Laʻau

Schizobasis - uiga ese ma uiga faigofie

Faatasi ai ma le tele o laau toto, schizobasis e le o se mea faafuasei. Pulu faʻamaʻi, toetoe lava a mafai ona iloa lelei i luga aʻe o le meaʻai, filifili filifamin ma le faʻaitiitia o le lanu, faʻapipiʻiina le lace i luga o lagolago, vave vave ona gauai atu. O lenei laau e toetoe lava o le suamalie i le natura, e ui lava o loʻo tumau ai nisi o laumei tausaafia i le atoatoa. O nei ituaiga meaʻai e le mo tagata uma, ae e le faigofie pe a faʻatupulaia se laau e pei o le tala. O tagata e leai ni togafitiga, atonu e foliga mai e le mautonu. Ae o le a fetaui lelei i le aoina o tagata fiafia i mea muamua e ofo ai e aunoa ma le tele o taumafaiga i le vaega a tagata e ona.

Schizobasis.

Schizobazis o se tauvaga ese

O se tasi o meaola e sili atu nai lo meaola i le lalolagi o schizobasis. Matou te fiafia e valaʻau ia te ia i se gagana Siamani - schizobasis. O se uiga uiga ese ma e le itiiti ifo le taua o uiga, ma le upumoni, e foliga mai e faigata i lona malamalama ma auiliiliga. Ae e aoga le vaʻavaʻai atu i lenei mea ma lona natura moni - e le o se mea e sili ona mataʻutia ma le maofa-o le siʻomatua umi-e manino lava.

O le igoa botanical schizobasis na maua mai le Latina "vaevaega vaevaega".

O Schizobasis o se tasi o aiga fiafia o loʻo tuʻuina atu potu faʻatasi ma le sili atu ma le tasi fetu fetu - Asparagaceae. O le lauʻeleʻele o lenei vaʻavaʻa mataʻutia, pei o le tele o ona aiga, o Aferika i Saute, e ui lava o lenei laau e maua i nisi o tuaoi tuaoi i sisifo o le konetineta.

O Schizobasis e masani ona tautalagia e pei o le tele o laau toto. I le taimi muamua, e na o le lua ituaiga o schizobasis na iloga, ae o nei aso e fa e tutoatasi ma eseese ituaiga eseese o loʻo aofia i le ituaiga. E moni, e na o le tasi le ituaiga o mea taugata teuteu.

Faʻaaogaina schizobasis (Schizobazis intricata)sa masani ona lauiloa schizanthus makovani - faʻataʻitaʻiga, faʻaauau pea le faʻatuputeleina ma tuʻuina atu ai se taamilosaga alualu i luma atoa ma se laasaga o le nofo tumau. O le natura o le tuputupu ae ma le fausaga ma le schizobasis, e na o le tasi le fale laau e tutusa ma - bovea. Ae o eseesega i le va oi latou o loʻo matua taua lava.

Amupuni o loʻo tuputupu pea i le lautele ma le tele, latou te teteʻi i se malosi, faʻatuina aʻa malolosi o aʻa. I talavou schizobasis, o pusa e foliga mai o tioata - translucent, greenish, latou te mafua ai fegalegaleaiga taufaasese. O le matua o le schizobasis, o le itiiti ifo o le manino e aliali mai ma o le malosi o le pulou e olaola lanumeamata, mauaina se foliga lapotopoto, foliga laititi.

Pulufaʻau o se laau e mafai ona iai le photosynthesis ma e tatau ona tumau i le malamalama. O le faafetai ia i latou o schizobasis o loʻo i le taimi lava e tasi o pulufana ma paluga. O se laulaau tasi e atiina ae na o laau laiti. Faʻasalalau, faʻaloloa, e foliga mai e muamua atu i le tulaʻi mai o tipu. Ua faʻatulagaina le fua i totonu o se mamanu lapisi. Amupelu o laau toto e mafai ona taumafa; i Aferika o loʻo taʻua i latou o se tasi o meaʻai fua tele.

O sikipi schizobasis e maua ai na o le tasi le fana - ae mamao mai masani pe saʻo, ae faʻamalosi malosi i le apex, e matua vevela lava, toetoe lava filiform pe a faʻatusatusa i isi pulu. O le fana e tupu i le na o le vaega pito i lalo, ona amata lea e le gata o le lala laau i totonu o le tele o paranesi, ae le gata foi i le paʻu.

