O le togalaau

Faʻafefea ma pe o le a le taimi e toto ai le basilini mo fualaau i le fale

O Basil o se tasi o mea sili ona pele ma lauiloa na oʻo mai ia i matou mai Initia mamao. E ui lava i le mea moni e faʻapea, o le lauʻeleʻele o le laau o se atunuʻu e mafanafana le tau, e mafai ona ola i le toetoe lava o le itumalo. I totonu o le itu i saute, e mafai ona totoina le meaʻai i luga o le eleele, ao le itu i matu ma le vaeluagalemu e mafai ona totōina i laau. O le tuputupu aʻe mai fatu, faʻapea foʻi ma le tausiga o se laau, e faigofie lava. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona totoina le basil i luga o fatu laau i le fale.

Aganuʻu faʻamatalaga

O Basil e lauiloa ma alofaina e le toʻatele mo lona manogi vevela ma manogi manogi. E tupu aʻe i totonu o se vaomatua o laʻau tele, o nisi taimi e latalata i le mita le maualuga. I le avea ai ma se itu i saute, e fiafia i le vevela ma le la, e le faʻafefe le malulu. Mo le totoina, eleele vaʻaia ma suavai lelei alavai lelei sili ona fetaui lelei ina ia le ova le vai. Lelei - chernozem ma suspensions.

O le Basil na ola i Rusia o se laau taʻitasi. O lona aʻa e le o loloto, ma o le mea manogi, faatasi ai ma aʻa, e faigofie ona aveese mai moega ma faʻafeiloaʻi i totonu o se ulo. O le totōina o basil mo fualaau i le fale o le a le faigata e oʻo lava i se fai togalaau amata.

Po o le a lava le eseese o le basil, o le taimi e totoina ai le basil mo laau toto e tutusa: Mati.

Fugalaau e tupu ia Aokuso, i luga o le papae paʻepaʻe poʻo piniki mumu i se taimi mulimuli ane, o fualaau lanu uliuli e aliali mai. I le taimi o le fugalaau, e tosina ai e le laau iniseti elemene, o se laau o le meli. Aua e masani ona totoina pea ma ia mafai ona tosina i latou.

Totoina fatu mo fatu

Afai e te manaʻo e maua ni laau malolosi, e tatau ona e iloa le auala e totō ai le basila i luga o fualaau. E tatau ona e lūlūina fatu i le afa lona lua o Mati, lua masina aʻo leʻi totoina i le palapala. Ua sauni le meaʻai mo le gaʻoina i moega 35-30 aso talu ona maeʻa.

Saunia ni pusa mo le totoina o fatu, i luga o le pito i lalo ia mautinoa ia tuʻu se vaega o mea faʻaleleia. O fatu lava ia ao le i luluina le basil mo laau toto e tatau ona susu i le vai mo le itiiti ifo ma le tolu itula e aveese ai le suauu taua, lea o le a taofia ai i latou mai le totoina. Faʻatauina ni mea sauniuni pe fai oe lava se mea e fai ai le meaʻai mo le totoina o le basil. E tatau ona tatala ma aofia ai:

  • paluga palapala (2 vaega);
  • peat (4 vaega);
  • fufulu oneone (1 vaega).

Ia mautinoa e lulu le mea na tupu. A uma ona fufulu i totonu o le vai vai taele e faʻaumatia ai ni meaʻai ma fatu vao e mafai ona i totonu o le faapalaga poo le humus. O le faʻafefiloi mo fualaau faʻatau i totonu o le faleoloa e mafai ona faʻamaligiina i se vaifofo o le potassium pati poʻo se sui faʻamalo, mo se faʻataʻitaʻiga, Fitosporin.

E faʻapefea ona toto le basilini mo tipu:

  • faʻafefiloi le paluga o le eleele i totonu o pusa ua saunia;
  • ia faʻasolo ina ia i ai se inisi e tumau i le pito;
  • faia ni togalaau laiti ma tuu fatu i totonu o le loloto e le silia le tasi le centimita;
  • toe faʻaleʻaleʻaleʻa le palapala mai luga ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete.

E le tatau ona i luga o le palapala ia fatu.

A maeʻa, ia ufiufi ipu ma ata, palasitika po o se ipu malamalama ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona faia se gaioiola i totonu, lea o le a mafai ai ona vave tupu vave laau toto. I luga o lenei mea, ua maeʻa le lūlūina o le basil mo laau toto, o lea ua tumau pea e faʻatali mo le toto.

Totoina o togalaau ma le piki

O fualaau e ola i le sefulu aso mulimuli ane i le vevela o le 20-25 tikeri. A oʻo i luga le basil, e tatau ona aveese le mea e ufiufi ai. Mo le puipuia o puʻupuʻu mai le faʻalauteleina, o le basil ua tupu mai fatu mo fualaau i le vevela e le silia ma le 20 tikeri. E le tatau ona faʻatagaina le manava o le palapala; o le vai i le tumutumu e le tatau ona faʻavaivai pe a uma ona faʻavaivai. A leai, o se vae uliuli atonu o le a faaleagaina, ona e mafai ona oti uma uma laau.

A maeʻa le basilini ona iai ni lala moni, e mafai ona suamalie. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le paluga tutusa e pei o le lūlūina, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le lua laulau punupuni o le pefu ma le sipuni tila o le mineral fertilizer i le 5 lita o palapala. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, faatumu ipu mo laau toto, fai ni tafaoga e tuu ai laau toto, tufatufa atu ma le faaeteete aʻa i totonu o le lua. Fafasi i le eleele ma le faʻatusatusa.

O le fesili e masani ona tulaʻi mai pe mafai ona tanumia le pala i le taimi o se paluga. Leai, o se mea sese lenei, pe a uma se paluga, e tatau ona ola pea laau toto i le mea totō e tasi e totoina ai laau.

O le tausiga autu o laau toto o le fafagaina masani lea i le vai mafanafana. A oʻo mai le lima o lau lauʻoʻo i luga o laau totō, faʻamalosi e puipui ai le faʻalauteleina ma faʻaosofia ai le tuputupu ae o laʻau. E le gata i lea, o fualaau e masani ona faasūsūina i le vai mafanafana seia oʻo ina totoina i luga o le eleele. E mafai ona e totoina le basila i luga o moega ia Me.

O tulafono uma ia mo le totoina o basil mo laau i le fale, matauina o le a e maua ai se fatu malosi, maloloina o lau mea e sili ona e fiafia i ai.