Fale taumafanafana

Faʻapipiʻiina o se vaomatua i le atunuʻu

O se tagata, ua masani i tulaga lelei o le olaga o le aai, e taumafai e aumaia i le latalata atu ia i latou le tulaga o le ola i le atunuu. O loʻo i totonu o nuʻu i tua o le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga ma le faʻapipiʻiina o masini palama e faʻalagolago i lē e ona. I lou fale mafanafana, e te mafai, i lau oe lava talosaga, vaʻai se vaieli, taoto se vai e leai se vai, taʻalo lau masini e teu ai le fale, faʻapipii se taʻele, faʻafesoʻotaʻi se vaimini.

Initaneti:

  1. Matou te filifili se vaomini mo le foai
  2. Tulafono mo le faʻafesoʻotaʻi i le suavai
  3. Faʻafesoʻotaʻi le faʻamaʻavale i lima
  4. Faʻatulagaina o le afi faʻavela afi

Matou te filifili se vaomini mo le foai

O le faʻapipiʻi i le fale o le vaomatua o le a fesoasoani e foia faafitauli i le vai vevela i soo se taimi o le tausaga. O le tele o ituaiga o meafaigaluega o le a faʻalavelaveina e oʻo lava i le tagata sili ona poto masani ma malamalama.

Ina ia mafai ona e filifilia le mea saʻo ole vaomatua, muamua, e tatau ona e fuafuaina mea e taua mo oe lava ia:

  • le aofaiga manaomia o le vai vevela;
  • faagaioiga o le suauu mai le kesi po o le eletise;
  • le nofoaga o le faʻapipiʻiina e afaina ai le filifilia o se faʻavela vai i se ituaiga ma le tele;
  • maualuga le suavai.

Sela afi eletise

Mo fale o le taumafanafana, e masani lava faʻapipiʻi eletise eletise ua faʻapipiʻiina i se masini lita 10 lita pe sili atu. ma sili atu, faatasi ai ma le mana mai le 1.5 i le 2.5 kW ma se kulini uamea. Afai o iai i totonu o le taulaga i le tele o taimi o loʻo i ai malosiaga, e manaʻomia le manava faʻasoasili e faʻaaoga ai le vaomatua.

Mo se fale e iai le vai vai mai se vaieli poo se vaʻaia lelei, e fautuaina e faʻatau se vaomatua ma eleʻele mafanafana. I ia ituaiga ata, o le elemene faʻamafanafana e leai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma le vai. E sefulu o loʻo tuʻuina i totonu o se vaʻalaʻau, lea e puipuia ai mai le fausiaina o le fua ma le tele o tupe teu. O suiga masani i le malosiaga o le eletise e afaina ai le faagaoioiga o afi eletise e pulea eletise.

O le filifiliga sili mo le nofo ai i le mafanafana o se eletise eletise e iai le eletise eletise ma se mea vevela vevela.

Suavai gaosi mo fale mafanafana

O le faʻaogaina o le fale i le alalaupapa alalaupapa e mafai ai ona faʻatau ma faʻafesoʻotaʻi se vaomini e alu i luga o se mea faʻamafu afi. I lenei tulaga, o lē e ona le fale e le faalagolago i le lelei o le malosiaga. Mo le saogalemu o le faʻaogaina o le masini, e tatau ona faʻapipiʻi se nofoa faʻasalaga ma tuʻuina atu ma faʻamalo le faʻaleleia.

Ina ia faʻapipiʻiina se mea faʻaleleia o lenei ituaiga i le fale, e manaʻomia le faʻatagaga mai le gaosiga o le kesi. O le faʻatulagaina ma le fesoʻotaʻiga i le kesi o le afi e tatau ona faʻatinoina e tagata tomai faapitoa o le ofisa o le gas. Faʻafouina le faʻaleleia o le vai.

