Fugalaau

Maofa kobeya aʻe i le togalaau

O se tasi o laau e sili ona fiafia i ai le faatoʻaga o loʻo aʻe i luga, o le totoina o fatu o se mea e faigata. Ae o le taimi faʻatupeina ma le taumafaiga e faʻasalaina e se foliga o le chic ma le tele o le fugalaau.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faanatura

Liana kobeya (i le faaliliuga mai le Latina) Cobaea) o se laʻau vao. O le laau o le Cyanosis aiga. E ui lava i le mea moni o se mea taua tele, ae o le a tupu le tuputupu ae o se tausaga taʻitasi. O le vine na faaigoa ia Panapa Cobo, o le monitania Jesuit monoker, o se saienitisi masani sa soifua mo se taimi umi i Peru ma Mekisiko, o le fanau mai o Kobe.

Afai tatou te talanoa e uiga i tulaga masani o le alualu i luma, e sili atu le fiafia o le laau i vailaau oona ma mea manogi o Amerika. Talu mai le 1787, na amata ona latou faʻaaogaina le faʻaaogaina o se mea teuteu mo le teuteuina o fale puipui poʻo uta o le laufanua.

Manaomia o le eleele

O le tuputupu aʻe o kobei e manaʻomia le usitaia o le tele o tulafono. E naʻo la latou faʻatinoga faʻatinoga e mafai ona e ausia ai ni fualaau aina ma maua ni fualaau talafeagai. Muamua, sei tatou talanoa e uiga i le eleele. Mo le atinaʻeina lelei, e tatau ai ona tuʻuina atu le fale i le eleele vaivai, faʻafeololo ma susu ma le palapala. O le mea e leaga ai, i totonu o latitudes o Rusia o tulaga masani e eseese, o lea e tatau ai ona e sailia se auala e alu ese mai ai i le tulaga e ala i le tatalaina soo, susu ma fafagaina le eleele.

Fatuina sauniuniga

Na o le lūlūina o fatu o le a le manuia - o le a latou le tupu aʻe. O le mea moni o le fatu o loʻo ufiufi i se atigi maʻa. E talafeagai le faia o sauniuniga sauniuniga: aveeseina i se auala faʻapitoa poʻo le faʻamavaeina foi i se tulaga faʻafesoʻotaʻi.

O le laasaga muamua o le tauaveina lea o le scarcy. Mo le faia o lenei mea, faʻaleaga le atigi fatu, olopalaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le nusipepa. A uma ona tufatufa atu fatu i luga o se ie susū ina ia latou le paʻi le tasi i le isi, afifi ma tuu i totonu o se pusa paʻu, ma fatuina ai se "fale laufanua".

Afai ei ai sau pusa e pei o se Petri, ona e faʻaaoga lea. O se filifiliga sili ona faigofie o se pusa palasitika masani ma se tapuni.

O le tulaga o fatu e siakiina i aso uma. Afai e aliali mai le pulou ile luga, ona faʻaumatia lea i se anufe, muamua susu i se vaivaiga vaivai o le potassium. O le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i ni vaega. O le foliga mai o se meaola e taʻu mai ai se vevela maualuga i totonu o le fagu, o lea e tatau ona siitia atu i se nofoaga vevela. O le faamasaniga e masani lava ona 2 vaiaso, ae i nisi tulaga ua faalauteleina lenei vaitaimi i le tolu vaiaso.

Mataʻituina ma le faaeteete fatu. O le taimi lava latou te paʻu ai, o fatu e totoina vave. Afai ua e tuai, ona tumau pea lea o le atigi pusa i luga o le laau ma o le a tatau ona e aveeseina ma le lima, lea e mafua mai i le faaleagaina o le laau lava ia.

E mafai foʻi ona e faʻapipiʻi fatu i mea faapitoa - germination accelerators:

  1. Epin Extra. Sook mo le 4 itula, saunia se vaifofo o le 4 mataʻu o le vailaʻau i le 0.1 l o le vai.
  2. O se faʻafefiloi o le meli ma le aloe i le tutusa o vaega. Umi o le faʻanoanoa 1 itula.
  3. Zircon O le taimi faʻaalu e 4 itula foi. O le fofo o loʻo saunia mai le 5 mataʻituina le solo i le 0.1 l o le vai.

