Laʻau

Tausiga tatau o le campanula i le fale

Campanula o se fale lauiloa, matagofie, lea e masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga o totonu. E toatele e iloa o ia i lalo o le igoa "Faʻaipoipo ma le Fafine." Vaʻaia, o fugalaau o Campanula e pei o logo. Mafaufau i foliga o togalaau i le fale.

Campanul Care

Campanula o se aganuu o tausiga le lelei. Faʻatasi ma le totoina o faʻatoaga e mafai lava ae le o le sili ona poto masani fugalaau. Ae peitai, ina ia mafai e le tolauapiga ona faamalie ona logo, ma o le laau lava ia e maloloina, e tatau ona mataituina nisi tulafono mo le tausiga.

O le tolauapiga o loʻo faʻaalia i ata lafoia
Le lanu o fugalaau e vaivai. O ata e ono mafai ona fai: paʻepaʻe, blue, lilac.

Campanula ua taʻua o le "fugalaau o le fiafia faaleaiga." E mafua mai i le mea moni o loʻo i ai se faʻailoga e fai mai afai e te tuʻuina atu i le ulugalii fou (faatasi ma fugalaau lanumoana ma le sinasina) mo le faaipoipoga, ona pule ai lea o le filemu ma le alofa io latou aiga.

Nofoaga i totonu o le potu

E fautuaina e filifili sisifo ma sisifo. Afai e te tausia le aganuu i le faamalama i saute, e tatau ona e natia mai i ave saʻo o le vevela o le la. I le faamalama i matu, o le a le lava le malamalama.

I le taumafanafana, e fautuaina e ave se ipu o aganuu i luga o le loggia, faapaologa poʻo le faapaologa. E mafai ona e ave Campanula fafo i le lotoā, i le mea o le a tupu vave ai ma fuga lauulu.

O le tele o tagata fai vine e fautuaina le tuu o le fugalaau e le o luga o le windowsill, ae i luga o se fugalaau faapitoa i tafatafa o le faamalama, aua o le campanula e tupu vave ma matagofie. O nisi ua ola i luga o ato tautau, talu ai ona o lenei togalaau o le tolauapiga o le campanula ua matua pauu i lalo, ma o le laau e foliga mai o se mea taua.

E le talafeagai le totoina o se fugalaau i se taofiga - o le manaʻoga lea o le tagata faʻatau

Fuavai ma le Faasaoina o tulaga

Campanula e manaʻomia masani ma tele fafaga. E taua tele lenei mea i le vevela vevela, faapea foi ma le fale o loʻo i tafatafa o mea masini afi.

E le tatau i le vai ona paʻu i le eleele.

A o lei amataina le taumalulu, e fautuaina le suavai ina ia faaitiitia, ma i le taumalulu e seasea lava ona manaomia i le vai, ae le tatau ona solo le palapala.

Aganuʻu e manaʻomia se faʻamamafana maualuga. Mo nei faʻamoemoega, e fautuaina e faʻapipiʻi pea le seleselega, aemaise i le vevela o le tau. I le taumalulu, e tatau foi ona vavalo i lea taimi ma lea taimi le laau pe a latalata i le susulu ma le vevela.

Laʻau vai e le tatau ona paʻu i fugalaau, o le mea lea, i le vaitau o le vavao, e tatau ona faʻaleleia le asu i isi auala.

Lulu ma moli

I le taumafanafana, e tatau ona i totonu o le 23 tikeri le vevela o le ea. O fesuiaiga o le tau e masani lava. I le taimi malolo, e fautuaina e tuu i lalo le vevela i le 15 tikeri.

E le taliaina e le laau le vevela.

Campanula e fiafia i le malamalama tele. Faʻasaga le susulu o le la e le lelei mo ia. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina o aganuu i faʻasasaʻe sisifo ma sasaʻe.

Fugalaau mafai ona liliu i latou lava agai i le susulu o le la. Ae ui i lea, e le fautuaina e liliu le fualaau aina i le la, aua o le a aʻafia ai le fugalaau.

Soʻo ma le faʻasusu

E manaʻomia le filifilia o le eleele vaʻavaʻa ma pala. O le sui e mafai ona saunia tutoatasi e ala i le tuufaatasia o vaega nei:

  • Fanua faʻatau;
  • Pepa lauʻeleʻele;
  • Lafu ma ni falalaʻau tetele.

O vaega uma o loʻo faʻaaoga i vaega tutusa.

E mafai ona faʻatau eleele sauni mo totonu o togavao, faʻaopopo le peat ma le oneone ma ni falalaʻau tetele i vaega tutusa.

