O le togalaau

Lafoina o le togalaau mai meaola faalafua

O le umi o uumi, o le vevela o le la. Ua oʻo mai le tautotogo - o le taimi mo le galuega sili ona mamafa i le togalaau. Fai mai tagata: "O le ae le maua le taimi i le tautotogo, e te le eli i le taumalulu." Ma e saʻo lenei mea. O le tautotogo e amata ai le teuina o togalaau faifaatoaga Ma, masalo, o le autu o le tautotogo i totonu o le togalaau o le faʻaaogaina lea o togafitiga puipuia e faʻamoemoe e puipuia ai le faʻaalia mai o meaola faalafua o fualaau 'aina. I lenei tusiga, o le a matou taʻu saʻo atu ia te oe mea e tatau ona e faia i totonu o le togalaau i le tautotogo ina ia leai ni meaola faalafua o laau aina e taofia ai oe mai le seleina o se fua lelei i le tautoulu.

Laʻau papaʻe o togalaau mo togafitiga o manu

Tausaga o faatoaga

Tatou amata amataina mea taufaatoaga i totonu o le togalaau ma sauniuniga mo le gaosia o fualaau aina mai fualaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  • Matou te aveese mea vevela i luga o fualaau laiti ma faʻasolosolo mai latou meaola. Sushim. Gagau i se mea matutu seia oʻo i le autumn.
  • I luga o fua o fualaau aina, aveese mai ai fusipasi ma susunuina.
  • A oʻo mai le mafanafana o le vevela o -5 ... -7ºС, matou te selesele le pale, faʻamama le ogalaau ma lala skeletal o le paʻu paʻu tuai, lea na avea o "fale malulu" mo meaola faalafua. Na matou tipiina le seleselega ma tipi ese, faʻapitoa faapitoa pe naʻo le faʻamaʻi 5% faʻatasi ma le copper sulphate ma valiina i le vali paʻu.
  • O le aso Aperila e vevesi. E manaʻomia lou nanaina o pusi ma lala o lala laau mai ia mea, tuʻu le paʻepaʻe ma vali i le afifi o le tautotogo, ma i le taimi lava lea e faʻaumatia ai nisi o mea faʻapipiʻi.
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi (sovils, alofasi) e mafai ona lulu ese mai se laau. O le tekonolosi o lenei faiga e faigofie, ae o le 60-80% o meaola faalafua ua manumalo i le tagata matutua o le a faaleagaina. E tatau ona faia le taualumaga i le vevela e le maualuga atu i le + 7 ... + 8ºС, i le vaveao i le timu, ina ia le mafai ona lele ese mai i le malulu. Aveese vao vao uma i lalo o le pale. Faʻasalalau le ata tifaga. Lulu lala ma se pou umi. O le a sosolo faʻamaʻi pipisi mai le pale o le laau. E tumau pea le faasolosolo malie le kiriata ma 'aʻai e ave ese ai ma susunuina mea faʻamaʻi.

Faʻasagaina o ogalaau ma lala skeletal o fualaau aina

A o lei faia le fafie, faataatia se ata i lalo ifo. Toe siaki le ogalaau ma lala lapopoa, aveese le toega o le paʻu paʻu, fufulu vaovao, toe faʻaleleia meaola ma manua. E manaʻomia le ata e puipuia ai le eleele mai meaola faalafua ma toe faʻaleagaina ai laau.

O le vailaʻau kemisi ua tuʻuina atu i ai mea faʻapipiʻi mo le faʻamamaina ma e oʻo lava i le valiina o ogalaau ma vine tetele o laau matutua. O le suʻe sili ona lauiloa mo le faʻamamaina o le vali paʻu. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai le faʻavaʻaina o le suasami ma vai felafolafoaʻi vai ua faailogaina "mo togalaau." Latou te nonofo mo se taimi umi i luga o le paʻu o laau, aua le fufuluina e timuga. O vailaau oona e aofia ai se antiseptic, o lea e leai ni vailaʻau e manaʻomia i le vaifofo. O nisi taimi, pe a fai o le vai, e faaopoopoina le kelu PVA. Faʻatasi ai ma le mausali, e le manaʻomia le kelu. Afai e le mafai ona faʻatau se faʻatalanoaga o le paʻepaʻe ua saunia, e mafai ona e saunia oe lava ia.