Ituaiga e le faʻaogaina

O ia ituaiga o faʻamafana vai e fetaui lelei mo fale ei ai le faʻaosoina o le tino. Mo le faʻaaogaina o le vaomatua, o se vaitaisa masani poʻo se faʻamalo, e vevela e le malosi o le la, e talafeagai. O le elemene o le mafanafana o loʻo i totonu o le sima.

Tulafono mo le faʻafesoʻotaʻi o le vaomatua i le suavai

Afai e te le manaʻo e lolovaia lou fale i le taimi sili ona le talafeagai, suesue tulafono mo le faʻaogaina o le vaomatua i le suavai. O le ae le manaʻomia na o le taimi e faʻatinoina ai galuega faʻapitoa e tagata tomai faapitoa a le kamupanī kamupani.

Mo fesoʻotaʻiga tutoʻatasi, ia saunia mea talafeagai ma meafaigaluega:

  • paipa;
  • uila, vaʻa;
  • afifi polo, mea e faʻaleleia;
  • mea faʻapitoa;
  • fusi faʻavave;
  • paipa paipa, soli uʻamea;
  • seti o ki.

O le a tatou iloiloina pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi lelei se vaomini i se mea e maua ai le vai e faia i polypropylene, uʻamea, palasitika.

Polypropylene suavai

O meafaigaluega e te manaʻomia se faʻatau paipa ma se mea faʻapitoa e teu ai le uʻamea. Mo se fesoʻotaʻiga lelei, faʻaopoopoga i mea masani, faʻamau faʻapipiʻi, liliu, paipa faʻamau ma lua faʻalua faaopoopo o le a manaʻomia. Afai e faʻaaogaina le vaomini pe'ā maeʻa faʻalauiloaina le suavai, ma faʻapipiʻi paipa, o le a faia le galuega e aveese ai le suavai mai le puipui.

'Otiʻoti paipa ma faʻapalapala le uʻamea. Mai ia i latou, faʻapipiʻi nisi paipa mai le polypropylene i le vaomatua. I le faʻaaogaina o le tuʻufaʻatasiga, faʻafesoʻotaʻi le paipa e ala i le tapuni i le vaomatua. Fai laasaga e tasi e faʻafesoʻotaʻi ai le masini i se paipa vevela.

Mo le faia o se fesoʻotaʻiga aupito maualuga ma paipa uamea, toe faʻaaogaina faʻamau ma mea e mafai ona faʻaaoga. O se Amerika ua faʻasalaina i se paipa ma se tee. A maeʻa le faʻamalosiina o le tagata, ona faʻaopoopoina lea o le faʻapipiʻiina o faʻasalalauga ma faʻaauau le faʻatulagaga. Vaai i le ata o le sootaga o le vai i lalo ifo.

Tuʻu vai-palasitika

O le faʻaaogaina tele o lenei vaipaipa o le faʻapipiʻiina lea o paipa i se auala tatala. Otioti le paipa, sosogi le uʻamea, tusi i luga o le vaomatua ma faʻavae sootaga.

Ina ia faʻafesoʻotaʻi le vaomatua i se paʻu-palasitika vai, e taua le iloa o tulafono mo le galue ma le meafaitino.

Fagu vai

O le faʻapipiʻiina o se vai faʻavela vai i se faʻalavai vai e sili atu le faigata nai lo paipa na faia i le polypropylene ma le paʻu uʻamea. Mo se fesootaiga maualuga o le vaomatua, e te manaʻomia se pipi malosi ma se paipa faapitoa, e taʻua o se "nonoa." Ua faapipii se patipatu i luga o se paipa uamea ma se ufi paʻu. O le isi laasaga o le suʻeina o se pu i totonu o le paipa e ala i le paipa e faʻaaoga ai se vili ma se manoa faʻapitoa. Ua saunia le pusa. Ona vaeluaina lea o le filo ma faia ai taavale. I luga o tapoleni, faʻapipiʻi taʻitasi. Mai ia i latou paipa mai soʻo se mea faʻaonaponei ua taʻitaʻia i le vaomatua.

