O le togalaau

Lilu totoina ma tausi i totonu o le laufanua eleele faʻatoʻa faʻaleleia

Liliesi o se agavaʻa faʻaletagata faʻale-aganuʻu lea o le aiga Liliaceae. E sili atu ma le 110 ituaiga o meaola e iloa ma faʻamatalaina, lea e tolusefulu ituaiga o meaola e ola malosi i le fale.

E tele fugalaau fugalaau e pei o Lily, o lea na fafaga ai e le faifaatoʻaga mo i latou le sili atu ma le 10,000 ituaiga mo mea uma e tofo ma faaauau pea ona fatuina ni mea fou.

Faʻasologa o ituaiga ma ata ma igoa

Snow lily - o lenei ituaiga e aofia ai le sili atu ma le tolusefulu ituaiga. E i ai latou fugalaau papaʻe e manogi lelei. O le aofaʻi o fugalaau e 10 cm ma le umi e 12 cm. E mafai ona oʻo i le lua mita le gaʻo. O fugalaau ma fugalaau paʻepaʻe e sili ona mataʻutia, e faigofie lava ona maʻi ma e le faʻafeiloaʻi le malulu.

Lily uumi - o lenei meaola o loʻo iai fugalaau uumi e faʻatatau i le itu poʻo lalo. E iloga i latou i se manogi malosi. O le umi o fugalaau e fesuiaʻi mai le 13 cm i le 18 cm O le maualuga o keʻau e sili atu nai lo le mita, ae o ituaiga eseese e oʻo atu i le 40 cm. O lenei lili e le o le taumalulu-e faigata ma tupu aʻe i totonu o le greenhouse conditions.

Lily lafoa Vaʻai faʻatasi ma fugalaau moli lanumeamata ma peti uumi e faʻagaʻo i tua. O lo latou pito i luga ua tumu i togitogi uliuli lanu violē, ma sima mai i le mumu meli e sau mai le ogatotonu. O le aʻa e malosi ma paʻepaʻe ma ola e oʻo i le lua mita.

Lily lili - se kulupu e aofia ai le sili atu ma le 200 ituaiga. Inflorescences e pei o se moli e tolu puʻu ifo lalo. I pito, o fugalaau laiti e iva le 5 cm le tuputupu ae ma taʻalo faʻasolo i tua. O le aʻa e ola i le 1.5 mita. Toto o lenei vaega e le lelei ma taumalulu-faigata. Latou te ola i nofoaga paolo.

Bulbous lily - Faʻasalalauga i le itu i sisifo. E faigata le 'au, e oʻo atu i le 120 cm le lapisi. O lenei ituaiga o fugalaau moli i foliga o le ipu ma le manogi manaia. E laiti tele, e aoina i palasi e taʻi i luga.

Lily Royal

O lea laau e oʻo i le maualuga o le 50 cm i le 2.5 mita. Ua i ai ni fugalaau uumi, fugalaau o se paʻe sinasina-sinasina ma se nofoaga tutotonu samasama. Avea se manogi manaia ma manaia. O le limasefulu o le togi na amataina e 15 cm. E fuga mo 2-3 vaiaso, e amata i le afa lona lua o Iulai.

Philadelphia Lily - ola i sasae i Amerika i sasae. O le laau e ola e oʻo atu i le 60 cm. E i ai mea e lima o lanu moli lanumumu e lima. I le pito i lalo, o le petal e liua samasama ma lanu enaena. O matala matala e oo i le maualuga o le 6 cm.

Lily canadian American hybrids, e oʻo atu i le 1.5 mita le maualuga. E i ai ni faʻavae o fugalaau samasama e sefululua i lanu enaena. E foliga mai ua paʻu ifo logo. O le umi o fugalaau e 10 cm. E alofa o ia i le suavai palapala. Na te talia gutu o le ogatotonu ogatotonu.

Lily e matagofie - e oʻo ile lua mita i le maualuga. E i ai ni mea e tutupu mai i le tolu lanu samasama-lanu moli e iai le lapisi o le 6 cm. E iai ituaiga eseese ma moli ma mumu. Latou te le fiafia ma leai. O totonu o petals e tumu i lanu viole.

