Fugalaau

Fuga o Anemone Totoga o togalaau ma le tausiga

Afai e te manaʻo e fai se lanu lanu mūmū i luga o le 'upega tafaʻi mai le laʻititi o le matagi - o le Anemone, o se lauʻau faʻapena ma ipu matagofie fugalaau. I le vaomatua, e mafai ona maua i nofoaga tatala o vaʻalele lelei.

Faʻataʻitaʻia e le Faatoaga le fugalaau mo fugalaau uiga ese ma le faigofie o le gaioiga pe'ā agi i le matagi. Sa taʻua o ia e le tagata o le anemone. O le susulu o lanu, o le tausiga malosi o laau o le pepe buttercup e mafai ai e oe ona toe faʻafouina le togalaau ma tuʻuina atu i ai le malosi.

E faʻapefea ona totoina le anemone i luga o fualaau: tapenapenaga o palapala ma meafaitino

Anemone faapaleina fatuina o fatu laau i le fale

E tatau ona faʻamalamalama le auiliiliga o nofoaga i se nofoaga talafeagai mo le laau. E tatau ona vevela, paolo pe malulu, e aunoa ma ni kopi. E ui i le mea moni e faapea o se "anemone", e le fiafia o ia i taimi uma.

O le eleele e matala, e leai se paleni paleni

  • Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le oneone, fafie laupapa, mulch mai laulaau mamago ma humus i le palapala.
  • E le mafai e le aʻa ona faʻafeiloaʻi mea manogi. O le mea lea, i le taimi o le taumafanafana, e tatau ona e tatalaina le eleele i ni nai taimi ma faʻaopopo le mulimalu, laʻau, oneone. O aʻafia faʻalaʻau e manaʻomia ai le tele o le okesene.
  • O nisi taimi o le veleina e lava lea e maua ai le tele o le ea fou i aʻa. Faʻaaogā le mea faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ina neʻi faʻaleagaina aʻa aʻa.

Anemone e tupu mai i fatu, rhizomes ma fatu. O le auala sili ona taatele e manatu o le faʻalavelave i le tautotogo ma rhizomes i le taumafanafana. E seasea ona faʻaaogaina le fatu, aua e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa, ma o le fatuina o fatu e tusa ma le 25%. E ui lava i faigata o le totoina o fatu, e faʻaaogaina e le faifaatoaga i nisi o taimi e maua ai le ola maloloina ma le malosi.

Anemone fugalaau toto ma tausi i le fale

Fatu fatu.

  • Ina ia faʻaleleia le fatuina o fatu, faʻaaoga le auala faʻamalosi, i se isi faaupuga, tuʻu i le malulu.
  • I le malulu o le kiona, e mafai lava ona faia lenei tulaga. I le tautoulu, tuʻu fatu i totonu o atigipusa, ufiufi i laʻau matutu ma le kiona, ma i le tautotogo tuʻu fatu fatu. O le faʻaleleia o pisinisi mo le faʻaaogaina lautele o le a faʻaleleia ai le aʻafia. Soak e tusa ai ma faatonuga, tuʻu mo se aso ao leʻi totoina le tau.

E faʻapefea ona toto fugalaau anufe, vaʻai i le vitio:

Laʻau totō ma totō e totō i se nofoaga tumau, tuʻuina atu tulaga lelei: vevela, moli malamalama, o le tele o le susu. O fualaau fugalaau "matutua" e oo mai mo le tolu tausaga, o lea e tatau ai ona e onosai. O le vevesi o lanu ma le fiafia o petals e aoga.

E manaʻomia ona "fafagu" ituaiga o meaola mai le falemaʻi, aveeseina mai le nofoaga o le teuina o le malulu

  • Ina ia faatelevaveina le tuputupu ae ma ia vave ona totoina, e tatau ona e totoina ni fatu.
  • Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tuʻu i le vai mo ni nai aso.
  • Pe a tupu mai se mea e tupu mai ai le laau i totonu o ipu o loʻo i ai le eleele mama. O le mea lea latou te ola ai seia oʻo ina toe foʻi mai le kiona.
  • Ona latou toto lea i luga o moega fugalaau.
  • I le masina o le a iai se fugalaau matagofie o fugalaau totogo manaia.

Vitio faʻamalosi i luga o le auala e totogo mai ai fua o le anemone:

Tip. Ina ia faatelevaveina le germination, e mafai ona e afifi le tubers ma se susu susu susu ua faʻamamaina i se vailaʻau, tuʻu i totonu o se pusa paʻu mo le 6 itula. O le vavalalata le vavalalata vavave vave le laau mai le faʻamalologa o le animation, e mafai ona vave totoina i luga o se moega fugalaau.

