O le togalaau

Persimone - o se afi faalelagi i le togalaau

O faʻatoʻaga taitasi e mauʻoa i fua o fualaau aina e masani ona faʻatulaga mo le itulagi. I le tautotogo, e tanumia togalaau i fugalaau, i le tautotogo - i fua. Ae tele ma sili atu tagata fai togalaau o loʻo i ai - e fiafia i fualaau 'aina, e le masani ai mo le eria. O le tele o tausaga o galuega ma le taimi faʻaalu e tauia i fua e le masani ai. Ma e ui o lo latou seleselega atonu e matua laitiiti, e tosina atu ai i lona tulaga le masani ai. O le mea e le mafaamatalaina, o se faleteuoloa masani o meaʻai, e aofia ai foʻi i aganuu faʻapitoa.

Persimone.

Faʻasologa ma le tufatufaga

O le Persimone e patino i le aiga ebonio ma ua atofa i se isi vaega - Diospyros. Latina o aʻafiaga Eleni ma faaliliuina i le faa-Rusia o lona uiga o "meaai a atua", "afi faalelagi." O le faatupuina o persona e masani ona taʻua o paga aso po o aso vao.

E tusa ai ma le tele o punaoa, o nisi e manatu o Saina o le nofoaga na fanau mai ai persona, lea o ona vao vao e 500 tausaga. Indochina ua manatu o le isi nofoaga na afua mai ai, o loʻo ola ai manu felelei i luga o le maualuga e oʻo i le 2.5 kilomita i luga aʻe o le sami ma e mafai ona faʻafetaia le loloto o le vevela i le 18-20 ° C.

"O le taumafai muamua - o le a le galo ia te oe" - fai mai tagata e uiga i ni peʻa. O le mea moni, o lenei fua matagofie, lea e faia ai le tofo o fualaau aina pe a maeʻa le malulu, e manaia. O aso nei e faigata ona taʻu se atunuu e le masani ai fua o le pope. Ua salalau le aganuu i le tele o atunuu o Europa ma Asia. Ua tupu manuia i Saina, Iapani, Filipaina, Ausetalia, Initonesia, Amerika, ma Isaraelu. O lenei lisi o setete e aofia ai le konetineta Euras o le CIS ma Rusia. Persasmon e ulufale atu i maketi mai le Itumalo o Krasnodar, itu i Saute Stavropol, Vanu Ferghana ma isi vaega mafanafana. I le avea ai o se fualaau fua tele, o loʻo ola ai le persona i atunuu uma ma itulagi o loʻo i ai tulaga talafeagai mo le fesuiaiga, i nofoaga tatala ma puipuia.

Persimmon puupuu faʻamatalaga

I lalo o le natura masani, o laau o le persona e oo i le 10-12 ma oo lava i le 20-30 mita le maualuga ma pei o le apu i foliga vaaia. O laulaau e fesuisuiai, lanumeamata lanumeamata, e aunoa ma le pala, i lalo o se paolo malu. O le foliga o le lau o le lau e lautele-laoneolate, o le ogatotonu, e ala i le pa'ū latou te mauaina ai se lanu mumu i le tele o lanu ma le malosi.

O fugalaau Persimmon o loʻo i totonu o le laʻau, sinasina pe o ni fuʻa o ni nai vaega i luga o pedicels pupuu. Calyx ma corolla 4 - lobed. O petals o le corolla e sinasina samasama. O le calyx "e tupu" i le fetus. Persimmon e afua mai ia Me ia Iuni. Fugalaau e faia mai ituaiga e 3: fafine, tane ma fefiloi. O laau toto e mafai ona avea ma se tasi ma se mea leaga, pe a fai fugalaau fafine ma tama i luga o laau eseese.

O le au fai togalaau aina i nisi taimi e tipiina ai ni laau e leai ni fua (tane), faʻaaogaina fualaau ma se laau ma fugalaau. O le Persimone e patino i vailaʻau e viliina ai iniseti. O nisi taimi fugalaau fugalaau e le afaina ai e atiina ae e avea ma parthenocarpics ma fua mai fualaau suamalie. (Parthenocarpy - fertilization e aunoa ma le faʻamalosia o laau).

