Fugalaau

Tausiga tatau o ficus melanie i le fale

Ficus Melanie - o se tasi o ituaiga o lapisi paʻu ficus elastica, na tulaʻi mai ona o se suiga o le ituaiga Decor i Holani. Eseese Melany (Melany) e ese mai i isi ituaiga o laau e ola ai i le foliga o se togavao. Faafetai i lenei mea e matua teuteu ma taʻutaʻua i totonu o faifaatoaga.

Vaega o Ficus Melanie

O Melanie ei ai lau o le lapoʻa ma se tipima pito i luga o loʻo faʻapipiʻi. Lea laititi e laiti - 15 cm le umi ma le 7 cm lautele. O le pito i fafo o le laʻau o se paʻu paʻepaʻe, paʻepaʻe, mafiafia lanumeamata lanumeamata. O le itu i totonu e matte malamalama lanumeamata, ma vela mumu.

O le faʻatusatusaina o le pale e faʻatulagaina i nai vasega laiti faʻatasi ma le umi pe a ma le 2 cm. Faʻasalaina saʻo ma teuteuina se laau, e mafai ona e tuʻuina atu ni mea eseese.

I totonu o le fale, o le ficus Melanie e le fuga, ma i tulaga masani, o fusi uma ei ai fugalaau e le mafai ona aafia i ni ituaiga o iniseti. O fualaau aina e taʻua o le siconia. E tusa ma le 1 cm le lautele, e tutusa ma mati iti, ae leai se mea.

Tulaga faʻatupulaia ma tulafono mo le tausia o fale

E mafai ona faʻatupulaia lau laʻau ola maloloina na o le malamalama lava. Ae peitai, o ave saʻo e mafai ona susunuina laulaau. I totonu o se fale mautotogi, e sili ona tuʻuina i luga o le windowsill soʻo se faamalama vagana ai le itu i saute.

Le faʻamalamalama saʻo mo le ficus

Ficus Melanie Lavea lelei le vevela mai le 13C i le 32C. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia i le 16-18C. E tatau ona tausia le susu i le 50%, e le faigofie i taimi uma i le tau malulu i totonu o potu ma fale mafanafana.

Manaomia faʻamamaina le ea faʻatasi ma le faʻaauau pea ona faʻaleleia poʻo le faʻaaogaina o se mea faʻamaualalo. O faʻamalosolo taʻitasi vaiaso o laulaʻau ma vai e tasi i le masina o le a fesoasoani foi.

E tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete le fale pe a mu le eleele 1-2 tamatamai lima ile loloto. I le vai, e tatau ona puipuia le vai. I le taumalulu, e tele lava ina latou faʻafeinu pe a oʻo i le afa o le eleʻele.

Mataʻituina le faʻafeinu o le pulega, aemaise i le taumalulu!
Faatasi ai ma le tele o le suāsusu, o le ficus ua galo ona laulaau, e avea ma lanu enaena i autafa ma e le o toe umi ae pau. O se taunuuga o le pala o le aʻa. O se taunuuga, e mafai ona mate le laau.

E masani lava o Melanie e faʻaulufale mai i totonu oa tatou faleoloa mai Holani. A maeʻa le faʻatau aveese le laau i totonu o le fagu ma faasaoloto aʻa mai le fale faigaluegafufuluina lelei i lalo o se vaitafe malulu. Ona faʻapipiʻi lea i totonu o se fagu telē, ma faʻatumu i le eleele lafulemu māmā ma se mea faʻafefete pe faʻafeagai.

Suʻeina Mea Taua
Laasaga 1I le pito i lalo e manaʻomia ona tuʻualavai alavai 2-3 cm le mafiafia.
Laasaga 2A e totoina, e tatau ona e faʻasalalau ma le faʻaeteete aʻa uma.
Laasaga 3I le lumanaʻi, o le a manaʻomia i le 1-3 tausaga uma ia faʻaopoopoga, e faʻatatau i le vave o le a tupu ai le laau.

I le vaitau o le tuputupu ae, mai ia Aperila ia Setema, e te manaʻomia fafagaina le laau faʻamaʻi faʻamalosi 2 vaiaso uma.

