Faatoaga

Aisea e manaʻomia ai e luga o pusi o loʻo tautotolo le laʻei pito i luga?

Faʻaleleia o le fafagaina o pi aʻo leʻi felelei le fua o le uterine. O le fafagaina o pi laiti, o le gasegase o pusi e tatau ona malosi ma fafagaina. O le fatu e toto, e taulai atu i le mafai e tamaitai faigaluega ona fafagaina fanau. O le saoasaoa o le tuputupu ae o le aiga, o le sili atu ona aoga o le ai ai i le taimi o le aoina o le meli matua.

Ituaiga ma aiaiga o le fafagaina o pi i le tautotogo

O le sini a le tausi meaʻai o le ave lea mai le tasi o le faʻasoa le tele o fuainumera o oloa i le taimi o le aoina o le meli. O le totoina o laau i vaega taʻitasi e tutupu i taimi eseese. O le taimi lea e tatau ai ona sili ona tele ma malolosi le salu. O le maualuga o le gaosiga o bees galue i le brood e ausia pe a maeʻa le 85 aso mai le amataga o le fuamoa. E tofu le tagata e tausia le beekeeper i le taimi o le faʻaleleia o le pi, e taulaʻi i luga o le poto masani ma le tau. O le tuufaatasiga o le fafaga e faalagolago i le faafitauli ua foia:

  • fafagaina o pi ao le i muamua le vaalele;
  • faaosofia le fafagaina "i luga o le anufe";
  • malaga ese atu le faaosofia;
  • le faʻaofiina o mea faʻafefe ma faʻamalosi.

Faatasi ai ma le oʻo mai o le faʻatau tupe muamua, e le manaʻomia ona fafagaina aiga, faʻaaogaina le masini tulafono faatonutonu, ma o le fatu e faʻamalosi mo le totoina o fatu. Mo aiga ua vaivai, o le galuega o le faatumauina o le vevela i totonu o le faamoega ma le lele e le mafai ona mafua mai i le toalaiti o tagata taitoatasi. Latou te manaʻomia le fesoasoani e ala i le fafagaina o pi ma le suka suka i le tautotogo. Ae peitai e leai se mea mai i luga o laei e le mafai ona gaosia ai le meli. O le mea lea, i le tautotogo, e tatau ona laʻititi fafaga.

I totonu o le pitonuʻu o talo, pei o tagata, e mafai ona maua mai pi pi. O le mea lea, i le tautotogo, e le talafeagai le liligiina o toega o le siva i luga o le eleele i autafa o sulu, tuu se mea manaia. E tatau ona teu le letchka mo 2-3 pi, ina ia aua nei tosina mai mai mai isi apiary. Lanu faataamilo e tatau ona mama.

A faʻapipiʻi se puno i le tautotogo, e tuʻuina atu e le beekeeper se faʻavae ma se falaoa pipi ma le fala. Lisi o meli ua faʻapipiʻi i tua o le diaphragm. Feinu mafanafana i le vaʻai ma 'ai le meli, faataitai faataitai. A o faagasolo lenei vaitaimi, e manaʻomia le fafagaina o le protein mo le faʻatuputeleina o le atinaʻe o lapisi ma pi o loʻo galue. O le taua o le protein protein mo brood o loʻo faʻaalia i le suʻesuʻeina o le faalagolago o le aofaʻi o 'auʻau i luga o le mea e fafaga ai Fepuari, Mati e tusa ai ma Boren:

Fafaga Faʻatasi, PollenNumera o ituvae
Honey + Pollen8600
Meli + soya + 50% pollen7500
Honey + soy + 25% pollen5500
Honey + soya falaoamata + 12% pollen4900
Honey + Soya Flour2600
Meli e aunoa ma ni mea faaopoopo575

O le isi faʻaopoopoga o numera o tagata taʻitoʻatasi i totonu o le sulufaʻi e faʻalagolago i le uluaʻi igoa. O le mea lea, e taua tele le i ai o se faʻasalaga o pollen ma pollen mo le faʻaleleia o le pi.

