Laʻau

Fale tausi Holmskyold e faʻaleleia le faʻaleleia eleele

Kholmskyoldia o se ituaiga o laau o le aiga o Yasnotkov (muamua na mafua ai le aiga Verbenov ma o ia faamatalaga e mafai ona maua pea i tusitusiga).

O nei vaovao matala e iai ni lala laʻau faʻapitoa e faʻafeagai, faʻamalosolo, laititi laʻau lanu. O fugalaau e le masani ai ona o le mea e taʻua ai le laau "Saina Saina".

Eseese ma ituaiga

O se mea e seasea ona tupu ma e seasea lava ona vaaia i luga oa matou windowsills. E masani ona tupu Holmskold toto mumu, e vaʻaia mai i le fugalaau i se fugalaau umi ma se lanu mumu lanu mumu.

Tahitian Holmsky pe leai blue mandarin. O fugalaau o lenei ituaiga o meaola e foliga mai e le masani ai foliga matagofie - i le ogatotonu o le fugalaau o loo i ai ni pulumu lanumoana e tatala i luga o le taimi ma avea e pei o se pepe, ma o fafo o loo siomia e se peti mumu vaivai.

Holmskyld Citrine o lenei ituaiga meaola e lanu olive ma lanu samasama lanumoana.

Holmskyold bronze sui o lenei ituaiga o meaola e vevela lanu mumu lanu mumu e siomia e se moli, latalata i se mumu mumu.

Holmskyold tausi fale

E ui lava o Kholmskyoldia o se laau faʻapitoa, o lona tausiga e faigofie lava. O le tuputupu ae o lenei aganuu i lo tatou tau e mafai ona naʻo totonu o tulaga avanoa. I Amerika, i ni setete mafanafana e pei o Texas, ua totoina o se aganuu aganuu, ae e oo lava i le maualuga o Crimea po o Krasnodar, o le a malulu mo i tatou.

O le malamalama e tatau ona susulu, ae faʻasalalau ina ia le mu ai laulaau.

O le vevela o le galueaina o le vevela masani o le potu. I le taumalulu, e ola lelei foi i le vevela o le potu ma e masani lava e le manaʻomia se taimi e moe ai, ae e sili atu le le faatagaina o le vevela i le ea i totonu o se potu ma fugalaau e sili atu ile 20 ° C.

O Coleus foi o se sui o le aiga Iasnatkovye, e tusa ai ma nisi o faamatalaga, Labam. O le teuteuina o ona lanu o le a teuteu ai totonu o totonu. Faʻataʻoto pe a tausi i le fale e aunoa ma le tele o le faʻanoanoa, ae i lalo ifo i tulaga talafeagai. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le tausiga i lenei tusiga.

Faʻasaina Holmskoldii

Vai le fugalaau e tatau ona faʻalelei, ma o le pito i luga o le eleele e iai le taimi e malolo ai i le va o vai.

E i ai se aafiaga lelei i le pulupuluina o Kholmskyoldia - e fiafia o ia i le maualuga o le suamalie. Mo le taumalulu, e faʻaitiitia le faʻainu.

Holmskoldia eleele

O le eleele mo le totoina e filifilia i se moli, vai faʻafefiloi, le faʻaituau poʻo sina mea e maua ai le hydrogen. E mafai ona e faʻafefiloi pepa palapala, peʻa, oneone ma le faasologa i le ratio 1: 2: 1: 1.

O nisi faifaatoaga latou te totoina lenei laau i se paluga o le lalolagi atoa ma le eleele koko ma le vermiculite, pe na o le lalolagi atoa ma le perlite - o le laau e manaia ma e le lelei le atinaeina e tagata fai togalaau, o lea e faigata ai le tuuina atu o fautuaga tonu.

Kholmskyoldia fafaga

O le laau e maualuga lona tuputupu ae, o lea e sili ai le aua le faʻaaluina i fugalaʻau.

Mai le tautotogo e oo atu i le autumn, e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le mineral minerale i vaiaso uma e lua.

Kholmskioldia teuteuina

Ina ia faʻaleleia le tillering, e mafai ona e suʻeina le taulaʻau o le tipu, ae ia maitauina o fugalaau e aliali mai i pito pito i tua, o le mea lea e sili ona lelei le faiga pe a uma ona fuga.

E ala i le tuiina, e mafai ona e fausia se laau i se ituaiga o vao pe faatagaina foi e atiina ae i foliga o se vine.

Talu ai o lenei fugalaau e masani lava ona pipiʻi lelei, afai e te le tuiina e fai ai se togavao, ona e manaʻomia lea o se lagolago mo le tele o vine-vine.

Holmskyoldia totoina

Kholmskodiya fiafia tele pe a siitia i le va o fale. Suʻega faʻasolosolo e faʻaauau ma le faʻaeteete pe a faʻapipiʻi le pusa mo le laau.

O le faʻalavelave ua faʻafitauli tele pe afai e iai sau Kholmskoldia liana, talu ai e faigata tele ona faʻafetaia le totoina o se laau mai se ulo ma ona aʻa tetele i le taimi e tasi.

Kholmskyold faʻalauteleina e ala i le vavae

O le auala pito sili ona faigofie e fafaguina ai Kholmskyoldia i le fale o le vaʻaia. O le tipiina o lenei aganuu e aunoa ma aʻa e tulai mai pe a tuu i totonu o le vai ona faigofie ai lea ona maua i totonu o le eleele mo laau matutua.

E masani ona seleseleina i le faaiuga o le tautotogo ina ia maua ai e le autalavou talavou le taimi e totoina ai le vaitau o le taumafanafana i vaomatua.

Kholmskiold ola mai fatu

E mafai foi ona faʻaleleia fatu, ae sili atu ona faigata. O fatu e manaʻomia se faʻasologa umi e lua masina i le vevela o le 5-6 ° C. Aʻo leʻi faʻamalosi, e tuʻuina i totonu o se faʻafefiloi o oneone ma le paʻu ma faʻamaʻeina i totonu pe a mavae le lua masina.

Ina ia mafai ona aliali mai pine, o le a maua ai le eleele vevela ma le vevela o le 23 ° C ia le itiiti ifo i le 23 ° C. Ae o le tele lava o fai togalaau e faʻaaogaina e ala i le tipi, aua o se auala faigofie ma taugofie.

Maʻi ma meaʻai

E leai se mea e mafai ona fai mai mautinoa e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, talu ai o se laau tele lenei e le lautele i totonu o le au fai togalaau. Faʻasoa lelei, e masani ona le aafia i iniseti poʻo faʻamaʻi.

I le tulaga o le tele o le susu i le palapala, pala, lea e vave ona fasi ai le laau ma i lenei tulaga e sili atu ona lelei le teuina o mea mai le pito i tua o lala, lea o le a fesoasoani i se isi auala e te faasaoina ai lau fagafao.

Yellow yellow leaf e masani lava ona mafua mai i le totoina i le susulu o le la.

Tele tele lush growth of shoots and leafae e aunoa ma le fuga tupu pe a iai le sili atu o le eletise i totonu o le palapala poʻo i totonu o fugalaʻau.