O le togalaau

Siberia cedar

Siberia arasi (Siitania paina cedar, Pinus sibirica) o se laau suamalie mai le pine Pine, o le taua o fualaau aina. O ona fua (o fatu foi ia), pine pine, e tele aoga aoga ma faamaloloina. O tulaga sili ona lelei mo le totoina o le arasi o loʻo i ai i laufanua taiga. I le vaomatua, o le laau e amata ona fua mai ona fua muamua i le 40 o ona tausaga, faatasi ai ma le totoina o togalaau ma le tausiga lelei lea e mafai ona tupu muamua i le taimi muamua, pe a ma le 15-20 tausaga.

Tuputupuina o laau arasi

Mo le totoina, e fautuaina e faʻatau mai fatu o varietal faʻamaonia. O le taimi sili ona lelei mo le luluina o le vaiaso mulimuli o Aperila poʻo le vaiaso muamua o Me.

O sauniuniga o le fatu mo le totoina e amata pe tusa o le ivasefulu aso aʻo lei luluina. Stratification o se tasi lea o vaega autu o le sauniuniga o meaʻai fatu, e aunoa ma nei totoga atonu e le aliali mai i le tausaga muamua. O togafitiga muamua e togafitia e aofia ai le viliina, teena, faʻamalosi ma puipuiga mai faʻamaʻi.

O le gaosiga o fatu e amata ile tolu faʻaoga.

  • Muamua o le vai malulu, mo le tusa o le tolu itula, e iloa ai ni mea e leai se mea ma faʻaleagaina. O fua aupito sili ona lelei e tumu i le susu ma sulu i le pito i lalo o le tane, ma ua leai se aoga mo le totoina o le a felelei i luga (e le o faaaogaina mo le luluina).
  • O le faasefulu lona lua o loʻo i totonu o se vaivaiga vaifofo o le palamati (piniki māmā), pe a ma le lua itula ina ia puipuia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.
  • Lona tolu - i le vai vevela ma le vevela e tusa ma le 50 tikeri mo se vaitaimi e oʻo atu i le tolu aso. O aso uma, e tatau ona faʻafefe vai ma sui i vai fou.

A maeʻa le "vai vai" o fatu (tasi vaega) e tatau ona fefiloi ma le oneone poʻo le susu susu (tolu vaega). O le falaoamata ua uma ona tuʻuina i totonu o se fafie laupapa ma pupu i le pito i lalo ma i itu taʻitasi. O le mafiafia o le palapala o fatu ma le oneone e tusa ma le 20 cm. O le fagu e tatau ona i luga o poloka laupapa i se potu pogisa ma malulu ma se vevela o le 4 i le 6 tikeri Celsius.

Mo sikuea mita taʻitasi o le fanua, e tusa ma le 30 g o fatu ma le faʻatagaina e tatau ai. O le a saunia ai le palapala ma faʻatamaoaigaina ai meaʻai talafeagai. O meaai fafagaina e aofia ai le superphosphate (1 g), potassium (0.5 g), lefulefu laupapa (2 g) ma le peat land.

O le palapala i le nofoaga ua filifilia e tatau ona avea ma oneone matutu pe susu susu.

Lauina o fatu

Muamua, e tatau ona vavaeese fatu mai le faʻafefiloi o le eleele, faʻapipiʻi mo sina taimi i se vaifofo manganese, ona faʻamago ma totoina ile palapala. Laʻau loloto - 2-3 senitimita. O le vaega o le palapala ua fautuaina ina ia ufiufiina i se tamai laupepa o le laʻau laupapa laititi. O lea mulch o le a puipuia ai le palapala mai le mago ma le faʻamalosi peʻa a timuga mamafa.

Puipuiga o fua o laau mai manulele e faia i le faaaogaina o talipupuni faapitoa. E mafai ona fausiaina mai laʻau o le ulu o loʻo i luga o poloka laupapa, pe a ma le 6-7 cm mai le fogaeleele.

O le togafitiga o togalaau mai afaina ma faʻamaʻi pipisi e faia faʻatasi ma se vaifofo o le palatini, lea e tatau ona faʻafeinuina i togalaau ua totōina i pine pine.

Totoina o Siberia Cedar Seedlings

E fitu pe valu tausaga le matutua o laʻau e tuʻuina atu i se nofoaga tumau ma se 'eleʻele eleʻele ua afifiina i totonu o se' ie susū. O le mamao i le va o pu e mai le 4 i le 8 mita. O le tele o le toto toto e tatau ona sili atu nai lo le tele o aʻa o le fatuina. O le laau e totōina i le eleele e fefiloi ma le humus poʻo le manua.

E le fautuaina le totoina o fualaau tuufua, aua o le a aafia ai le afaina o le ovary, fualaau aina ma le lelei o fua.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Paʻu paepae i luga o le ogalaau o se fatu e tatau ona faalua ona togafitia i se fasimoli na maua e ala i le faʻafefeteina o sina vai ma se soapisipetā vai.

Vaʻaia o fualaau

O le vine vine ua faapipiiina ua amata ona fua mai i le lima po o le fitu o tausaga o le ola, e ese mai i le fua masani, o le a fua mai fua muamua i le 15 tausaga le matua.

E mafai ona e maua ni fualaʻau lelei ma maloloina i le arasi ma naʻo le onosaʻi tele ma tausi i aso uma mo conifers. O le atinaeina atoatoa o arasi ma le tele o le seleselega e faalagolago i le tausiga lelei ma tulaga lelei.