O le fua o le Persimmon o se pusa, o le lanu e ese mai le lanu samasama i le moli lanumeamata, mumu mumu, lanu enaena, ma le suamalie o le pulp pulp, e matua ese lava le suamalie i le matua olaola, e fuafua i ituaiga. 3-8-10 fatu o loʻo i totonu o le pipi. O le paʻu lamolemole o le fatu ma foliga e pei o se tamato. O le mamafa o fualaau aina e mai i le 100 i le 500 g. O fualaau aina e leai ni fua e maua ai le manogi oona, e mafua mai i le maualuga o le tannins. Fua na faʻatoʻaina ia Oketopa-Novema, o loʻo tumau i luga o le laau ina ua uma ona pau. E maeʻa pe a uma ona faʻamalosi e fua mai ai fualaau suamalie.

Laʻau o Persimone ma fua.

O fea e mafai ona ola ai peʻa? Manaoga o Persimmon mo tulaga tuputupu aʻe

O le Persimone, e tusa ai ma le au faifaatoʻaga, e sili atu i le 725 ituaiga ma i vivo e ola i vaega laiti ma itulagi o atunuu eseese. I isi itulagi, e mafai foi ona ola tupu persona i le matala ma tapunia le eleele, faia ni tuutuuga e fetaui ma ona manaoga. Afai e filifili e taumafai e ola i luga o le fale i totonu o le atunuʻu poo le fale, ia faitau ma le faʻaeteete manaʻoga o lenei aganuʻu mo tulaga o le siosiomaga ma togafiti o togavao.

Tulaga o le vevela

Persimmon e manaʻomia le tele o vevela ma le la. O le mea lea, ao lei filifilia pe o le a le tulaga e toto ai se fualaau aina, ia mautinoa ia maua ia tulaga taua o le vevela malosi ma le umi o le vevela o le la (sunny days during the growing season) i lau eria mai le tusitala. E tatau ona taʻitasi i lalo ifo o le 3000 ° C ma le 2000 itula i le tausaga. I ia ituaiga o vevela, e mafai ona tupu faʻasalalau i luga o le eleele.

I le nofoaga lata ane, ia e faamasani i uiga o le fesuiaiga o le nofoaga e nofo ai: le aofaʻi o aso susulu, timuga, o le vevela o le vevela ma le tau malulu, ma isi faailoga. Ia manatua o persimasi e tetee i matagi. Vaʻai pe o fetalaiga e fetaui lelei mo le tuputupu ae o ni mafaufauga. Faatasi ai ma isi faailoga - e mafai ona e totoina se seleselega i totonu o greenhouses ma le taamilosaga i le tausaga atoa ma le moli, i totonu o greenhouses poo le fale.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o loʻo ola lelei le persona i le vevela o le 25 ... + 28-30 ° С. Alofa i le timu, ae leai se ea. I ia aso, e manaʻomia le suʻeina o le laau i le vai mamā e fatu ai se masini mimiti susu (sei vagana ai le vaitau o le fugalaau).

I le taumalulu, o le aʻa e faʻafesoʻotaʻi le malulu o -6 ... -8 ° C. O ituaiga vevela e puipuia mai le malulu o le ea i totonu o le laina -16 ... -18 ° C. I se isi faʻaitiitiga (-19 -20 ° C), o le tuputupu aʻe faʻaletausaga ma le lua-tausaga ua malulu. O nisi e lafoaia ni ituaiga o le malulu e mafai ona tetee i le vevela o le -25--27 ° C, ae o le pale malulu e tupu pea.

E tatau ona maitauina o paʻu mataʻutia i le vevela i -9 ° C, aemaise i le faaiuga o le tautoulu (Novema), e mafai ona mafua ai le malulu i luga o fualaau laiti. Faatasi ai ma na faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tau, e tatau ona ufiufi fualaau laiti i tausaga muamua.