Lanu mumu - o se ituaiga uiga ese e tupu aʻe i le mita e tasi. E i ai ni mea faʻafefe mai le 5-10 fugalaau. O loʻo tuʻuina atu i luga poʻo le itu. O le foliga o le fugalaau e faʻapipiʻi. I le amataga o le fuga, o le pupuʻu e paʻepaʻe, ma a maeʻa, latou te mauaina se lanu uliuli uliuli. Latou te foliga matagofie ma manogi lelei.

Lily Bolander

Ua tupu lenei laau i sisifo o Amerika i Matu. O le aʻa e oo i le 1.5 mita le maualuga. E i ai ni faʻafefetega o fugalaau fugalaau e fitu ma le 4 cm o le 4 cm. O le petals e mumu lanumumu ma togitogi enaena i lalo. E ola lelei i vaega o le togalaau laufanua i totonu o laufanua palapala.

Lily washington - O se ituaiga Amerika e oʻo atu i le 120 cm. O loʻo i ai ni meaʻai e 12 fugalaau puʻu e tusa ma le 8 cm le lautele. O paʻu e paʻepaʻe paepae ma lanu enaena i le faʻavae. A uma ona matua, e fuga mai le fugalaau. Toto i le vaeluagalemu o eleele malulu vaivai.

Lili leopard - O se ituaiga lalelei ma lauiloa i Amerika i Matu. O fua o le laau e tupu i le 1.5 mita. O loʻo i ai ni faʻalavelave e tolu fugalaau fugalaau o foliga o le chalmoid e tusa ma le 15 cm le umi. O piʻo e piniki ma o le lanu e samasama ma lanu enaena. E fiafia o ia i nofoaga lafulemu ma eleele eleelea ma peat.

Lily sea - O se tagata Amerika e ola aʻe i le gaogao ma laufanua i le itu i sautesisifo o Amerika i Matu. O le laau e oʻo i le 50 cm le maualuga. O loʻo i ai ni faʻalavelave e lima o fugalaau e pei o le logo ma le 5 cm le lautele. O ata peti e valiina i lanu mumu-lanu moli ma lanu enaena i le faavae. O lenei ituaiga e faigata ona ola i le fale i le vaeluagalemu.

Lily o Nepalese

Se eseesega eseese i le togalaau mai Nepal ma India, e oʻo atu i le 60 cm le maualuga. O le laau e i ai mea e lua o fugalaau e tutusa ma le 10 cm le umi. O ata o petals e valiina i lanu samasama-lanumeamata, ma o se lanu violū e latalata i le faavae. O lenei vailaʻau e le faʻafefe ai malulu malulu, o lea ua tupu ai i totonu o greenhouses poʻo le fale.

Lily kellogg - O se American cultivar cultivar e ola i sisifo o Amerika. E oʻo atu i le maualuga o le 60 cm. E i ai mea e fa o le fugalaau fuga e fa o le foliga o le chalmoid ma le lautele o le 5 cm. O paʻu e valiina i lanu piniki ma lanu enaena. Lanu mumu-lanu mumu e tupu mai i le ogatotonu.

Lily michigan - O se tagata Amerika e ola aʻe i laufanua o Amerika i Matu. E oʻo i le maualuga e oʻo i le 80 cm. E tele ni mea e aofia ai ni fugalaau e fa e pei o le fugalaau e tutusa ma le 4 cm. O loʻo valiina i le lanu mumu-lanu mumu, ma o loʻo i luga o le paʻu o paʻu i le lanu moana. Toto i nofoaga lafulemu i eleele palapala.

Lily colombian - O se ituaiga lauiloa i Amerika i Matu. Ua toto le laau i le mita. E sefulu ona lauulu e pei o le logo e pei o le logo ma le diamita 18 cm. Se laina lanu samasama e tafe atu i petals. Latou te lafoaia se manogi manaia, malu. O le ituaiga o loʻo tupu aʻe i eleele lafulemu i se laufanua susulu.

Lily pompom - o le ituaiga e aofia ai le kulupu o paʻepaʻe paʻepaʻe. Ae o fugalaau o le laau e leʻo sinasina, ae lanu-mumu. O petals e togitogisa i manua pogisa. O le faʻaogaina e aofia ai le ono o le paʻu o le tino o le foliga o le chalm ma le diamita o le 6 cm. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 60 cm. Ua tupu i nofoaga lafulemu i eleele papa ma le suavai eleelea.