Faatasi ai ma le matua, o le a fufulu ma le fetogi pupu, ae i totonu o laau laiti, o le laumei lanu meamata o lo o umia e se ao le mamafa i luga o pusa malamalama. O le aʻeʻa, faʻafetaui ma i le taimi lava e tasi o loʻo faʻaleleia, o aʻa o schizobasis e pei o se uaea lanu meamata ma foliga mai o se mea na faia e le tagata. E foliga mai ua vaevaeina i latou i le leai o se mea, e faia ai se ituaiga o le mamafa ma le laupepa kalafi. I luga o lala o le poloaiga mulimuli, fugalaau fugalaau e atiina ae. O le lanumeamata lanumeamata lanumoana o pupu vine o schizobasis e matua malosi lava ma o le mea atoa e totogi mo le leai o lau.

O le vaitau fuga o schizobasis e aofia uma ai le taumafanafana. E masani lava, e mafai ona e faamemelo i fugalaau paʻi o le laau mai ia Iuni e oo i le ogatotonu o Aokuso, e ui lava o le vevela o le mea e mafai ona aʻafia ai le vaitau o le ola i le itu o le faʻaitiitia o lona umi.

E le pei o le vevea, schizobasis e mamao ese mai le manava ma fugalaau ese. Masalo e le mafai ona latou mitamita i le tele, ae o latou foliga e matua lauiloa lava. O le siakiina e aofia ai ni peti e ono lelei lelei, o loʻo punou i tua. O le lanu lanu o schizobases o ni lanu piniki mālū manino ma e foliga mai e fou lava le fou o le lanu meamata. O fugalaau malamalama o loʻo i ai se laʻau felafolafoaʻi o petals e foliga mai o ni mea teuteu na maua e se tagata atamai atamamai. Pe a fua le fua, e paʻu le perianth, ma tuu ai "vine", lea e manatu o le eseesega tele mai se mea tutusa i le natura i le tuputupu ae o le matagofie.

O se mea iloga o le schizobasis o le paʻu naʻo le po - iniseti faapitoa, lea e mafai ona suia i se potu e se pulumu.

O Schizobases o ni fualaau faʻatautaia lea e auai ai pulufana i le photosynthesis.

Tuutuuga mo le ola i totonu o schizobases i totonu

E faigofie lava ona filifili tulaga mo se schizobasis. O lenei lanu e mafai ai ona suia le faataamilosaga o atinae ma le totoina o le olaola po o le umi e fiafia ai i le teuteuina o meaʻai i le tausaga atoa, e ui ina ua tupu ae ma le tulaga o le malologa atoa, pe a mafai ona oti le fana i tausaga taʻitasi,

E ui lava i le mea moni o le schizobasis e lagona le lelei i totonu o potu ma e mafai ona avea o se sipuni masani, e masani lava ona faʻaaoga le laau mo le faʻamalosia, suia le taimi o le fuga. O lenei pulufana ua tupu ma se fugalaau masani. O le taimi o loʻo totoe e amataina ia Oketopa ma tumau ai pea seia amata ona tupu le laʻau.

Malamalama ma le tuʻuina atu

O Schizobases o ni fualaau faʻatautaia lea e auai ai pulufana i le photosynthesis. E le mafai ona e faʻatupulaia i latou i se ata malulu, ae e mafai ona e faʻaaogaina faʻapitoa i le tuʻuina i totonu. I totonu o le penumbra ma nofoaga susulu, o le a lagona e le au schizobasis lagona lelei.

O le foliga ese o schizobases e manaʻomia ai ona vaetofia mai le aoina. Schizobases e sili ona foliga lelei i nofoaga o le tele o mea teuteu poʻo mea faitino e le faʻaseseina ai i latou, o lona uiga. faasaga i tua o puipui mama. Afai o loʻo paʻu le paʻu, e mafai ona totōina le laau i luga o laʻau e pei o se ampel. Ae e tusa lava i lenei tulaga, ua tuu le schizobasis ina ia mafai ona vaaia pusa.

Laititi ma le ea

E lagona e Schizobasis le lelei ile potu masani masani. I le taimi o le atinaʻe malosi, o le laʻititi o faʻamaoniga talia e 18 tikeri o le vevela. E sili atu le puipuia o nei risini mai le vevela, ae o le tausiga lelei ma le mausali o meaʻai susuga, o le laau e tumau lona matagofie e tusa lava pe i ai tulaga ogaoga.