I itulagi e le pa'ū ai le vevela o le taumalulu -5 ... -8 ° C, e mafai ona ola le persimmons e aunoa ma le malulu. I isi itulagi, e oʻo lava i ituaiga o le malulu e manaʻomia le malulu malulu. Mo fale puipui, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se ufiufi, ae manava, meafaitino: faʻamafaʻi, vao, lala faʻamalosi, ma isi.

Peresima.

Persimmon Malamalama

O vaʻaiga e umi lava le vaitau o laau, ae tasi le vevela vevela e le lava mo le tuputupu ae masani ma atinaʻe. O le susulu malamalama e manaomia mo se vaitaimi uumi. O le mea lea, mo le galueaiina i le avanoa tatala, o nofoaga e tafa i luga o le la e tapunia mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga ua filifilia. O nisi o fai togalaau o loʻo faifaimea faʻasaga mo se taimi umi fautuaina e totoina i puipui o le fale, ma faia ai se puipuiga faʻapitoa.

O le aofaʻi o aso susulu ma le maualuga o le vevela e matua taua tele mo lenei fua. Faatasi ai ma le leai o se la susulu o le la, o le paleni o le persimon o le a faasolo ina vaivai, o fua e laiti, e vave ona pala.

Mo se faʻataʻitaʻiga: i le Moscow Region, o le la ma le vevela vevela e le lava mo vao masani. I totonu o lenei eria, o le a atiina ae masani i tulaga o se fale vevela vevela, togalaau aina, ma fale lauʻeleʻele.

Faʻasalaga eleele o Persimmon

O eleele sili ona lelei mo persimulima o ni peleni (e pei o le lalelei, ma le suavai lelei) vaomatua, vaovao. E le taliaina le aganuʻu o le aau, saline, eleele eleele carbonate. E le tupu i luga o laumei, ma pe a tupu i luga o oneone oneone, e manaʻomia ai le faateleina o humus, palapopo matutua ma isi mea faaopoopo e faateleina ai le susu o le palapala.

Manaoga susu

I lalo o le natura masani, o persimmons e manaomia ai le 900-1200 mm o le faʻaleleia i le tausaga mo le tuputupu ae ma le atinaʻe, o lona uiga, e tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia i le taimi o le vevela. O le mea lea, i le Itumalo o Krasnodar e tusa ma le 700 mm le pa'ū i tausaga taʻitasi, lea e manino lava e le lava mo lenei fua. Faʻamatalaga lelei ile pala, e mafai ona faigofie ona faʻafefeteina le malulu o le ea ma tali lelei i le faʻaleleia lelei o le va. O le eleele e tatau ona susu, e aunoa ma le faʻavaivai i le vai i le vanu o aʻa.

Faʻasolo fatu o Persimone

Ituaiga ma ituaiga o persimmons mo le galueaina i fafo

E ui lava i le tele o ituaiga meaola e ola i lalo o le natura masani, e tolu ituaiga o meaola e masani ona faʻaaoga i fualaau aina.

  • Persimmon Caucasian, po o Persimone (Diospyros lotus),
  • Persimmon Virgin (Diospyros virginiana),
  • Persimone i Sasae (Diospyros kaki).

E faʻavae i luga o le Caucasian ma le Virgin, e faʻaaogaina e pei o ni faʻamau, e maua mai ai faʻasalaga vao ma le faʻamaualuga o le kulimi ma fualaau 'aina, e faʻaalia i le faateleina o le mamafa, suamalie ma le leai o se faʻamalosi.

Peresimuma O le tagata Caucasian, po o Persimone masani

O le aganuu e tufatufa atu i Saina ma Iapani. I Rusia ma le CIS, o tagata popoto o le Caucasian o loʻo iai vaega taua i Crimea ma Transcaucasia. O le maualuga o laau e 5-18 mita, e iloga i le finely ma le pulp astringency. O le teteʻe o le kiona o se uiga. O aʻa e puipuia le malulu o -10 -12 ° C, ma le pale -22 ... -24 ° C. O nei vevela o le tapulaa o le teteʻe mo le susu.

