Isi

E faʻapefea ona ola lauulu salvia?

O fatu a Salvia na maua mai le tinamatua. E alofa tele o ia ia te ia ma totō laau tetele, o lea na ia filifili ai e faasoa mai ia te au. Tau mai ia te au pe faapefea ona ola salvia? O fea e luluina ai fatu - vave i luga o se moega fugalaau poʻo totonu o se ulo muamua?

E mafai ona iloa pine i luga o moega fugalaau le laʻau o le salvia o lanu eseese. E susulu matagofie lava, ma e mafai ona tutupu i le lua taimi i se vaitau. O le laau e natura o se mea taua, aua na oo mai ia i matou mai le vevela mafanafana. I malulu malulu i itu i mātū, o le fugalaau e masani lava ona tupu aʻe e pei o se tausaga faʻaletausaga po o se vaomatua. I itulagi o loʻo i ai le vevela o le tau, e mafai e tagata taʻitasi o salvia ona talia toleniga o le taumalulu i luga o le eleele ma faʻaaogaina e pei o le faʻaleleia o togalaau.

Auala e ola ai salvia

Faʻalagolago i le a le ituaiga fugalaau ma le fea itu e fuafua ai le totoina, e mafai ona tupu le salvia:

  • sasaina sao i le eleele;
  • togafiti fatu.

I le avanoa tatala, o fatu e fautuaina ina ia totoina i le itu i saute i ni mafanafana mafanafana. E faʻatagaina le totoina ma le totoina i lalo o le taumalulu.

Fatu laau olaola salvia

O le tele o taimi, o loʻo totoina pea le laau i laau. I le faaiuga o Fepuari, e tatau ona lūlūina fatu i totonu o se meaʻai ma le gaogao ma ufiufi le atigipusa ma se pepa i luga e taofi ai le susu. Tuu le fagu i luga o se faamalama malamalama i se potu ma le vevela o le 25 tikeri Celsius.

Ina ia faatumauina le palapala o le palapala, e tatau ona suʻeina i taimi uma mai se fagu moli pe sasaa vai i se pusa. E sili atu le aua nei faʻafeinu saʻo i totonu o le ulo, a leai o fatu e mafai ona loloto.

Ina ia maua ni malosi malolosi, e tatau ona toe totoina fatu laau e lua:

  • pe a 3 aliali lau;
  • 20 aso pe a uma le gaioiga muamua.

A maeʻa le lua o suavai, piʻi pito i luga o fualaau ina ia amata ona fufulu fasi laau.

Suiga o laau i totonu ole eleele

Talu mai Aperila, salvia e tatau ona saunia mo le malaga mai. Ina ia faia lenei mea, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vevela o le mea, ma pe a faʻapipiʻi le laau i le 10 tikeri, e mafai ona e ave ipu.

E le tatau ona e totoina ni fatu laau i luga o se fugalaau i le taimi muamua nai lo le amataga o Iuni, a leai o iai se tulaga lamatia o le tisaina o fualaau aina mai po.

O se fuafuaga mo salvia e sili ona faʻatatuina i se nofoaga lanu, talu ai ona o nisi o ona ituaiga e mafai ona ola i le paolo. Saunia pupu i totonu o le moega fugalaau, ma tuu i le va o le 30 cm. Sasaa sina humus i totonu taʻitasi ma faʻaleleia ma le faʻaeteete ia vao vao faatasi ma le palapala lea na latou ola ai.

Faʻaopoopoina togafitiga

Salvia e le taua ma faigofie tele ona tausia. Faʻasalaga, veleina, faʻamaʻi - i se tulaga lautele, e leai se mea fou e manaʻomia ona fai. O le tuusaunoaga o ituaiga eseese. Latou te manaʻomia atili:

  • teuteu e fai ai se togavao matagofie;
  • aveese faʻamaʻi ua mou atu;
  • tipi tipi tuai mo le taumalulu.

Ae mo le laei pito i luga, e lelei le faʻaaogaina o fugalaau faʻamalosi faʻapitoa mo nei faʻamoemoega. E lua tusi talosaga o le a lava mo le vaitau: lua vaiaso pe a uma ona faʻaleleia laau ma i le taimi o le fausiaina o mata.