Afai e faʻaloloa le laau, e mafai ona e faʻaleleia lona foliga mai e ala i le teuteuina. E faia i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, aʻo le i amataina le vaitau o le tuputupu ae, e tipi ese i le 4-6 inisiua i luga o ni paranesi i le taimi e tasi, ia avatu i le laau se foliga manaia. Ina ia fausia se laau toto, ua lava lea e togi ai ona lala.

Suiga ma toe gaosia

Fale faʻataʻitaʻi Melanie (Elastic) e faʻaleleia e ala i le tipi, e masani lava i le tautotogo ma le taumafanafana. O se 'au mai se faʻamaʻi maloloina, faʻamaonia lelei o le a malosi aʻa. O suauʻu na faʻatau mai Holani i totonu o se faleoloa e mafai ona vavaeina muamua nai lo se tausaga mulimuli ane, talu ai ua togafitia i latou i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae e taofia ai aʻafiaga. A uma ona tipiina, ona tuʻuina lea o vavae i lalo o le vai tafe seia oʻo ina le toe tu i fafo le sua susu.

Ficus propagation o se faasologa faasolosolo

E mafai ona ausia le aʻafia o aʻa i le vai. Ina ia faia lenei mea, o loʻo tuʻuina atu i luga o se ipu opaque vai mama, ma faʻaopopo ai se laulau o le gaʻo faʻamalosi e puipuia ai le pala. Vaitaimi, e manaʻomia le vai e sui.

Ae e sili ona lelei le aʻafia o le oti i totonu o se vaega o le eleele: O le taofiofia e vave faʻavave, ma le toe totoina o le oti i se nofoaga tumau e sili atu ona leai se tiga. O laʻau fufulu o loʻo toso i aʻa ma tuʻu i totonu o ipu tioata 'oloʻo tumu i se mea faʻapipiʻi.

O le mea e fai mo le aʻafia e le tatau ona aofia ai le tele o mea faʻalaʻau, a leai, o le a leaga ma mate le fatu. O le mea sili ona lelei: 50% peat, 50% le oneone tele ma vaega sphagnum.

O tioata e tuʻuina i totonu o se pusa tioata, tapunia ma se tapuni poʻo se ata tifaga e fatuina ai le maualuga o le susu. Mo aʻa e aliali mai, e manaʻomia le peʻa pe a ma le 100%. O aʻa muamua e aliali mai i le mavae ai o le 2 vaiaso.

O nisi taimi e faʻaaoga ai le toe gaosia. ea lele. Ina ia faia lenei mea, o le au e vavae saʻo i lalo ifo o le laupepa i le loloto o le 5 mm ma ua tuʻuina se afitusi i totonu o le vaitusi, e paʻu i aʻa. O se fusi o sphagnum susu e afifiina i se ata i luga. A mavae ni nai masina, o le a aliaʻe aʻa, ma o faʻamau i aʻa e mafai ona vavae ma totō i totonu o se ulo.

O faʻamaʻi ma meaʻai o lau laʻau

O le le lelei o togafitiga e mafai ona mafua ai ona lagona le le fiafia o laau. Mo le taulimaina lelei o faʻamaʻi ma meaola faalafua, e tatau ona siakiina e le aunoa ia laau totō. Mafaufau mataupu silie mafai ona tupu pe a tupu aʻe Melanie.

Yellowing and falling of leaves

O le taimi vevela o se suega faigata mo le tele o totoga fale e masani ai i vailaʻau ma vailaʻau. O le malulu ma le maualuga o le vevela i le vaitau o le malologa e oʻo atu ai i le mea moni o le lauulu lanu samasama ma e paʻu ai. O le laau e leiloa lona foliga matagofie ma mafai ai ona oti.

Yellowed ficus leaves

Ina ia aloese mai lenei, e fautuaina ave ni fusi mo le taumalulu i se potu malulu.

Afai e le mafai, e tatau ona e aveese ipu mai i mea vevela ma faapipii se mea e faamamaina i le potu. E mafai foi ona e susu susu i luga o maa.

