Fugalaau

Se faʻamatalaga auiliili o le tulip tree lyriodendron

E le masani ona mafai ona faʻafeiloaʻi tulipulu i luga o se laau. Ae peitai O sea matagofie matagofie e le gata ina maua i paka ma togalaau aina i Rusia i saute, ae e tupu foi i le fale. Sei o tatou talanoa atili i auiliiliga o uiga o le tuputupu aʻe o se laau Tulip i le fale.

O le a le mea e foliga i ai se tulipulu ma o fea e tupu ai?

Liriodendron tulip poo e pei ona lauiloa - tulip tree - matagofie matagofie o le aiga magnolia. Ua tupu i luga o le vaʻaia lelei o le tele o atunuu.

Liriodendron tulip poo tulip

Liriodendron tulip i Amerika ua lauiloa o poplar samasama. Ona o lona malamalama ma lelei ona gaosia laupapa, e masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga o plywood, e pei o kamuta ma fafie fafie, faʻapea foi ma le alalafaga pepa.

E lua ituaiga o lipidendron tulip:

  • Saina
  • North American

E vave ona tuputupu ae ma e mafai ona oʻo i le 25-50 mita. Faʻalauteleina i luga o se ogalaau maualuga ma saʻo, o loʻo i ai se pale lautele. O le pulu e lauulu-lanu meamata e mafai ona oʻo ile 1.8 mita le lautele. E mafai ona faʻamaonia le matua i le tausaga. I le tuputupu ae o le talavou, o le paʻu e lamolemole, ma o laau matutua ua i ai se paʻu ma uila paʻepaʻe. O le foliga o laulaau e foliga mai, o le tele e mafai ona oʻo i le 12-20 centimita le umi.

O le ogalaau o le Tulip laau e malosi, e ufiufi i le paʻu paʻepaʻe, e masani ona alu ese mai se meaʻai, manogi manogi

O fugalaau e pei o se tulip. O le tele o fugalaau e 5-8 centimita. E lanu samasama lanu meamata ma lanu moli. E iai a latou mea manogi e le masani ai. Fugalaau fugalaau i le tautotogo tautotogo. I luga o nisi lala, o fugalaau e faigata ona iloa, aʻo latou leiloloa i laulaau lapopoa. Fugalaau e sui i fualaau lanu e pei o ni meaʻai e iai fatu.

Tulip tree i le fale

E mafai ona tupu lenei laau matagofie i le fale? E mautinoa, e mafai. Ae o le tele o faifaatoaga amateur e taofi i se tulaga manaia. E le o tagata uma e iai se fale tele o le taumafanafana pe o se nofoaga lea o le a lava le avanoa mo se lyriodendron. E le gata i lea, talu ai ona tele, o le laau e maua ai se ata tele, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o fugalaau lata ane ma laau afu.

Tulaga Tutupu

Laʻau tulipulu faʻapipiʻi i auala nei:

  • fatu
  • toso
  • lafoaʻi
  • tui

Mo le faʻatoʻaga e 'ave fualaau aina mai le fua o le laau. E tatau ona lūlū fatu i totonu o se vateatea vailaʻau faʻatasi ai ma le eleele atoa. O lenei metotia o le tuputupu ae e manaʻomia ai le onosai, talu ai o se laau mai se fatu o le a ola malie, ma o le a fuga mai i le tele o tausaga talu ona totoina.

O fatu i se tulip laau e tumu i vaʻa uigaese ma faʻasalalau ma le amataina o le malulu

Lafoaia foi aʻa i totonu o koneteina. E tatau ona vavae ese puʻu o le maualuga e 45 centimita mai se tagata matutua, totoina i latou i le faapalaga ma ufiufi i se atigipusa tioata poo se taga manino. O le taina o se fatu e mafai ona ave ni nai masina.

Afai e iai le aʻa o le fatu laau, ona tatau lea ona totoina i aso o lumanai, pe a uma ona tuu i lalo le aʻa i se fagu vai mo le 3-3.5 itula.

Mo se liporendron, e tatau ona filifili se nofoaga lelei i luga o le saite. E le gata i lea, e tatau ona puipuia le saite mai pu malolosi o le matagi lea e mafai ona motusia lala laʻau o manu laiti.

O le laau e tuʻuina mai le suavai ma o lea i lalo o lona pale e le tatau ona tuʻuina ni mea aoga poʻo se taavale.

Ae mo le palapala, e tatau ona lelei le susu, oneone poʻo oneone. Afai e pala le palapala, e tatau ona faaopoopo le humus poʻo le faapalaga.. I le pito i lalo o le lua, o le alavai mai le maa nutililii e manaia. A uma ona totōina, e matua susu le fale ma o le palapala o loʻo siomia ai e mulimulu.

Tausiga

O le tau Rusia e talia mo tulip lyriodendron. E le manaʻomia se tausiga faapitoa. O le laau e puipuia i meaola faalafua ma e seasea ona maʻi. E sologa lelei ma isi laau.

Tipip lyriodendron ona o lona le mautonu e mafai ona ola e tusa ma le 500 tausaga. I le taimi lava lea e tasi, e taofiofia le malulu e pei o le magnolia e oo i le 25-30.

E tatau ona totogia faapitoa ile aʻa o le laau.. Pe a faʻavasegaina, e taua le aua neʻi faʻaleagaina, talu ai o aʻa e matua leaga lava.

E fiafia le laau i le susu. O le mea lea, e tatau ona e fafagaina le laau i taimi uma, ae i le faʻalelei. Mo le faʻaleleia o le vai, e tatau ona faʻaaoga vai mafanafana ma lelei. I le itu i saute o itu o Rusia, o le tulipili Liriodendron o le a tuputupu ae le lelei. E matua taua lava i tulaga vevela e faʻafefe ai le pale ia lava e faaopoopo ile palapala i aso uma. O lenei faiga e tatau ona faia i le afiafi, pe a leʻa le la i le la.

Faʻasalaga o le Tulip Tree e tatau ona faʻaauau peitaʻi ia puipuia le pala o le aʻa

Afai na matauina e le fai togalaau le amata ona magumago ma le pogisa o le laʻau, o le faailoga lenei o le vevela o le tau ma e le lava le susu o le laau. I lenei tulaga, e sili atu ona taua le fausiaina o le laau i taimi uma. Afai e amata ona lanu samasama, e tatau ona ufiufi le laau.. E leai se malamalama malamalama. Ma o lanu lanu o lau o loʻo fautua mai ai e leai ni meaʻai. Ma e taua le fafaga i se taimi lata mai. E talia ai le pisa ma le pefu o loʻo iai uiga o le taulaga.

Faaiuga

Tulip Lyrodendron o le laau sili lea ona matagofie i le lalolagi. O se laau e le lelei tele. Ma i lalo o le lelei o tulaga tuputupu ae, o lenei laau o le a fiafia i le fai togalaau ma teuteu lona nofoaga mo le tele o tausaga. Ma o ana fugalaau o le a faateia ai oe i se manogi manaia, manogi lelei.