Afai e te fia faamemelo i le laau mo le tele o tausaga ma faʻaalia uma lona matagofie, e le tatau ona e ositaulagaina se taimi malolo. Schizobases e tatau ona malulu le tau malulu, ae o le tele o mea e taliaina e lautele tele e mafai ai ona e mauaina se nofoaga talafeagai mo se laau toto i soo se fale poʻo fale nofo.

E le taliaina e le schizobasis le paʻu o le vevela i lalo ifo o le 8 tikeri o le vevela, ae o soo se faailoilo mai le 8 i le 15-16 tikeri e talafeagai lelei i le taimi o se malologa malolo. O le faʻamagoina o le fana e faalagolago i le vevela. O nisi taimi o lala e tumau pea i le taimi o le taumalulu i le 15 tikeri Celsius. Afai e faʻaalu e le togalaau le taimi malolo i le potu masani, ona vevela ai lea o pupuvaʻa, e le tupu le taimi e moe ai, e vave ona malepelepe pamu i aiga ma schizobasis degenerates.

E le taliaina e Schizobasis le vevela i lalo o le 8 tikeri.

Tausia fale mo schizobasis

O Schizobases e le pei o le kuliki faigofie ma le mea e sili ona lelei e foliga mai e foliga mai muamua. Latou te matua faalagolago i le suavai, ma e ui lava oi latou o loʻo i totonu o laau vevela, e vave lava ona latou le toe maua lo latou matagofie ma le faʻavaleaina o le vai. Latou te le manaʻomia le suʻeina, tipi, ma masani ona fafaga. O se mea manaia lea e talafeagai mo le faʻataʻitaʻiga ma o le tele o mea uma o le a talosagaina i latou e fiafia e matamata i aganuu faʻapitoa lea e manaʻomia le gauai ma le tausiga.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E le pei o le lalelei e foliga tutusa ma i latou, e le mafai ona tupu aʻe schizobases mo se vaega taua o la latou taamilosaga atinaʻe i luga o se eleele matutu. Latou te matua nofouta i le le lava ma le tele o le suāsusu, paluga, pe a maeʻa le palapala, amata ona leiloa o latou foliga teuteu, lea e sili ona matauina i luga o laau laiti, maualuluga. O le faʻamalosi, faʻamago, ma le vevesi o le faʻaleagaina o le aafiaga atoa o foliga mai o schizobases. O le mea lea, e sili atu le le mafai ona faʻamago atoatoa le eleele, e mafai ai ona naʻo le pito i luga o le eleele e faʻamamago.

O le faʻaleleia o loʻo faia i le taimi o le tuputupu ae olaola, ma i le taumalulu latou te taʻitaʻia e le au o le laau. Afai e tumau mo le taumalulu, o le a le taofia le faasusu, ae faʻamalosia atili ai. Afai e ola le schizobasis e tusa ai ma le metotia masani, ma se taimi malolo atoa, ona faʻasaʻo lea o le laau i le taumalulu. Faʻalelei lemu, faasolosolo malie le faateleina o le eleele, amata ona faʻaaogaina pe a amata ona toto le laau, o le a muamua le afa sima o le sasa i le lumanaʻi.

O le laau i le vaitaimi atoa o le tuputupu aʻe, fugalaau ma fualaau aina e faʻafeinu ma le agalelei, ae faʻaeteete, puipuia le eleele mai le faʻamamago atoa i totonu o ipu. I le va o le suālaʻau, o le pito i luga o le palapala ua faʻamago. I le taimi e fai ai le suavai, e tatau ona faʻamautinoa e le tumau le vai i luga o papuipui e oʻo lava mo ni nai minute, ma o nei mataua vai e le pau i luga o se vaega o le laau. O le faʻasalaga e faia i luga o le pito o le ulo. Faʻatasi ai ma le maualuga o alavai ma le maualuga o le faʻaleleia o alavai, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaoga vai inu. E lagona e Schizobazis le lelei i le hydroponics ma i tane tane ma masini faʻavaivai.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

E le manaʻomia e Schizobasis ni polokalama fafaga tele. I le filifilia o fualaʻau maualuga mo suāsusu, e maua ai e le laau ni meaʻai faaopoopo i le tautotogo ma le taumafanafana, faʻamaeʻaina le fafagaina i le pito o le fuga. Mo le schizobasis, o le laei pito i luga luga masani ma le taimi e tasi i le 2-3 vaiaso e atoatoa. O le fualaau o le faʻamaʻiina o vaalele e vaeluaina pe a faʻatusatusa i le tulaga masani.