Faʻaleleia e le tagata ia lava mea e faʻaaogaina ai mea papaʻe

Mo fualaau laiti, ua saunia le vaifofo i luga o se faʻaaogaina o le vai poo le falesa. E mafai e le lime ona mumu le paʻu vaivai o fualaau. BI-58 ma le sulfate copper ua faaopoopo i le vaifofo e pei o fomaʻi. E mafai ona e faʻaaoga isi vailaʻau. Kelu, aemaise lava kamuta, e le mafai ona faʻaaogaina. E faʻapipiʻi ai paʻu i totonu o le cortex talavou, ona o le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o fesuiaiga o kesi, o loʻo faʻatetele lemu le uʻamea (faʻavaivaia pea le faatumauina o le pale).

Tip. Mo le puipuia o le paʻu talavou o fualaau mai le la, faʻapipiʻi i taimi uma se lagolagosua lagolago i le itu i saute o le ogalaau. O le ai ai nisi puipuiga faaopoopo.

I totonu o le togalaau, aua e te taofia i le tasi le paʻu paepae i le tausaga. O le paʻepaʻe ao e fufulu e tatau ona toe fai.

Mo fua o laau, ua saunia mea nei, lea e faʻaaogaina ai le ogalaau ma lala skeletal uma. O faʻafitauli e saunia i luga o le lime fou. Na ia susunuina fua o le tele o meaola faalafua ua saunia talu mai le pau.

Faafefiloi 1

Faʻasusu le lime mumu i se kulimi mumu mafiafia. Mo le sili atu ona faʻafeiloaʻi i le pakete o le vaifofo, faʻaopopo 1-2 lima o le omea, kelu faila (o nisi o fai togalaau e faʻaaoga le kamuta), suauu sulfate ma soo se meaola malosi o le BI-58, dichlorvos, ma isi.

Faʻafefiloi 2

Saunia se vaifofo o le lime fou e pei o le paʻu oona, faaopoopo le kelu faʻapitoa, suauu solo, copper sulfate, homato fungicide (30-40 g / pakete), e mafai ona e faʻaaoga le oxychrome (20 g / pakete). O lenei tuufaatasiga e faʻaaoga lelei i totonu o togalaau e aʻafia i faʻamaʻi faʻaleagaina, masini ma lichens.

Faʻafefiloi 3

I eria o loʻo faʻatagaina ai le utrofen, e mafai ona e faʻaopoopo 200 g o le vailaau faʻasaina i se pakete o le paʻepaʻe. E aoga tele mai fuamoa o loʻo sosoʻo mai faʻamaʻi faʻamaʻi.

E mafai e faifaatoaga taʻitasi ona faʻaaoga a latou lava fua mo le faʻamamaina. O faʻatulagaga o loʻo i luga o faʻataʻitaʻiga mo amataga.

E faʻamaeʻa le paʻu paʻepaʻe e ala i le faʻapipiʻiina o fusi faʻamalosi mai se fusi vaomatua i le pito i lalo o le aʻa. Tausia le taʻaloga ma soʻo se vailaau vailaʻau faʻasaina (DDT, ma isi), gaʻo le vaʻa faʻapipiʻi faʻapipiʻi togalaau faʻapipiʻi ma faapipii le fusi faʻatau i le kelu. O manu, mai le palapala, e aofia ai '' fale, '' oloʻo pipii i luga o le ala uʻamea i le fusi ma oti ai. I le taimi o le tautotogo, e faalua ona suia laupepa o le sailiga i le 10-12 aso. Tuai e tatau ona mu.

O fua faʻatatau o le a faʻaumatia ai faʻamaʻi meaola, ae o le amataga o le taimi mafanafana, o isi suʻaina ma sui o le lalolagi le lelei o iniseti leaga ma o le a ala mai.

Aotelega uiga o meaola faalafua

E tusa ai ma le metotia o meaʻai, o meaola faalafua o le lalolagi lanumeamata e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • susu
  • faʻatau.