Lily humboldt

O se ituaiga o Amerika. E oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 70 cm. E i ai ni faʻalavelave o le fasefulu ma le lima fugalaau e pei o le fugalaau ma le lautele o le 7 cm. O le lanu sili o le gaʻo o le samasama, ae o le pito o loʻo tumu i le lanu violē. O le ituaiga e fiafia e tupu i eleele palapala lea e faaopoopo ai le lime.

Lily rhodope - o se aganuu umi na sau mai Bulgaria. O le laau e oʻo i le 80 cm le maualuga. E i ai ni mea e tolu o le fugalaau e pei o le logo ma le 12 cm. O latou lanu samasama e leai ni lanu. E fuga mai i le amataga o Iulai. Le manogi e manaia ma malosi.

Lily Perry - O ituaiga eseese o Amerika e ola i luga o mauga ma lolovaia i Amerika i Matu. O fua o le laau toto e tupu i le 80 cm. E i ai mea e tolu o le taamilosaga e pei o le fugalaau e pei o le fulufulu ma le 10 cm. Ua valiina i le lanu samasama. O le faʻavae o petals e faʻamalieina i ni mea lanu enaena. Toto i le susu o eleele i totonu o se laufanua susulu.

Lilu totoina ma tausi ile eleele

O se masina talafeagai mo le totoina o lili o Setema. I le taimi nei, ua malolo le pusa. Filifili mea e totō ai meaʻai e maloloina ma mausali. E mafai ona tatala pe faʻapipiʻi le faʻafanua.

A o le totoina aniani i le eleele, fufulu mama sikuea ma faʻapuʻupuʻu aʻa i le 5 cm. Ona faʻaititia lea oi latou i se vaivaiga vaivai o le potassium - 0.2% mo le 20 minute. O le a fesoasoani lea e puipuia ai fatu mai faʻamaʻi eseese.

A maeʻa sauniuniga, ia fai se laina laina. O le loloto o le pu e tatau ona faatolu le tele o le pulufana - e tusa ma le 15-20 cm. Salu le oneone i le pito i lalo o le lua ma tuu i lalo le puletini, faʻamalosi aʻa i itu. Fafasa i le pito i luga ma le eleele ma māmā le manogi.

Tulips o sui foi o le aiga Liliaceae. Faʻateleina i le taimi o le totoina ma le tausiga i le laufanua e aunoa ma le tele o le afaina, i lalo o le tulafono o le tekinolosi. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasaina lili

A uma ona totō, e tatau ona e faʻaleleia lelei le lili. E manaomia e le laau le susu i le taimi o le tuputupu ae. Ae taumafai e aua le suavai i le eleele, ona o aʻa e pala ona o le pala. I le vevela o le tau, avatu masani le susu. O le taimi tatau mo le fafagaina o le taeao po o le aoauli.

Ripen vine sasaa vai i lalo o le aʻa. A uma le susu, tatala le pito i luga o le aʻa. I le taimi o fugālaʻau, faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻatasi i le vaiaso.

Laʻau mo le lili

O le fugalaau e fiafia i le palapala ma le pala. O le elemene o le eleele e tatau ona vaivai pe le mautonu.

Ina ia avea le palapala eletise talafeagai, ia faaopoopo i ai le lime. I le mamafa o palapala palapala e tatau ai ona faʻafefiloi humus ma oneone.

Fertilizer mo lili

A uma ona totō, e tatau ona fafagaina pulufana. O le faia o lenei mea, o le efuefu, paʻu pe faʻamaʻi faʻamafanafana e talafeagai. Faatumu le lua ma le vai. O le isi laʻei pito i luga e faia i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi ola le pa laau, pe a le toe faʻavaivaia le kiona. Faʻaaoga soʻo se mea faʻapitoa e ala i le faʻafefiloi 30 g i le sikuea mita i le vai.

Mo le tausaga e tatau ona fafaga faalua le lili: i le tautotogo ma le autumn. E manaʻomia le faʻaleleia atili o le eleele pe a amata ona tuʻuina atu fugalaau. I le taimi o le fausiaina o pulumu, fafaga se fofo o le nitrophosphate, ma pe a uma ona fuga, sasaa se vaifofo o le superphosphate.

Lily fuga

I le ogatotonu, o fugalaau e fuga mai i le amataga o Iulai, ma i le itu i saute i le masina talu ai. Faʻaiʻu faʻatoʻaga i Oketopa. A uma ona totō fatugaʻau, o le a e vaʻaia muamua fugalaau i totonu o le tausaga, ae e sili atu le aveeseina e tuʻuina atu ai le malosi.