E manaʻomia se faʻalavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina tamai laumei, faʻalautele le gaʻo poʻo le piliki gau.

O le faʻataʻitaʻiga masani o le alavai e faʻalauteleina ai le omea. Na te faʻatau atu le tele o mea ma e taugofie

I le laasaga o le alualu i luma tuputupu aʻe, e manaʻomia e le aganuu ni meaʻai faaopoopo. I luga o le laei pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau faʻapitoa faʻapitoa mo totonu ole vaomatua, sili ona lelei i totonu o le vai. E tatau ona e fafaga tasi i le 10 aso.

Trimming a room "bride"

Trimming ua faia i faaosofia ai le totoina ma le alualu i luma totoa fou. E le gata i lea, o le faʻasolosolo o le a fesoasoani e avatu se foliga teuteu. I le faaiuga o le fugalaau, fugalaau mama ma laulaau e tatau ona aveeseina.

I le tautotogo, o le pito i luga ma laulaau laulaua ua aveesea foi.

E faʻafefea ona fuga se fugalaau

E mafai ona faʻaleveleina i auala nei:

  1. Vaeluaina o le vao;
  2. Laei;
  3. Fatu fua.

Vaeluaina o le vao

Laasaga sauniuniO le aʻa e manaʻomia ona vaevaeina i ni vaega e faʻaaoga naifi le maamaai
FaagasologaE tatau ona togafitia poloka o fasi laau i le malala
FaʻasalagaFaʻasalaga delenki i vaʻa fou fou
FaʻaosoosoE faʻamalosia atili e faʻalauteleina ia mea
Faʻasaina ma le malamalamaSuavai ma tuu i totonu o se nofoaga e leai se susulu o le la
Aua nei galo e uiga i le mama o le meafaigaluega na e tipiina ai le fugalaau

Vaevaega o le togavao e le o le auala sili lea ona lelei o le totoina o laau toto. Tofi e le o mea uma i totonu ole fale. O le mea lea, ua uma ona matou faʻamatalaina le faʻasalaga o le streptocactus i le vaevaeina o le vao.

Laʻau

  • ◊Oti i lalo laʻau mamago ma nisi laulaau;
  • Mo le 10 itula, tuu le 'au i se vaivaiga vaifofo o le paseka e masani ai;
  • A oʻo mai aʻa, faʻafeiloaʻi le aʻa i se fagu vai malulu;
  • Totoga o togalaau i se vaega o le oneone ma le peʻa i le loloto e le sili atu ma le 3 cm;
  • Faʻapipi ufiufi tioata poo afifi palama;
  • Faʻasalala ma faʻapipiʻi pine.

Fanauina o fatu

  • O le luluina o fatu e faia i le amataga o le tautotogo;
  • I le pito i lalo o se tamai tioata, tuu se vaega o le eleele susu, ma luga ma se palapala o eleele mamago;
  • Tui fatu i tioata ma susu sina mea itiiti;
  • O taimi taʻitasi, e manaʻomia ona sosolo faʻalaʻau ile vai;
  • E manaʻomia ona faʻapipiʻiina laulaʻau i totonu o le fagu pe a oʻo mai i le tolu laulau.

Faʻafefea ona vaʻaia

Suiga na o le manaomiape a liu le gaogao. E manaʻomia lou faʻatulagaina i le tautotogo po o le autumn.

E faʻapefea ona faʻatulagaina?

  1. Saunia se fagu fou mo le toe gaosi. O lona lautele e tatau ona i ai le tele o senitimita lautele atu nai lo le muamua;
  2. Le tuʻuina o se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo, ma taatia le palapala fou i luga;
  3. Aumai se laau mai se fagu tuai faatasi ai ma se paluga eleele;
  4. Tuu le laau i totonu o se koneteina fou, faʻavasega aʻa i le fogaeleele;
  5. Faamau le palapala i ou lima ma vai tele.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi taatele e iai fugalaau:

  1. Pau le pala;
  2. Gau pala.

Laʻu aʻa faʻaalia i foliga o lanu enaena i luga o laulaau, faʻapouliuli o maʻau ma le faʻavaeina o le moli luga o le eleele. O le ae manaomia le aveeseina uma o lālā ua leaga, aʻa ma aʻa.

Faʻasagaga meaʻai ma pulu paluʻu. Sook le aʻa i se vaifofo o le paluga popo poʻo le fungicide mo le 30 minute. Ona toe totoina lea o le laau i totonu o se fagu fou ma le eleele fou.