I suckers, o mea faʻaleleia e faʻafeiloaʻi e suʻe ai le laau. I lenei tulaga, o meaʻai masani o le aganuʻu ua faʻalavelaveina ma, faatasi ai ma se lepela epiphytotic, e oʻo atu ai i le oti o le laau. O meaola faalafua o le togalaau o aphids, ticks, inches insects, cicadas, pennies, honeypots ma isi. O tagata matutua o loʻo totoe mai le taumalulu mo sina taimi puupuu, faʻamalosia le faʻatoʻaina, fausia o nuʻu tetele.

I le faagasologa o le fafagaina, latou te vaʻaia se sua suamalie "suamalie o le meli", o se mea e faʻaleleia ai mo meaʻai, siama, siama ma meaai e sili ona fiafia i ai. O le taumafaina o le manava o le pata e aʻafia ai faamaʻi leaga, latou te faasalalauina le faʻamaʻi i mea uma na asia.

Faʻafefe o meaola faalafua e ola ai talavou vegetative (laulaau, tumutumu, vine mama, aʻa) ma totoga gafa (fugalaau, fugalaau, ovaries). Latou te faʻaleagaina le afaina o fualaau aina ma le laau lava ia. I ni nai tausaga, o meaola faalafua e faʻaumatia ai fualaau aina e 50-100%. E masani ona mafua ai le maliu o le aganuu. O lenei vaega o meaola faalafua e aofia ai anufe o pata eseese, palapeti, meaʻai, sovils, ma isi.

Faʻasagaga o le togalaau faʻatoʻaga faapitoa

Faiga faʻafefe o fualaau

O le pulea o pest e mafai ona faia i le tele o auala:

  • Vailaʻau, faʻaaogaina vailaau faʻasaina.
  • Biological, e faʻaaogaina ai meaola oona e faia i luga o se mea e ola ai siama ma fatuga ma e aofia ai meaola masani o meaʻai faʻamaʻi pepe, o latou fuamoa, meaʻai. O nei mea e aofia ai tamaʻitaʻi, tagata faimalaga, ituaiga o manulele ma manulele, e aofia ai manu felelei, fulufulu, mimiti, taʻavale ma isi.
  • Folk decoctions, infusions, paʻu o aitema anti-insecticidal ma anti-fungicidal, fualaau, fatu.

Faʻasalalauga lautele i auala e pulea ai vailaʻau

O se mea faanoanoa le iloa, ae o le taatele o le metotia faimamalo o le puleaina o manu. O se vaifofo ua saunia i le 5-10 minute, aemaise lava i se paluga o le tane, o le a fesoasoani i le togalaau o meaola faalafua i le 2-3 pusa.

A faʻaaogaina vailaau faʻasaina, ia manatua:

  • o vailaau vailaʻau (fofo, paʻu) e maualuga lona tulaga lamatia i le soifua maloloina o tagata, manu ma iniseti aoga;
  • o togafitiga mulimuli faʻamaʻi e muta le masina pe sili atu ao leʻi seleseleina;
  • Mafaufau i le leaga o latou aʻafiaga i le soifua maloloina, e sili atu le lelei o le togafitia o laau ma laau toto i le tane, pe a uma ona siaki sauniuniga mo le fesoʻotaiga. Faʻafefiloi o vailaau e tineia ai manu faalafua o le a faaitiitia ai le numera o togafitiga ma faʻalautele le lisi o meaola faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Amataina o galuega i se vailaau faʻasolosolo, aemaise lava i se mea fou, suesue ma le totoʻa fautuaga ma galue malosi i ai. O le faʻateleina o le fualaau o le vailaʻau i le fofo, o le faʻaaogaina le faʻaaogaina o le a le maua ai se lelei, ae o le a afaina ai le tulaga o le soifua maloloina ma le tulaga lelei o oloa.

Manatua! O le tulaga autu mo le puipuiga lelei mai meaola faalafua pe a faʻaaogaina vailaau e tineia ai manu faalafua, o le faʻatinoina tonu lea o faʻatonuga ma fautuaga mo le faʻaaogaina.

A e galue i vailaau e tineia ai manu faalafua, e tatau ona e galue i taimi uma i laei puipui e puipui mai vailaau e tineia ai manu faalafua. A uma ona galue i fualaau faasaina, ave se taʻele ma sui ofu.

