Laʻau

Aniani aʻano (povi fagafao)

O le taimi nei o le ae le maofa ai i soo se tasi o laau toto. E toatele tagata e tutupu i luga o latou faamalama i totonu o fale ma fale. Faatasi ai ma na mea e mafai ona e mauaina indian riki ma laʻau lauiloa ma fuga lanu. Ua taʻua o ia e tagata "lelei fomai"O lenei mea e le gata o se mea teuteu matagofie, ae o vailaau faafomai. I tala faa-fomaʻi, e ese lona igoa - Toa. E mafai ona tupu uma i luga o le eleele ma i totonu o tulaga i totonu.

Aniani aisa - laau le lelei. O lona lauʻeleʻele o Aferika i Saute, o le mea lea o le faifaatoaga o manu moa e matua mausali ma faigata. E mafai ona oʻo i le 30 tausaga. I a tatou latitudes, ua tupu aʻe e pei o se laʻau faʻalauiloa. E le tuʻuina atu e le fale faʻapitoa tulaga faʻapitoa i ona tagata. Faʻasalaga lelei, o laulaau o le vao o le a ola malosi, ma o lenei fugalaau matagofie o le a faʻafiafiaina oe i le ola umi.

I fafo atu, o le aniani Initia e foliga ese lava. O le tuputupu ae, umi, lau vevela e faia i ni foliga tulagaese. O se lanumeamata lanumeamata ma se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, lea o loʻo i luga o le fogaeleele, e iu lava ina avea ma polo. O le fuga o le moa e tutusa lava le le masani. Muamua, o se fuga fuga e aliali mai, lea e vave ona oʻo i luga, ma laʻititi, o fugalaau muamua ma le matagofie o loʻo faʻaalia. E tele fugalaau e faautauta, e lanumoana i lanu. A maeʻa ona toto, e tatau ona vavae le pulou ina ia le faʻaaluina e le faifaatoaga moa le malosi i le faʻatutuina o fatu. O le toʻatele o faifaatoʻaga amata e masani ona fenumiai ia aniani aʻano ma nolin. I fafo, e foliga tutusa lava.

Tausiga o Onioni Initia

E mafai ona ola le moa i le fale ma totonu o le togalaau. I luga o le fasi fanua ua totōina i se nofoaga e leai se totogi. E televave le ola o le laau, e maua ai le tele o mea toto. O aʻa o le aniani Initia e tasi le mita le loloto. Latou te tausia o ia, e pei o fualaʻau uma. O aniani Initia e ao ona fafagaina, fafagaina i fomaʻi faʻamaʻi. I le taumalulu, latou te eli i fafo pusa, vavaeese ma le faaeteete tamaiti uma ma tuu i se nofoaga manaia mo le taumalulu (friisa, lalogalemu).

Soo

I tulaga o le potu, e manaʻomia e le faifaatoaga ona faia ni tulaga lelei. E manaomia e le laau se tamai fagu ma se alavai lelei ile pito i lalo. Latou te totoina i totonu o se paluga o paluga o laumei, eleele laupepa ma le oneone oneone (vaega 1: 1: 2). Na o le vaega pito i lalo o le pulufana ua tuu i le eleele. O le vaega o totoe e tatau ona tumau i le fogaeleele. Faafetai i lenei metotia o le totoina, e mafai ona e vavaeeseina ma le saogalemu tamaiti.

Faʻasa

O aniani Initia e manaʻomia le faʻafeinu masani masani. O le faʻateleina o le suimui e tau atu i le oti o le laau. I le taumalulu, e mafai ona fafagaina le moa pe a maeʻa maeʻa. E tutusa lava le taua o le ea i totonu o le potu o loʻo ola ai le laau o le susu. O le ea malulu e tau atu ai i le samasama ma le sosolo o laulaau. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi, e tatau ona faʻamalolo pea le ea ma le moa lava ia. Afai o le a ola le aisa Initia, e tatau ona e toe mafaufau e faasusu. O le maualuga o le susu e mafua ai le pala. E mafai ona ola le laau i le 2-3 masina e aunoa ma se vai.

