O le togalaau

Eseese o tamato mo greenhouses

O le gaosia o tamato i totonu o laufanua lanumumu e mafai ai e oe ona aoina fua ile toeitiiti atoa le tausaga i vaipanoa eseese o Rusia. E moni lenei tulaga i itulagi ma se vaitau puupuu o le taumafanafana e pei ole Urals ma Siberia. O le fausiaina o nei fausaga ma a latou tausiga e fesoʻotaʻi ma tau maualuga, o le mea lea, e tatau ai ona faʻaaoga ituaiga siliva lelei mo tomua. Vaʻai foi i le tusiga: o le a le taimi e totō ai fatu toto?

Vaega o ituaiga o tamato

Ina ia iloa po o fea tamato e totōina i totonu o se fale koli, e tatau ona e iloa o latou uiga autu. E fautuaina e filifili fuamato o le greenhouse, o ituaiga e tatau ona i ai ni mea taua:

  • Le suia o suiga o le vevela. I lalo o le malutaga, o le vevela o le vevela e matuia tele. I le ao, e vevela le vevela tapunipuni, o le vevela e mafai ona tulaʻi i se tulaga taua mo laau. I le po, e aunoa ma le faʻavevelaina o le mafanafana, e vave ona vevela le fale lauʻeleʻele, o le vevela o le vevela, fatuina o popolega mo tamato. E le o ituaiga uma e mafai ona fusifusia fua i lalo o ia tulaga.
  • Faʻatoʻaga faʻatoʻaga. I le tau mafanafana, e tumau pea le avanoa i le greenhouse, e pei ona lelei le vevela o le siosiomaga mo le tuputupu ae o tamato. Faatasi ai ma le tafe mai o le ea, spores o fualaau pathogenic lea e mafai ona afaina ai laau e ulu atu i le fale kati. E tatau ona faia le seleselega aʻo lumanaʻi le maʻi.
  • Vave vave i le vave seleseleina. O oloa na mauaina i le amataga o le vaitau e maualuga tele ma maua ai se tau maualuga atu. O fua o le popo e mafai ona faʻatagaina oe e 'oliʻoli i fua suamalie o tamato ua maeʻa le 3 masina talu ona faʻatūina ni fatu. Fiafia i ituaiga vave o tamato mo greenhouses.
  • Lelei le mafai ona gafatia ma le maketiina o fua. O tamato tetele e tatau ona i ai se paʻu paʻu, lea e mafai ai ona latou feaveaʻi mamao atu mamao. I le itu mamao i matu, o le tau o le vave gaosiga e sili atu le maualuga nai lo le nofoaga e galue ai.
  • Faʻateleina fua. O fua e maua mai i le ituaiga e aofia ai le toe faafoi o tau na faʻaaluina i lona totoina, ma le mauaina o tupe maua faaopoopo.
  • Faʻafeiloaʻi i le tele o faʻamaʻi pipisi. Afai o le vailaʻau o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi, o lona uiga e le tupu le faʻamaʻi. Fiafia i ituaiga na ei ai le tele o ituaiga ituaiga.

O Tomatoes e iloga i se ituaiga eseese o ituaiga ma hybrids. E matua faigata lava ona filifili po o fea tomato e totō i totonu o le fale koli. O se faʻamatalaga o le sili atu oi latou mo vaega eseese o loʻo faʻaogaina.

O ituaiga eseese o tamato mo greenhouses

Laulelei Laulelei Tamaitai F1 mafaufauina o se tasi o tamato sili ona lelei mo Siberia i totonu o se fale koli. O se faʻafouga faʻaonaponei i le lotoifale na faia e Ilyinichna. E tuʻufaʻatasia le teteʻe i le atuatuvale. O le seleselega muamua e tupu faʻatasi. O le aoina o muamua tamato e mafai ona fai 95 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le fuālaʻau amata i luga aʻe o 7-8 pepa, ma latou suia uma 1-2 laupepa. O le tōmato e tatau ona faʻapipiʻi tasi. Tutu o le nofoa 3 tamato i le sikuea. m. O le pulumu e oʻo atu i le 7 fua faʻatoʻa fua e tusa ma le 120 g, o lona tino e matua lelei lava. O le vailaʻau e aofia ai genes e faʻatagaina ai oe e le aʻafia i le tele o faʻamaʻi matautia: Viral, mushusus mushrooms ma Cladosporium. O le seleselega mai le vaomatua e mafai ona sili atu i le 4.5 kilokalama.