Pest Control

Vailaau Mataʻutia mai meaola faalafua

  • Aʻo lei amataina, e mafai ona puipuia fua o fualaau aina mai faʻamaʻi pipisi e ala i le tuiina o Nitrofen ma DNOC solutions. Nitrafen e mafai ona suia i Nisaran poʻo Borneo, lea e faʻaumatia ai fuamoa o meaola faalafua, ma i se aso mulimuli ane ma le tele.
  • I le vaega o le fuga o le pua, aʻo lei fuga ma i lona pito, ia fautuaina e fufuluina laau i le 1% Bordeaux vai pe faʻaaoga se paluga masini o tapenaga o HOM ma Fufanon.
  • O fualaau oona e faaleagaina ai le gastrointestinal tract of juice poisoning of pests pests e pei o aphids, scabies, mockworms, whitefly thrips, lau laʻau, e aoga ona faʻaaoga e tusa ai ma fautuaga a le Actara, Confidor, Karbofos, Rovikurt, Benzophosphate. Karbofos ma Actellik e faʻaaoga lelei e faasaga i siaki, e aofia ai pusi miti.
  • Mospilan ma Prestige e lua-fualaau faasaina: faʻaogaina ma faʻafesoʻotaʻi. Latou te manuia faʻatau fuamoa, larvae ma faʻamaʻi pepe.
  • Polokalame faʻafesoʻotaʻiga (e manaʻomia ai le faʻaleleia faifaipea pe a uma le timu ma le faʻavaivai) Arrivo, Decis, Karate, Fastak, Fury, Tsimbush, Citkor, Sherpa (tusa lava pe tutusa i le vailaʻau faʻamalosi) lelei faʻamaʻoina e le gata o suʻe aphids, mushroom mosqueng, thrips, whiteflies, faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • O le faititili ma le faititili-2 o loʻo faʻaaoga lelei e faasaga i aneti ma le urosa.
  • O fualaau fou, ua fautuaina Sunmight e faasaga i ticks ma whiteflies i vaega uma o le totoina o laau toto, ae maise lava i luga o laau apu.
  • Faʻailoga faʻatasi ma le faʻaogaina o le faʻaumatia o se apogaleveleve.

Meaola oona mai meaola faalafua

E sili atu le faʻaaogāina o meaola faʻapitoa i lau togalaau e fai ai togafitiga faʻaleleia. E leai se aʻafiaga o le ola maloloina o tagata. Aua le afaina manu ma iniseti aoga. E mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga aʻo lei seleseleina, ma nisi (Planriz) ma le taimi o le seleselega.

O le faavae mo le sauniuniga o le bioinouscticides o loʻo soifua maloloina ma gasegase (microflora mataalia). I le faagasologa o le olaga, i le faʻafesoʻotaʻi ma se meaola, o le parasite ua faʻaofiina i le tino ma faʻaumatia ai.

O le bioinsecticides, o le sili ona aoga ma masani ona faʻaaogaina o Boverin, Fitoverm, Actofit, Bitoxibacillin, Lepidocide, Bicol (silasila i faatonuga). Verticillin e matua galue vave lava i luga o aphids ma whiteflies, aʻo Bitoxibacillin ma Bicol e aafia ai aphids ma spider mites.

Lauina o le tautotogo o fualaau aina suamalie

Pest Control

Afai o le sufuluina o meaola faalafua e totogo ai laau toto, ona faaleagaina ai lea o le tino ma gaioiga o laau. O le vaega o faʻamaʻi pipisi e aofia ai ni fatu, fatugaʻo fatuga, fugalaau fuga, anufe lau, sovils, nutcrackers, barbel.

O ituaiga uma o codling moth e faaleagaina ai le fua, ma le folasu, e ui atu i le tulaga o anufe manogi, e mafai ona faʻaumatia le fualaau aina lanumeamata i se taimi pupuu ma faaitiitia le fua. Faataʻitaʻiga o tagata matutua o mea faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i fualaau paʻu, laʻau, fufulu lala ma lala, i totonu o ogalaau ma paʻu i le paʻu. O iinei latou te lafoaʻi ai fuamoa, mai i le amataga o le vevela, pupula ma le anufe anufe, e 'ai le pale lanumeamata o laau.