Aʻo faʻagasolo, mafaufau i ni faʻaaliga o le fesoʻotaʻiga:

  • Muamua, o le mea e faʻaofiina ai e tatau ona faʻamamaina lelei o paʻu o vali paʻu.
  • O le maualuga o le lua e tatau ona fetaui ma le tele o le lima ina ia mavae le taimi e le taofia ai le suavai i le vaomatua ona o lona faaleagaina.
  • E tatau ona tuʻuina le fusi uʻamea ina ia faigofie ai ona suʻe se pu ma faʻaoga pipeline. Faʻasaʻo saʻo le paipa i le mamao mai le puipui.

I le faaiuga o le tusiga, matamata le vitio i le fesoʻotaʻiina o le vaomatua i le suavai.

Faʻatulagaina o paʻu tao

E tatau ona pipii i se faasologa o le faʻapipiʻiina o valve mo le malulu ma le vevela.

Faʻamau i luga ole paipa o le suavai vai:

  1. Faʻamau se tee i luga o le pasi.
  2. Faʻafesoʻota le tapuni vai mai le vaomatua i le itu o le tee.
  3. Faʻamauina se mea pāpā poʻo se mea e le toe faʻafoʻi mai i le tee.
  4. Tuu se valve tapuni i tua o le valve.
  5. Uu le fausaga atoa i se mea faapipii i le paipa.

Mo le faʻapipiʻiina o paʻu tao i luga o se paipa ma le vai vevela, e tatau ona e:

  1. Faʻamolemole faʻapipiʻi le valve tapuni i luga o le pasi.
  2. Fesoʻotaʻi le tane i le paipa.

O lenei ua e iloa le faʻafefiloi o le vaomini i le vai, ma e mafai ona e faia uma le galuega oe lava. Mo se faʻapipiʻiga atoatoa, e tatau ona e suʻeina tulafono mo le tuʻuina atu o se faʻavela vai i le eletise eletise.

Tulafono mo le faʻafesoʻotaʻiina o se vaomini (vitio):

Faʻafesoʻotaʻi le faʻamaʻavale i lima

Afai na e faʻatauina se vaimini e iai le malosi e oʻo atu i le 3 kW, e le tatau ona i ai ni faigata i le faʻafesoʻotaʻi i le eletise eletise.

Tau lava o le mulimuli i tulafono mo le faʻapipiʻiina o le vaomatua i lima ma o le ai ai le vai vevela ile fale:

  1. Le nofoaga o le pusa i totonu o se nofoaga ina ia le pa'ū i lalo ia aloiafi.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le faʻatau afi pe a faʻapipiʻi le masini. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se atigi tolu-pole ma se uaea e tolu-tele.
  3. O fesoʻotaʻiga uma o le uaea eletise o loʻo i fafo atu o le faletaele.
  4. Ina ia faʻafesoʻotaʻi le vaomatua i lima, ia faʻaaoga se faʻaletupe taʻitasi.

Taualumaga o galuega:

  1. Fai se fua o le mamao mai le pusa i le vaomatua.
  2. Faʻasese le faʻavelaina o le vaomatua i vaega.
  3. Taea le uaea. Fagu vevela ma le taʻavale itu.
  4. Faʻamau i totonu o le paʻu pipi. Faʻafesoʻotaʻi le uaea mumu i le vaega, samasama-lanumeamata poʻo le uliuli o le eleele, ma le lanumoana e leai.
  5. Aveese le faavaa mai le vaomatua ma tatala ia tagata fesootai.
  6. Faʻasaga uila i le isi pito o le uaea. Faʻafesoʻotaʻi i le mea e faʻaleleia ai le vaomatua ma sui le ufi.