Hybrid F1 Kostromae maua mai e le kamupani Gavrish e masani ona faʻaaogaina i fautuaga e avea ma tomato aupito sili mo le Urals i totonu o le falemaua ona o se tuufaatasiga o se seti o mea e tatau ai. E maualuga le faʻafetaui i suiga suiga i totonu o greenhouses. O le fua muamua e tupu i le 106-109 aso mai le fausiaina o fatu. O le ituaiga o meaola e aofia ai genes e mafai ai e le laau ona pisia i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai mea na mafua mai i sigi o le ituaiga Fusarium ma le cladosporium, VTM. O se tasi o laau e mafai ona gaosia ma sili atu i le 4.5 kilokalama o fua.

Afai e te manaʻomia ni fualaau suamalie suamalie mo le kiona, ona avea ai lea o le taʻitaʻi manino ma se tasi Titanic F1. Na mauaina e le kamupani i le Ilyinichna, o loʻo i fafo atu o le malologa e ala i se tuufaatasiga o fualaau lapoa e oo atu i le 200 g ma se tofo lelei. O fua muamua e mafai ona seleseleina 113 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O vavalalata ua lelei ona fausia i tulaga vevela. Faʻasolosolo ona fai ni laasaga, lea e faʻaitiitia ai le tele o galuega e tausi ai laau totō. O fualaau o le greenhouse o le ituaiga Titanic e maua ai le maualuga o le suka (6% pe sili atu), e maua ai le lanu mumu lanu mumu ma le tulu piniki. O totoga e maua ai gutu e puipuia ai faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi, o meaʻai o sigi Fusarium ma cladosporium. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi, e aunoa ma le faʻaitiitia o fua.

Fugalaau eseese fou mo greenhouses

Hybrid Kokhava F1 sili atu nai lo le tele o ituaiga ituaiga o tamato muamua mo greenhouses. O loʻo i ai se ituaiga o vao, e sili atu lona malosi, e fua i fua 85-90 aso mai le fausiaina o fatu. O lanu vili e oo atu i le 180 g e lanu piniki ma lanu ma o loʻo i ai se paʻu paʻu. O le gaosiga i se faʻalautele faʻalautele e mafai ona 30 kilokalama i sikuea mita. m. O le vailaʻau e puipuia mai i vailaʻau faʻamaʻi pipisi e mafua ai le uʻamea lanu apamemea ma le lanu samasama, i le siʻosiʻu o le Fusarium ma le cladosporium, faʻapea foʻi ma mea e gaogao ai.

Bersol F1 Vailaau e aʻafia i le kulupu o tamato e leʻi tuʻufaʻatasia mo greenhouses. O loʻo i ai se vailaau faʻamaonia ma se faailoga mataʻitusi o mea faʻaletonu. E vave ona sasaa fua, pe a mavae le 90 aso mai le faia o fualaau aina, fualaau fua e tusa ma le 100-150 g e amata ona fua. E iloga i le puipuiga o le tele o gasegase masani, o le faia o se ovary i tulaga leaga e tupu. O fua e maua ai le tele o le fale ma e faʻasaga i le faʻaaogaina o masini, o lea e mafai ai ona feaveaʻi mamao i latou e aunoa ma le leai o se lelei. O le gaosiga e oʻo atu i le sili atu ma le 7.5 kilokalama i sikuea mita.

Hybrid F1 Lyol - Se ituaiga fou o tamato mo greenhouses na faia e le Ilyinichna firm firm. E ese mai i le amataga o le matua (tamato totogo i le 100 aso mai le fatuina o fatuga) ma o le fatuga autu e fausia faatasi. O loʻo faʻamatalaina i se faailoga mataʻitusi o fugalaau suamalie. O le amataga o pulumu fua e 3 o loʻo tuʻuina i le tasi poʻo le lua laulaau, ma o le mea e totoe o le a tuʻuina i luma o le lau. Totoina 3 tamato i le sq. m, ua faia i latou e tasi. E mafai ona latou ola e aunoa ma le fafaga. O se ituaiga faigofie o le pulumu pulupulu e oʻo atu i le 9 mumu mumu o se foliga lapotopoto ma se tele o sili atu i le 100 kalama. O le pulupulu o loʻo i ai se sooga lelei ma le malie. O le kulupu e aofia ai kenera lea e mafai ai e tamato ona le maua ni vailaau faʻamaʻi, ae le o le aʻafia i le koko o le cladosporium ma fusarium, o se meaola o le nematode. E sili atu nai lo le 4.5 kilokalama o fualaau 'aina e fua i le tasi tomato.

Eseese o tamato mo greenhouses - vitio

Tekinolosi mo le totoina o tamato i greenhouses - vitio