O le togalaau

Kapeneta Glory - tuputupu aʻe ma tausi lelei

Mo le Eleni anamua, o le kapeti o se faailoga o le filemu. Ma sa talitonu Pythagoras i ana mea faʻamalolo e tele na ia auai i lana filifiliga. Na faasolosolo lava, mai le talafatai o le Metitirani ma le Atelanika, o le kāpeti na malaga atu i le teritori o Rusia Anamua, ma faasalalauina i le konetineta atoa o Eurasia, ma avea ma se tasi o fualaau masani fualaau aina e sili ona masani ona faaaogaina i taumafa a Europa. Mo tagata nofoia o Rusia, o le kāpeti paepae o se ituaiga aganuu, mo le faʻatoʻaga e 30% o le fanua faʻaleleia ua faʻapolopolo. O se nofoaga faapitoa i le ituaiga o keti paʻepaʻe o loʻo nofoia e le kāpeti Slava. Aisea e fiafia ai o ia i faifaatoaga ma pe faapefea ona tupu?

Faailoga o le vasega

O le Cabbage Glory e aʻafia i le vaeluaga o vaitau o laʻau paʻepaʻe paepae, e pei o le ulu o kapeti 110-125 aso pe a uma le germination. I le avea ai ma se laau e fiafia i le vai, o le laʻau pusa Slava e lauiloa mo le lelei o le faapalepaleina o le susu.

E tusa ai ma uiga aloaia o kapisi Slava na maua le maualuga o le gaosiga e oo i le 12.5 kilokalama / sq.m. Mo le au fai togalaau, o lenei ituaiga o kāpeti na pau le alofa i lona manaia lelei ma le mafaia ona tetee atu i faʻamaʻi autu e aʻafia ai le kāpeti.

O le ulu ulu o le lapotopoto poʻo le lautele. O le mamafa o ulu o kāpeti e eseese mai le 2.5 i le 4.5 kilokalama. Pepa laulaau lauulu i fafo o le lanu lanumeamata i le lanu, ma i totonu o le tala - paʻepaʻe.

Cabbage Slava e lelei ona feaveaʻi, e mafai ona teuina i le 3 masina, e le o le aisa. O loʻo i ai se faʻamatalaga lelei, ma o le mea lea ua manuia ai le faʻatau atu i tua o le taufaʻatau tau fefaatauaiga.

O le tofo o kapeti fou e mafai ona faʻafiafiaina seia oʻo i le amataga o Ianuari, ae e lelei foi i le fualaau aina.

Uiga o kapisi: Mamalu 1305 ma le Glory Gribovsky 231

E lua ituaiga o kapisi o le ituaiga o Slava: 1305 ma Gribovskaya 231. Sei o tatou iloiloina puupuu uiga o le kapisi Slava:

  1. Glory Gribovskaya 231. O le faia o se ulu o kapeti e avea le 100-110 aso talu ona toto fatu i le eleele. O le ulu matua o kapeti e tusa ma le 2-3 kilokalama e lelei tele ma o loʻo i ai lona foliga atoa. E tusa ai ma le faʻamatalaga o faʻamatalaga o ituaiga o kapisi, o Slava Gribovsky e maua mai le 6.6 i le 8.9 kg i le 1 sq. O le fausaga o le laulaau e siʻosiʻomiti, o le mata e lamolemole, o le lanu e lanu meamata ma se mea e faʻafefeteina. E talisapaia ona o lona le mautonu ile eleele ma sili atu le faapalepale ile leai o le susu.
  2. Mamalu 1305. Ripens 14 aso mulimuli ane nai lo ituaiga muamua, ae o loʻo faʻaalia e le maualuga o gaioiga ma le teteʻe atu i le taʻavale. E sili atu le teteʻe atu i le siama. Ulu o kāpeti e sili atu (3-5 kilokalama), ae itiiti le pala. O loʻo teuina sina mea e sili atu ona leaga, aua e faʻaitiitia vave.

O nei meaola uma e lua e faʻateleina mo le taumafa i le tautoulu ma le teu.

Tupulaga Mapu Cabbage

Ina ia mafai e le fualaau aina ona faʻamalieina le faifaatoaga, e tatau ona amanaʻia manaoga masani mo le tupuina o kāpeti Slava:

  • Cabbage Slava ua tupu i le gaosiga o fatu ma fatuga.
  • Kapisi Maʻaina Mamanu mo laau totō o loʻo totōina i totonu ole lauʻeleʻele e leʻi faʻafefeteina e ufiufi i se ata tifaga, poʻo lalo ifo o se lala i totonu ole moega i le afa muamua o Aperila.
  • O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o fatu o le 12-18 C.
  • Mo laau toto e ola lelei, e manaʻomia e le tasi laau se nofoaga e 25 cm2.
  • O fualaau ua saunia mo le totoina i le eleele, pe afai o le 5-6 laulaau moni na faia i luga, ma ua oʻo i le maualuga o le 15 cm. I le avea ai o se tulafono, o lenei taimi e tupu i le ogatotonu o Me - amataga o Iuni.
  • Aʻo leʻi faʻaaogaina fatu laau e tatala ai eleele, e tatau ona faʻamalosi mo le 6-8 aso.
  • Ina ia eli i le eleele, filifili se laufanua lanu.
  • Faʻasologa o fanua: 60x60 cm.
  • 2-3 itula aʻo lei totoina laau i totonu o le eleele, o le moega e tele le vai inu i le vai.