E leai ni togavao, e le o ni fuʻa pe'ā faʻaaoga i totonu o faʻatau. E masani ona faʻaaogaina e pei o se faʻasoa mo le persimmon i sasae. O fualaau i luga o le Caucasian rootstock e mafai ona gafatia le totoina lelei o le eleele, faapaleina o le lauʻeleʻele, le faʻafefeteina i eleele.

Persimmon Virgin

O le lauʻeleʻele o le Virginia persimone ua manatu o le itu i saute o Amerika i Matu. O laau e le sili atu ma le luasefulu mita le maualuga, e sili atu ona lelei le tetee atu i le kiona.

Persimmon Virgin - o se oloa lelei. O le aʻa e faʻafesoʻotaʻi le malulu ile -15 ° C, o le pale - e oo i le -35 ° C. O nei mea totino e mafai ona faʻapipiʻi ituaiga eseese e faʻaleleia i nofoaga vaivai. E le gata i lea, latou te le fefefe i le taumalulu. O fualaau e ola lelei i luga o loma mamafa ma le oneone oneone, eleele palapala, ae e faigata ona faʻafeiloaʻi se mea e faʻafeiloaʻi, ona o le faia o aʻa vaivai. O laau Persimmon i luga o lenei faʻatauga e itiiti ifo le tumau nai lo le Caucasian tasi ma fai ai ni fua maualalo.

Na totoina ituaiga eseese o taupou pope, lea e taʻua i Amerika o Persimmons. I Rusia, o se vailaʻau e leai se tasi ma le lalolagi, na taʻua o le fafine Rusia ma le ituaiga o galu Nikitsky, lea e maua ai le malosi o le -25 ma le -30 ° C, na faguina. O le fafine Rusia i le 2 tausaga e aumaia le fua muamua. E tupu lelei i Transcarpathia. O ituaiga fou, o le ituaiga Belogorye e maualuga le malulu.

Persimone i Sasae

Persimmon i Sasaʻe e taua foi o Iapani. O laau vavalalata ma le pale pale, ua iloga i le vave ona tuputupu aʻe. I Rusia, o loʻo tuputupu aʻe le peʻa i le Krasnodar Territory, Sochi, Sukhumi.

I le taimi nei, e sili atu ma le 1000 ituaiga ma fatuga eseese ma le eseesega o le tamaoaiga ua atiina ae i luga o le faavae o le itu i sasae. Eseesega o lenei ituaiga e faamoemoe mo togalaau aina. O le aganuu e tele ni fualaau suamalie, suamalie, fua suamalie, o ona foliga e eseese mai le taamilosaga e oʻo i le lautele, ma lanu - mai le samasama-lanu moli i le lanumoana. Faʻauʻau o Persimmon i le itu i sasaʻe ma mea leaga. Fugalaau fugalaau e tasi, lapopoa, samasama-lanu paʻepaʻe ma fuga o le gaosiga o le corolla. Fugalaau fugalaau e laiti tele. O fugalaau bisexual e masani lava ona i totonu o vaega o le 2-4 fugalaau, e fausia ai pitonuu i luga o le tuputupu aʻe o le tausaga o loʻo iai nei. Alalafaga i le itu i sasae i le afa lona lua o Me - amataga o Iuni, e paʻuina e piila ma pi.

O le tele o ituaiga o persimmon i sasaʻe e mafai ona faʻaaogaina gutu ile -15 ° C. Latou te ola i le itu i sasaʻe i itu uma o loʻo i ai tulaga e sili ona lelei mo le seleselega (silasila i manaoga o Persimmon mo tulaga tuputupu aʻe).

