O le togalaau

Le au pele o le taumafanafana, ia faamasani i ata o ituaiga laʻau o le apu

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o laau o le apu, o le a maua ai e le fai togalaau se laau fua e fetaui ma ona uiga, manaoga o se tagata amu po o se tagata tomai faapitoa. I atunuu uma o le Itulagi i Matu, o le faʻaleleia o galuega e atiaʻe ai kolisi fou ma fetuutuunai faʻalauiloaina o loʻo faia. O le taunuuga o ni laau e iai ni puipuiga fou ma isi suiga i le fausaga ma fua o le apu. O le a matou taumafai e tuʻuina atu ituaiga eseese o apple aʻau ma ata.

Faʻavasegaga o ituaiga i uiga

Ina ia iloa po o fea e totoina lau togalaau, e manaʻomia ona e iloa foliga o le eria. O nei manatu e aofia ai:

  • oa ituaiga o gutu e masani ai mo le eria i le taumalulu, ma le umi latou te tumau ai;
  • pe i ai le mafanafana o le mafanafana i le ogatotonu o le taumalulu ma le manava malosi;
  • le loloto o le palapala o le eleele i totonu ole nofoaga o loʻo ola ai le togalaau;
  • pe a tulai mai le mafanafana o le tau;
  • o le a le tele o aso o le vaitaimi o le lelei o le malulu o loʻo i ai i le vaitau o le tuputupu ae.

Mai nei faʻamatalaga faʻamuamua, pe a filifilia se ituaiga o le apu mo le umi o le galueina, latou te o mai foi ma le filifiliga o le tofo fualaau aina ma le taimi e teu ai.

Pe a faʻapipiʻi se togalaau mai soʻo se fualaau aina suamalie, e manaʻomia ona e filifili ituaiga eseese - fautuaina mo le faʻatoʻaga i lenei eria.

Muamua lava, e tatau ona filifili ituaiga e talafeagai mo le faigata o le taumalulu. O na laau o loo totoina lelei i le totonugalemu o Rusia e le talafeagai mo Siberia i Sasaʻe. Afai i se tausaga laʻitiiti latou te mafai ona faʻaolaina, ona mulimuli mai ai lea o le a paʻu le apu mai le maalili i tausaga taʻitasi. E le mafai ona e totoina se laau. O le faʻafefe o le kiona e tuʻuina atu i genetically pe a faʻavae le ituaiga

Apple tree Ranetka

O se faataitaiga o sea laau, o se apu laititi-fua, o Ranetka. Na maua le apple-tree ranetka e ala i le sopoia o le apu Siberi tele-fruited ma se saina Saina. O le apu e laiti, e tusa ma le 12 kalama, ae o loʻo i ai le manogi ma le manogi. E le afaina ai afia ma e aofia i le tuufaatasiga o meaai pepe. Latou te lelei i le fufuluina o fua ma tape "i vae."

O laau e uumi, taumalulu-faigata ma tuu atu se seleselega i tausaga uma. Latou te le pagatia mai le paʻu ma e le faʻamalosia i tuutuuga o le taofia. I luga o le laasaga ma isi ituaiga, o le apu o le lafumanu Dobrynya, Kitayka Saninsky, ma le ranetka Purple ua faguina.

O se lala o le ranetka i luga o se apu tele-afaina o le a avea ma se faaopoopoga aoga ma le aoga.

Eseese Spartak

Fautuaina e le Setete Resitara mo le faaaogaina i Urals Tutotonu ma Sisifo Siberia, o le taumalulu ma le tele-fualaau eseese Spartak. O lenei ituaiga o loʻo lauiloa i vaega e oʻo ai i le taimi nei ua oʻo mai ai aʻau i fua. O le ituaiga o meaʻai sa fafaga i le Samara Experiment Station e le breeder S. Kedrin. Na totoina i luga o se laau Saina po o le laau o le apple o Zhigulevskaya, o fualaau Spartak e amata ona fua mai ae leʻi totoina i se nofoaga tumau. I le ata, o le Spartak apple tree i luga o le faʻamatalaga ua faʻamatalaina, ua sauni mo le totoina.

E vave ona ala mai le laau mai le falemaʻi ma amata ai se togavao ua faatelevaveina. E seleseleina i le amataga o Setema, ae i totonu o le masina ua latou maua le tofo ao taoto. Ata 90-130 g, e iai foʻi faʻataʻitaʻiga tetele i le amataga o le fuaina. E aveeseina fua pe a avea i latou ma lanu mumu i lanu. Pe a faʻaleleia, e tatau i se tasi ona amanaia o le vailaʻau e faʻafefeteina i le paʻu, o le mea lea o togafitiga puipuia i le vaitau o le tuputupu aʻe e manaʻomia. O lala o se laau talavou e taitaia i se tulimanu, o le mea lea, o se fesuisuiaʻi pea o lala skeletal i se tulaga vavalalata e manaomia, a le o lea, o se malologa i le lumanai i lalo o le mamafa o fua e le maalofia.