Gau pala e foliga mai o ni laulaau i laulaʻau uliuli ma togitogi ma manulele uliuli. I lenei tulaga, e tatau ona aveese vaega uma o le fugalaau, ma nofoaga o vaega e togafitia i le koala.

Rot - o se faʻamaʻi matautia, o pitonuu e aʻafia e tatau ona aveeseina

Toto totoina i totonu o se koneteina fou ma i le eleele fou. O le numera o faʻavaivai e tatau ona faʻaitiitia, e manaʻomia e faʻafefe ai le fale ma se vaifofo o le pāmala e tasi i le vaiaso.

O mea faʻapitoa e sili ona taatele:

  1. Spider mite;
  2. Aphids;
  3. Shield.

E manaʻomia le gauai atu i lau, o latou suiga. O le faasalalauina o meaola faalafua e taitai atu ai i le mea moni o laulaa e amata ona liu samasama ma pauu ai.

Pe a manaomia ni meaola faalafua faʻaaoga vai inu ma vailaau inisetiva.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

E masani lava, e tatau i tagata ona feagai ma faafitauli nei:

  • Yellowing and falling of leaves - O se faailoga lenei o le tele o le la ma le ea malulu;
  • Afai o faʻauluʻu o loʻo faʻaumatia ma o loʻo faʻaloloa lautele, o lona uiga e leai se malamalama o le fugalaau;
  • Afai lago mago, ona o le mafuaaga o le tele o le inu.

Campanula, o nisi taimi e taua ai o le "Campanella," ei ai lana lava vaega i le VK social network. O iina, e talanoaina e tagata mataupu e fesoʻotaʻi ma le tupu aʻe o se fugalaau.

Eseesega

O le laau e aofia ai le tele o ituaiga.

Campanula e fiafia i faifaatoaga ma ona ituaiga ituaiga eseese
Eseesega Tutusa
Eseese Terry
Real logo
Variety Campanella

Campanella

O le isi lea igoa mo le campanula. E i ai le umi o le sili atu ma le 25 cm le umi. E fetolofi pe paʻu. O lanu lanumeamata lanumumu o foliga ia. O laʻau e umi le sili atu i le 7 cm le umi.

Fugalaau e sili atu i le 4 cm le maualuga o le lanu. Lanu: lanu-paʻepaʻe, blue, lilac ma le lanu piniki. Latou te fausiaina mea e fai i palatini i luga o tipu.

Fugalaau e tumau mo taimi uma o taumafanafanape afai e te fatuina le laau i tulaga saʻo.

Bell i le fale

Campanula e taua foi o le logo o le fale, talu ai o fugalaau e foliga tutusa i foliga vaaia o fugalaau logo.

Terry

O se vaaiga autū lenei. Faʻaalia se tamai vaomatua, faʻataʻitaʻiina i nai laʻau faʻalua lanu eseese: lanu paepae, lanu moana ma le lilac. O le tele lea o ituaiga o laau toto. Mamanu i le taimi atoa o le taumafanafana ma le tausiga lelei.

Pepa tutusa

O le ituaiga sili ona lauiloa i totonu o vaomatua i totonu. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 30 cm. Ua toto le laau e pei o se ampelu, o lea latou te toto ai i ato tautau. Laʻau vaivai o aganuu e pa'ū.

Fugalaau lanu moana ma le lanumoana e vevela solo le pou. O le ituaiga lea e masani ona taʻua o le "faatoafaiava ma le tamaʻitaʻi." Fuga i le taumafanafana uma.

Carpathian

O se ituaiga faʻalelei lenei o le campanula. O laulaau o loʻo i totonu o le vasa basal ma iai se foliga lapotopoto. O lanu o le tele o fugalaau e fesuisuiaʻi: paʻepaʻe, lanu viole, lanu moana ma le paʻu piniki. Fugalaau e tumau i le vaitaimi o le taumafanafana.

Blauranka

Laʻau eletise - e le sili atu ma le 20 cm. O le ituaiga o meaola e iloga i le tele o fugalaau ma lau. Fugalaau ei ai se lanu uliuli.

E mafai ona ola le ituaiga e le gata i tulaga o potuae faapena foi i le togalaau. Fuga i le taumafanafana uma.
O le logo o le fale o le a sili ona teuteuina soʻo se mea e te tuʻu ai

O le mea lea, o Campanula o se laau faʻapitoa ma matagofie. O le laau e matua le lelei, ae manaʻomia le aveeseina i le gasologa o le tausaga. E tele ituaiga eseese o laau e eseese i le tele ma le lanu o fugalaau.