O le togalaau

Quince - o se faailoga o le fausiaina

I tausaga talu ai nei, o le quince ua faʻapupulaina e le au fai togalaau. O le a le mafuaaga? E le masalomia, o le lelei o lenei laau o lona fua maualuga lea, matua lelei tele. O ona fua taua mo le faia o suavai, compotes, faʻasao, siama e faʻateleina ma sili atu ona lauiloa le quince. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga taatele o lenei laau, faapea foi ma le tekonolosi o mea taufaatoaga o le laau i le togalaau.

Quince, fua.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Quince (Cydonia) - o se ituaiga o ituaiga o laau toto o le aiga Pink (Rosaceae) Vaʻai Uma masani, po o Maualuga quince (Cydonia oblonga) na o le pau lea o sui o lenei ituaiga. Suafa lauiloa: peppy, mativa, sail, e oʻo lava i laau.

Quince o se tamaʻi laau poʻo se laau e taʻi 1.5-3 mita le maualuga ma se pale mafolafola ma se 'apamemea e oʻo i le 50 inisi, o loʻo faʻaofuina i le uliuli po o le uliuli-enaena, vevela, ma le paʻu.

O laulaau e fesuisuiai, ovoid pe oval, tele, lanumeamata lanumeamata i luga, grayish-lagonaina i lalo. Fugalaau fugalaau - tasi, lapoa, paʻepaʻe poʻo le piniki, i luga o taʻavale faʻapipiʻi lalo ifo - o mai ia Me-Iuni.

O fualaau o Quince o mea manogi, o le fulafula poʻo le paʻu foliga, lemoni po o le samasama uliuli, i nisi o meaʻai ma sina faʻavalea. O o latou tino e faigata ona o le i ai o le tele o sela maʻa, sina pulu, tart, suamalie.

E tele fatu, lanu uliuli, i luga e ufiufi i se paʻu e matua mucili i le vai. O fualaau aina Quince e amataina ia Setema ma Oketopa.

I aso anamua, i luga o le talafatai o le Sami Metitirani, o le mea lea na faamamaluina e avea o se faailoga o le alofa ma le fafagaina ma sa faapaiaina i le atua fafine o le alofa o Venus. E maua i le vao i sasae o Rusia.

Quince ua fafagaina e pei o se fualaau aina suamalie, tuuina atu o fualaau matagofie ma manogi, ma o se fasi fanua mo le tuiina o pears i le aganuu. O le quince e tufatufa atu i le Caucasus, Crimea, Moldova ma Central Asia. Quince o loʻo faʻaleleia e fatu, tosoina, tuʻuina ma le faapipiiina; o fua e faʻaaogaina uma i fua ma fualaau suamalie, jelini, jam ma tao, e avea ma se faʻavasegaga mo aano o manufasi.

Quince, o se vaaiga lautele o se laau ma fua.

Quince tausi

I le taimi o le galueaiina o le uumi, o ona togavao, pe a fai ma teuteuina, e tatau ona tutusa lala ma le eleele; latou maualuga e tusa ma le 50 cm i luga ae o le ua. E le tatau ona faatagaina le gaogao o le vao, o le numera aupito maualuga o lala i luga o le tasi laau e 10-15, o le 2-3 e mai le 4 i le 5 tausaga le matutua, 3-4 lala e tolu tausaga le matutua, o le toatele e lua tausaga, o le isi o tausaga taʻitasi.

Quince e selesele i tausaga taʻitasi ia pa ua taʻi lima tausaga le matua ma le maualalo o le gaosiga ma le faʻatuputeleina o le tuputupu ae. O le tuputupu aʻe malosi o vine faʻamalosi o le pito i luga e le mafai ona faʻatagaina, e fetogiina pe a foliga mai pe tipi atoa aʻo lei fafagu fatuga. E sili ona lelei lenei mea i le tautotogo, e pei o le teuteuga o le autumn e faaitiitia ai le faigata o le taumalulu o vao. O lālā vaivai ua faʻafesoʻotaʻi ma le palapala e tipiina i tautotogo taʻitasi.