E ese lava, e talafeagai le faʻamalamalamaina o uiga o le saunia o le eleele mo le toe totoina o fualaau:

  • kapisi Sa fiafia tele Slava i se eleele lauusiusi eleelea ma se pH latalata i le 6. Afai e maualuga tele le tau o le pH, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina le palapala;
  • O le Kapisi Malaga o le a ola lelei pe afai o ona muamua e iai pateta, laumei poʻo otaota faʻalauiloa;
  • i le tautoulu, o le palapala ua lelei ona eliina ma o le sua fou (70-80 kg / mita) poo le humus (40-50 kg / mq) ua faʻaaogaina;
  • A o le totoina fatu, o le eleele e ufiufiina i se fagu.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le faagasologa o le totoina o fatu o kapeti Slava i lalo o fale puipui:

  • o fatu e totoina i ni togalaau muamua na faia muamua ma le loloto o le 1-1.5 cm, e tu i se mamao e 7-8 cm mai le tasi;
  • totoina fatu o loʻo faʻasūlūina ma ufiufi i fala, lea e le mafai ona faʻaumatia seia oʻo mai pine muamua;
  • pe a uma le laulaau muamua, ona vevela lea o fasi laau ina ia 5 cm le avanoa avanoa i le va o laau;
  • vai i fualaau aina pe a mu le palapala.

Ina ia mafai ona toto malosi laau, e tatau ona fafaga i le taimi. Laei pito sili e tatau ona faia i ni vaega se lua:

  1. Laasaga 1. O le laei pito i luga e fai pe a fai 2 laulaau moni i luga o laau. Superphosphate (6 g), nitrate ammonium (5 g) ma le kalamala chloride (2 g) mo le sikuea 1 mita le palapala e faʻaaogaina e saunia ai le faʻafefiloi o le faʻala. O le mea e tupu ai le paluga e salalau i le va o moega ma faʻaleleia lelei.
  2. Vaega 2. O le taimi o le fafagaina faalua e tupu i le vaiaso pe a maeʻa. O fualaau mo le totoina i le palapala ua saunia i le 30-35 aso.

Kapisi Care Glory

A totoina laau toto ile laufanua, ole tausiga ole kuka ole mamalu e aofia ai le tele o vaiinu, puleaina o meaʻai ma le taimi e sili ona lelei ai ofu.

I le avea ai ma tulafono, e tatau ona faʻafefete le kāpeti Slava i le 7-8 taimi mo le vaitau tuputupu aʻe atoa. Ma pe a uma ona faʻasusu, e fautuaina le pulupulu o le kapisi e faʻaleleia le tuputupu aʻe o aʻa fou ma, o se taunuuga, o le fausia o ulu tetele o kapisi. Ae o le faasusu e tatau ona taofi 2-3 vaiaso aʻo le i fuafuaina le seleselega.

Ina ia taofia mea e afaina, e totoina ai se kapisi sipuni ma se manogi malosi, e pei o le marigolds po o le petunia, o le mea autu o nei laau toto e le faanenefu le kapisi.

Fafagaina o le kāpeti Slava e faʻatinoina i ni vaega se tolu:

  1. Vaega 1. I le mavae ai o le 2 vaiaso talu ona toe totoina laau i totonu o le eleele, o le laei pito i luga luga o le laau o loʻo faia i se faʻamautu mullein mulmented: 1 pakete o le 10 lita o loʻo faʻaaluina i 5-6 vao.
  2. Vaega 2. O le laei pito i luga e lua e faia aʻo faia le ulu o kapeti. O le asu ash (50 g i le pakete) ua uma ona faaopoopo i le mullein solution.
  3. Laasaga 3. O le laei tolu pito i luga e faia 3-4 vaiaso talu ona faʻaaoga muamua le tekinolosi tutusa.

O se uiga lelei o kapeti Glory e aoga mo le tuʻuina atu o se nofoaga i lau togalaau. O le faʻagasolo faigofie o le tuputupu aʻe ma le tausiga o le kāpeti Slava o le a tauia i se tofo sili ona lelei o se ituaiga o fualaau lauiloa ma ola maloloina.