Laʻau

Gatsaniya fugalaau togalaau: ituaiga, ata

Talu ai ona o le malamalama faatapulaaina e uiga i le lalolagi o le fugalaau, atonu o le a le mafai e tagata amata uma ona tali le fesili pe o le a le ogaoga o laau. Ae peitai, afai e te vaʻai i lenei fugalaau e le itiiti ifo i le tasi, o le a faigata ona galo. O lona aoga autu e matua susulu, matagofie mea e le lelei, o foliga vaaia o se fiafiaga.

E toatele e matauina o le gatsaniya e foliga tutusa lava ma se taisisi tele. O ia o se tasi o fale e sili ona lauiloa i totonu o le fale, faʻafetai i se paʻu lanu lanu ma le lelei i le tausiga. Ae ui i lea, o lenei laau e le mafua ai ni faafitauli i le faagasologa o le ola i luga o se moega fugalaau, e tatau lava ona e amanaʻia uiga o lenei laau, ma mulimuli i tulafono patino o le tausiga.

Faamatalaga Lautele

Gazania o se tasi o sui sili ona lauiloa o le aiga o le lagi, lea e masani lava ona faasino i le vaega o laau vavalaʻau vavave. Gatiana e masani ona aofia ai le sili atu ma le 30 ituaiga. I le vivo, e masani ona maua i Aferika. I lo tatou atunuu, e sili atu ona lauiloa o le "Daisian Aferika."

O tagata Europa, oe na iloa o "auro i le aoauli," na latou o mai ma lona igoa. Ma o loʻo i ai se faʻamatalaga talafeagai mo lenei mea, talu ai o le aoauli e tatala ai e le laau ona fugalaau. A uma le goto o le la, faʻapea foʻi i le taimi o le leaga weather gatsaniya ufiufi ona fugalaau mai isi.

  • o se uiga taua o gaisha o se tamai tuputupu ae: o se tulafono, e le tupu i luga aʻe o le 30 cm. O laulaau e faia mai se rosette, lea e afua mai aʻa. O le mea lea, e na o ni nai vailaʻau e i ai se mea, e ui i lea, e laʻititi foi. O lalaga ma se lanu lanumoana ma laei ua i ai foliga eseese. E matua vevela lava, ma e iai ni meaʻai i le pito i lalo, lea e fesoasoani i le laau e taulimaina le malulu ma taofi le susu. I le gasologa o le soifuaga, o le aʻa o loʻo i ai, lea e talafeagai mo le mauaina mai o le susu mai le loloto o le palapala;
  • o le vaitau o le fugalaau o gaassa e amata ia Iulai ma faʻaauau seia oʻo i le muamua kiona. I lenei laasaga, fugalaau fugalaau 25 cm le umi e oso aʻe i luga o laʻau i totonu o lana rosette. I le pito maualuga o fugalaau ia e pei o ato. O laʻititi o Gatsaniya e laʻititi ma e tusa ma le 4-10 cm le umi pe tusa o le 4-10 cm. O le cultivar o le mea tonu lea e aʻafia ai le tupu aʻe;
  • o le taamilosaga o le olaga e tasi e le sili atu i le tolu vaiaso. O le teuina i lou mafaufau o le laau toto e mai le 6 i le 9 faʻamaʻi, lea e tatala le tasi i le isi ma se vaeluaga o ni nai vaiaso, e foliga mai o lona matagofie o le televave o le a tuuina atu mo le 100 aso. E aofia ai fugalaau o fugalaau, o loʻo i luga o le pito, e teuteuina le ogatotonu i fugalaau fugalaau, lea e faʻamaʻaina ai fatu.

O Gazania o se paʻu lanu lanu matagofie e aofia ai lanu mai le paʻepaʻe i le lanumoana. Le tele fugalaau uiga ese faafetai i nofoaga pogisao loʻo i le pito i lalo o peti o le reed, i le mea o loʻo i ai se faʻatasi ma le mamanu o loʻo i luga o le siʻusiʻu o le vaʻa. E tatau ona mataʻituina le taimi e amata ai ona fuga fugalaau. E tatau ona aveeseina i le taimi nei, pe a o le a amata ona iai ni taʻavale fou.

O ituaiga taatele

Aʻo lei oʻo i le gatsaniya e le afaina e fuafua le ituaiga, aua e tele naua, ma e tofu lava ma ona lava uiga.

Harsh gatsaniya

I totonu o ituaiga uma O le a le mea e te alu i ai?, faafetai i lana mamanu mamanu. E ui lava e aʻafia ai, e masani lava ona tupu aʻe e avea o se laau taʻitasi.

  • o le vailaʻau e matua vaivai, oʻo atu i se maualuga e le sili atu ma le 30 cm;
  • i luga o laʻau o lanu lanumeamata lanumeamata e ola saʻo mai le faavae o le aʻa;
  • o loʻo faʻaogaina i lalo o ato e tasi: i le umi latou te le sili atu i le 3-6 cm;
  • fugalaau ua faia i le pito i lalo e iai lanu samasama, moli po o le mumu mumu;
  • o le uiga masani o lanu o le gaʻo totogo o le lanu uliuli.