O loʻo i ai se isi ituaiga o mea vavalaʻau, o se fesoʻotaʻiga saʻo i le eletise eletise:

  1. Faʻasolo le uaea mai le vaomatua i le talipupuni.
  2. Faʻamau se masini latalata i le vaomatua ma pasi le uaea.
  3. Aveese le 10 cm o le faʻamalosi, faʻaalia le vaega mai le masini ma faʻafesoʻotaʻi i le pito i luga o le masini. Faʻafesoʻotaʻi le vaega mai le vaomatua i le pito i lalo.
  4. O pito o le uaea e tatau ona faʻamamaina o le faʻamalosi, taʻavale vaʻaia.
  5. Faʻasese le ufiufi, faʻafesoʻotaʻi le nonoa o le uaea i le mea faʻapena vaomatua.
  6. Tuʻu ese le taimi nei ma faʻafesoʻotaʻi le uaea i le eletise eletise.

Pe a saʻo le fesoʻotaʻiga, o le faʻamaonia i luga o le meafaigaluega o le a faʻamalamalamaina i le taimi lava e faʻaaogaina ai le masini. Aua nei faʻafesoʻotaʻi le vaomini i lima e aunoa ma se faʻavae.

Faʻatulagaina o le afi faʻavela afi

O se vaimini e iai se eletise faʻaleleia vai e faʻapipiʻiina i le atunuʻu, ma na e faʻatauina se vai vevela lelei, ae e te le iloa pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi oe se afi vevela faʻamafanafana.

O le faʻapipiʻiina saʻo o se afi faʻavevela afi o le taimi lea e maua ai le pito i lalo o le mea faigaluega i se tulaga maualalo ifo nai lo le pito i luga o le vaomatua poʻo le faʻamafanafana afi.

Mo galuega o le a e manaʻomia:

  • fum tape;
  • fao;
  • kesi;
  • eletise eletise;
  • sikulifili;
  • plastic chopiki.

Le faʻataʻitaʻiga ma le fesoʻotaiga mo le faʻamafanafana faʻavavela afi:

  • Faʻapipiʻi se vaomini i luga o le puipui i totonu o le potu o loʻo i ai le afi vevela. O le mamao sili ona lelei i le va o le vaomatua ma le faʻavela vai e 50 cm.
  • O le masini faʻamafanafana e leai ni mea e 5 e faʻaoga mo fesoʻotaʻiga eseese. Faʻafesoʻotaʻi le pito i lalo i le paipa paipa vai e ala i le faʻapipiʻi muamua o se siaki siaki luga.
  • O le Galuega Nu. 2 e fesoʻotaʻi atu i le faʻapalapalaina o masini eletise.
  • O le Galuega Nu. 3 e fesoʻotaʻi atu i le toe faafoi o le masini faʻavevela.
  • Faʻafesoʻotaʻi le alavai vevela faʻatasi ma le pamu faʻapipiʻi faʻapipiʻi e gaosia ai le Nu. 4, lea o le a mautinoa ai le sili atu ona lelei o le faʻaaogaina o le vai.
  • Faʻafesoʻotaʻi le tuʻuina atu o le vai vevela mai le vaomatua i le laupepa Nu. 5, i le maea ai ona faʻapipiʻi muamua se kamupanī faʻapitoa i le paipa.
  • Faʻafesoʻotaʻi le afi vevela faʻamafanafana e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le masini eletise o le masini i le pamu tafe.

E tatau ona fuafua le aofaʻi o le totō e faʻatatau i le vasega saogalemu ma le tele o le vaomatua. Manatua ia faʻamamaina le faʻavela vai ina ia leai se vaʻavavevave.

Sa matou talanoa e uiga i le faʻafesoʻotaʻi o le vaomatua i le atunuʻu i se masini vai e faia i mea eseese, i le eletise eletise ma faʻapipiʻiina se masini faʻavevela i le masini faʻavevela. Ma o le a le ituaiga faʻavela vai e te faʻaaogaina i le atunuʻu? Faʻasoa mai ia i matou lou poto masani i le faʻapipiina o le masini, ma tuʻu ai se faʻamatalaga i le tusiga.