O le seleselega o Quince e amata mai i le tolu sefulu tausaga o Setema, seia oʻo i le afu o le tautoulu. O fualaʻau tetele ma fua lelei e teuina seia oʻo i le amataga o Fepuari i le vevela o + 2 ... + 3 ° C.

O le Quince e masani lava ona totō i le tautotogo ae leʻi oʻo mai se laumei lanumeamata i fatugaʻo.

Tuputupuina mai le fatu mai fatu

Afai e leai se mea e totō ai, ona tupu ai lea o le quince, e mafai ona e filifilia fualaʻau pito sili ona tele, fua lelei mai fua, tuu i le oneone susu i le amataga o Fepuari (3-4 vaega o le oneone sapalai mo le 1 le vaega o fatu) ma pe tusa ma le 2- i totonu o se fale fri 2.5 masina teu i totonu o se taga paʻu paʻu ma ni pu laiti na faia e se fao mo le ea e ulufale ai.

Quince e fiafia i le vave totoina i le eleele lafulemu vavalalata, ae le o le gaʻo (pH e sili atu ma le 6-7). O le eleele lelei o le a mautinoa ai le lelei o le totoina o fatu, ma o le autumn, o le a oʻo atu i le maualuga 40-50 cm.

Quince fualaau na maua mai i le tautoulu ua siitia atu i se nofoaga tumau ma totoina e sili atu nai lo lo latou tuputupu ae i le tausaga muamua. Vaitaimi i le va o laau toto 0.5-1 mita, i le va o laina 2-3 m. Mo le totoina, filifili vaega e puipuia lelei mai le matagi.

O le taofiofia o le kiona e maua ai se aafiaga tele: ua faʻapipiʻi talipupuni, o loʻo faʻapipiʻiina lala laʻau, i le taumalulu o le tele o lālā, o loʻo i lalo o le kiona, faʻafeiloaʻi le manava malosi. I le malulu malulu, e mate lala laau mai le kiona pe afai latou te nonofo i luga aʻe o le kiona.

Quince, fua.

Quince manaoga mo tulaga tau siosiomaga

Lulu

Quince o se vailaʻau vevela, ae faʻatusatusa i isi aganuu i saute, e sili atu le taumalulu-faigata. Quince e sili atu i le pi, apricot, pine pelemu ma le tele o autumn ma le taumalulu i le itu i saute o pears e tetee atu ai i tulaga taumalulu leaga.

Quince tupu manuia ma fua mai ile fua o le vevela ole 8 ° C. O le tafe o gaʻo ma le tuputupu ae faaletausaga e naʻo le sili atu ona ogaoga o taumalulu, e faʻaitiitia ai le vevela i -28 ... -30 ° C. I le itu i saute, o se mea e seāseā ona leaga le faʻamaʻaina o fatugaʻo, o le tele lava o fugalaau e faʻaleagaina e ala i le toe foʻi mai o le tautotogo.

O le vevela mo fugalaau o le vevela o le -2 ... -2.5 ° C i le laasaga - o se laʻau e leʻo. Faatasi ai ma le umi o fulufulu o le 3-5 aso, mo le oti o fugalaau, e oo lava i le vaega o le vavae ese o le pua, ua lava lea e faaitiitia ai le vevela i le -1 ° C.

Le malamalama

Quince e faʻamaonia, tupu le lelei i lalo o le paolo, e faʻalauteleina lala, ma vevela ma leai. O ia laau e fuga mai ma fua mai ma le vaivai, ma o fua o le a aveesea a latou "manogi" manogi faapitoa, o lo latou avea ma tagata matutua e avea ma mea e le mautonu ma tumau.

O fua o le quince.

