Fugalaau

Totoina o conifers na faatauina i totonu o koneteina

O le faatauina o conifers i totonu o koneteina nai lo le maua o aʻa e masani lava ona fiafia i ai. E pei o isi laau matala poʻo laau, conifers, pe a faʻaaogaina fatu ma se aʻa aʻa, e sili atu ona aʻa ma ola vave. E leai se mea faigata i le totoina o fualaau, ae e tatau lava ona e mulimulitai i tulafono lautele mo le sauniaina o le nofoaga totoga ma mo le tausiga muamua o laau.

Pupini i totonu o koneteina.

Le lelei o fualaau faʻatasi ma se aʻa faʻamaumau pe a faʻatau conifers

Mo soo se mea teuteu o vao ma laau, o le tulafono auro e fai mai: o se mea e totō ai, o laau totō ma se aʻa e tapunia e sili ona lelei. Ma o conifers e le o ese mai i lenei tulafono. O le lamatiaga o le toesea o le fale i le tulaga o le faatauina mai o laau totō ma se aʻa amata (mai se tasi ua tapunia) e ese mai le tele o taimi. Ma e tele mafuaaga mo lenei mea. Ae sili ona taua - i le tulaga o le faaleagaina i aʻa o laau.

Soo se laau faʻamalosi e ola i totonu o togalaau ma fale tausi maʻi e afaina i aʻaʻaga pe a tupu, faʻaleleia ma totoina. Pe a totogo laau po o faʻasolosolo, ona toto lea o laau mai le kuata i le tolu o aʻa. Ma, pe a faʻauluina faʻasolosolo talavou mo le tuputupu ae, latou te leiloa foi le tasi vae tolu o aʻa. Ma afai e le totogo laau i totonu o koneteina, o le taimi la e totoina ai mo se nofoaga tumau, eli ma felauaiga e aafia ai le sili atu ma le tolu o aʻa uma. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o pusa, o nei faʻaleagaga uma ua faʻaitiitia. Talu ai ona o le puipuia o aʻa laiti laiti ma se "avanoa" ese mai i se talavou, o laau e iloa lelei le maualuga o le fetuunaiga ma le malosi, e le mafatia i se faaitiitia o le tuputupu ae ma vave ona atiae vave.

O le aoga aoga o laau toto o le gafatia e faʻalautele le taimi o le totoina e toetoe lava a faʻatapulaaina. E le pei o le totoina o mea totoa ma aʻa, e mafai ona totoina laau totō ma se aʻa e tapunia e le gata i le tautotogo po o le tuai o le taumafanafana ma Setema, ae i le gasologa o le tausaga, sei vagana ai le vaitaimi o le eleele malulu mo laau laiti. E oʻo lava i le taumafanafana e leai se faʻalavelave pe afai e mafai ona e faatulagaina lelei le tausiga o laau. Ae o le taimi sili ona lelei mo le totoina, e oʻo lava mo le faʻasili i totonu o pusa, o Me-Iuni poʻo Aokuso-Setema, o le vaitaimi o le tuputupu ae sili ona malosi o le aʻa.

O fualaau ola maloloina o le faavae lea o mea uma

E pei o le faʻagasologa o le faʻatauina o soʻo se mea totino, pe faapefea ona e faʻatinoina le filifilia o mea totino latou te fuafuaina le ono mafai ona manuia. Ae o le conifers, gauai ma le atamai e sili atu ona taua, aua, e le o se mea e ese mai ai, o conifers o se tasi o vaega sili ona taugata i le totoina o mea, ma o mea sese ma a latou filifiliga e mafua ai ona leai se vaega taua o le paketi.

Afai ei ai le tele o faʻailoga ma faʻailoga e tatau ona e gauai i ai pe a faʻatau mai fatu laau ma se aʻa, ona maua ai lea o conifers i totonu o se pusa, o tulafono filifilia e sili atu ona faigofie. O fualaau i totonu o pusa o laau e le eliina i le eleele, ae o laau totō o loʻo ola i ni pusa palasiti (poʻo ni mea faʻapipiʻi pepa fou e sui ai).