Vaʻafua talavou ma fua

Peʻa o Persimone

Vaʻa eseese Persimmon ma pipi suamalie

O ituaiga eseese o Persimmon ma mea suamalie e le suia ai lanu i le taimi o le vevela ma le teuina e aofia ai: Giro, Krymchanka 55, Nakhodka, Kiara, Meotsu saukune, Mishirazu, Fuyu, Twentieth Century, Korolek, Crimean, Excellent, Triumph, Sharon, Golden, Hope , Gypsy, Harvest, Eastern, Chianume, Ukrainian, Dawn, Dawn, Chocolate ma isi. E maua e le fua se suamalie manaia o le pulupulu pe a mavae le foliga mai o se ituaiga varietal lanu i luga oi latou, e tusa lava pe faigata pea le pipi.

Peʻa o Persimmon ma tart pulp

O ituaiga eseese o Tanenashi ma Khachia na maua mai le Virgin Rusia. Faʻailoga ma se aano o lanu enaena lanu enaena, medium-sized, Zorka-187 faʻatasi ai ma uiga faʻamafaʻatasi. Latou te tumau pea seia oʻo i le matua matua ma maua mai le suamalie pe a maeʻa le oʻoʻoʻo o le olaola ma le maturation poʻo le faʻaitiitia o le malulu. E aofia ai Gosho, Soyo, Tsuru, Kostat, Adreula, Emon, Aizu Mishirazu, Dream, Novelty, Nikitsky burgundy, Meader, John Rick, Weber, Autumn Souvenir, Century-old, Varying, Golden Autumn, Izobilnaya, Yalta, , Faauoga, Crane, Adjara.

Faʻasologa o Persimmon ma faʻateleina le teteʻe

O ituaiga o Persimmon ma le faateleina o le malosi o le kiona, o le mea sili ona taatele i le va o le faatoaga o le Crimea ma le itu i saute, o nisi o itulagi o le ogatotonu e mafai ona ola ai persona i eleele tatala e aunoa ma se malutaga ma fale, aofia Rossiyanka, Goverla Gora ma Gora Roman-Kosh, Vostochnaya, Virgininskaya, Kavkazskaya , Meader, Korolek, Nikitsky burgundy, Golden, Autumn souvenir, Saili, Dawn, Crimean, Nikitsky burgundy, Faʻasao i Saute, Autumn Autalavou. E mafai ona latou gafatia fulufulu pupuu i le -20 ... -30 ° С.

Faʻasologa o Persimmon e ala i le matua

I totonu o laufanua laufanua, e sili ona lelei le totoina o ituaiga vave o le tele ma le tele-o ni masima.

  • Uluai vave: Ukrainian, Maoaʻe, Yankin-Tsuru. O fua ua sauni mo le seleselega i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema.
  • Muamua: Sputnik, Hyakume, Sukalati, Akepeka, Golden, Saute Saute. O fua e seleseleina i le 2 - 3 o tausaga o Setema.
  • Fuataga: Coast i Saute, Batumi II, Faʻalavelave, Dawn, Dawn, Khachia, Autumn Souvenir, Miti, Crane, Kuro-Kuma, Galey, Pollinator-48. O fua e seleseleina ia Oketopa.

O ituaiga o le pounamu o loo lisiina i luga ua toe faafouina i tausaga taitasi, ma ua faaleleia atili ai le tamaoaiga. Ae e tatau ona e manatua: o le matua o le ituaiga, o le sili atu ona mausali e tetee atu i le malulu, lamala, puao ma isi vaomalo. O le mea lea, mo le tuputupu ae i totonu o le atunuu, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o ituaiga faʻamaonia tuai.

Vaiaso o le Vaimatua Virgin.

Vaaiga eseese o tagata

Mai ituaiga o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou iloa le vaega o le mea e sili ona lelei mo le faʻatoaga o le taumafanafana: Golden, Autumn Souvenir, Nakhodka, Zorka, Krymchanka, Faʻasao i Saute, Rusia, Nikitsky Burgundy, Pollinator-48, Faʻalavelave, Miti, Vaʻai, Autumn Autalavou.

Pe a filifilia ituaiga eseese mo le ola i totonu o le atunuu, ia mautinoa ia faamasani oe lava i ituaiga o vailaau o loʻo i ai i le taimi muamua. Tuu o latou igoa ma se faʻamatalaga puupuu i lau api talaʻaga.