Ona mamago lea o fatu ma auina atu i se solo solo.

Totoina fatu

Ina ia mafai e le lumanaʻi ona puipuia i aʻafiaga i fafo, o le totoina o fatu e tatau ona amata i le faaiuga o Fepuari. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le meaʻai, sasaa i pusa. I le eleele, o ogalaau e faia ile 1.5 cm le loloto, o fatu e tufatufa atu i totonu i le pito i lalo, faʻasusu i le eleele ma faʻamalamalama lelei.

O le totoina e mafai ona totoina i totonu o fualaau oona pe i ipu pepa taitasi, lea o le a mafai ai ona totō faʻatau fatu laiti i luga o le palapala i le taimi lava lea i le tele.

O le palapala ma fatu e faʻafefe, faʻafefiloi i tioata poʻo ata tifaga ma auina atu i se nofoaga mafanafana, sili atu i lalo o le susulu o le la.

Aua nei galo le ea i le greenhouse i aso uma ma aveese le condensate.

Totoina o le taumalulu

E masani lava, o faifaatoaga e vave vave ona totoina fatu fatu o liana i le eleele ia Iulai, ia mautinoa ia faia uma sauniuniga talafeagai. I le taufaʻaiuga o Aokuso, na faʻafeiloaʻi ai manu laiti, totōina i se "fale" taitoatasi ma auina atu i le taumalulu i totonu o se potu malulu, lea e le pa'ū ai le vevela ile zero. O le vevela lelei mo le taumalulu e 8-10 tikeri. Afai e laʻititi, ona faʻapipiʻi lea o laau.

O le vaʻaina o le kobei e faʻataunuʻu ma e na o le taimi lava e maeʻa ai le eleele. Afai o laau toto e sili ona faʻafefiloi i le taumafanafana, ona fufulu ai lea. I le faaiuga o Me i le tausaga e sosoo ai, o le a mafai ona toto vine i luga o le eleele.

Faʻatoʻa lelei togafitiga ma le tausiga lelei, o le umi o le vine e mafai ona oʻo i le 11 mita, ma o le fugalaau e tumau seia oʻo i le pau.

Togalaau Tausi

I le taimi o le germination, o le suāvai e tatau ona faʻalelei. E mafai ona sasaa atu i se faʻalauiloa o le tuputupu ae. A oʻo mai pula, o loʻo pupuni le pusa e ala i le susulu o le lā. A mavae sina taimi, a oʻo ina maua e le totogo ni nai laulaau, e mafai ona latou totoina. Mo lenei mea, o le kobe e tosoina faʻatasi ma le paluga o le eleele ma faʻafeiloaʻi i totonu o le fagu 2-3 taimi sili atu nai lo le muamua. O lenei mea o le a aloese ai mai isi mea e faʻaaogaina ma o le a faʻaleleia ma tuputupu ae malosi e aunoa ma se faʻalavelave faaopoopo.

Ia mautinoa ia mataʻituina le tele o le fagu. I totonu o se pupuʻu, o le liana ua liua samasama.

A maeʻa le faʻasalaga, e tatau ona faʻamautuina se lagolago mo tupugo taitasi. Ae o le ofuina pito i luga, e le tatau ona faatinoina, talu ai o le a le tupu ma tuputupu ae, ae o le a faʻalavelave, lea o le a faʻalavelaveina ai lona toe gaosia. O le taimi lava e oʻo atu ai le laititi i le sili atu ma le 20 cm le maualuga, e tatau ona paʻu ina ia amata ona fufulu le laau.

Vaʻa i fafo

E mafai ona gaoioi le totoina o laau pe afai o le vevela i le po o le a le pa'ū ile 4 ° C. I le avea ai o se tulafono, e tutusa lenei ma le afa lona lua o Me - amataga o Iuni. Faamolemole ia matau o le tuputupu aʻe o le talavou e matua mataʻalia i le malulu, o lea e tatau ai ona faʻamaʻaʻaina le vine matua ao le i totoina. Ina ia faia lenei mea, i le lua vaiaso talu ai aʻo leʻi toe gafa, latou te aveina o ia i se loggia, se faletua poʻo se fale koli. Afai e tumau pea le paʻu o le vevela ile zero i le po, e manaʻomia ona ufiufi laau i se ata tifaga.