Vailaʻau faʻasaina e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi

  • O vailaau faʻasolosolo e aʻafia ai le tui, o vailaʻau lava ia e tasi e puipuia mo meaola faalafua: Karbofos, Benzophosphate, Aktara, Decis, Fastak.
  • Faʻatasi ma anufe laulaau o le sulu uamea, o le motu taumalulu, o togafiti e togafitia i DNOC poʻo Nitrafen ao leʻi amataina faʻamaʻi o fualaau aina. I le amataga o le faataapeina o fatugaʻo, o le taofiga o Gardona poʻo (mo tamaiti laiti) Eptobacterin, Faʻaaogaina le Dendrobacillin.
  • O le puipuiga mai fugalaau fugalaau i le gasologa o le vaitau mai le fuga o le fuga i le fugalaau, o le faʻamalolo o Phosphamide e faʻaaoga, e faasaga i se ipu tioata, o le Fozalon emulsion.
  • O moths ma fofo e faʻaumatia lelei e le Antio emulsion. Faamoemoega e faasaga i le moa, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamalolo o Gordon, Rovikurt, Zolon.
  • Faʻasaga i laʻau ma miti, e fautuaina le Trichloromethaphos.

Mea e maua mai i meaola mai meaola faʻamaʻi

O meaola o meaola e aʻafia ai le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le bio-insecticide Aktofit (Akarin) e sili ona fiafia. O le tele o ituaiga meaola faalafua o loʻo faʻaumatia faʻaleagaina e Actofit e aunoa ma le tagofia o vaisu o meaola faalafua parasite i le fualaau faasaina. O le Actofit o se faʻafesoʻotaʻi ma le iniseti bioinsecticide mo le tele o faʻamaʻi pipisi i le toetoe lava o fualaau aina uma. O le fualaau faʻamaʻi e vave vave ma faʻamaʻoti lelei ai anufe o sikopa, moths, leafworms, moths, faʻamaʻi o arthropod, fusi laʻau ma fugalaau fulufulu, fuʻa, mites, siama palapala.

I le faʻatinoga, i le naʻo lenei meaola faʻasolosolo, e mafai ma togafitiga talafeagai e tausia ai le togalaau mama mai mea faʻamaʻi. O le taimi faʻatali mo le gaioiga o Actofit 2 aso. O le fualaau faasaina e faigofie lava ona fufuluina i le vai, o lona uiga e mafai ona 'aina i luma o le 2 aso. Mo le au fai togalaau o loʻo mananaʻo e maua se seleselega faʻale-aganuʻu o fualaau 'aina, vine ma fualaʻau, Actofit o se atua.

O isi vailaʻau, Bitoxibacillin, Boverin Verticill, Dachnik, Fitoverm, Lepidocide e masani ona faʻaaoga. Latou te puipuia lelei fua o fualaau aina mai i moth, thrips, whiteflies, codling moths, scoop, fugalaau fugalaau ma isi meaola faalafua. O le tele o fesoʻotaʻiga faʻatasi ma isi meaola faʻapitoa ma vailaau faʻamalosi e faʻamaua ai i le gaosia o mea faʻafefiloi. O faʻasalalauga i luga o le tele o le seleselega o togalaau aina ma fualaau faisua e sili ona talafeagai.

Bioinsecticides e tuʻufaʻatasia faiga faʻapitoa ma aʻafiaga i faʻamaʻi pipisi. O le faʻataunuʻuina o le ituaiga neurotoxin, latou te mafua ai le maʻi pipili ma le oti o le faʻanoanoa o tagata matutua ma suʻeina tagata taʻitoʻatasi. O le umi o le bioincticctic e sili atu ona pupuu nai lo vailaʻau, o lea latou te manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa (pe a uma le 10-15 aso).

O le mauaina o fualaau faasaina ma le taimi na faʻaaluina i le gasologa o loʻo faʻatupulaʻia, ae ... o le soifua maloloina e sili atu le taugata. O le tulaga autu mo le faʻaaoga lelei o meaola o meaola o le faʻamalosia lea o faʻatinoga o faʻatonuga ma fautuaga mo le mamafa ma vaitaimi o le faʻaoga.

Puipuiga o meaola faalafua

O auala e puipuia ai fualaau aina mai fualaau faʻamaʻi e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai le sauniuniga o mea faʻaleagaina, teuteu ma pulu o otaota iniseti ma otaota e iai mea e faʻatau faʻatau.E tatau ona maitauina o sauniuniga sauniuni e le afaina e pei ona foliga mai ai. O nisi taimi e faʻavaeina i luga o nei popo o le palloid e ala i le 'aiina o le apu a le' apu poʻo le pi e mafai ona e maua ai le mea oona.

