Fugalaau

Bamboo Playoblastus - E le na o le South

Afai e leʻi leva talu ai nei, sa mafaufauina bamboos o laau toto i totonu o itulagi ma le malosi o le tau e mafai ona ola e pei o le kuka ma le kuka, ma e naʻo le au fai togalaau e sili ona mataʻutia na filifili e totoina i latou i le eleele lafoaia, o nei nei mea matagofie e sili atu ona faigofie. E mafai ona maua i le faʻamalologa o soʻo se togalaau faʻatoʻa. Ma o se tasi o nei laau totō o loʻo faʻateleina le mauaina o le lauiloa, o le playoblastus, o le bamboo lapisi lea ua avea ma vaega taua o laufanua Caucasian ma nofoaga i saute. Mo le taumalulu i le ogatotonu, o ituaiga pito sili ona lelei o le playoblastus e manaʻomia na o se malutaga faigofie. Ma o le matagofie o vao vaovao-pupuni faatasi ai ma le lanu tulaga ese ma faigofie ona iloa o le a sili atu ona aoga le taumafaiga aupito itiiti o le a manaomia e puipuia ai i latou.

Fortune Playoblastus (Pleioblastus fortunei)

Aʻau faʻamalosi ma lau lanu susulu

Faatasi ai ma sazas, forgesia, ma leaf-glens, pleioblastus, poo soo se isi lava mea e mafai ona taʻua i latou tele-paʻu talafeagai mo le tuputupu ae e le gata i le itu i saute. O le a le maua le maualuga o le aʻafia o le kiona, peitaʻi o le faatauina atu e le mai i faʻasalalauga mai fafo, ae o ituaiga ma fualaau ua fesuisuiai i se tau ma e maualuga le maualuga o le malulu, o le a latou aumaia na o mea ofoofogia matagofie i le ogatotonu.

Playoblastus (Pleioblastus) -e maualalo le olaola o bamboos ma maualuga maualuga i itulagi ma le malosi o le mafiafia o pe tusa ma le 50-60 cm. I le natura ma i le mafanafana o itulagi e tele, mita mita-uumi ma lapopoʻa tele, ae o le tulaga maualalo e le mafai ona sili atu le taumalulu-taugata e taulima ai tulaga ogaoga. O nei pupule o le bamboo e foliga mai e pala, vevela, e foliga mai o vao mafiafia, e tupu pea i le lautele. O vailaau i luga e oʻo i le 45 cm le umi e faʻamalosia i ni laupepa lauiloa, laveaʻi. O le umi o laʻau 'otaota masani "bamboo" e mai i le 8 i le 30 cm. O loʻo tuʻuina i luga o laʻau, e masani lava i lalo o le laʻau o lala e le mafai ona iloa. Faʻalagolago i le ituaiga, o le lanu o lenei atomele e eseese mai le lanu meamata lanu meamata i le auro, lauulu, grayish, motusia ma ni kulimi eseese poʻo ni lanu samasama.

O le tele o vaʻa e faʻatusa i aiga Iapani ma Saina Fale (Poaceae), subfamilies Bamboo (Bambusoideae) O le ituaiga o Playoblastus e aofia ai le 20 ituaiga o bamboos, ma toetoe lava o ituaiga uma o le natura ua manatu o ni mea totino teuteu, na faʻaaogaina uma i totonu o le aganuu. E moni, e na o le 4 ituaiga e mafai ona mitamita i le faigata o le taumalulu, e lava mo le tuputupu aʻe e le gata i le 8-12 vaega, ae faapena foi i le ogatotonu.

Green band pleioblastus (Pleioblastus viridistriatus).

Ituaiga o le playoblastus mo le totoina i le ogatotonu

E fetaui lelei mo le galueaina o eleele i itulagi ma le malulu o le tele o lala e mafai ona taumalulu e aunoa ma se malutaga i le sone 5, ma faatasi ai ma fale latou te taliaina le vevela i lalo -28 tikeri:

  1. Tatalo Simon (Pleioblastus simonii) o le laupepa sili ona lauiloa, lea e gata i le afa mita i itulagi ma ogaoga malo, ma e mafai ona tuputupu ae i le sili atu ma le 6 m i le atunuu. O pupuu o lenei atinaʻe o loʻo tupu i le matua, saʻo, malosi malosi, e eseese i totonu o internally allongated, , laulaau laititi - mai le 8 cm i le sili atu i le 20 cm. O lenei pleioblastus e fai ai ni soda sili ona mataga, o ona laʻau laʻau e matagofie tele. E seasea ona maua le laau toto, ae o se tasi o ituaiga o laau ua amata ona avea ma mea taua ia i tatou. O le foliga le talafeagai o variegatum o se pupu lanumeamata lanumeamata, i luga o laupepa o loo iai ni afaina umi.
  2. Green band pleoblastus (Pleioblastus viridistriatus), matou te fiafia e valaʻau ia te ia auro filo lanu auro (Pleioblastus auricomus) - laʻau faʻamaʻi ma le gazlogovy pe tusa ma le 70 cm le maualuga, taʻutaʻua mo pupuʻu vavae ma le lanu violē ma le lanu samasama lanu samasama o lālā, lea e foliga mai o lanu lanumeamata lanumoana umi.
  3. Fortune's Playoblastus (Pleioblastus fortunei) - o se pupuʻu laitiiti laitiiti, lea e seasea oʻo i le maualuga o le 50 cm ma e foliga mai e toetoe lava o se mea e maua ai le eleele. O le lanu paʻepaʻe o le fale laʻau e le o se lauiloa e pei o le ituaiga o variegata, e teuteuina i fasi manoa uumi umi e toetoe a lanu paʻepaʻe.
  4. Playoblastus siliva (Pleioblastus argenteostriatussa masani ona lauiloa playo blastus shino - Pleioblastus chino) - o se foliga foliga gutu-siliva ma se paolo mumu o lanu lanumeamata ma le umi, e pei o ni ie uʻamea i le mamao. E manaia tele, mafiafia, mafolafola mafolafola e faʻamalamalamaina ai le tuufaatasiga. O se tulaga maualalo, e pei o se tulafono, e laʻititi nai lo le apoapoipo a Simon. Faʻapotopoto pupuʻu, faʻatasi ma se paʻu lanu viole, i lalo o manoa e sui i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Mo le tuputupu ae i totonu o vaovao ma fale mo le taumalulu, faʻataʻitaʻiga ma isi meaola muamua poʻo mo le itu i saute, e taua le taulaʻi atu i se isi ituaiga o tele-lala - pleoblastus cereal (Pleioblastus gramineus), faʻatasi ai ma le 7th frost resistance resistance. O se togitogi vevela, lea o le a le sili atu i le 1 cm le lautele, ma o laulaau e sili ona afaina ma matagofie. I le mamao e foliga mai e leai se mamafa e ui lava i le tele o le turf.

Pleioblastus Simon (Pleioblastus simonii).

Taʻiala mo le faʻatupulaʻia o le playoblastus i le vaeluagalemu:

  • fale mo le taumalulu ma le malulu;
  • tuputupu ae i totonu o ogalaau ma se malulu malulu ma tuʻuina i totonu o le tuufaatasiga e pei o se faʻaogaina o laau;
  • tuputupu aʻe e pei o se fafie e teuteu ai faʻamau, fola, paleni.

Le faʻaaogaina o le playoblast i le teuteuina o togalaau

E pei o bamboos uma, o le playoblastus e faʻaalia pea le leo, taalili, taʻavale, lea i le togalaau e foliga mai o musika puʻe atoa. O lenei laau e toe faaolaola ai soʻo se togalaau, faʻafouina. Ae le o le pisa e le na o le pau lea o le aoga o lenei vaomago matagofie.

Playoblastus i le tuufaatasiga

I le mamanu o le togalaau, e tele faʻapogai e faʻaaogaina:

  • Talitonuga i Sasaʻe;
  • meaʻai matagofie;
  • o se tasi o mea aupito sili ona lanu lanu ma teuteu;
  • i le laufanua, mea totino ma mea tetele;
  • mo le mamanu mamanu o vaega o faafiafiaga ma moega o fuga i tafatafa o le terrace;
  • i totonu o se toga papa ma fausaga mafaufau loloto;
  • i rockeries ma togalaau;
  • e pei o se solo solo e tasi ma soloistist;
  • e pei o se leo e fatuina;
  • i luga o tua o se vao po o se vao mai le eleele;
  • mo le teuteuina o vaituloto ma vaitafe matutu;
  • e avea o se tala i tua;
  • mo lapisi laupepa laupepa ma mo le fausiaina o vao.

Filifiliga e tele paaga

O lenei mea o se mea e sili ona ofoofogia le gaosia o laau e sili ona tuufaatasi ma laau e leai ni faʻaaliga faʻapitoa ma mea lanu - ferns, cereal cereals with leaf thins, o laʻau manogi lapopoa ma le lanu, faʻafefeteina o fetu e pei o se ao maualuga, faʻafeiloaʻi, vaʻavaʻaʻi tele ma isi faʻamatalaga manino.

Silver pleioblastus (Pleioblastus argenteostriatus).

Tuutuuga e manaʻomia mo paioblastuses ma latou tulaʻi

O vailaʻau manaia e masani ona gaoioi. Ma ina ia faamamafaina a latou musika, e aoga le totoina o laau i nofoaga taalaelae (mo matagi matagi ma ata lafoia), o le mea e tasi i le isi itu o le laau e matala i le savili.

O le playoblastus e matua le lelei lava i le susulu ma e foliga sili ona lelei i nofoaga lanu, ma i le felafolafoaʻiina o moli po o le faapaologa. O le tele lava o taimi, e totoina le paiollastus i totonu o le ufiufi - e le tele naua laau totō faʻatasi ma se taʻaloga matagofie o stains, malamalama ma mea faʻapitoa. Ma i le mafutaga a isi mea e sili ona fiafia i ai, e faʻatafunaina, nofoaga faʻatafuna, o le pleioblastus e susulu moni lava.