Aso o le totoina o fatu laau

I le itu i saute i le vave timuga vevela ma le susulu o le la, ua fautuaina le totoina o fatu o le persimmon e totō i le autumn. O se taimi mafanafana umi o le a mafai ai e le laau talavou ona maua aʻa ma fetuunai i le fou fou, ma o le amataga o le tautotogo o le tautotogo o le a amataina. I nofoaga malulu, e totōina fatu laau o le pipi i le tautotogo. I lenei tulaga, o le totoina i se eleele mafanafana lelei (+ 14-15 ° C) o le a fesoasoani i le alualu i luma o le aʻa, ma o se mafanafana mafanafana (+ 18 ... + 20-22 ° C) o le a mautinoa ai le atinaʻeina o vaega pito i luga o laau.

Faʻasalaina fatu mo le totoina o le autumn e leʻi faatauina muamua nai lo le sefulu tausaga lona tolu o Oketopa - o le sefulu tausaga muamua lea o Novema i fale faʻapitoa poʻo falemaʻi. O le taimi nei, o le laau e seleseleina e iai le taimi e matua ai. O se fatu laau e iai ni laau mama ua i ai se paʻu enaena. E le tatau ona faʻatau mai le tiʻetiʻeina o fatu laau ma se paʻu lanu enaena. Latou te le tumau i gutu malulu ma feoti ai. A maeʻa le totogo o le autumn, e tatau ona puipuia ni laau toto mai le malulu ma puipuia mai le toʻi.O le faapalepale vao o le aganuu e faateleina i le matua. O le mea lea, i le muamua 3-4 tausaga, e oo lava i ituaiga o le malulu e manaʻomia le malulu.

Mo le totoina o le tautotogo, ua totoina i luga o le vaitau o le vaimatua i le tautotogo, ma i le tautotogo i le tolu sefulu tausaga o Mati - o le afa muamua o Aperila ua totoina i se nofoaga tumau. O aso faʻatutu e sili atu ona faʻatuatuaina e faʻamoemoeina e le vevela o le eleele i totonu o le aʻa.

E sili atu ona lelei le faʻatauina o le 2-3 fualaau, o le tasi o ia mea e tatau ona avea ma se palota (ituaiga tane). E mafai ona e filifilia ituaiga o tamaʻitaʻi poʻo le fafine, fai 2 vine ma le leai o se avanoa avanoa, talafeagai mo le totoina o persimmons. Ia manatua o persimimo e maua mai ai le tamaʻitaʻi e faʻalelei ma nisi ituaiga tane. Faʻatasi ai ma le faʻafefeteina, o le faʻateleina o fua faʻateleina ma le itiiti o fualaau 'aina e malepelepe i le faagasologa o le atinaʻe ma le matua.

Pepa o Persimmon e puipuia mai i aʻa

Tulafono mo le totoina o le vao i nofoaga tatala.

O le mea lautele, o le totoina ma le tausia o persimole e faia i le auala e pei o apu, pika. Ua saunia muamua pits ile faʻaleleia, o fua masani. E masani lava, o lona telē e 40-60x40 - 60x40-60 cm O le mamao i le va o togalaau, e fuafua i le ituaiga o le lumanaʻi, e le itiiti ifo i le 4-5-6 m. O le faaiu mulimuli o le toto totoina ua saunia aʻo lei totoina, e tusa ai ma le tele o le aʻa o fatu. O le loloto e faalagolago ile ituaiga o palapala. Afai e manaʻomia le faʻaleleia o alavai poʻo le faʻalauiloaina o le tele o humus, oneone, o le loloto o le lua e faateleina i le 60-80 cm I le pito i lalo, o le alavai e faia i iliili, piliki piliki, maʻi 15-20 cm le maualuga, aemaise lava pe a latalata le vai i le eleele poʻo le eleele palapala. e tafe malie le vai.