Malamalama

I le tele o auala, o le atinaʻeina o le aniani a Aneta e faalagolago ile moli. O le laau e le lelei ma o le a tuputupu ae lelei i luga o pupuni malulu. Ae o le laau o le a sili atu le mafanafana i le itu i saute po o le faamalama i sasaʻe. Afai e le mafai, e manaʻomia e le faifaatoʻaga ona faʻaopoopo le "sun bath", ave i fafo mo se vaiaso i masina uma i luga o se faamalama malamalama. E mafai ona fai lenei mea mo le leai o se malamalama. E tatau ona manatua e tatau ona puipuia le faifaatoaga moa mai i vevela vevela o le la. I le tau mafanafana, e mafai ona ave le laau i le faapaologa poʻo le totōina ile laufanua aʻo le i muamua le kiona. I totonu o le togalaau, o aʻa o le moa e tupu malosi, ma pe a faʻavasegaina, e mafai ona faigofie ona faaleagaina. Ae i le pusa o le pusa o le tele o tamaiti ua faia, lea e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o laau.

Laʻei pito sili

A oʻo ina totoina se fale moa i tulaga o potu, e tatau ona fafagaina e le aunoa. O minerale ma mea faʻasaina faʻapitoa e talafeagai mo ia. E aoga le fafagaina o le aniani Afa ma le mullein infusion. Faatasi i le masina, e mafai ona faʻamaina le laau i se vaivaiga vaivai o le paluga palatini po o le faʻasoga o le fafie.

Suiga

Ina ia mafai e le fale moa ona fiafia i le tele ma le lanu felanulanuaʻi, e tatau ona masani ona totoina. E tali lelei o ia i lenei faiga. Suʻeina o se fugalaau, e tatau ona e pikiina se fagu fou. E tatau ona sili atu nai lo le matua i le 2 senitimita le lautele.

Lulu

O aniani aisa e faʻafefeina le vevela o le potu. O se fale e vevela-vevela, o lea i le taumalulu o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona paʻu i lalo o le 12ºС.

Tofiga

E tele auala e fai ai le paluga. O se fale fou e mafai ona maua faigofie ma faigofie. O le auala sili ona vave ma sili ona mataalia o le vavaeesea o tamaiti sipuni mai le vao. O tamaiti laiti e valavala i le tautoulu ma tuu i totonu o pusa ma eleele susu. O nisi pusa o le a leai aʻa. E leai se mea e popole ai. I totonu o le lua vaiaso, o le ai ai se faʻavae tutoatasi. O le a mafai ona latou tuputupu ae atoatoa ma atiina ae.

Latou te faia foi le totoina o fatu e seleseleina ma vaeluaina le pusa tina i le afa. O fatu o le paluga e laiti, uliuli. E foliga tutusa lava ma fatu o le riki, ia maua ai ni lala lelei. Afai e te totoina se fatu i le eleele, o le a tupu mai se tamai pulu. Pe a tupu aʻe le laau, ona tuʻuina lea i totonu o se potoa telē ma se pu mo vai.

Le faʻaaogaina o aniani a Initia i vailaʻau faʻapitoa

E mafai ona faʻaaogāina moa e pei o se vailaʻau faʻapitoa, antimicrobial, faʻamalolo manuʻa. O lapisi lau o loʻo i ai faʻamaumauga faʻamalolo. Latou te tamaoaiga i le colchicine. O lala o le oxalate o le Calcium o loʻo i ai i le vaovao. Latou te togafitia manua, o manuʻa, tiga faʻatasi. E aoga tele mo ulu o le ulu, e fesoasoani i maʻi faʻalapiaʻi, faʻaleagaina faʻamaʻi. Ina ia maua se vai vailaʻau, e tatau ona e ave se pepa tuai ma toso ese le aofaiga talafeagai o se fomaʻi faʻamalolo mai lea mea. Afai ua mamago le laʻau o le lau, e tatau ona aveese le vaega masimasi. I le suavai e sili atu lona lelei, e mafai ona e faia se tui i se naifi i le pepa. E tatau ona manatuaina o le aniani Initia o se laau oona lea e mafua ai ona afaina ai. E le fetaui mo le faʻaaogaina totonu. O le sua o le moa e le tatau ona faʻatagaina e pau i luga o le mucous membranes. Pe a oʻo i le suavai e tatalaina ai vaega o le tino, mumu, o le a foliga mai. Atonu o se vevela.

O le aniani Aniani o se laau o le phytoncid. E mafai ona faʻaaoga e vaʻaia ai le ea i totonu.

Talosaga

E suamalie le sua suamalie i luga o fasi manua ma afifi i se sikafu lalaga. A maeʻa le 5-10 minute, e sili atu le lagona o le tagata, e alu ese le tiga. Faatasi ai ma le tiga o le ulu, o le sua o le aniani Indian e lafoina i totonu o malumalu, tua o le ulu. Faʻailogaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le manava, e tatau ona e taʻavaʻaʻi i le lymphodes, o le alalaupapa o le isu, le vaega i luga aʻe o mataʻitusi.

Aniani aisa - tincture i vodka