O le togalaau

Ata o ituaiga vali

O le tolo o se fualaau taua tele na tupu i Asia Tutotonu ma Ukraine, i le itu i saute o Rusia, i Moldova ma Belarus. I tua i aso o le USSR, o le tele o ituaiga eseese o alavai ma le maualuga o le gaosiga o oloa, o le malosi o le malulu ma le leai o ni uiga mataga ua maua ma ua faamaonia ai i latou lava. I aso nei, o faifaʻatasi mai atunuu eseese o loʻo faʻaauauina lenei galuega, o lea la ua faʻalauteleina le tele o ituaiga mea e fiafia i ai faifaatoaga.

Walnut Ideal, ata ma faʻamatalaga

Faatasi ai ma ituaiga eseese o le lanu o le kati, e toatele naua e agavaa, ae na o le Manatu na mafai ona manumalo i togalaau o le Black Earth, sonoa o le ogatotonu ma le Lower Volga, ma e oo lava i nisi vaega o le Itumalo o Non-Chernozem. O le mafuaʻaga o lenei taʻutaʻua o lona malosi tele lea e teteʻe ai i le malulu, o le faʻatusatusaga o le pale, lea e le tupu aʻe i luga aʻe o le 5 mita, faʻapea foi ma le fua vave o le seleselega. E pei ona mafai ona vaaia i le ata, e amata ona fua mai le paina lelei i le muamua po o le lua tausaga talu ona totoina se fatu laau i le eleele.

Laʻau E leai se mea e faʻafefe ai gutu e oʻo i le 30-35 ° C. O le taumalulu e lelei le faʻafeiloaʻi e le gata i le paʻu ma le laʻau faʻapitoa, ae faapena foi i le oʻau o le tausaga talu ai.

Afai o le mafanafana e mafai ona mafua ai le faaleagaina o lenei ituaiga, ona oʻo lea i le tautotogo i taimi o toe faʻafoʻi. I lenei tulaga, o le tulaga e faʻaolaina e ala i le faʻalauteleina o fua o le fugalaau, faia mo le leiloa o fugalaau e amata mai ia Me.

O le seleseleina i se pulumu, o fatu o le ova paʻu e mamafa le 10-12 gramati e seleseleina mai le ogatotonu o Setema. O le autu tele e sili atu i le afa o le mamafa. O le atigi o lenei ituaiga o kulino e manifinifi, e faigofie lava ona tuʻu ese mai le fatu.

Walnut Giant

O le isi mea e sili ona fiafia i ai tagata Rusia o Walnut Giant, e faaigoa i fualaau aina tetele, lea e mafai ona sili atu i le 35 kalama. O lenei fualaau aina e lata i le ituaiga muamua o fua o fua. O laau foi e matua lelei lava, ma o lo latou paleni e le sili atu i le 5-7 mita le maualuga.

O le tele o ituaiga e teteʻe i vailaʻau masani o le kione, e le fefe i le malosi o le manumalo a Rusia ma fua lelei i le eleele ma le suamalie.

Grade Walnut Graceful

O se vaitau umi o vaovao o le laau ma lona fefe i le malulu e aʻafia ai le maua o se fualaʻau totogo mo le vaeluaga o togalaau.

Faʻafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, o ituaiga e foliga mai e foia uma nei faafitauli. O nei ituaiga o fualaau aina, o mea e le lelei, e aofia ai Graceful walnut, o lona uiga lelei ma le suamalie, ua saunia fua mo le seleselega i le ogatotonu o Setema. I lenei tulaga, o laau:

  • leai se fefe i le lamala ma faamai masani;
  • seasea aafia i meaola faalafua;
  • o le paleni lanu lauulu e oo i le 5 mita le maualuga e faigofie ona tautua i totonu o se togalaau tutoatasi.

Ae peitai, faatasi ai ma se maualuga maualuga o le 20 kilokalama i le laau, e le ola lelei laau, ma o taimi e afaina ai fatugaʻo, o paʻu skeletal ma le ogalaau e mafatia.

Laʻau Lelei

O laau o lenei ituaiga e tupu mai i le 6 mita le maualuga, e le mautonu i le tuputupu ae o tulaga ma le taumalulu tusa lava pe i ai tulaga ogaoga. O le kulina selesele na maua lona igoa ona o lona lelei tele. Mai le lona fa o tausaga o le soifuaga, e mafai ona gaosia laau toto mai le 10 kilokalama o fatu filifilia na sili atu ma le 10 kalama. O la latou aoina e amata i le ogatotonu o Setema ma, e fuafua lava i le itulagi o le totoina, e latalata i le faaiuga o Oketopa.

