Laʻau

Faʻamasinoga talafeagai ma le tausiga o le Armeria Sea

Fausiaina o lana togalaau fugalaau, e toʻaitiiti tagata fai togalaau e mafai ona pasia e ala i le gataifale o le sami. E manaia e manaia le laau i ona laʻau, lau lanu meamata ma lanu susuluo le a fiafia le mata mo 2-3 masina.

Faʻamatalaga o le sami i Armeria

O le Armeria Sea o se togalaau suamalie, o se vaega o le aiga o puaa. I le vaomatua, e mafai ona maua se fugalaau e ola ae i luga o le talafatai.i le itu i matu o Europa po o North America.

Ona o lona le mautonu ma le maualuga o le malosi o le kiona, o lenei laau e matua lauiloa lava i fualaau faifaatoaga oe ua lelei ona totoina lenei ituaiga mai le seneturi lona 17.

O Armeria o se vaitau i le sami i le Peninsula Iberian

I foliga vaaia O le sami i Armeria o se laumei ma se tamai togavao, maualuga e le sili atu i le 15-20 inisi ma le lautele e le sili atu i le 15 senitimita. O lau o ia ituaiga laau e laina, umi ma lafola, vali i se lanu uliuli. E masani lava, latou te o atu i se pine pine.

O loʻo i luga o luga o laʻau o loʻo tulaʻi i luga o lau, o le maualuga o le maualuga e 20 sene. O faʻalavelave mataʻutia ma le matagofie e aofia ai le tele o fugalaau laʻititi ma le limasefulu o le sili atu i le 1.5 simita. E masani lava, o la latou gaʻo e valiina i le piniki ma le lanu violē, ae o vailaʻau e gaosia e faifaʻatasiga e sili atu la latou lanu.

I le averesi, e amata ona fuga mai le sami i le ogatotonu o Mei. O le umi o lenei faagasologa o le 60-80 aso. I le i ai o tulaga lelei, e mafai ona toe ola le laau i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema.

O ituaiga sili ona lauiloa o armeria

Faafetai i suesuega faasaienisi i le lalolagi o loo i ai le anoanoai o ituaiga eseese o le gataifale, lea e ese le tele o le lanu o petals.

Alba

Armeria seaside Alba (Alba)

O le laau e vaapiapi ma laʻau laina o lanu lanu meamata. O se lanu paʻepaʻe sinasina o petals ua manatu o se vaegaFaʻafetai i le mea e avea ai le faʻaleagaina e pei o ni nai ao laiti.

Rosea Compacta

Armeria Primorye Rosea Compacta (Rosea Compacta)

O ia ituaiga laau toto e tupu i le averesi, ma ona fugalaau, ola e faasaga i se tala o le saʻo, lau o le emerald, vali lanumoana vali.

SplendensAtoatoa (Splendens Perfecta)

Vaʻaia i le sami Armeria Splendens Perfecta (Splendens Perfecta)

O lenei ituaiga o le pito sili ona laitiiti ma aupito sili ona faʻatusatusa o Armeria i le talafatai. O ona lau e faapitoa le vaapiapi, e foliga mai o pere. O inflorescences o fusi, e matua susulu ma tumu.

Rubrifolia

Armeria talafatai Rubrifolia (Rubrifolia)

O sea ituaiga armeria e ese mai ona aiga i le pogisa, lanu violē ma lala. I le tulaga lea, o ni mea faʻapitoa o loʻo valiina i luga o le lanu, lilac lanu.

Nuʻu faʻatauvaʻa

Armeria Seaside Nifty Talagofie

O lau o sea laau e sao ma vaapiapi, ei ai se tuaoi paepae io latou pito, ae o le vaega autu o loʻo tuʻuina i le lanumeamata. Inflorescences e pei o le paʻekeke, piniki piniki.

Toto

Armeria Sea Bloodstone

O lenei ituaiga na mauaina lona igoa faafetai i le pogisa mumu, toetoe lava o le pagatia o mea leagae foliga sili ona aoga e faasaga i le talaaga o laulaau lanumeamata lanu meamata;

Roeschen

Armeria seaside Roeschen

O pamu o nei fugalaau e matua maaleale ma matagofie, valiina i se lanu piniki. Lea, pei o isi ituaiga, e vaapiapi ma saʻo.

E mafai ona tupu mai le fatu o laau?

