O le togalaau

Melon ituaiga tagata taʻutaʻua i le vaitau o le mafanafana

E le mafai ona faʻamatalaina ituaiga eseese o ituaiga o melons. Ua latou ola i soo se mea, e oʻo lava i Egelani ma le itumalo o Leningrad o loo i ai a latou lava ituaiga oloni. O le mea moni, e tusa ai ma le suamalie ma le tofo, e mamao i latou mai ituaiga Turkmen ma Uzbek, e lauiloa i le lalolagi ma e oo lava i fafo atu. Ae ui i lea, o faifaʻailoga na latou faʻaaogaina fualaau aina i le mea o loʻo i ai greenhouses.

E faʻapefea ona malamalama i ituaiga eseese

O le mea muamua na mafai ona tupu i luga o melons o aso tafafao:

  • sili-matua, toto ma le matua i lalo ifo o le 60 aso;
  • matua, matua i le 60-70 aso ma le suka. mai le 8 i le 15%;
  • ogatotonu o le vaitau, latou te feanu mo le 75-100 aso, o le suka oi ai e 14-15%.
  • autumn-winter, ripen 95-100 aso, matua suamalie, malamalama, tele;
  • taumalulu, tele, e oo atu i le 30 kilokalama i le mamafa, suka e oʻo i le 16%, ae lelei lelei teuina i totonu o se potu malulu;

O le foliga o le melons e faʻapitoa, faʻalanoa ma e tutusa e pei o pine. O le vaega pito i luga e mafai ona lamolemole, manoa pe lipine. O le aano o le fua e lanu, paʻepaʻe, samasama poʻo le lanumeamata. I nisi o ituaiga, o le tino lanumeamata e faasolosolo ina liua i le taimi o le teuina.

E i ai le tele o faʻasalaga o melons. E iloa lautele e fua o fua o loʻo tupu i Asia Tutotonu e sili ona manaia. Ae i totonu ia i latou, o le melo Uzbek o le sili ona lauiloa. O lenei mea e faʻamalosia e le tuufaatasiga o le eleele, ma se taimi mafanafana e aunoa ma se kiona, mai le 193 i le 273 aso i le tausaga.

O ituaiga Europa na maua i se taimi mulimuli ane, o nei mea e masani lava o le vave o le laʻau ma le popo, e maua mai i le tele o ituaiga o Cantaloupe. I le taimi nei, o le Europa hybrids e maua ai le suka i le 15% ma se fua o le fua o le fua o le 55 aso mai le ovary.

Melon ituaiga e fiafia i ai tagata nonofo i le taumafanafana

Aʻo leʻi tupuina le siloni i totonu o le togalaau o le taumafanafana, e tatau ona e suesue i uiga o le ituaiga, ma filifili zoned, o lona uiga, o ituaiga mea na faia faapitoa mo lau tau. E le mafai ona e totoina ituaiga o ituaiga i le itu i saute e te fiafia iai i le itu i matu. E le aoga le seleselega.

O le ulaula o Gulaba o le uiga taua lea o le eleele o le melonini - Ferghana Valley. O le lauiloa lenei o le Chardzhuy. O le ituaiga o loʻo lauiloa i totonu o le atunuʻu, aua e talafeagai mo le felauaiga. O le mamafa o nei fua o le 3-5 kg. Ua totoina Gulabi i Turkmenistan ma Uzbekistan. O le ituaiga e mafua mai i le tuai. O le suka e oʻo atu i le 15%, o le paʻu e paʻepaʻe, o le fibrous fila. O le tele o pulupili e mafai ai e oe ona faʻaogaina nei ituaiga o melons e maua mai ai fua maso ma mamago.

O le meloloupe melonini poʻo le Persian poʻo le cantaloupe e faaigoaina i le Italia. O le ituaiga lea o ituaiga tagata Ausetalia, ae ua faʻafetaui i isi tulaga. O lenei ituaiga o meaola o loʻo faʻamatalaina i fualaau aina suamalie ma se pito i luga. Na mafua ai ona maua ni ituaiga meaola a le Europa e sili atu ona lelei ma e le lava le malamalama ma le vevela. O le pulupulu pulupili o le moli, o le mea manogi, o le pamu laitiiti.

O loʻo i ai se faletupe mai Peresia, na faʻatautaia ao leʻi oʻo i lo tatou vaitaimi. O ia mo tagata o Peresia o se faailoga o le la ma lelei.

O Turkmen Meloni o se ituaiga o fua o le tele o ituaiga o Uzbek. E i ai lona maualuga o le fetal. O le tele o taimi e mafai ona iloa i se lanu lanumeamata i totonu o se manoa. E tatau ona faʻatali mo le atoaga o le fua o lenei fua ma e na o le taimi lava e 'ai ai. E masani lava, e le maua ni vine i totonu o le itu i mātū, ma e toʻaitiiti e mafai ona latou tofo i le suamalie, suamalie suamalie o lenei ituaiga. O se pogisa, toetoe lava enaena enaena i vavave e mafai ona avea o se faailoga o le taʻavale. E le mafai ona galo le manogi ma le tofo o Turkmen.