O le aso ao lei totoina, o le vavalo o fatu e vave ona faapuupuu le aʻa ma tipiina le taitai tutotonu i le 80-90 cm. O le aʻa ua magusulu i se fofo o aʻa po o le zircon, o se isi fualaau faapena. O le eleele mai le lua e faʻafefiloi ma le 1 i le 2 pakete o le humus poʻo le palapopo matutua. Faʻaopopo se ipu malamalama o le nitroammophoski, e mafai ona e suʻeina. O le faʻafefiloi o loʻo faʻafefiloi faʻafefiloi ma o se vaega o le paʻu ua tuʻuina i totonu o le lua. O se lagolago e faʻapipiʻiina i le ogatotonu, e sili atu i se laau laupapa, lea e totoina ai se fatu laau i se taamilosaga vaivai i se valu.

O le Persimmon o le fatu ua seti i le ogatotonu o se mauga eleele i totonu o se lua. Latou te faʻamau aʻa i luga o itu o le mauga ma faʻatumu le paluga eleele i le ogatotonu. Fufulu mālie i ou lima ma sasaa se pakete vai faʻamafanafana i le la. Faatumu le eleele totoe.

I le faʻatoʻaga mulimuli, e tatau ona i ai le ū i le maualuga o le palapala, o lona uiga o le tui o le a maualuga. I le totoina o le laau o le persimmon o se faaputuga (rim) e sasaa mai le 5-6 cm le maualuga, e tusa ma le 1 mita le lautele ina ia le salalau le vai i luga o le palapala ma faamama le palapala i le totoina o le lua. Sasaa 3-4 pakete vai. A maeʻa ona faʻafefe vai, o le eleele o loʻo siomia ai le seedling e mulumulu. Ua aveeseina vao i le vaitau o le tuputupu ae. O le eleele e siomia ai le fatuina e tatau ona tatala ma taʻe.

Persimmon laau i sasaʻe tausaga 7 tausaga.

Tausiga o le Faʻamasinoga i fafo

O le Persimone e amata i le tausaga na sosoo ai ina ua uma ona toto. O le maualuga o le aʻa o le 50-60 cm. O le pale e faia i luga o le telefoni poʻo le foliga o se pesini, lea e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le laau: e taua tele mo le malulu o le malulu (pe'ā tatau ai) ma le seleselega.

Faʻasa

E masani ona tupu mafanafana mafaufauga, o lona uiga, o se tulafono, o nofoaga papaʻe. O le Persimone ua manatu o se togalaau vao. I le tausaga muamua, e faasefulu ona fausiaina le vai i le masina (e aunoa ma lologa). I le matua, o le numera e faaitiitia i le 3 - 4 taimi i le vaitau o le tuputupu aʻe, e aofia ai le tosoina o le taumalulu aʻo leʻi oʻo i le malulu. Afai o le tausaga e mauʻoa i le timu, e le faʻafefeina ia persimmons.

Faʻasologa o Persimone

O le mea lelei sili ona lelei mo faʻasalaga o organics. E faʻatatau i le matua, mai le 0.5 i le 2 - 3 pakete o le humus e faʻaaogaina i lalo o le tasi laau i le tautotogo e tasi i le 3-4 tausaga. Mai fualaʻau minerale, i le tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina (nitrophosphate, kemir, isi) e faʻaaoga i lalo o le laau. A o le fugaina, o se aafiaga lelei e maua ai le folasaga o 1-2 ipu tioata. E faʻaaogaina fugalaau i faʻapitoa faʻapitoa i le pale poʻo totonu o lua eli, ua tapunia ma faʻafeinu. O taunuuga lelei i le faʻamamaina o le eleele faatasi ai ma meaʻai e tatau ai e maua mai i taumalulu taumalulu o le mutia lanumeamata. I le tautotogo, e taumafai e aua nei faamanualia aʻa, ua matua afifiina i le palapala.

