Laʻau

Le afaina o vai mo laau toto

O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o meaola uma i totonu ole fale e faalagolago i le tuufaatasiga o vai mo le faʻaleleia. Ae i le tapunuina o le vai, o le tele o mea e afaina i laau e masani ona sili atu nai lo tulaga faatagaina. O loʻo aofia ai le tele o masini soluble, faʻapea foʻi ma masima o le suka, chlorine, sodium ma fuluinu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o suauu fluoride ei ai ona aʻafiaga i luga o laau. O laau e pei o pama ma dracaena e mafai ona oti uma.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le chlorophytum e manatu o se laau e le lelei ma e faigofie ona tausia, ae atonu foi e iai ni suiga le lelei i lona atinaʻe ma foliga vaaia pe a faʻaaogaina e faʻafeinu ai vai mai se masini vai. Muamua o le faʻamagoina o pito o lau. Ma o lenei mea mai le vai maualalo.

O vai e aofia ai le chlorine i lona tuufaatasiga e mafai ona mafua ai le taofia i le tuputupu ae o laau ma suiga i le lanu o le laulaau o le fugalaau i totonu. I le puipuia o lenei mea, ua lava le tuu o le vai inu vai i totonu o le tane mo le aso mo le faʻaleleia, ona mafai lea ona faʻaaogaina mo le faʻamaina o laau. Pe a puipuia, o nisi mea leaga e alu ese mai le vai.

O le afaina o le vai vai mo totonu o laau o loʻo i totonu o le masima masima. Salts e puipuia le aʻa o laau mai le faʻafefeina o le tele o le vai, o lona uiga o laau e lagona le le lava o le susu. Ae o le maualalo o le salts i le vai e faʻavaivai e mafai ona afaina ai manu. E moni, o le faagasologa o le faʻamaʻapeina o le laau o le a umi atu. O le fugalaau o le a lemu lemu, e amata i le aʻa, ma luga aʻe. Ma e le afaina pe o le a le tele o le vai e faʻaaogaina i le taimi o le faʻavaivai pe afai o loʻo i ai se maualuga maualuga o masima. O le faaleagaina o le laau e afua mai i le tele ma le itiiti o le vai, aua e le mafai e le fugalaau ona faʻaaogaina lenei vai.

O nisi tagata e manatu o le vai malulu e itiiti le faaleagaina o laau. O le mea moni, o le sodium chloride, lea e faʻaaogaina e faʻamamaina ai le vai, e leaga foi.

Ina ia mafai ona lagona lelei le saogalemu ma le saogalemu o totonu o fale, e tatau ona faʻaaoga le faʻafefe, timu poʻo le faʻavaivai vai mo le faʻavaivai. E manino lava e le faigofie ma e taugata tele (mo le faatauina o vai faʻafefe), ae o fugalaau uma o le a tumau pea.