O nisi o fai togalaau latou te ofoina atu decoctions o hemlock, uliuli, hogweed, aconite ma isi fualaau oona. O le faʻamasinoina e tulafono o le faʻaaogaina, teuteuga ma le faʻaogaina o vailaʻau e tutusa lava, na o le maualalo o le faʻatonuga. Faʻaaoga togafiti a tagata, ia faʻaeteete.

Talosaga togalaau totogo mai togafitiga.

Tulafono mo le faʻaaogaina o metotia faa-Iutaia o le puleaina o manu

  • Aoina mai le vaega eleelea o laau (puʻu, laulaau, laʻau) mo le sauniuni o vaifofo e talafeagai i le taimi o le amataga po o le fugalaau atoa, ma tubers, paluga, aʻa ma rhizomes - i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. Ava i vivo.
  • Talu ai ona o le vevela o nisi laau toto, e tatau ona saunia sauniuniga (faʻagogo ma le vai) mai ia i latou e tusa ai ma le faʻamaumauga ma le teuina i nofoaga e le mafai ona maua i tamaiti ma manu.
  • Mo le kukaina, ia faʻaaoga ni ipu faapitoa e le faʻaaogaina mo le kukaina.
  • Le tanumia o toega ma otaota mai fofo i le lalolagi. E le tatau ona maua e manu ma manulele.
  • E le sili atu ma le 3 taimi e togafitia ai togalaau i le vaitau o le tuputupu ae. I faʻamatalaga epiphytotic, o le numera o togafitiga e faʻaleleia i le 1-2 vaʻaia poʻo le pefu.
  • Faʻaleleia ma isi togafitiga e faia i le afiafi.
  • Taofi le togafiti togalaau 20-30 aso aʻo lei seleseleina ma na o le leai o se mea oona mo le 5-7 aso. I le taimi o fugalaau ma seleselega fofo e le faʻaaogaina.

Tuufaatasiga o togafitiga faʻatoʻaga

Mo le togafitiga o laau mai meaola faalafua, e mafai ona ofoina atu ni fuainumera:

  • O le puipuia mai i le apogaleveleve mites, aphids, pulupuluina ma se teuteuga o pipiʻi lelei o pateta ma tamato e aoga lelei.
  • Faʻasaga i aphids, honeypots, spider mites, o se vaifofo o le efuefu laupapa ma le faʻamaʻavale tagamea e mafai ona saunia i le vai vevela.
  • O le fagu paʻu o le fagu e aoga i caterpillars, aphids, spider mites.
  • Taʻu asu tapaa po o le paʻu faʻafefe vai vevela. O le faʻasolosolo i aso uma ma le faʻaopoopoga o le fasimoli e aoga e faasaga i aphids, moths, laumei, anufe laʻau manu, moli vaʻavave, slugs.
  • Faʻasaga i apu ma moth (musele) (tinyitsa), pe a maeʻa), faʻaaoga e aphids le fumigation le asu. E sasaaina i totonu o ni faaputuga puʻu o sina vaovao mago ma lapisi poʻo otaota o otaota ma tuʻu i luga o le afi.
  • O le faʻafefeteina o laʻau paʻu o loʻo faʻaaogaina e faasaga i anufe o tagata lalelei ma le au.

Ia faatusatusa nei fuafuaga a isi "tagata fiafia i fofo a tagata." Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafefe o anufe ma laʻau, latou te fautua mai le suʻeina o laau ma le faʻafefiloi o faʻamaʻi (wrestler) fofo, laʻau o le vevela ma mea leaga. O le a sou manatu, pe faʻapefea ona le afaina lenei auala a tagata pe a e manatu o laau toto o nisi o sui sili ona oona o le lalolagi?

E toetoe lava a le mafai ona lisiina mea uma ua fautuaina mai i laau, aʻa, pulu ma fualaau aina, vailaʻau ma meaola ma meaola. Ae, a uma ona faitau le tusiga, e mafai ona e faia lau filifiliga o auala e puipuia ai togalaau aina mai meaola faalafua.