Faʻasalaga. Filifiliga 1

I se la o le la e leai se matagi, ia eli se lua pe a ma le 40 cm le loloto. O le fefiloi o peat, humus ma eleele masima i vaega tutusa, latou te faatumuina se pu.

O le mamao i le va o kopi e tatau ona le itiiti ifo ma le mita.

I le isi itu, o le liana faatasi ai ma se paluga eleele e toso mai fafo o le koneteina ma tuu atu i le lua, faatulaga i le totonugalemu i luga o se mauga o le meaʻai.

Taʻu le fufuluina o fualaau, faʻafefete i le eleele, faʻamalamalamaina ma faʻavae le lagolago.

Afai e le totogo laau toto i le taimi lava e tasi ma o loʻo i ai vaivaiga vaivai, e totoina foi i totonu o le togalaau, ae i le taimi lava e tasi e faʻamaʻaina i le toto.

Pe a faʻaitiitia le vevela i le po, e pipiʻi pugālaau i paʻu palasitika poʻo ata tifaga. O le 2 vaiaso e sosoo ai e fetaui lelei mo laau toto.

Faʻasalaga. Filifiliga 2

E le gata i lea, e mafai ona totoina totō i le amataga o Me. I le avea ai o se tulafono, o lenei faʻalavelave faʻafuaseʻi ua faʻatinoina ma vine ua matua televave. O le algorithm e tutusa ma le lomiga talu ai. Ae pe a tulaʻi, o faʻaogalave uma e tufatufa lelei i luga o le eleele ma faʻapipiʻi ma le faaeteete i se ata vevela. O faʻamau uma e faʻamautu lelei ina ia le "sola" le ata tifaga.

Faatasi ai ma lenei metotia, e taua tele le leleina i aso uma. O le a tupu i le 2 vaiaso talu ai.

A maeʻa le vevela, ona aveeseina lea o le fale lauʻeleʻele, ona faʻafefe ai lea o peʻa ma faʻapipiʻi i luga o lagolago.

Isi tausiga

O le totōina o loʻo totō ile eleele e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete:

  1. O le faʻaleleia o loʻo faia i le vevela masani. E tatau ona talafeagai, ma i le vevela-tele, ina ia aloese ai mai le tautevateva.
  2. A e lūlūina, e tatau ona e faʻaeteete e le faʻaleagaina le laau. I lenei itu, o le kobe ua matua lofituina lava.
  3. A o laei pito i luga, e faalua i le masina ona faia i se isi itu: Muamua, e faʻaaogaina faʻamalaʻau o minerale, ma a maeʻa le 2 vaiaso faʻamaʻi faʻasamaʻi. E taua tele le faʻaaogaina o fualaau oona. O pito pito i luga e pito iʻu i le faaiuga o Iuni, a le o lea o le a "paʻu" le laʻau.
  4. Kobeya e manaʻomia le tausiga ma faʻamalosi. Latou te manaomia le tufatufaina i taimi uma i le itu saʻo, faʻapipiʻi ma faʻamavae laulaau samasama.
  5. O le palapala e tatau ona matala ma susu. Ina ia le tatau ona faia nei manipisi i aso taitasi, latou te mulumulu ma peat, sawdust ma humus.

Na matou iloiloina auiliiliga le auala e tupu ai se kobe, fuafua tulafono mo le totoina o se vine, aoao oe i le tele o metotia mo le totoina o fatu ma fatu. E tatau lava ona e filifilia se itu, ma, alu i luga, tuputupu ae lau vine. E mafai foi ona e faamasaniina oe lava i le vitio i le ala e ola ai pe a aʻe mai fatu. Faatasi ai ma fautuaga uma o le ae maua ai se laau manaia tele ma le tele o le fugalaau umi.

Tuputupu ae kobe mai fatu - vitio