Laʻu

Talu ai ona o le paʻu o le aʻa, o le mea lea e manaʻomia ai le faʻavaivai, ae o loʻo afaina ai laau i le 20-30 aso. Ae e mafai foi ona latou gafatia le lamala, e ui o le malulu ma le lamala tele e afaina ai le lelei o le fua. O aano o latou tino e gasegase, malosi, ma o le numera o sima vaivai e faateleina. Ina ia manuia le faatumauina o fualaau aina, o vai e masani ona manaomia i le vaitau o le tuputupu ae ma le manaomia o le faasusu.

Soo

Quince e itiiti ifo le tau i tulaga palapala, nai lo le apu ma le pi. E mafai ona tupu ma fua mai i luga o le tele o ituaiga eleele, e aofia ai mea suamalie. E fetaui lelei mo le totoina o togalaau aina o le eleele-o le salinozem oneone, o peleno, o le malamalama ma le mamafa o le oneone, o le oneone paʻu oneone. I luga o le oneone lamolemole palapala, o laau laiti e le aoga ma puupuu. Quince e sili ona lelei i luga o le lamolemole, faʻaleleia lelei ma lelei le susu.

Fuga mai quince.

Quince crown teuteu ma teuteu

Talu ai o le quince e faʻapitoa, e fautuaina ai le faʻatulagaina o le vavaega, e tuʻuina atu ai le malamalama lelei o le pale.

I luga o le seleselega o le fatu, e fuaina ai le meaʻai (50-60 cm mai le tui o le tui) ma le 7-8 fatu e faitauina i luga aʻe o le meaʻai. O le vaega muamua e fausiaina mai lala e 3-4, o loʻo totoe i le fatugao i se mamao e 10-15 cm le tasi i le isi.

O le vaega lona lua e fausia mai lala paʻu e 30-30 cm pe lua lala lata ane - pe a uma le 50-60 cm, ma avea ai ma lala autu. Ina ia aloese mai le malepe, o lala autu e tatau ona alu ese mai le ogalaau i se maualuga o le itiiti ifo ma le 45 tikeri.

O se laau e lua-tausaga e amata ona fai mai le lala laititi pito i lalo, lea e faapuupuuina e le 50-60 cm mai le faavae. O isi vaega autu o loʻo teuteuina i le maualuga e tasi. O le avetaavale ua oti i luga o le maualuga o lala autu e 20-25 cm.

O le galuega autu o uluai tausaga o le faʻatulagaga o le filifilia lea o lālā o le lona lua ma le tolu poloaiga e tatau ai e fatu ai se faavae mautu o le laau. O le lala muamua o le poloaiga lona lua e faataatia i se mamao o le 30-40 cm mai le ogalaau, le lua - i se mamao o le 30-40 cm mai le muamua i le isi itu. Ua teuteu le fuʻa Tumau, ma fetaui i latou i lala muamua.

I le taimi o le fua muamua, o le teuteuina e aofia ai le faapuupuuina ma le vevela. I le maeʻa o le vaitaimi o le fua tele, e faʻaaogaina le paleni paleni. Mo lenei mea, o laʻau autu ma fouvale ua vaeluaina ile 2-3-tausaga le matua.

Ituaiga ma ituaiga o quince

Quince o loʻo faʻatusalia mai e se tasi meaola - quince masani, lea e faʻafefiloi ai ituaiga eseese.

Eseesega o quince

Angerskaya - French quince grade. O laau e tele-lapopoa, vave ona ola, o fualaau aina e pei o le apu. O le paʻu e lamolemole, lanu samasama. O le pulupulu e pala, o loʻo siomia ai le fatu ma faʻamaʻi. Faʻaaogaina mo le gaosiga ma mo le faʻaaogaina fou.

Ilmen - o laau e fua tele, ma le saʻo lelei. Fua e sili atu i le averesi. O le paʻu e samasama samasama. O le pulupulu ei ai se vaega itiiti o mea papaʻu, suamalie suamalie ma le manaia. Faʻaaoga mo le gaosiga ma le faʻaaogaina fou.