O faʻamaumauga faavae o le faatauina o fualaau faʻasoa i totonu o pusa:

  1. Ia mautinoa ia siaki le eleʻele ma ia iloilo lona tele. O le eleele e le tatau ona matua le mautonu ma malamalama, e le o ni mea mataga foi. O le tuputupu ae i le paʻu nai lo le mea e sui ai, o se tulaga faʻaalia mo laau toto mai fafo. Ae na o le pau lava pe afai e le fetaui lelei le tau o le vasega pepe i lau eria, o se faʻatauga e ono le mafai ona avea ma se mea lelei: o laau totō ua tupu i la outou eria poʻo i lalo o tulaga tutusa e masani ona fiafia i ai. I luga o le eleele e le tatau ona i ai ni faailoga o le pala po o le fausaga, ma o le tele o le pusa ma le apa coma e tatau ona telē tele, i le faasologa: i le tulaga sili, o le maualuga o le fagu ma lona lautele e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi vae tolu o le maualuga o le pale.
  2. O le malulu po o le suavai, o le mimiti o le mea o loʻo i ai o le mafuaaga lea e musu ai e faʻatau mai se mea e sili ona manaʻomia. Faatasi ai ma le tausiga lelei, e tatau ona maua i taimi uma e le falesa, le faʻafefeteina o vai ma le faʻamagoina o palapala. Soo se faailoga o le lamala po o le masuasua ua faailoa mai ai e le i maua e le laau le tausiga sili ona lelei, o lona uiga e le masani ona tupu, e mafai ona pagatia mai le salalau o le pala i luga o aʻa, ma isi.
  3. Siaki pe faapefea ona "maumaututu" le laau i le eleele: o le ave faʻamalosi ma aʻa mai le eleele, faʻamaligiina o le masini e mafai ona taʻu mai ai o laau totō ma se aʻa faʻamautu na faigofie ona ufiufi ma se mea e faʻapipiʻi ai le tau. Pe o le laau na ola i totonu o se atigipusa o loo faailoa mai foi i le i ai o le galu.
  4. Ia mautinoa o aʻa autu o le laau e le o mai i totonu o le alavai, naʻo aʻa laiti e faʻaalia mai ia i latou.
  5. Vaavaaia lala ma siaki lo latou tulaga - mo le fetuunaʻi, le leai o ni faailoga o le faʻafefe poʻo le vevela, manua, faʻaleagaina o laau poʻo le paʻu.
  6. Asiasi i nilala. E tatau ona foliga lelei - maloloina, susulu, fou. Faʻaaoga vave le faʻatau o laau lea e foliga mai e faʻafefeteina pe faʻafefe ai, faʻafefe, masalosalo masalosalo. I totonu o pusa fagu, e tatau ona foliga lelei le nila e tusa lava po o le a le taimi e faʻatau ai.
  7. Faʻasoa faapitoa i faʻamatalaga o meaola faalafua poʻo faʻamaʻi ma a latou mea e fai, e aofia ai suauu totoe mai le togafiti poʻo togafitiga, mea manogi masalomia, ma isi.

A e faʻatau, e taua le gauai atu e le gata i le laau, ae le o le paie e faamanino uma ai le talafeagai o nuances e uiga i ana masani ma tekinolosi. Ia mautinoa ia siaki ma le tagata faatau le igoa atoa o ituaiga ma ituaiga, moli, uiga o le eleele, isi nuances e fautuaina e matauina pe a tupu lenei laau. A o lei totoina conifers, siaki ia fautuaga taitasi ma faamatala ia te oe lava faamatalaga uma e uiga i le tausiga ma i luga ole tulaga moomia. O le tagata taitoatasi ma le gauai atu i auiliiliga e le itiiti ifo le taua nai lo le mulimuli i tulafono lautele.

Coniferous toto i totonu o koneteina

O sauniuniga muamua e manaʻomia e le gata ile palapala

O le eleele i le totoina o nofoaga o conifers e saunia i taimi uma. O le vaitaimi sili ona lelei o se masina ae leʻi tulaʻi, o le tapulaa e 1 vaiaso. O le eleele ua eliina, aveese o maa ma aʻa, pe a manaʻomia, faʻaleleia, fetuunai le tali, faʻafeiloaʻiga o meaola faʻamalosi ma mea faʻapitoa poʻo sauniuniga faʻapitoa mo conifers.

E taua le amatalia i se auiliiliga o le suavai i le eleele: mo conifers, toetoe lava a aunoa ma se faatagaga, e sili atu le suavai palapala, pe a le aofia ai le lamatiaga o le vai. Afai e faʻalautele le maualuga o le susu pe o iai foi se tulaga lamatia o le vai i le tautotogo, o le palapala e susu pe susu, e tatau ona ave muamua le auala e faʻavaivai ai.