Ae o le filifilia o le eleele e tatau ona sili atu ona faʻaeteete. E toetoe lava o bamboos, pleioblastus e mafai ona ola i luga o le eleele, mago, palapala palapala. Ae i totonu o vaipanoa ma le malulu, o le laau, mo le atinaʻe lelei ma le aʻafia, e manaʻomia ona tuʻuina atu i ai le tele o laufanua lelei ma maualuga - lelei ona atiina ae, faʻatasi ai ma mea faʻalaʻau ma meaʻai. E sili ona lelei le filifilia o le susu susu, nofoaga lata ane i vai. Pe a filifilia le eleele mama, mafaufau o le a tatau ona e fafagaina tele le laau.

Totoina o se pleioblastus e le faigofie tele. Ae o le manatu e le oi ai i le auala lava ia, ae i le mea moni e faapea, e pei o bamboos uma, o fua e tatau ona faia e faʻatapulaʻa ai le nofoaga tuputupu aʻe. O le mea moni, e leai se faafitauli i totonu o pusa, ae o le aʻafiaga o le tuputupu ae ile eleele tatala e tatau ona vave vavaeeseina e se vevela - talita, tuaoi, eli i le loloto pe a ma le 20 cm. le palapala.

Playoblastus (Pleioblastus)

Playoblastus Care

Playoblastus - meaola le lelei i mea uma vagana ai le susu. O lenei ituaiga o lapoa e leai ni suavai e pei o le fausiaina lea e manaʻomia ona faia i le taimi o se lāmala. O ituaiga uma lava, sei vagana ai le pleioblastus a Simon, e sili ona lelei ona faamalūlūina (sei vagana ua i ai le laau i tafatafa o vai). O le tele-lala o Simon e itiiti lona faigata, ae o le a ia le teenaina le inu, mo le vaega atoa, o tausiga uma e oʻo mai i le sauniuni mo le taumalulu.

Fertilizing mo lenei bamboo e mafai ona faalēaogāina i tausaga muamua o le faʻatoʻaga. Ae o le amataga o le tautotogo o le amataga o le tautotogo ma le faʻaaogaina o minerale atoa i le suavai ua afaina ai le tuputupu ae. Pusa bamboos e fafaga tasi i le 3-4 vaiaso.

E leai ni faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi ma faʻamaʻi; o iniseti masani o lo tatou tau e seasea ona aliali mai i luga ia i latou. Afai ei ai isi ituaiga o popo i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona mafai loa lea ona faʻatautaia se siaki o le bamboo i le playoblastus. O lenei bamboo e faʻafeiloaʻi i gata ma slugs, lea e sili atu le vave amata ona vave tau e ala i le mulumuluina o le eleele i vaovao. O le faia o mailei e aoga.

Playoblastus (Pleioblastus)

Playoblastus taumalulu

O le tele-lala ua faʻavaivai e mafai ona taumalulu atoatoa i lalo o se fale malulu i le ogatotonu. Ae talu ai ona o le manumalo e masani lava ona le maluelue, o le faalagolago i le faʻaogaina masani o le a avea ma se mea sese tele: o le tutupu aʻe o nei mea, ma soʻo se isi lava vaitau o le taumalulu ma le vaomalo e mafai ona liua i se lotoa. E sili atu le faʻaopoopoina o se fale malulu i luga o le playoblastus, e oʻo lava i taimi o le kiona e puipuia ai le bamboo mai soo se kiona. Faʻafeiloaʻi o le kulimi masani ile -28 ° C e mafai ai ona e fiafia i se malutaga faigofie. A maeʻa muamua gutu, faʻafefeteina le laau i lau lauʻeleʻele, ma puipui i lala lala mai luga - o mea uma ia e tatau ona ave. Ma i le taimi o le taumalulu, e mafai lava ona e sasaa le kiona i luga o le vao, lea o le ae tufatufa atu i luga o le saite.

Aʻo tupu aʻe i totonu o se faʻatoʻaga, ona faʻamamāina lea o paioblasts mo le taumalulu i totonu o potu e leai ni malulu ma faʻamalamalama lelei. E sili atu le fiafia i totonu o mafanafana vevela ma mafanafana, greenhouses, potu malulu. Faatasi ai ma le amataga o le muamua malulu, e mafai ona faʻapalapala ia koneteina ina ia mafai ai ona alu ese se laʻau matagofie i le togalaau ma ia faʻamamaina pe a uma le malulu malulu.

Tuputupu i le Playoblastus i totonu o koneteina.

Playoblastus Toe faia

O lenei ituaiga o lapisi ua pupuʻu ua faʻalauiloaina e se tasi auala vegetative - vavaeʻese o pupuni. O le vaeluaga tatau e tatau ona faia i le tautotogo, pe a maeʻa lelei le mafanafana o le eleele, ma o le laau e faʻaalia faailoga o le tuputupu ae. E sili atu le vavae ese o mea tetele mai le paioblastus, ma tuu ai se fuainumera o laʻau ma aʻa mamana e faʻavavevave ai le fetuunaiga. O le laitiiti o lelenki o le a manaʻomia le faʻamalosia o le faʻamalosia mo se taimi umi lava.