Apple Tree Imant

Aʻau o le apple-tree O le a le tupu i Siberia, ae o le malulu e mafai ona faʻaleleia i le tau o le Moscow Region. O le tele o faʻatoʻaga o Belarusian na maua e ala i le sopoia o le Antey ma le Liberty faatasi ai ma le faʻaofiina o se gutu i le paʻu. E mafai ona e totoina se apu i luga o se fatu laau ma luga o se uila. I le taimi lava e tasi, o le laau laʻau e amata ona fua mai i le tausaga lona lua talu ona totoina. O lenei ituaiga e talafeagai mo le faʻaaogaina o alamanuia i le itumalo Moscow.

O le laau o le Imant Imant e puipuia lautele mai le paʻu, e le afaina i siama gasegase, fusi ma le kanesa. I luga o se meaʻai i le lima o ona tausaga, o le apu e maua i le 25 kilokalama o fua o fua. O lapisi e lapoa, e oo i le 200 kalama i le mamafa. O le lanu sili e lanumeamata, ae o le lanu mumu mumū e ufiufi ai le fua atoa. O le tofo o le fua o le suamalie ma suamalie. Faasaoina o fua i le maualalo o le vevela seia oʻo ia Iuni.

Apple-tree Kolonovidny Medok

Apple-tree Kolonovidny Medok o se vasega o le autumn. Amber apples o pipii i se laau e matagofie tele. E foliga mai e susulu mai le meli na fafagaina i latou. O le vaitaimi o le Autumn, o le seleselega e faia i le amataga o Setema, o apples e le o teuina mo le umi, na o le masina, ae o mea lelei e seleseleina e maua mai ia i latou. O laau o Apple o loo mamafa tele i luga o le faatoʻaga, ma e faalagolago i meaʻai, o fualaau aina e mafai ona fua mai i le 100 i le 250 kalama.

O le laau e pe tusa ma le lua mita le maualuga ma e le sili atu ma le 25 simita le lautele. Faatasi ai ma se togalaau totō, o laau Medok taʻitasi e fai ile koluma e oʻo atu i le 10 kilokalama o fua o le amber. E vave lava le laau, e mafai ona maua se fua i le tausaga muamua talu ona totoina. O le faʻaleleia o le eleele, 60 cm i le va o ogalaau ma le mita i le va o laina. O le vailaʻau e faʻafefe ai le kiona i le 40, ae mo le saogalemu o le saogalemu e sili atu ona lelei le taitaia o le malulu. O faʻalavelave e seasea osofaia Medoc, o le tausiga e faigofie.

O laau Apple mo le laina ogatotonu

Mo le regionalization i tulaga mafanafana, e tele atu ituaiga eseese o filifiliga Rusia, Amerika, Farani, Baltic. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai ituaiga o meaola e masani ona faigata ile taumalulu, lea e faigofie ona faʻafeiloaʻi ai gutu o le 20-30 tikeri, o laau uumi ma le tele-size. O le mea lea, o le a tatou tuʻuina atu nei ituaiga o apu i tulaga o lo latou matutua. O le mea moni, ia maua le seleselega 5 po o le 9 tausaga pe a maeʻa. O le taimi o le seleselega e faʻalagolago i fatu o fatu pe faʻapipiʻi le cultivar i luga o le fusi.

O loʻo faʻaalia mai i lalo e le o loʻo maua ai le faʻataʻitaʻiga o meaʻai apu ma se ata:

  • le taumalulu - o le Sun, o le Oryol lanu;
  • ogatotonu o vaitau Champion;
  • uluaʻi vasega Elena.

I se tasi togalaau, o ituaiga eseese o vaitau masani e masani lava ona totoina, e mafai ai ona e maua fualaau aina i le gasologa o le tausaga. O ituaiga taumafa o le taumafanafana e vevela i totonu o le masina talu le seleselega, o le taumalulu, i lalo o tulaga talafeagai, e teuina seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana

Apple apple Elena

O le mea lea, o le apu Elena e i ai i ituaiga taumafanafana. O le eseesega o le filifilia o le Belarusian na talia mo le faʻatoʻaga i le 2001 ma mo lenei itulagi o se taulaina taumalulu ma le apu o le apu i luga o le lima sikuea o le 4.8 - o se faailo lelei tele. O laau o le maualuga, i luga o rootstocks e fua mai i le lua poʻo le tolu tausaga. O le apu e puipuia i le paʻu. O le ovary i luga o le apu e tele; o le vevela e manaʻomia ina ia aua neʻi faʻaalu le laau. I Belarus, o apples na amata i le faaiuga o Iulai.