Puipuiga o Persimmon mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le tele lava o taimi, e aʻafia ai le peʻa. Mo le puipuiga, faʻaleleia o le pale ma le 1% Bordeaux vai o loʻo faʻaaogaina i vaega o le fuga o le lau, fuga ma le faʻavaeina o ovaries. O nisi faʻamaʻi, o le paʻulea enaena e taatele, e mafua ai le sasaʻaina o ovaries, ma le paʻu palapala. I lalo o tulaga fesuiaiga leaga, e oso mai ai i luga o lala, paʻu o puʻu, lala, e mafua ai ona maua i le kanesa siama, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi suka ma le oti o laau toto.

O isi faʻamaʻi faʻaleagaina, o le televave o persimole e aʻafia i le lanu uliuli o laʻau ma vine, ma fusarium. Persimmon e afaina i se siama siama. O le faʻamaloloina o faʻamaʻi e aʻafia ai aʻa o le laau. I totonu o se tamai togalaau, e fautuaina e faʻaaogaina meaola o le ola (phytosporin, mucosan, haupsin, trichodermin, glyocladin, planriz, ma isi) e puipuia mai le soifua maloloina o tagata ma manu mai faʻamaʻi. I tulaga uma lava, e tatau ona faʻaaogaina biologics e tusa ai ma fautuaga. O se suiga tutoʻatasi i le tuʻufaʻatasiga o fofo e le maua ai le faʻamoemoe e faʻamoemoe.

O meaola faalafua, o le vaivai-sclerae e taatele, o le laʻau moa laau, o le mealy mealybug sea seaside. Faatasi ai ma se maualuga o meaola faalafua o loo ola ai le laau atoa, e matua faaleagaina ai le totoga o gaʻo ma vine. I le gasologa o taimi, latou te mafua ai le malepelepe atoa o laulaau ma ovaries, faia ai tulaga mo maʻi lona lua ("black"), lea e ufiufi ai totoga laau ma se ata uliuli uliuli, e taofia ai le auala o metabolic processes. O se laau i se ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona oti.

O le pulea o meaola faalafua, e pei o faamaʻi, pe a tutupu le tuputupu ae o ni pemene i fale vevela i le taumafanafana, e sili ona lelei i meaola o meaola e ala i le faaaogaina o bicol, boverin, actophyte, acarin. O oloa mulimuli e 2 o loʻo ola lelei i le anufe, ae naʻo le taimi e gaosia ai i le mafanafana o le tau (+ 18 ... + 28 ° C). Afai e ogaoga le aʻafia o le laau i le anufe, ona oʻo lea i le vaega o le vavae ma le sili atu nai lo le 30-40 aso aʻo leʻi seleseleina, e mafai ona e faʻaaogaina mo le totoina o se vailaʻau faʻasolosolo (lea e le manaʻomia i le atunuu) faʻatasi. E tusa ai ma le au faifaatoaga, e lelei lava le faaleagaina o anufe.

O le biologics faatasi ai ma se faalua mea e fai e faasaga i meaola faalafua i luga o peimeni, e mafai ona e faʻaaogaina le haupsin, lea e faʻatoʻilaloina ai e le gata o faʻamaʻi faʻaleagaina, ae faʻapea foi le tele o meaola faalafua.

Seleseleina o mafaufauga.

O le seleseleina ma le teuina o ni faʻasalalauga

Aoina fualaau i le lima, faʻaeteete faʻaeteete ina ia aua nei faamanualia le pulu mata. O le amataga o le aoina e fuafuaina e le lanu o le fua o le fua o le ituaiga. Teu meaʻai i ato ma meaʻai. Ina ia faaumiumi le fou o persona, e teuina i le vevela o le 0 ... -1 ° C. O le umi o le teuina e oʻo atu i le 3 masina. Faʻasamalie le Persimone i le paʻu ua sauni mo le faʻaaogaina, o lona pulupulu o le a le faʻamalosi. O le auala sili e teu ai persimmons o loʻo malulu i fale malulu. O le faʻamaʻi vave e tumau pea i faʻamaoniga uma o le fua. I le taimi lava e tasi, o fua e sili atu ona suamalie, o le a leai se mea e alu ese ai. O le ola ola e faʻalauteleina i le 6 masina.