E faʻapefea ona totoina Fugalaau Anemone

Anemone fugalaau fugalaau toto

O vavalaʻau e mafai ona faʻalavelave ai, aemaise lava pe a leai se mea muamua na tupu i laau toto. A maeʻa le fulafula, o le a maua e le tubers ia ogalaau-afu, e tatau ona latou ola mai le eleele. Afai e le masalosalo, e mafai ona e uia e ala i foliga o le pusa: o le pito i luga e mafolafola, o le pito i lalo e maama. E tatau ona e totoina le pito i lalo, ma o le vaega laugatasi e alu i luga. Afai o totogo e aliali mai (lanu paʻepaʻe, lanu meamata poʻo le lanu mūmū, totoa poʻo laina), ona faʻafaigofie lea o le faagasologa. E manaʻomia ona tuʻuina i luga (e le o aʻa).

O le pulou e tusa ma le 30-40 cm ma le 15 cm le loloto

E manaʻomia se pu tele ina ia lelei le aʻa, o le okesene mai le ea e mafai ona tafe saʻo i aʻa. O fugalaau o le a tele, ma o le a susulu atu le laʻau, sili atu ona tele ma mauoa. Uma ia pu taʻitasi i vai mafanafana, fufuluina i le humus, mulch, pe a manaʻomia, o le efuefu. O le mea lea o le a saunia ai le meaʻai paleni.

O le saunia o fualaau mo le totoina e fuafua ile numera o laulaau moni. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 4. O le meaʻai e maua ai le maualuga pe a ma le 15 cm, atonu e itiiti. E sili atu mo le totogo ae piki se nofoaga malulu, toʻafilemu. Ae vaivai le fualaau aina e manaʻomia le mataʻituina pea ma le tausiga. O le a latou lafoina a latou fugalaau muamua pe a mavae le 3 tausaga.

Tip. Afai o le a e totoina laau i le tautoulu, ona amata mai lea i lauulu le totoina e tatau ona ufiufiina i lala laau laʻau po o lau lau.

Faʻatauga Anemones Laʻau Toto i fafo

Anemone fugalaau fugalaau tausi ile Anemone

O le faagasologa o le tuputupu ae o meaola e masani ma masani i soo se fugalaau fugalaau. Aua le tuua ni laʻau e aunoa ma se vai, faʻaleleia le eleele susu, aemaise lava i le taimi o le faʻavaeina o pulumu. O se eleele lamolemole e le mafai ai ona vai le vai, lea ei ai sona aafiaga i le aʻa. E leai se pala, meaola faalafua matautia - slugs, vao vao e le o ola.

I le tautotogo, o le eleele ua lava le susu ...

  • o le mea lea, fafagaina faʻatasi i le vaiaso e lava lea mo le tuputupu ae tuputupu ae ma le fugalaau.
  • I le tau mafanafana, ia fafaga i le tau vevela.
  • Mo le ogatotonu, ua lava le vai i le taeao po o le afiafi seia oo i le taimi o le malosi o le la.
  • E mafai ona malulu le vai, ae sili atu le mafanafana ina ia le faaleagaina ai aʻa. E manaia le timu.

Anemone de Caen tulaʻi ma tausi lelei

O le veleina e maua ai le okesene i aʻa, ma totoe ai meaʻai. E lelei tele le tauina o vao i le malulu, timuga malulu, pe a faigofie ona maua mai le eleele i aʻa o vao. E le afaina ai le fugalaau. Afai na osofaia e le vao le vao i aʻa uumi, ona tatau lea ona e eli uma le vaega, totoina fugalaau anemone i se nofoaga fou le tumau.

Taua

Aua le faʻaaogaina vailaau oona. O le aʻa e faʻalauteleina, laiti, vaivai ma vaivai, e mafai ona oʻo mai le mu vevela.

E manaʻomia le anemone o taumafa i le gasologa atoa o le vaitau: i le taimi o le totoina, tuputupu ae ma le fugalaau, mo le taumalulu "sulufaʻi". Esosolo malosi i le meaʻai i le taimi o le fugalaau. O suavai suamalie e lelei tele. E mafai ona e filifili meafaigaluega lautele mai le tuʻufaʻatasia o le togalaau faʻatoʻaga pe kuka foi oe lava.