Faaputuputu - O le Quince ituaiga e maualuga le gaosia, ma le malulu ma le taumalulu-faigata. O laau e tele-lapopoa. O fua e tele, apu, foliga lanu samasama. O le pulupulu o le samasama samasama, o le eletise, ma le maualalo i totonu o sela maʻa. Fualaau aina mo le 2-3 masina.

Krasnoslobodskaya - fuainumera quince o faigata faigata taumalulu, lelei gaioiga. O laau e paʻu i le pupuʻu, le pale pale. Fualaau aina tetele (e oo atu i le 400 g), o le apu, moa, lanu samasama. O le pulupulu o le samasama samasama, o le manogi pala, o mea malie, teuteu. E toetoe lava leai ni sela maʻa. O fua e teuina i le 3 masina.

Teplovskaya - laʻititi o le lelei o le taumalulu taumalulu ma le gaosia. O laau e tele-lapopoa, fualaau lapopoa, o nisi taimi tele, apu-vaaia, samasama. O le pulupulu o se mea manogi, o le manogi, ma se fuainumera tele o sela maʻaleʻale e faʻataʻamilomilo i totonu. Fualaau aina mo le 3-4 masina.

O fua o le quince.

Maʻi ma meaʻai

Quince e itiiti lava se faʻalavelave i faʻamaʻi ma faʻalavelave tuga.

Quince maʻi

O se tasi o maʻi sili ona le fiafia o le maliu o ovaries. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi o se maʻi faʻaleagaina. O le mycelium e sulu i fualaau mamago ma lala ua mamaʻi. O lanu o Brown e aliali i laulaau, lea e faasolosolo malie ona tupu ma ufiufi ai le laulau atoa. I le taimi o le fugalaau, o pala o le galo foi e pau i luga o le stigmas. O iina latou te ola ai, ulu atu i ovas talavou ma faʻaumatia i latou.

O isi faʻamaʻi pipisi o laʻau laʻau ma pala.

Quince Pests

Moli vao. O le mea sili ona leaga o le moa ma le moa. O a latou anufe fafagaina laulaau o le toetoe lava o fualaau aina uma.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Fuafuaga puipui

  1. O fualaau mamago o le quince e seleseleina ma faʻaumatia, ma vavae mamago ma momotu e seleseleina e aloese mai le oti o ovaries, lanu enaena ma moth moth.
  2. Mai le taimi o le pulapula o le fuga ma oʻo mai le amataga o le vaʻaiga, e sosolo le laau i le 0.1% fofo o le faavae faavae ma se 0.15% fofo o le pipiʻi i le pala o ovaries, faasaga i moth moths, ma isi.
  3. I le taimi o le fugaina o le quince, o le fofo o le cupazole e 0.08-0.1 pasene o loo salalau e faasaga i le fesuiaʻi o ovaries.
  4. A maeʻa ona totoina, o le fofo 0.1% o le baseazole e faʻapipiʻiina, ae faʻaopoopo i le 0.12% o le vaifofo, e le o le fesuiaiga o ovaries, e ese mai le lanu enaena o laulaau, fualaau aina ma nisi o meaola faalafua.
  5. Afai e faʻaleagaina i le oumum, 12-14 aso pe a uma ona fufulu (pe a uma le fugala) e faʻapipiʻi faatasi ma sauniuniga tutusa e pei o le pulupulu muamua.

Ou te fiafia i fua o lenei laau, ma o le quince jam ua na o se tala fatu! Ma e pei ona fai mai loʻu tinamatua, na te le iloa se tagata e le mafai ona totoina lenei laau. Afai e te manuia, o le a mautinoa lava e tatau ona e maua se seleselega tele o lenei laau, ae le o se mea na manatu ai o se faailoga o le fausiaina! Ma afai ua uma ona e iloa le tuputupu ae o quinces, matou te fiafia e faʻalogo i lau fautuaga! Faamolemole tuʻu mai faʻamatalaga i le tusiga.