Apple Tree Champion

O le vasega ogatotonu o le Apple Tree Champion. O le apu o Czech filifilia ua vave ona salalau solo i vaega uma o Europa i totonu o vaomatua o Ukraine. E oo lava i Iukureini, e manaʻomia le vevela o le vailaʻau mo le taumalulu.

E le maualuga le laau, o le tuputupu ae faaletausaga e laiti. O le osofaʻi i faʻamaʻi ma meaola faalafua o se mea maualuga, maualuga i le paʻu. O le ituaiga e vave ona tupu ma e manaʻomia ai le i ai o se palota mo le lelei o fua. Fruiting is annual, many. O fualaau e laina, 190 karaka taʻitasi, e selesele ia Setema. Seleseleina mo le silia ma le ono masina. O le tofo o fualaau mumu e suamalie ma e manaia.

Laʻau a Orpilovisi Orlovsky

O le tau o le taumalulu o loʻo faʻatusalia e le olive o le Orlovsky. O le ituaiga o meaʻai na gaosia ma ulufale atu i le tusi resitala, e pei ona fautuaina mo le faʻaaogaina o alamanuia, i le 1986. O le faigata o le taumalulu e lelei mo le ogatotonu o Rusia ma le itulagi o Oryol. O le vailaʻau e faʻamoemoe e faʻamauina i fua o le gaosiga ma le tofo o le fua. Naʻo le toe foi mai o le apples o le tino paʻu, ma e manaʻomia le tausiga faʻapitoa pe a selesele ma felauaiga. O le ituaiga e puipuia i le paʻu ma ulu atu i fualaau aina mo le 3-4 tausaga.

Apple tree Sun

Winter apple apple Na maua e le Sun se pemita fale i totonu o togalaau o Rusia tutotonu i le 2001. Ae o le faigata o le taumalulu o le ituaiga o mea lelei. O lala mamago i le 40 e aunoa ma ni taunuuga. E talafeagai mo le galueaina i luga o rootstocks ma o ia lava e maualalo le tuputupu aʻe. O le televave o ituaiga eseese e talafeagai mo togalaau aina. Laʻau o le Apple O le la e le puipuia i le paʻu i le gene gene. O fua na amata i le afa lona lua o Setema ma o loʻo teuina seia oʻo i le Tausaga Fou.

Leʻau a Apple

O ituaiga tetele e sili ona matutua ma ua leva ona latou faʻatutuina i latou lava e faʻalagolago. Latou te faʻaaogaina mea e faʻaogaina mo le fausiaina o ituaiga fou o apu. Faatasi ai ma na mea, e le mafai ona pasi atu le pine o le apple-tree Streifling. O se laau tetele i le 8 mita le maualuga ma tutusa le pale mai le mamao e foliga mai o se paluga ua liliuina. O le laau e taatele i le ogatotonu o laina ma le maualalo o le malulu. Apu tetele e oo i le 200 kalama. E fiafia le apu i le susu ma e le taliaina le lamala. Uu pi i Setema, teuina mo 2-3 masina. E lelei lelei fua, ma pe a tolopoina i le seleseleina, latou te le malepelepe, ae o loʻo teuina mea leaga. O le faigata o le taumalulu o le faʻamaina o le apu o le avefeʻau, ae lava mo lona nofoaga. E le fua mai le apu i tausaga uma.

Apple Tree Idared

O le sui o Amerika filifilia o Apple Idared. O le tau o le taumalulu ua tupu aʻe i le itu i saute o lo matou atunuu ma Iukureini. O le vailaʻau e faʻatatau mo faʻatau atu fafo mo le faʻatau pisinisi o fualaau aina. Filmed in Setema, latou te taofi uiga taua mo le ono masina. O le laau e le maluelue i le faamai pipisi.

Saina Apple Belfer Apple Tree

O le Belfer Chinese vine o se ituaiga muamua o taua o le filifiliga a Michurinsky. O se laʻau umi i le vaitau o le autumn o le autumn o le tofo lelei na mafua ai le tele o ituaiga eseese o filifiliga a le lotoifale. O le fuaina o lenei apu e amata i le valu po o le iva tausaga. E manaʻomia e le apu le puipuiga mai meaola faalafua ma le paʻu, e maualalo le taumalulu i tulaga o le Michurinsky region.