Tip

Fugalaau e le mafai ona tatalia aʻafiaga o togafiti fou, o le mea lea, e le tatau ona alofia le faʻaaogaina o totoga totogo.

Puleaina o pest e aofia ai le faʻaleleia o togafitiga faʻapitoa ma faʻaumatiaga. Mai slugs ma sosolo ai se fofo o fesoasoani metalehyde, ma o le a fesoasoani le fasimoli solution i aphids. Afai e vaaia se nematode i le eleele, ona faʻaumatia lea e aunoa ma ni aʻafiaga e le aoga. Ua afaina laau toto, ma o le eleele e tatau ona suia.

O le toe gaosia e mafai ona faʻatinoina e le gata i fatu ma fatu, ae faʻapea foi i le vaevaeina o le rhizome. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vaeluaina le vaomatua ina ia i ai le itiiti ifo ma le tasi le pi o le 5-7 cm. O totoa ma le rhizome ua totōina i se nofoaga fou, e mulimuli i auala tutusa e pei o le totoina o fatu.

Tausia le anemone pe a uma ona fuga

Anemones o se ata o fugalaau

I totonu o le malulu malulu, e mafai ona gase ai fatu, o lea e fautuaina ai e eli i totonu o se fale malulu malulu po o se lua fualaʻau. A o leʻi eli i luga, latou te tipiina pito uma, o le vaega o le tubers e totoe e malolo mo se aso i totonu o se potu faʻasalaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faletalimalo poʻo se fale aloalo. O le mea lea e le faʻamago ma faʻavaivaia ai fatu, e tuʻuina i totonu o se atigipusa ma peʻa, oneone poʻo oneone.

O mea taumafa o le taumafanafana ma rhizomes e le eliina, ae ufiufiina i lala paʻu laau poʻo ufiufi mea. A maeʻa momoe i le kiona. O ogalaau ua vavae i le eleele e aloese ai mai le maalili.

Teuteu le togalaau, tausi lelei, ma o le a ia fai mai faafetai tele i lanu susulu.

Anemone Care Features

Fugalaau Anemone e tele-ese

Varietal ituaiga e tusa ma le 160 aitema, ma e tofu uma ma a latou lava uiga o le galueaiina. O nisi tagata e fiafia i le mafanafana, e ola ae na o le taumafanafana, o isi e manaomia meaai paleni mo fua tele. Ma o nisi e le lelei i le eleele ma mafai ona lelei le mata e aunoa ma se tausiga.

E lua ituaiga o anemone ...

ma fatu ma rhizomes. Faʻalagolago i le ituaiga o laau, o loʻo faʻaaoga se seti o togafitiga. A o lei filifilia se vaaiga, e tatau ona e faamasani ia oe lava i mea e te fiafia i ai ituaiga taitasi. O lea la o le fugalaau o le a aumaia ai le matagofie faamoemoeina o le fuga.

Mo vao vao ma rhizomes, e mafai ona i ai ni tulaga tuputupu aʻe. Latou te le mautonu i le tausiga, e le manaomia le masani ona inu, ae i se lamala, e tatau ona maua le suamalie ile vai mo tagata uma. Latou te faʻafefe malulu malulu i le palapala pe afai e ufitia lelei i lālā mago ma le kiona.

Mo ituaiga eseese o anemone, o latou uiga tuputupu ae e manaomia, o le toilalo e mafai ona afaina ai le laau. O le a le fuga ma atonu e malolo. Latou te le taliaina le malulu malulu, e teuina tubers i se mea malulu, mago, e pei o se pulou po o se lua o fualaau faisua.

Anemone fugalaau toto ma tausi

E manaʻomia e Anemones:

  • laei e tatau ai mo fugalaau fugalaau: fugalalaʻau i le taimi o le tautoulu, faʻamalosi i le totoina ma le fuga;
  • susu i le tau vevela, a le o lea o le a le mafai ona fausia ia pulupulu, o le a amata ona paʻu laulaau;
  • E sili atu le faʻaleleia i le ogatotonu o le tautotogo, pe a amata ona tupu mai totogo ma ausia le 5-7 cm.

Aua nei galo e uiga i togafitiga o meaola faalafua. Afai ei ai le tele o laau aina i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona mafai lea ona faʻaalia foliga o papa ma aphids. Latou te le fiafia i fugalaau, aʻo latou faia se meaʻai paleni, faʻalavelave i le tuputupu ae masani.