O le sami o Armeria, faapea foi ma isi ituaiga o lenei vaega i le vaomatua, e totoina ai le totoina o le tagata lava ia, o lea e faigofie ai ona tupu mai fatu.

E lua metotia mo le tupuina o lenei fugalaau mai fatu.:

  • lūlūina i fanua tatala;
  • totoina vine.

Ona o le lelei o le malulu o lenei laau, E mafai ona e lūlūina fatu ile laufanua ile amataga ole Mati poʻo le muamua o le kiona. I lenei tulaga, o le mea e totoina ai o le a mafai ona maua ai se natura masani ma o le pasene o germination o le a faateleina tele.

Pe a filifilia se metotia o fatuga, o fatu e totoina i totonu o koneteina i le faaiuga o Fepuari. O le a mafai ona tuʻuina fugalaau laiti i se nofoaga tumau i le faaiuga o Me.

Tulafono mo le totoina o fugalaau ile laufanua

O fatu mo le totoina o armeria e mafai ona faʻatau i totonu o se faleoloa faapitoa poʻo le aoina faʻapitoa. I le tulaga lona lua i luga o le faʻamaina o mea leaga e afifi ai le kulimi, a maeʻa ona latou faʻatali seia maeʻa maeʻa le fale.

O le isi laasaga o le aveese lea o le siaki ma filifili fatu sili ona tele e aunoa ma se faʻaaliga vaaia. E faʻamamāina lelei i latou o toega o fugalaau ma toe faʻagogo.

Mo le armeria, o se laufanua susulu i le malamalama, o le eleele sili ona lelei. Mo ia faamoemoega, e masani lava ona faʻaaoga oneone oneone poʻo oneone papa. E mafai foi ona e faʻaaoga se paluga e aofia ai vaega nei:

  • fanua lanu meamata;
  • laʻau oneone;
  • turupa;
  • vao vao mago;
  • sawdust poʻo vao.

Aʻo leʻi totoina le fugalaau, e faʻapipiʻiina le palapala ma faʻaaogaina fugalaʻau, e tusa o le 5-6 kilokalama o le peat poʻo le humus i le sikuea sikuea.

Afai o le fanua na filifilia mo le totoina muamua o le lime, o le a tatau ona faʻaaogaina. E mafai ona ausia lenei aafiaga i le eliina o le eleele faatasi ma le faʻaofiina o le ammonium nitrate, poʻo le nofoaga e mafai ona faʻafeinuina i se vaivaiga vaivai o le acetic acid.

O le totoina o fatu ile matala, ua salalau solo i le fogaeleele ma totoina i se palapala eleele tutusa ma le 5 millimita, ma ua maeʻa ai ona faʻafeinu i le vai mafanafana.

Ina ia maua mai le faʻapalapala o le mutia o sodoma, o le mamao i le va o laau toto e tatau ona tusa ma le 40 cm

E tusa ai ma le fuafuaga lava e tasi, ua totōina totō, na o le tulaga lea, e tatau i fatu ona totoina faʻamalosi. O le faia o lenei mea, ua afifiina i se ie susū ma tausia i le pusaaisa mo le 7-9 aso.

O togafitiga o fatu e aofia ai le fafaga masani o fualaʻau. O pupu muamua e tatau ona aliali ile 2-3 vaiaso. O le vevela sili ona lelei mo fualaau o le a 18-20 tikeri.

A maeʻa le kiona mulimuli, e mafai ona faʻafeiloaʻi le armeria i le avanoa tatala. Galuega e faʻatino e tusa ai ma tulafono nei:

  • lua pu e tatau ona laʻititi ma fetaui i le tele o aʻa;
  • ua faatofu le fatu i totonu o se pu ina ia mafai ai ona tumau pea le matala o le laulaau ile luga;
  • ma se manuia manuia muamua fuga o le a faʻaalia i le tausaga a sau.

Tulafono Laiti o Tausi

Talu ai ona o le natura, o le Vaitafe o Armeria e lata ane i le vai, pe a totoina se laau faapena, e leai se tulaga e tatau ai ona faamama le palapala. Vai vai i taimi umafaʻaaogaina o se vai inu lelei.