Apple-tree Borovinka

O le apple-tree Diversity Borovinka e patino i ituaiga anamua o le vave ona matua. O se fua o fualaau aina vave fua. Ae o ana apu e le tele, na o le 90 karamu, o le tofo o le averesi, o le olaga ola e na o le tasi le masina. E le gata i lea, o fua ma lau o le apu o lenei ituaiga e matua afaina lava i le paʻu.

Apple Tree Gloucester

Gloucester o le apu e mafai ona ola i luga o se oganuʻu pupuʻu poʻo le avea o se laʻau lapopoʻa tele. Laʻau i luga o se faʻatauga mai se fatuga o loʻo faʻauigaina e le umi o le faʻaleleia seia oʻo i le seleselega muamua. O le mea lea, e mafai ona faʻavavevave le matua matua faʻaleagaina:

  • le faʻavaeina o se pale ma lala paʻu i se tulaga faʻavave;
  • le faaaogaina o fualaau faasaina e taofia ai le tuputupu ae o le vevela lala;
  • se faʻasesega mai le laei pito i luga o le vaega o le eletise.

I luga o se semi-dwarf rootstock, o le apu e amata ona fua mai i le lona fa tausaga. O fua e lapoa, e oʻo atu i le 200 kalama. Le maualuga o le apu o le a maualuga, sina mea manogi. E teuina i le 4 masina ma e le afaina i taimi o felauaiga.

Appleva Kovalenkovskoe

O le apu tele-fruited Kovalenkovskoe na gaosia e se faʻatoʻaga o Belarus. O le eseesega e lautele-lapopoa ma vave ona ola. I luga o se dwarf rootstock e atiina ae i le tolu tausaga i totonu o se tagata matua. O fua o le vaitau o le taumafanafana, mo le seleselega a le Apple Faaola le seleselega muamua. Apu apples pe a uma le lua-vaiaso malolo pe a uma le seleselega. O fua e le faʻapalapalaina, o loʻo faʻalauteleina. O le ituaiga o loʻo tuʻuina atu i le itulagi Tutotonu o Rusia ma tufatufa atu i le atunuʻu o le foafoaga.

Jonathan Apple Tree

O Apple Apple Jonathan o se malo Amerika i luga o le matou konetineta. I Rusia, o lenei ituaiga apu e tupu na o le Caucasus i Matu. Fefaʻatauaʻiga i luga o fefaʻatauaiga i le mavae ai o le 5 tausaga O le apu e aumai fua i tausaga taʻitasi ma o le maualuga o fua mai le tasi apu o le 490 kg. O le apu e puipuia i le paʻu ma e tele lava ina maʻi i le paʻu palapala. O fua e maua ai le tofo lelei ma le ola umi. O le lauiloa aporo o Idared e maua mai ia Jonathan.

Apple apple Florina

O le laʻau a le Falani malolo Florina na nofo ai i steppes ma vaomatua. Vaitausaga o le taumalulu, sua suamalie. O le laau e laʻititi lona lapoʻa ma se pale lapotopoto. Laʻau maualuga e oo atu i le 5 mita. E susulu le laau mo se taimi uumi ma puleaina ina ia lelei atoatoa. O le mea lea, o seti fua e lelei. Seleselega ia Oketopa. E lelei le teuina o pi ma i le aluga o taimi e sili atu ma sili atu le suamalie. O le vailaʻau e puipuia i le paʻu ma siama faʻamaʻi.

Apple Tree Royalty

Ae o laau apu e taua tele e le gata o laau fua. O le laina o laau teuteu o loʻo faʻatusalia mai foʻi e ni laau e manatua lelei. O ia meaola e aofia ai Royal Royalty, Nedzvetsky, Kitayka ma sili atu ma le 190 ituaiga eseese o laau teuteu. O le a avea le tupu ma mea teuteu o soo se ituaiga. E faʻatusatusa i le lanu ma le sakura. O nei laau teuteu teuteu teuteu le laufanua. O le fuifui manumalo e lua vaiaso, ae o le laau talatala ma le laulaau lau o loʻo teuteu foi. O fualaau apu a le malo e le mafai ona faʻaaogaina.

I lenei faaputuga sa matou taumafai e tuʻuina atu nisi faʻamatalaga i luga o le apu o le lalolagi. Ae o se vaega itiiti lenei o le malamalama e uiga i lenei laau ofoofogia o le olaga.