Faʻaiʻuga o pi i le aluese

O le la e taoina, o fugalaau muamua ua aliali mai ma ua oʻo i le taimi e faʻaali atu ai pusa i le ea fou. I le vevela e sili atu ma le 10 tikeri, o le a mafai ona felelei mai pi mai fafo. A maeʻa le lele muamua, pe a faʻamamāina e le pi o latou manava mai feces, e faʻaaogaina le suavai i le ituaiga o syrup suka. Faʻalagolago i le auala na pasia ai le lele muamua i le natura o feces, e fuafua e le beekeeper le ola maloloina o pi. O se vailaau poʻo se faʻamalosi e mafai ona faaopoopo i le kuka kuka.

E faʻafefea ona kuka ma fafagaina pi faatasi ai ma le suka suka i le tautotogo, matamata i le vitio:

O le malosi ma le soifua maloloina o le aiga e mafai ona fuafua i le malosi o le fafaga. Ua leva ona iloa o se tagata malosi, maloloina e lelei lona taumafa.

Ina ia tupu le 1 kilokalama o le fanau, e tatau ona faʻaalu le malosiaga na faʻatuina e le 1 kilokalama o le meli ma le 1.5 kilokalama o pollen. Mo le mauaina o le meli, o le manulele na aumaia i totonu e faʻafefe faʻafeiloaʻi mai i le tasi auivi i le isi, fufusi ma faʻamau e maua ai le meli. O le mea lea, i totonu o le faʻavae i le vaitau o le aoina o le meli, e tatau lava ona i ai ni saua saoloto.

Vaaia o le laei luga o le vai

O le taimi lava na tofo ai le pipi i le syrup, na tosina mai e lele mai fafo. O le mea lea, o le lalaga o le suavai e tuʻuina atu i le malulu o le tau ma naʻo se foliga mafanafana. E mafai ona:

  • sufuga suka o ituaiga eseese;
  • sufuga suka faʻatasi ma le faʻaopoopoga o mea faʻamalosi;
  • sufuga suka ma vitamini poʻo fualaau faasaina.

Fafagaina pi faatasi ma le siva suka i le tautotogo e faia e tagata tausi pipi uma. E faigofie ona kuka. E sasaa le suauʻu i se fuataga o le vai inu ma faʻafefiloi lelei seia oʻo ina faʻapalapala i totonu o se ipu. E mafai ona e maua le suavai suamalie, lau ma le mafiafia e faʻaaoga ai fua eseese o suka. A maeʻa le mafanafana i le vevela o le susu fou, ua sauni le siva.

Mo le fafagaina o le faʻavaa ma luga o fafaga. E taua tele le sasaa atu o le siva fou i totonu o se pusa mama. Ua filifilia le vaega ina ia i ai se taumafataga atoatoa. E leai se sili atu nai lo le afa-lita o le siva e sasaa atu i totonu o le fafaga meaai. Mo aiga vaivai, o se vaega o le siva mo pi i le tautotogo e tatau ona faaitiitia, ae e masani ona tuuina atu.

E faʻaleleia le faʻaaogaina o le paluga i le suavai suavai. E na o le 8 mg o paluka i le lita o le faʻamaʻiina e mafai ona faateleina ai le 20%. Cobalt o loʻo iai i sauniuniga faʻapitoa e faʻatagaina i le tausia o laʻau - o le Multicomponent feed supplement DKM ma Pchelodar. O le siva suamalie na saunia i luga o le faʻasalaga faʻasolosolo o se mea e faʻafefeteina ai ma fualaʻau luga.

Afai i le taimi o le vaʻa muamua e iloa ai, o peʻa e mafatia mai le manava, e manaʻomia ona faʻaaoga Nozemat. O le maʻi ua taʻua o le nosematosis. Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, 3 g o le acetic acid i le kilokalama o le siva faʻapipiʻi i le siva.

O le tautotogo o le tautotogo ma le tau o meaʻai a le tausi maʻi o le a totogi ma le matagofie mo se faʻatau tupe sili atu o se aiga maloloina.