Pineapple melon pe faia foi ni fualaau e tusa ma le 2 kilokalama. I le ogatotonu o le laina, ua tupu le meloni i laau toto ma e taua tele le puleaina o vai. Afai o le taumafanafana e timuga, e tatau ona puipuia le laau mai le sili atu o le susu. O fua e ono paʻu.

Mai vine e oʻo i le tino, e tusa ma le 100 aso le pasi. O le pele o lenei ituaiga e manifinifi, o le pulupulu o se mea manogi suamalie. O le laau e malosi tele ma e manaʻomia ai le pine. O le soifuaga ola o fua o fualaʻau lelei e lelei, o felauaiga e mafai.

O le lanumeamata lanumeamata e faaigoaina ona o lona tino lanu, lea e mafai ona vave valivali samasama. O nei ituaiga eseese uma o loʻo faʻaalia i se lanumeamata lanumeamata poʻo le lanumeamata. E mafai ona nonoa pe lamolemole, solo pe liʻo. E i ai ituaiga eseese i Iapani ma Uzbekistan. I le avea o se faʻataʻitaʻiga o le lanumeamata lanumeamata, e mafai ona e ave le ituaiga Isaraelu eseese "Galia-Diamond." O le fua o le oval, o le meli, o le tino-lanumeamata, o le suamalie ma le manogi. Tannins ma minerale e tuʻuina atu i le meloni sina tofo faʻamalosi. I Uzbekistan ei ai le tele o lanumeamata lanumeamata e taʻua o le skullcap. O le meaola e tupu i na o le latalata i Karshi, e foliga tutusa ma se siloti ma se ulu i fafo, ma o le melonano e manaia tele i le tofo.

Melon Cinderella o se ituaiga uluaʻi fua. E fautuaina le laau mo le galueaina i totonu o tamai faatoaga ma fale mafanafana. Se eseesega vave o le matua. O uʻu o le melonini e umi ma e manaʻomia le faʻatonutonuina o le tuputupu aʻe. O le fua e samasama ma lamolemole i se upega. O le tele o vine o le 1-2 kilokalama. O le pulupulu e pe tusa ma le 3 cm, e le suamalie tele, 5-9% suka, ae e lelei ma manaia. O fua e teuina mo le tolu vaiaso, faʻaaogaina i le tulaga, aua e maualalo le mafai ona feaveaia. O le laau e puipuia mai suiga o le vevela.

Melon Lada - o se ituaiga manuia o le filifilia o Astrakhan. E faʻafetaui i le vevela vevela. Ae i totonu o greenhouses, o lenei ituaiga e lagona le lelei. O mea taua e le lelei. O le faʻavaleaina o le suāvai e le faʻapogai ai le tosoina o le fua. Melon aphids, Amerika ma lalo o vao vao e le faaleagaina. O le vailaʻau e lamolemole fualaau aina ma se upega, o lona mamafa e 2-3 kg. O le pulupulu e aofia ai le 10% suga, o se lanu kulimi malamalama. O lenei ituaiga e alofagia e le tele o fai togalaau.

O le faʻamaonia o moa o se faʻailoga o le eseesega o uiga ia o le auupega. E mafai ona lanumeamata, samasama. I totonu o Iukureini o loʻo i ai se vailaʻau e taʻua o le melo. I foliga vaaia, o nei melons e sili atu ona pei o se paukini, ua taʻua i latou o le "pupula". O le paluga o le kuluni mafolafola e pei o le sili ona suamalie, manogi ma suamalie i Ukraine.

E manaʻomia e le Uzbek melons se faʻamatalaga faapitoa. E sili atu i le 100 ituaiga o loʻo faʻaleleia i se eria ua vaevaeina i le 6 itumalo, ma latou te fiafia ia latou ituaiga. O vaega o loʻo tutupu aʻe ai ituaiga o melonini i lalo o le natura faʻavae ua vaevaeina:

  • Tashkent.
  • Samarkand.
  • Bukhara.
  • Khorezm.
  • Ferghana
  • South.

E faʻatatau i le gaioiga o le la, o le aofaʻi o aso manino i le tausaga, o le vevela o le vevela e faʻaleleia ai ituaiga e sili ona fetuunai. O oloa aupito maualuga e auina atu i isi atunuu.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga meaola, o le melo e masani lava o se osofaiga, e tusa ai ma le Mirzachulskaya, Greenvaldi ma isi.

E i ai ituaiga eseese o latou tofo e mafai ona fiafia i le lotoifale. O fua e suamalie, malie ma e le o teuina. O isi eo atu i le laulau o le Tausaga Fou. O le lelei o le tau, eleele lelei e fausia ai tulaga lelei mo le liuaina o le malosi o le la ma le lalolagi e avea ma se mea e malolo ai, lea o loo taua i le Tusi Paia. O fua na ola aʻe i isi tulaga taumalulu e maualalo i le tofo i le melo ua maeʻa i Uzbekistan.