E manaʻomia e Armeria le suāuʻu talafeagai

E tali vave Armeria i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. Ina ia faʻaleleia atili le lauolaola ma tele i le tautotogo, e faʻapipiʻiina faʻamaʻi faʻasamaʻi minerale mo le eli. O lenei faiga e mafai ona toe faia i masina uma, faʻapipiʻi faʻamalosi faʻatasi ai ma luga o laʻei ao le i faʻasusu.

E faapena foi e tatau ona tatala le palapala ile taimi, aveese vao ma fufulu fugalaau mama ma vae. E le manaʻomia e Armeria se fale mo le taumalulu ma faʻafeiloaʻi saʻo ile malulu i totonu ole eleele.

Soo se 3-5 tausaga, e manaʻomia ai ona totō fugalaau ina ia mafai ai ona faʻamautuina a latou mea teuteu.

Tofiga

I le faʻaopoopoga i le faʻalauteleina o fatu, e mafai ona faʻaogaina auala o vegetative.

Bush division

O Armeria e tupu lelei i le vaevaeina o le vao

Le tauaveina o sea galuega o se laau i le 3 tausaga le matua ua eli mai le eleele ma vaevaeina i ni vaega se suo po o se naifi malosi. I le taimi lava lea e tasi, e tatau i atunuʻu taitasi ona atiaʻe aʻa. Ona mafua ai lea ona totoina mea totō i se mea fou.

E mafai ona e "vaevaeina" armeria i le tautotogo ma le autumn, ae o le tele o faila fugalaau e matauina o tagata e sili ona lelei ua sauni sauniuni i le autumn.

Laʻau

E faʻaaogaina aʻa o le aʻa e pei o le vavaelea e mafai ona seleseleina i le vaitau o taumafanafana.

O laʻau tuai ua faʻaʻauina i totonu o se mea susu, e aofia ai vaega tutusa o le oneone, fanua o peʻa ma lapisi. Mo le faia o se faʻaaogaina o le greenhouse, e ufiufi laau i mea e leai se mea e lalagaina. I le vaiaso muamua, e faaopoopo atu i le fausiaina, e tatau ona faʻamalolo le tipi i aso uma. I le oʻo mai o 2-3 lau moni, e mafai ona totō fugalaau i se nofoaga tumau.

Maʻi ma meaʻai

O Armeria i le talafatai e le fefe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. A oʻo ina tuputupu ae, e seasea ona feagai ma se faʻafitauli e pei o lapoʻa lau. E matua faigofie lava ona iloa le faʻamaʻi, i se faaopoopoga i mataʻitusi o loʻo i luga o le lanu lanumeamata o le laau, e mafai ona matauina o le fugalaau ua sili atu ona seasea ma e le mautonu.

O foliga vaaia o le afaina ona o le tele o le suāsusu, o le mea lea ina ia aveesea ai le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o susu na faʻafeiloai ma togafitia faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le vevela o le tau, e osofaʻia osofaʻiga a le au

Isi aphids e mafai ona avea ma faafitauli. Ina ia aloese mai foliga vaaia i le tautotogo, e togafitia togalaau ma vailaau faapitoa e pei o Intavir, Karbofos, ma isi. Afai e le o iai ni iniseti, ona tatau lea ona toe faia le togafitiga, ae faʻaaoga seisi sui.

Fuafuaga o fanua

Armeria foliga lelei e pei o se fatuga tasi, ma o se vaega o vaega eseese o laau taʻitasi taʻitasi ma faʻalauiloa. E masani lava, faatasi ai ma le fesoasoani o le susulu i luga o mauga, o mauga maupuʻepuʻe, togalaau papaʻe, o taʻavale ma tuaoi e teuteuina. O Armeria e faʻaaoga foi e taulaʻi atu i luga o le vaʻaiga.

O Armeria e faʻaaogaina i mixborders, paluga, togalaau papaʻe ma togalaau papa.
Kapeta o Armeria
E foliga lelei le laau i luga o le papa maa po o mauga masani.
Armeria tuaoi

O ituaiga laʻau, e sili atu ona lelei le vaʻaia o tuaoi:

  • logo;
  • laume
  • oe alolofa.

O le sami i Armeria ua na o se atualoloa mo se tagata e teu vine. Faatasi ai ma le fesoa- soani mai o mea e le mafaamatalaina ma le le masani ai, e mafai ona e teuteu ai se togalaau togalaau, ma o le le lelei o le laau o le a le tuua ai se tasi e le fiafia.