Gau pala

Afai e te faʻaaogaina i le susu, e ono aliali mai i luga o le au ma laupepa ni fasi mea eleelea. I lenei tulaga e te manaʻomia aveese vaega aafia o le laau ma faʻaitiitia le faʻamamaina o totonu ole fale.

Laʻu aʻa

Faʻafeinu tele, aemaise lava i le taumalulu, e masani ona oʻo atu ai i le pala o aʻa o le ficus. I fafo, o lenei mea o loʻo faʻaalia i le pala o le pala e ala i lanu enaena ma le uila. Laasaga muamua e mafai ona faʻasaoina le faʻaopoopoga i totonu o se mea fou fou ma le peritomeina o vaega ua faʻaleagaina o aʻa ma togafitiga faʻatasi ai ma se vaifofo vailaʻau.

O le faʻaleleia o vailaʻau o le a taʻitaʻia ai faafitauli

Fungal maʻi

O nisi taimi i luga o lau o le ficus Melanie o loʻo i ai se lanu enaena, enaena po o le uliuli. O se mea malie lenei. Afai e te vaʻai i le faʻafitauli i le taimi, e mafai ona e faia i le fusi. Faʻasalaga ogaoga, e manaʻomia le aveeseina o lālā faamaʻi. ma le togafitiga o le fungicide.

Spider mite

O le mea sili lea ona taatele o manufeʻai o ficus. O le iniseti e laʻitiiti lava, e mafai ona e vaʻai i ai ma se faʻalautele. Ae e mafai e tagata fai togafiti poto ona faigofie ona iloa se lupe mite e ala i le i ai o se tamai upega tafaʻilagi i lalo ifo o laulaʻau ma le uiga masani o lau. O sisi e suʻe ai sua mai le laulaau, ma o le laulaau uma e avea ma tamai punctures.

Laʻau samisi na osofaia e se siaki
O faailoga e aliali mai i potu vevela vevela, o le mea lea, ia e tau ai, e tatau ona e sosolo le laau ma fufulu laulaau i vai paʻu. E lelei foi le felafoaʻi ma se vaifofo o pyrethrum ma le maualuga o le 2-3 g i le 1 lita o le vai. Toe faʻaleleia i totonu o le vaiaso.

Shield

O leoleo fua foi e suʻe sua mai laulaau ma laʻau. E mafai ona faʻaumatia. o se omomi o loʻo tipi i le vai o le fasimoli poʻo se pulumu pulumu susu. Ona fufuluina lea o le fale i totonu o le fagu ma sasaa i vai paʻu.

O le taofiofi lelei o le laau o le a fesoasoani e aveesea ai meaola faalafua

Thrips

Thrips o se tasi lea o mea e sili ona leaga. O latou matua teteʻe i mea oona ma e le gata ina inu susu mai laulaau, ae e ave foi faʻamaʻi matautia. E le gata i lea, o latou foi e telefoni feaveaʻi ma vave ona agaʻi i vaʻaiga o laau. O le i ai o le tumutumu i luga o le ficus e iloa i le paʻu o le lau ma le i ai o togitogisa uliuli i luga. Faʻatau ia i latou i le faʻaaogaina o vailaau vailaau eseese, toe fai le togafitiga pe a maeʻa le vaiaso.

Mo le puipuia o siama Aua nei faatagaina le ea e malogo.

Mealybug

O se isi iniseti e fiafia e fiafia i le sua o le 'au ma lau o le ficus Melanie o se mealybug, o se iniseti e oo i le 5 mm le umi, e ufitia i le fulu e pei o le fulufulu mamoe. E tutusa lelei le faʻatonutonuga ma le fua faʻatautau..

Mealybug i luga o se laʻau o se fale ile fale

E ui lava i faafitauli e tulai mai i nisi taimi pe a tuputupu ae, o Melanie ficus o se fale e le lelei ma matagofie le fale. Ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete, o le a avea ma faamaualuga o le tagata e teu vine ma le teuteuga o se fale mautotogi poʻo se fale. E oo lava ile amataga e mafai ona latou taulimaina lenei galuega.