I le tausaga lona lua, o le a aliaʻe fugalaau tetele. O fua e ola mai i fua e amata ona fuga mai i le tolu tausaga talu ona totō i le eleele.

E faʻapefea ona aoina fatu lili

O fugalaau e fai fatu pusa, lea, pe a uma ona matua, tatala ma lafo ese fatu. E tatau ona puipuia lenei mea ma talepe atigipusa aʻo le i tatalaina.

Faatali seia maeʻa ma faʻafefete. Aoina fatu, tuu i totonu o le pusaaisa. I lenei tulaga, e mafai ona teuina mo le tolu tausaga.

Lili totoina

Pulu e mafai ona gaosia i le tasi taimi i le fa tausaga. Fai lenei mea i le faaiuga o Aokuso pe oʻo ia Setema pe a maeʻa le faʻaleagaina.

Lio lemu le pu i le ua o le aʻa. Lisi le siʻi, ia faaeteete ia aua neʻi puʻe aʻa. Afai ei ai ni nai afu, vavaeese. Tuu mea taʻitasi i le mea e te manaʻomia.

Lili teuteu

Ina ia mafai ona tele lau vaomalo i le tausaga a sau, e tatau ona e totoina lelei le laau. E faia lenei mea pe'ā uma ona fuga, pe a faʻatulagaina pusa fatu.

I le taimi lava lena e le mafai ona e tipiina ni pu poʻo ni laʻau. O lau lava latou e paʻu'ū, ma o loʻo faʻaauau pea ona auai le gaʻo i le photosynthesis, e fesoasoani ai i pulu e maua ai le malosi ma meaʻai. Aveese na o fatu pusa. Aveʻese 'au pe a maeʻa le fufulu mulimuli.

E tatau foi ona e tauina vave pupuu o loo taumafai e fai ni nai masina talu ona totoina. E faia lenei mea ina ia le faʻapalaina ai le pusa i mea latou te totoina, ae faʻamalosia i le tausaga a sau.

Alu i le taumalulu

O le tele o ituaiga o vailaʻau o le malulu ma le malulu o le taumalulu i le vaeluagalemu. Ae e manaʻomia pea ona ufiufi e tuʻuina atu ai faʻalelei tulaga malulu.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia lau laʻau mago ma soʻo se mea e gaosi. Ufiufi pamu i luga o se vaega e sefulu centimita. Ufiufi i se ie mai luga ma faʻaomi i lalo i laupapa ina ia le lele ese ona o le matagi.

Faʻamoe i le amataga o le tautotogo aʻo i ai pea le kiona i le eleele. O le a le afaina ai pusa, ae o le a faatelevaveina le totoina o laau. Afai e te faʻaaogaina le faʻamalolo, o lona uiga o le lily o le a faʻavaivaia.

E faʻafefea ona laveaʻi lili i le taumalulu

Ae afai ei ai lau malulu malulu poʻo ituaiga e le fiafia i le malulu (saʻo, lili tupu), ona tatau lea ona eliina ma teu i se nofoaga fou, malulu lelei, ae mago lelei, o le vevela e tatau ona malulu, ae le o lalo ifo o le zero.

Aʻo le i teuina, e aveeseina le masini mai pulu ma faʻagogo. E sasaa le peʻa i totonu o le tane e teu ai, ma luga o luga o aniani, ona toe ufiufi ai lea i le peat. O lea la e tumu ai le polo i le 2/3.

E le gata i lea, o se filifiliga, o le aniani ua tuʻuina i totonu o se taga faʻatasi ma le peat mata. Nonoa le taga ina ia tumau pea le ea, ma tuu i se mea pogisa, mafanafana. A mavae ni nai masina, e tatau ona aliali mai tamaiti. A maeʻa ona latou faʻatulagaina, e totoina pamu i totonu o pi, ma o le pito i luga o le fua o loʻo i luga aʻe o le paʻu.

E le gata i lea, toetoe lava a oʻo ina totoina lili, o loʻo teuina i totonu o le fogafale lalo, ae ia mautinoa o le vevela o loʻo i totonu e le pa'ū maualalo. 15 aso ao lei totoina, e aumai ipu i totonu o le potu ma amata ai ona faʻafefe.

