Isi

Aiseā e faʻamago ai laʻau laʻau?

O Dracaena o se fugalaau e lauiloa i le va o tagata fiafia i totonu o le fale, lea e talitutusa lava ma se tamai pama. O lenei tu ma aga masani e fetaui lelei i totonu o totonu ma avea ma mea e sili ona taua. O le laau e teteʻe i faʻamaʻi tuga, ae ona o le solia o tulafono o le tausiga ma le le talafeagai le tausiga, o le faʻamatalaga mai fafo o le dracaena ua faʻaleagaina. O se tasi o nei suiga masani le lelei o le faamamaina o laulaau. Atonu e tele mafuaaga mo lenei mea.

Le lava le timuga

O le ea i fafo o le mafuaaga masani lea o le faʻamagoina o laʻau i le dracaena. I le siosiomaga faalenatura, o le aganuu e lagona lelei i se mafanafana mafanafana o le tau, ma i tulaga o le potu e tatau ona tausia pea lenei maualuga o le susu, aemaise lava i taimi o le vevela. O mea taʻavale e faʻamago le ea i totonu o le potu vave, o lea e fautuaina ai e faʻamalolo laau i le taeao ma le afiafi i aso uma. E lelei pe'āfai ei ai se ipu i le vai e sosoo ma le fagu fugalaau, ma e mafai foi ona e faʻaaogaina se generator genera poʻo soʻo se isi mea e faamamaina.

A e faʻatau le dracaena, e tatau ona e tausia se nofoaga talafeagai e ola ai. O tulaga lelei mo le atinaʻeina o lenei fugalaau o se laufanua lanumumu poʻo le florarium ma le maualuga o le susu o le onosefulu i le fitu pasene. Mo se fale mautotogi poʻo se fale, e sili atu le filifilia o se vailaʻau e le o matua vavalalata ma le malulu o le ea.

Faʻamasa le talafeagai

O le le lava ma le tele o vai e faʻavaivai ai, o le faaletonu o le faʻavaivai e mafua ai suiga le lelei i foliga mai o dracaena. O le leai o se susu ma le paluga o se coma e vave ona aʻafia ai le lau laʻau - e amata ona magumago ma iu ai ina mou atu. O le masani ona inu i le tele o lapisi e mafua ai le suavai ma le gaosia o le palapala, lea e tupu ai siama afaina, ona fesuiaʻi lea o le aʻa ma le oti o le fale. E fautuaina le vai dracaena pe a uma ona faamama le eleele i luga o le ulo i le 5-10 mm. Pe a totoina, e tatau ona sasaa se paipa alavai lelei ile pito i lalo o le tane. Mo le faʻaleleia o le vai, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo le faʻamamaina, faʻamamaina pe faʻafefe vai ma le vevela ile luasefulu i le luasefulu lua tikeri o le vevela.

Le lelei le palapala

O le meaʻai e faʻaleagaina e ala i le le faʻaaogaina lelei poʻo le le filifilia i luga o le faʻatau, e aʻafia ai foʻi le foliga mai o le laau. O se eleʻele eleelea po o se faʻafefiloi eleele eleele e le maua ai tulaga talafeagai mo meaai lelei o le aʻa, ma o le mea lea o le laau atoa. Talu ai ona o lenei mea, e ono aliali mai ai ni lanu pogisa i luga o laulaau, o le a le pine ae mago, ma paʻu'ū lau. O laei faaopoopo i lenei tulaga o le a le aumaia ai se taunuuga lelei, ae na o le faaopoopoina o se avega e vaivai ai aʻa.

O le mea muamua lava e fai i le vave e mafai ai, o le sui lea o le faʻafefiloi o le eleele i totonu o le fagu. O le eleele fou o le a toe faʻafoʻisia ai le faʻatinoina o le aʻa ma faʻafouina lona teuteu i le dracaena. Faʻavaeina o le faʻafefiloi: tutusa vaega o le vaitafe mama mama oneone, peʻa, solo palasua, laʻau ma eleele suauu. Taumafa fafaga, lea e fautuaina ina ia faʻaaoga i le tolu masina talu ona totoina, o le a fesoasoani i le alualu i luma ma le atinaʻe atoatoa.

Faʻaauau le tausisia o tulaga vevela

O le vevela sili ona lelei e mai le 18 i le 25 tikeri Celsius. I le maualuga o le vevela i totonu o le potu, o le a manaomia e le laau se afifi o le ea fou, ae leai ni laʻau vevela vevela ma tioata malulu. I le maualalo o le vevela, e mafai ona goto lau laʻau, ona amata lea ona faʻamago ile pito poʻo le faʻamalosi.

Le susulu o le la

Faʻasaʻo le susulu o le la o se fili leaga o le dracaena, ma tuʻu ai ni mumu i luga o le lau. O ona laʻau mataʻutia ma mataʻutia o loʻo ufiufiina i le taimi nei i lanu enaena, pe afai o 'ave o le la' '' paʻi 'i le laau. E fautuaina le fugalaau e tupu aʻe i se nofoaga o le a susulu ai le malamalama, ae faʻasalalau.

Faamai pipisi

E mafai ona seleseleina laulaʻau pe afai o le fugalaau e pisia i soʻo se faʻamaʻi pipisi. E mafai ona tupu lenei mea i le vavalalata i se isi vailaʻau faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o eleele eleelea pe a totoina. Fuataga mo le puleaina o faʻamaʻi pipisi - vailaʻau faapitoa mo totonu o laau (mo se faʻataʻitaʻiga, Oksikhom, Topaz).

O faʻamaʻi masani:

  • Brown lapoʻa (phylostictosis) - mafua ai le mago ma le pa'ū o laulaau ona o foliga o le tele o lanu enaena, ona fulafula ai lea i le lau.
  • Lepe spott (heterosporiosis) - o le faʻamamaina ma le vave o le laʻau amata i le tumutumu o le laau. O faʻamaʻi faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i foliga o se fuainumera tele o lanu samasama i luga o lapisi laʻau, lea o le a vave ona amata faʻapogisa ma magumago.
  • Vailaʻau vevela (alternariosis) - mafua ai le faʻaalia o tamai mea malogo, lea e faʻavave vave ona tele ma mafua ai ona faʻapouliuli le pepa atoa. O le silo e faʻaleleia i se mataupu o aso ma e oʻo atu ai i le oti o le laʻau ma le laau atoa.

Mafuaʻaga faalenatura

O laʻau pito i lalo o dracaena e mafai ona vevela ma pauu i le matua, ma e leai se mea e ofo ai pe matautia e uiga i lenei mea. O lenei faiga e masani, ma e masani i aganuu e tele. E le mafai ona taofi pe taofia, ma e leai se manaʻoga. E le o toe mamao ona faʻaauau lea e Dracaena ona atinaʻe ma maua ni lau fou.