Walnut Aurora

Faatasi ai ma ituaiga o le malulu e puipuia mai le malulu ma faamaʻi, o le kino Aurora e fiafia tele i tagata fai togalaau. E le pei o le Manatua poʻo le Maoae, o nei laau e sili atu ona mamana ma umi atu. O uluai ovaries i luga o laau e aliali mai i le fa tausaga, ma ao latou matutua, latou te aumaia fua o le sili atu ona lelei. I le averesi, o le kulimi paʻu e 12 km, o le fatu ma le lelei o le laulau e sili atu nai lo le 50% o le masini.

Zorya Orient Walnut

O le isi laumei lanu, vave ona ulu atu i le vaitau o fualaau aina, faia ai le pale 3-4 mita le maualuga. E ui lava e le mafai ona taua lanu o le Dawn o le Itu i Sasae tele, o lo latou mamafa e 9-10 kalama, e fiafia le aganuu ma fua mai i le 25 kilokalama i le laau.

Faʻatoʻa manu

E itiiti ifo, e tusa ma le 20 kilokalama o le paina e maua ai le Faatoaga ituaiga. O se aganuu e faʻasaga i le itu i saute o loʻo faʻauigaina i le mautu, fuaina o fua taʻitasi ma le sili ona palealii le nofoaga o ovaries. E ui i le tetee atu i faʻamaʻi ma meaola faalavela, e le talia e le tovine le malulu. A maeʻa le malulu o le taumalulu, e le na o fatugaʻo e mafatia, ae o le laʻau faʻapitoa foi, o le paʻu o lala skeletal ma le aʻa.

O le tele o kulimi kulimi mo le faʻavasegaina, suluina ma le faʻatoʻaga

Talu ai ona o le tele o vailaʻau kulimi o loʻo i ai atoa poʻo se vaega o le tagata lava ia, e manaʻomia ai eleʻele eletise.

E pei o nei laau totō, faʻatoʻaga e ofoina atu ituaiga:

  • Alaleo e uumi i luga o le 14 mita le taumalulu-laau faigata ma ni fatu lapoa tetele;
  • Orion, e oʻo atu i le 16 mita le maualuga ma fuaina le 11 kalama malamalama lanu manu-moli;
  • Marion, tutusa le maualuga ma le malosi, e maua ai le 12 kalama o fatu o atigi.

O nei ituaiga o lapisi e masani ona faʻaaogaina e le gata i le avea ai ma tagata eleʻele, ae pei foi o ni laau malolosi, ma, faafetai foi i se pulou mamana, ma lelei, mo le faʻaogaina o fanua.

Ukrainian ma Belarusian ituaiga o kiona

Eseesega filifilia o Ukrainian e totoina i le itu i saute o Rusia ma Iukureini. O nei ituaiga e aofia ai:

  • Bukovinsky 1 ma le 2;
  • Bukovina Bomb;
  • Carpathian;
  • Transnistria ma e sili atu ma le luasefulu ituaiga o fualaau suamalie e fiafia i ai ma ni nusipepa poʻo ni fualaʻau.

Talu ai nei, o saienitisi mai Belarus sa galulue vavalalata i le tuputupu aʻe o le kiona. O le sili ona lauiloa o latou ituaiga o le paina Pamyat Minova.

O lenei ituaiga, lea na faʻatautaia ituaiga vailaau eseese i le 15 tausaga talu ai, e aofia ai le tele-fua. O le ovary i luga o laau tetele malolosi e faia i tausaga taʻitasi, aemaise lava i luga o tumutumu. Mo le taimi muamua, o le fualaau mai lenei ituaiga e ono tatau ona ono ono ono tausaga talu ona totoina. O le seleselega e tupu i le afa lona lua o Setema.

Ua faʻalauteleina laufanua i le itu i saute, o le tele o ituaiga e faʻaogaina e tagata fai togalaau. Mo se faataitaiga, i totonu o Moldovan togalaau e le seasea, e oʻo atu i le maualuga 20-25 mita. Ae e oo lava i nei laau toto o ituaiga eseese e mamao ese mai i se malo latino lanu uliuli malosi i Amerika i Matu, o loo tuputupu ae i se maualuga e 40 mita.

O lenei aganuu ua faateleina le fiafia i tagata fai togalaau o loo latou iloa meatotino aoga o fua o lenei laau ma uiga teuteu o ona fafie. E ui lava i mea e tutusa lelei i foliga vaaia o launiu ma lanu uliuli, o ituaiga eseese ia e eseese uiga ma mea faatekonolosi.