Lina fatu fatu

O le toe gaosia o lili e ala i fatu o se metotia umi, ae o le fesoasoani o lea mea o le a mafai ai ona tupu se fuainumera tele o fugalaau. O fualaau e seleseleina i le tautoulu pe a uma ona faʻapipiʻi pusa. Ua totoina mo laau i Fepuari poʻo Mati.

Ua susunuina le fatu mo le 15 itula i se vaifofo o le sulketi sulfate. Ona totoina lea i totonu o koneteina ma eleele palapala. O le tuufaatasiga o le paluga eleele e aofia ai le togalaau aina, humus, oneone ma le peat.

O fatu e totoina i le loloto o le 0.5 cm. Ona latou ufiufi lea i se ata tifaga ma fesiitai le pusa i se mea pogisa ma le vevela o +20 ° C i le + 25 ° C. Pe a toto le fatu, ona aveese lea o le fale ma tuu i totonu o le la. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona e mataʻituina le mautu o eleele palapala.

A maeʻa foliga o laulaau, o fatuga taitasi e totoina i ni ipu eseese. I le faaiuga o Mei po o le amataga o Iuni, o le a saunia ai laau toto mo le toe totoina i eleele matala.

Lili faʻalautele i fua

O lenei metotia e talafeagai mo ituaiga uma. Mai le pulu e tasi o le tina, e mafai ona e tupu seʻia oʻo i le selau lili fou. I le avea ai ma se foaʻi, e mafai ona e faʻaaoga le faʻatau ma ia lava fatu. E fautuaina e ave fua mo le toe gaosia i le faaiuga o Aukuso.

E fufulu lelei le anisi tipi. E faʻaeseʻeseʻese fua o le soifua maloloina. Ona susunuina lea mo le tolusefulu minute i se vaifofo o le paluga oona - 0.3 g i le lita o vai. Ua mago ma tuu i totonu o se ato ma le sawdust.

Teu faʻamafanafana i le vevela o le potu. I le masina ma le afa, aniani o le a faʻaalia i luga o le faavae o le fua. A maeʻa lena, tuu le ato i totonu o le pusaaisa mo le lua masina e pasi ai le soli.

A maeʻa le taimi atofaina, ona vavaeese lea o pulu ma tuʻuina i totonu o le mea e lelei ai ma le mama. A maeʻa, ona faʻaalia lea o pusa i le la. O le fualaʻau ua totoina ua tuʻuina atu i le avanoa tatala i Me poʻo Iuni.

Faʻaleleia o lili ma pulu

O le auala e faʻaleleia ai e pulufana e lelei tele, ae o loʻo i ai se mea itiiti, e le o ituaiga lili uma e fausia ai. O le tele lava o taimi, o pamu e foliga mai i vaega o Asia.

I le faaiuga o le fuga, e mafai ona aoina pulufana, talu mai lenei taimi e sili ona faigofie ona vavaeeseina. O le mea o loʻo afifiina i se lipine ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. A maeʻa aso e 15, ona amata lea o aʻa i luga oi latou. O le taimi lava e tupu ai lenei mea, ia vave ona totō le paluga ile eleele. O le loloto o le tulaueleele e lua i le tolu senetimita.

Faʻapupulaina o lili e ala i le vavae

Faʻapenaina e ala i le tipi e masani ona faʻaaoga mo ituaiga taua. E sili ona lelei le 'aveʻesea aʻo leʻi amataina le faʻavaeina o pulupulu. Ua vaevaeina le fana i ni vaega o le 8 cm le maualuga ma e na o le totōina ile eleele.

E manaʻomia lou faʻalolotoina o le pito i luga i laulaau pito i luga, tuu i se tulaga. E tatau ona faʻafeinu vai uma. O le lau laau o se laulaʻau ma se vaega o le aʻa e vavae ese aʻo leʻi amataina le vaʻaiga.

Ua tuʻuina i totonu o se atigi pusa ma le eleele mama ma ufiufi i se ata tifaga. O nisi taimi e faʻamautu ai le faʻafeinu. A maeʻa le 20-30 aso, o le a tupu le aʻa ma e mafai ona totō le laau i luga o le auala.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu o lili

Gau pala (fatu) - faʻaalia o ia lava i foliga o lanu uliuli e faʻafiafia. Muamua, o le siama e ufiufi ai laʻau ma lau, ona fuga ai lea. O le mafuaʻaga o botrytis o le vaivai o le palapala ma faʻafuaseʻi suiga i le vevela. Ina ia manumalo i lenei malie, ia togafitia laau ma se vaifofo malie.