Fualaau eseese o le anemone fugalaau

Anemones o loʻo tulaʻi ma tausi i le avanoa

O loʻo tele naua vao vao ma faʻatoʻaga ua faʻaumatia e le au fai togalaau. O nisi ua filifilia ni ituaiga eseese mo i latou lava, ae o isi e le o faia. A uma mea uma, o le vasega ma le vasega eseese e manaʻomia le tausiga, lea e le faigofie i taimi uma.
E oʻo i le taimi o le tupu, e iai:

  • tautotogo i se vaitau puupuu puupuu o le olaga (fuga mai ia Me, ma ia Iuni e alu i totonu o le falemaʻi seia oʻo i le isi fuālaʻau);
  • taumafanafana (e taua foi o le autumn) amata ona totogo i le taufaaiuiuga o le taumafanafana ma seia oo i le timuga muamua o le autumn, pe a paʻu le vevela i lalo ifo o le -1-5 ° C

Toto o le anemone

Anemone alofa Anemone ata pele

O le anemone malie. E na o le 5-10 cm le maualuga, o se togalaau suamalie o loʻo i ai se vailaʻau faʻavavevave, ma le vaivai. I totonu o lona vailaʻau faʻapitoa o loʻo i ai ni lanu mafolafola matala ma ituaiga mea manogi. I le tautotogo e totoina, e mafai ona e maua le lanumoana, beige, paʻepaʻe-kiona, kulimi, lilac, mama mimiti anufe.

Anemone nemorosa anemone nemorosa

Anemone oak. O le maualuga e oʻo atu i le 20-30 cm. E tuʻu faʻatasi lelei ma isi laau totō, faʻapipiʻi i tausaga taʻitasi ile tasi fugalaau fugalaau. Risini e palasi, e tupu lelei. O le mea lea, e sili atu le faʻapipiʻiina o le sone tuputupu aʻe ma papatusi mafolafola. Fugalaau e iloga ona o lo latou le mautonu. E ui lava i foliga manino, latou te aumaia le tele o le olioli i le togalaau totogo.

Anemone buttercup photo

Buttercup anemone. Laititi laʻitiiti - 20-25 cm ma fugalaau laʻititi e oʻo i le 2 kupita le umi. I le vao, e masani ona sinasina. O aʻa ua totoina, ma le tele o faagasologa. I totonu o togavao e mafai ona e maua ai ni ielac, lanumoana ma piniki. O le mea autu e mafai ona tupu i soʻo se eleele i soo se mea. Mo lenei mea na ou alofa ai i tagata e faia ata.

O le taumafanafana, ituaiga o le autumn o anemone

Anemone o le autumn Iapani

Anemone japanese. O se laʻau matagofie e tele fugalaau. O le maualuga e le sili atu nai lo le afa mita, pe afai e te vaʻaia vaega tatau o le faʻafefeteina ma le faʻafeinu. A le o lea, o le anemone o le a le oʻo i lona maualuga. O eseesega e lauiloa i le au fai togalaau: "Prince Henry" lanu piniki mumu, paʻu "Pamina".

Anemone hybrid Pamina

Vaʻalele vai. Laʻau tele ma se aʻa malosi. E talia toleniga aisa pe afai e lelei le ufiufi aʻa ma vavae ese le vaega lanumeamata. E ese le eseese: Honorene Jobert ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o le lanu piniki, Profusion o le paʻu pouliuli mafiafia, Queen Charlotte e aunoa ma ni lanu mama e lua-lua.

Ua faapaleina e Anemone le ata

Faʻafefe o le Crown. O se mea e ofo ai lona mafai ona fuga faalua i le vaitaimi mafanafana: i le amataga ma le faaiuga o le taumafanafana seia oo i le ogatotonu o le autumn. O lona uʻamea e umi, e puipuia i le malosi o le matagi. O ituaiga eseese o palealii e oʻo i le maualuga ma le tasi mita ma le afa i tulaga lelei. O fugalaau e lanu felanulanuaʻi: ​​mumu "Don Giovanni", blue "Lord Jim", "Mr. Fokine." I luga o le tele o fugalaau e eseese lanu e aoina i luga o le vao. E faʻalagolago lava i le nofoaga: i le pito i matu o lanu e sili atu ona mālū ma sili atu ona susulu, ma o le mea la e susulu ai le lā - malamalama malulu.
Ina ia faia se fugalaau fugalaau lelei, e lelei tele le faʻaaogaina o ituaiga ma ituaiga o anemones. Ona mafai lea ona e fatuina se fatuga o le a fuga mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo.