le ituaiga sili ona lauiloa o le Mint Julep. O lenei mea o se laau gaogao, e aofia ai le tuputupu vave vave. O le foliga o le pale o le galuga. I le sefulu o ona tausaga, o le maualuga o le fale e 150 centimita, ma le lautele e 300 centimita. Talu ai ona o le lapoa o le ogaoga e tele, e masani ona totōina i togalaau tele ma paka.

O loʻo faʻaleleia foi ituaiga meaola e pei o: Daurian, pepelo poʻo le faʻaitiitia, Cossack sese, mamao, Sargent, Siberia, malosi, Turkestan. Ma isi ituaiga o ituaiga ma ituaiga.

Juniper Properties

Faamalologa meatotino

Mo se taimi umi, o lea ituaiga laau ua manatu o se fofo mo soʻo se faʻamaʻi. O fualaau talavou, aʻa, ua taʻua o vailaau, ae masani ona faʻaaogaina mo le togafitiga o vaʻa. O aʻa o le a fesoasoani i le fofoina o le gasegase, bronchitis, maʻi paʻu, ma maʻi o le manava. O le laau e faʻaaoga le toothache, fulafula, faʻasolosolo le gaioiga o le fatu, aveese faʻamalositino faagasologa i totonu o le tino ma le paʻu o le tino, faʻasaʻo le toto totoʻa ma le toto, ma faʻaumatia le taʻavale. O se teuteuga o lala e togafitia ai diathesis. Olala ei ai le malosi o le antibacterial, lea e malosi atu nai lo isi laau. O le tuufaatasiga o fualaau aina e aofia ai gaʻo, gaʻo, sugar, iron, manganese, copper, aluminium ma le suauu taua, lea ei ai le faʻafeololo, antimicrobial, faʻasolosolo ma le faʻamoemoe. O loʻo faʻapipiʻi mai i le decoction o le fualaau aina i luga o sooga mumū, ma ua faaopoopo i le taele ma le rūmāmati ma le gout. O le gaʻo e faʻaogaina i le tautala e fesoasoani e faʻaleleia ai le manava ma le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia le vavaeese o le talo ma faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal.

Totoga mo se teuteuga o fualaau aina: tafe 1 le sipuni tele o fualaau aina ma faaopoopo i le 200 kalama o vai fou. Tuu le faʻavela mo le 10 minute. E tatau ona faʻafefete le suka i le 30 minute, faʻalavelave.

Contraindications

E le mafai ona ave le Juniper i le taimi o le maitaga, maualuga le maualuga o le toto, maualuga le mumū o gaʻo ma le le faapalepale.