Fusarium - fesuisuiaʻi, e aʻafia ai le pusa. I fafo, o le iai o le faʻamaʻi e faigata ona iloa. E le faʻalavelave le galo i le atinaʻe ma le fuga, ae i le taumalulu e mate le pusa ua afaina. O le mafuaʻaga o le tupuga o fusarium o le paʻu ma le paleni o meaʻai, faʻamaʻi i spores. Ina ia taulimaina le anufe, ia eli se pulufana, salu i totonu o se vaifofo o le baseazole ma togafitia le eleele ma le apa memea.

  • Afai o lau laufanua e timuga timuga, o le a le mafai e le lili liligi i sasaʻe ona talia le vavalo lelei. I le timu latou te manaʻomia le ufiufi i le suāuʻu manogi ma aveeseina pe a māgogo.
  • E i ai ni mafuaʻaga se lua mo le vave faʻamaeʻaina o fugalaau - o le muamua o se vaega maualalo, ona o le a iloa e lili le tele o le susu. O le lona lua o le faʻafefe o palapala. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona mulimulu le saite.
  • E le mafai ona e faʻapalapala lilies i le manulele ma mea faʻalautele i le lautele. O ia ituaiga o laei e sili ona leaga e afaina ai laau totino ma e ono afaina i faʻamaʻi.
  • E i ai foi taimi e tupu ai fugalaau o lili laiti - e mafai ona tele ni mafuaaga e mafai ai. Masalo e manaʻomia ona latou nonofo pe a nonofo i se nofoaga e tasi mo le sili atu ma le 4-5 tausaga. Atonu foi e leai se meaʻai.
  • Afai o le lili ua totoina vavalalata le tasi i le isi, o le a laʻititi foi a latou fugalaau. E le gata i lea, ia gauai atu i pulu, aua ei ai se fesootaiga tuusao i le va oi latou ma fugalaau: o se tamai pulou o lona uiga o se fugalaau laitiiti.

Spider mite - mea laiti lanu mumu lanu. Latou te fafagaina le sua o le laau. A maeʻa ona latou foliga mai, o laulaau ua feliuliuaʻi i totonu o se paipa ma vevela. O le fofo fofo, lea e manaʻomia ona fufuluina uma ai le laau, o le a fesoasoani i le faatoilaloina o le meaʻai. Afai e le fesoasoani, faʻatau ni vailaʻau faapitoa mo siaki.

Lily beetle - o se anufe mumu lea e fesoʻotaʻi ma laʻau pipi. E faigofie le matamata i luga o se lanumeamata. E 'aina e le vao laʻau, ma tuʻu ai na o le meaʻai. E mafai ona e puipuia fugalaau mai le anufe pe afai e siakiina e le aunoa le laʻau ma aveese le pipi.

O mea faʻamalolo o lili

Lilia White ei ai mea aoga e pei o flavonoids, saponins, proteins, alkaloids, vitamini C, iron, boron, sugar, mucous membranes ma tannins. Mo le sauniuniga o vailaʻau, fugalaau, laʻau, aʻa, puʻupuʻu, pu, pulou ma pollen e faʻaaogaina.

E manuia le togafitiga e taulimaina ai mu, manuʻa, malulu, bronchitis, rūmatism, vaʻai le lelei. O vailaʻau faʻavae e faʻamalolo ai le kanesa ma le gasegase.

Tincture o lili paʻepaʻe

Cancer Tincture: olo ni aniani e fa, sasaa i ni ipu tioata se lua ma le malosi e 96% ma tuu le tinini i le pusaaisa mo le 14 aso. Faʻaaoga vailaau i le taeao ma i le aoauli i le lua sipuni tele.

Laga o le gasegase o le fatu: ave soʻo se fagu, faʻatumu i le afa ile fugalaau fugalaau fou ma faʻatumu i le ava po o vodka 5 cm le maualuga. Faʻaauau togafitiga i totonu o le pusaaisa mo le ono vaiaso. E tatau ona ufiufi le tinii i le sipuni i le tele o taimi i le aso.