Toto ma fusi

E mafai ona tuua Schizobases e tupu fua, e mafai ai ona totogo i luga pe lalo. Afai e manaʻomia se foliga saʻo, e tatau ona faʻapipiʻi lagolago mo le laau. O filifiliga matagofie ma le matagofie e taua le filifilia.

Suiga ma sui

Schizobasis e na o le taimi lava e gaosia ai e le laau le malosi muamua. Ole meaola lea e le fiafia i fesoʻotaʻiga ma faʻafeiloaʻiga faifaipea; na o le 1 le totoina i 2-3 tausaga e lava. Afai e le faʻatulagaina le gafa, ona aveeseina lea ma le faaeteete le vaega o le mea ua faaleagaina i le pito i luga o le ulo ma suia i le eleele fou.

O le sui mo schizobasis e filifilia ma le faʻaeteete. E manaʻomia e ia le malamalama, eleele mataga. E mafai ona faʻaleleia le mea faʻapitoa e ala i le faʻaopopoina o le oneone poʻo le eleele vaʻaia, ae e sili atu le vave filifilia o mea faʻapitoa mo le laau mo masini suamalie poʻo laau toto. E manaʻomia le taʻavai i le pito i lalo o le tane e tusa lava pe faʻaaogaina se eleele talafeagai.

Pe a totoina se schizobasis, o le mea sili ona taua o le faatumauina o le saʻo saʻo. O le pulou ua seti ina ia na o le vaega pito i lalo, o le pito i lalo o le pulu, ua faatofu i le mea e fai, ma o le 2/3 o le maualuga o loo tumau pea i luga o le laina eleele.

Mo schizobasis, e taua tele le tuʻuina atu "o pulufana: teuteu ma puʻeina, o latou teuteuga o le laau. Ae o le iloiloga o lo latou lalelei e faasaga i tua o se mea e leai se mea e le aoga. O teuteu teuteu - ma le maa nutililii, lanu po o le lanu lanu - e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleleia o le eleele, ae o le fatuina foi o se tala matagofie.

Mo schizobasis, e taua tele le tuʻuina atu "o pulufana: teuteu ma puʻeina, o latou teuteuga o le laau.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

O Schizobases o se tasi lea o pito i totonu o le pusa i totonu. E ese mai i le faʻaaogaina o vailaʻau afaina ma ola ai i se mea e le lelei-lelei e aunoa ma se togafitiga mai nematodes, o laau toto e masani lava e le afaina i faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi. O le suavai e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le pala, aemaise lava pe'āfai e faʻataunuʻuina le suavai.

Faʻapenaina o sikhizobasis

O le auala sili ona faigofie o le faʻalauteleina o schizobasis, ma le sili ona lauiloa, o loʻo ola mai fatu. O se tasi lea o laau e sili ona manaia mo le luluina, aua o tupu talavou e pei foi o penina matagofie po o taga manino mai vai mai laupepa umi ma laau toto. E mafai ona faia le fufuluina i soo se taimi o le tausaga, pe afai e mafai ona totogo laau, pe o Fepuari-Mati, pe afai o le a ola laau i luga o le windowsill.

O le veleina o loʻo faia i totonu o greenhouses, i lalo o se ata tifaga poʻo se tioata, i totonu o se oneone poʻo se mea e sili ona lelei, faʻafefete pe faʻafefeteina foi i le oneone. O fatu Schizobasis e toto i le vevela pe tusa ma le 22-23 tikeri, ma le malulu o le eleele. Laʻau faʻapupula lemu, e tatau ona taulimaina lelei. O tamai schizobasis ua lafoina i isi koneteina ao latou tutupu ae, ola aʻe i fuifui ao lei oʻo atu i le sili atu ma le afa senitimita le lautele.

I le aluga o taimi, i schizobasis, e pei o vavao, e le pasi le taimi o loʻo taoto i tausaga uma, vave lava, puʻe faʻamalama tama teine ​​ma vavalalata i ni nofoaga ese. Oʻamea laiti ma valaʻau, faʻapupulaina le alualu i luma e pei o totō tutoatasi po o ni vaega toʻalaiti.