E le o se mea e manaʻomia mo mea uma mo le faʻamaonia o meaʻai. Thuja, microbiota, spruce, fir ma levi o ituaiga ia e fiafia i eleele lafulemu, ae o le larch, pine, juniper e sili atu ona lelei ile eleele poʻo vaivai. Ma o le ituaiga o palapala mo ituaiga eseese o conifers e tatau ona eseese. Junipers, pine ma le tele o le eleele e manaʻomia ai le faʻaopoopoga o oneone poʻo le oneone. Laʻau manogi, vavao ma le paina e sili atu ona lelei i luga o loam.

I luga o le nofoaga o le totoina o le lumanaʻi, eliina le lua o le tafe, o lona maualuga e faalagolago i le manaʻomia e taatia le alavai ma le maualuga o le aʻa. Mo se laau o le coniferous, e tatau ona fai si laʻititi le lua o le tau, pe tusa ma le 10-20 cm, e sili atu i le pusa lapisi. O le loloto e faʻaleleia i le 10-25 cm, e fuafua i luga o le faʻaleleia o alavai. A o lei totoina, e tumu le lua i le vai: o se aso pe lua aʻo lei totoina, e sasaa le vai i totonu (1-2 pakete), faʻapitoa e faʻaopoopo sauniuniga faʻapitoa e faʻaleleia aʻafiaga.

O le aveeseina o se fatu mai se fagu e leʻo se taimi faigofie. Mo le 10-12 itula ao le i totoina, e tele le vai, pe mo ni nai itula ao le i totoina, ua faatofuina le koneteina i totonu o le vai ina ia tumu atoa ai le otaota. O le auala sili lava o le maua lea o se fatu faʻatasi ma se mea atoa. Aomi lemu ia pusa i luga o itu, ona uu filemu lea o le pito i lalo o le ogalaau poʻo le tipi, ia ufiufi le fagu ma faataga le laau e "soso ese". E le mafai ona e tosoina le laau i luga o le pale, e tatau lava ona e uu mau. Afai e le mafai ona e aveeseina le laau, e mafai ona e kiliki i lalo, lulu, i ni tulaga ogaoga, afai e leai se aoga o le pusa, ona mafai lea ona vavaeina.

O le eletise eleʻele mo le ola faʻatasi ai ma le ola faʻatasi e masani lava ona tuʻuina i taimi uma. E leai se mea e manaʻomia e aveese ai, e tusa lava pe foliga mai e tele naua. Faʻafesoʻotaʻi aʻa, ma sili atu foʻi ina ia sili ona aloese mai le palapala, fufulu poʻo le vavae ese.

Afai na e faatauina mai mea e gaosia mai le faaulufaleina mai ma ua totoina laau i totonu o se peʻa coma faatasi ai ma se maualuga o mea o fugalaʻau, ona faatoa totoina ai lea o le laau o le a faasaoloto mai lenei mea faapitoa. E le taliaina le faʻaaogaina o le eleele i lenei filifiliga, e ese le ese o le peat:

  1. O le tele o le vai e sasaa atu i totonu o le lua e faʻaleleia ai le vai ma tuʻuina ai i lalo se eleʻele eleʻele.
  2. E masani ona faʻapalapala le paʻu paʻu, ae afai e le tupu lenei mea, ona fufulu lelei lea i se vai malulu o vai.

O fualaau aina na 'aina faʻatasi ma ni pulu i totonu o pusa.

O le faagasologa o le totōina o fualaau faʻasosolo i totonu o pusa e sili atu ona faigofie nai lo le totōina o fatu ma se aʻa aʻa:

  1. I le pito i lalo o le toto totoga, faʻamatuʻu le alavai poʻo se tamai faaputuga o palapala e sasaa mai, lea o le a mafai ai ona faʻatutu le laau i le maualuga saʻo.
  2. Laʻau faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi i le totoina o le lua ma se vaega atoa o le eletise, ia mautinoa e faʻapipiʻi saʻo, e aunoa ma le faʻaoga. A maeʻa ona faʻapipiʻiina, o le 'eleʻele' eleʻele e fai si "feʻaveaʻi", e soli ai lona tulaga, toe faʻaleleia le mafai ona vaʻaia le ea ma mafai ai e sina aʻa ona aluese ese mai le meaʻai.
  3. Pe a totoina ni fatu, e tatau ona e mataʻituina ma le mataʻituina le maualuga o le ulu i totonu o le eleele e tumau pea mo laau toto. A maeʻa ona faʻapipiʻi i le lua, o le loloto o le faatofu e fetuʻunaʻi ma mafaufau i le faʻavaveina o le lumanaʻi (mai le 4 i le 7 cm, faʻalagolago i le tuufaatasiga o le palapala). O le aʻa o le kiona mo conifers e le tatau ona ufiufi i palapala.
  4. A uma ona faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina, ona faʻatumu lea o le faatoaga i se meaʻai, faʻafeiloaʻi malie.
  5. O le taimi lava e faatumulia ai le vavao, o le palapala o loʻo siomia ai le laau o loʻo faʻapotoina i luga o le nofoaga o le totoina o le lua, o loʻo galue saʻo i totonu o le aʻa.
  6. Aʻo faataamilo le lua tulaʻi e faia se liʻo faʻasa poʻo se pu.
  7. E tele le suāsusu e faia, faʻafefeteina le eleele fou i le vai ma "faʻaleleia" lona susulu i le susu o le coma coma.
  8. A uma ona faʻasusu, e faʻatumu le lua, pe a manaʻomia, o le palapala eleʻele, pe a le lava le faʻatulagaina.
  9. E fautuaina ia mulch le palapala i le taimi lava na uma ona totoina ai le fatu. Peʻa, faʻamama poʻo le faapalaga, ma mea faigofie e pei o laʻau, sawdust, vao e talafeagai mo soʻo se coniferous. Afai e te maua le avanoa, faʻaaoga aulala mulching.
  10. Pe a totoina ni laau lapopoa po o ni paʻu laau, o le tulaga saʻo o laau e tatau ona faʻapipiʻiina i se pusi i se lagolago poʻo se faʻaopoopoga faʻapipiʻi i le pito o le toto toto.

Totoga Laʻau

O fualaauʻai faʻatasi ma se aʻa aʻa e masani lava ona aʻafia vave ma, e tusa ai ma lea mea, amata ona tupu muamua. Latou te le manaʻomia se tausiga faʻaeteete e pei o laau totō ua totōina aʻa.

O le mea moni, o le tausia o ia ituaiga o conifers eo mai e fafaga. Ina ia faatumauina le malulu o eleele eleele, o le tele o suavai e faia mo laau talavou e le gata ina ua totoina, ae i le tausaga atoa pe a maeʻa i le 2-3 vaiaso (i le leai o se tafega). I lenei tulaga, e tatau i se tasi ona galue ma le faaeteete, e leai se mea e taofia ai le vai mai le aʻa o le ua i le taimi o le timu, po o le afaina ona o le le tufatufaina o vai. E mafai ona faia faʻamaʻi i le auala masani (faʻagesegese ma saʻo), ma faʻaaoga foi isi metotia - mai le faʻavaveina o le suavai e faʻafeu ai togalaau i se mamao e tusa ma le 1 m mai le laau. Mo lapopoʻa laʻau tetele ma laau totō ma le paleni paleni i luga o aso sili ona manaia, e sili atu le manava.

E mafai ona faalēaogāina faʻatauga Coniferous i le tausaga muamua ina ua uma ona totoina, sei vagana ai laau ia na e mauaina ai isi fautuaga pe ae faʻatau. Faʻataʻitaʻiina mai faʻamaʻi mai le tautotogo o le tausaga a sau ma faia i taimi uma, taʻitasi. Afai o le eleele e lelei ma lelei tele, e mafai ona e faia e aunoa ma le faʻamaʻiina aʻo leʻi amataina le tolu tausaga. Mo le tetele o laʻau ma pe a uma ona totōina, e fafagaina i latou i le tuputupu ae o le televave ma le faʻamalosia o sui.

Mo ituaiga o coniferous, maʻaleʻale i ogaumu, pe a totoina, e sili atu le vave ona puipuia mai le la ma saunia mea e mafai ona faʻaaoga e ufiufi ai le pale mo le puipuiga mai le tau malulu ma le timu. Pe a totoina i le taumafanafana, o le malulu ma le malutaga o ni fua faʻatulafonoina i le tausaga muamua, ae e tatau foi ona faaopoopoina i le faʻaleleia i aso uma o le pale.

Thuja toto i totonu o pusa.

Puipuiga mo le taumalulu muamua o se fua faʻatatau e le gata mo le vaeluagalemu, ae faʻapea foi mo se tau sili atu ona lelei. O taʻavale vavalalata e tatau ona puipuia i se maualuga maualuga o mulch: mai sawdust, pine o le pine, e manaʻomia le fatuina o se faʻamafanafanaga e oʻo i le 15-20 cm le maualuga. E mafai ona e ufiufi le poloka poloka i lala vavao. I le conifers faatasi ai ma le salalau o le palealii ma le mama, o le a sili atu ona lelei le faʻafesoʻotaʻi o lālā, puipuia mai le vavae ese. O le pale o loʻo afifiina i le vaʻai po o isi mea ufiufi, faʻapipiʻi mausali.