Hybrid gatsaniya

E iloa foi i le genus gazania o le toto. E foliga mai ona o le sopoia o se vaega o ituaiga: vai, popo umi, ma isi. Ua tupu foi e pei o se tausaga. Faatasi ai ma foliga o le ituaiga, e taua tele le faalauiloaina o fugalaau tetele e tusa ma le 8 cm le umi. O taumafaiga a le aufaifaatoʻaga na faia e fanauina ituaiga eseese na faamanuiaina: i aso nei, o ituaiga o meaola e leai ni fatu i le taimi o le tuputupu aʻe o avanoa e maua e le au faifaatoaga.

Ona o lenei latou e mafai ona faʻalauteleina e le laau. O le faʻaaogaina o le gatsaniya hybride o loʻo i ai se paleni matagofie lanu, lea e aofia ai lanu mai samasama ma le piniki i le lanu mūmū sesega.

Longshot Gatsaniya

O le mea autu o gatani i taimi umi o le faʻatusatusa. O faʻataʻitaʻiga matutua e le sili atu ma le 20 cm laiti o ona faʻalavelavee oʻo atu i le 5 cm le umi. O laʻau na faia i le pito i lalo o fuga fugalaau e masani ona enaena, o le lanu masani o fugalaau e samasama ma moli. E tusa lava po o le a le ituaiga, o fugalaau fugalaau e teuteu faapitoa i le samasama.

Gatania


Peacock gatsaniya

E i ai i le vaega o perennials, o le mea autu o se mea e gaogao, o laulaau ua faʻaloloa, lea o loʻo i ai le vevesi malosi i luga. Fugalaau tetele i le taimi o le tuputupu aee iai le diamita o le 8 cm. O fugālaʻau tubula ei ai le fulufulu samasama, fusi o le reed, i lalo ifo o loʻo iai ni lanu uliuli - moli lanumeamata.

Toe faʻaleleia ma faʻaleleia mea

Gatsaniya e faatatau i laau photophilous, o lea la pe a totoina i totonu o nofoaga malulu e faigata tele ona faatali mo lona tupu. Ia mautinoa ia gauai atu i le faʻaleleia eleele, faʻapea foi ma le i ai o alavai. E taua le manatuaina o le gatsaniya o se laʻau o le toleniina o le lamala, lea e mafai ai ona tumu le oti i le vai. O le fugalaau e malulu ma e mafai ona gafatia le vevela e oo i le - 5 tikeri Celsius. E faʻafeiloaʻi ai foʻi le matagi.

Ina ia faʻateleina le teteʻeina o fugalaau fugalaau i faʻamaʻi, e fautuaina e fafagaina fafaga faʻamalosi i taimi uma i 4-5 vaiaso. I eleele e aofia ai meaʻai laitifufulu faʻamalosi e sili atu ona tele. E le fautuaina le filifilia o eleele palapala mo le tuputupu aʻe o gactsaniya, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaleagaina e le tele o faʻamaʻi.

O le auala autu o le faʻaleleia o gatzan o loʻo totoina fatu. Ae muamua e tatau ona e saunia le palapala, lea faʻaaoga se faʻafefiloi o oneone ma peʻa faatasi ai ma le faʻaopoopoga o fomaʻi talafeagai. O laau laiti e fautuaina ina ia paʻu e le sili atu nai lo le 2-3 cm mai le tasi. Aemaise lava e tatau ona e faʻaeteete pe a tupu aʻe gatsanii i itulagi ma le malosi o le tau.

  • ao le i oo mai le uluaʻi fua, e tatau ona i ai fatu i le eleele i lalo o le tioata ina ia tumau ai le vevela i luga o le moega i le maualuga o le 18-22 tikeri Celsius. I nofoaga o loʻo i ai le maualuga o le aʻei luga, o le luluina e mafai ona faʻatinoina i le taimi lava lea i le lauʻeleʻele. O fatu e amata ona faʻasalalau i le vaiaso lona lua. E mulimuli ane, e tatau ona filifili fualaʻau, filifili mo le taimi nei pe a oʻo mai le laʻau muamua i totonu o fualaau. I le taimi o le gaioiga, e tatau ona vavae ese le pito i tua o le vavae;
  • mo le totoina o fatu laau, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se pusa talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, koneteina poʻo ipu taʻitasi. A maeʻa pe a ma le 10 aso, ona totoina lea o fatu i se nofoaga tumau. Mai lenei taimi i luga, o le tausiga o gatsaniya o le a faaitiitia i le faatumauina o le palapala i se tulaga susu. E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia ma faia faʻatolu i le vaiaso;
  • E mafai ona auai i le galueaina o gatani i totonu o le fale, e faʻaaoga ai ipu mo lenei faʻamoemoe. E tutusa lava le filifili masani pe a totōina i togalaau e maua mai ai falaoloa, faapea foi mo fuafuaga fuafuaina pe a teuteuina auala ma paka. I le mataupu mulimuli, ua totoina i ni moega fugalaau. A uma ona tipi, o fugalaau fugalaau e taofi o latou mea teuteu mo le sili atu ma le lima aso.

O tulafono ua taua i luga mo le galueaina, tausiga ma le toe gaosia e faatatau i ituaiga uma o laau gatsanii, talu ai o ituaiga taitasi e tali lelei i le lalolagi, peitai, o le tele o le susu e afaina ai i latou. O le mea lea, e lava le mulimuli i nei fautuaga pe a tupu aʻe lenei laau le lelei, ona mafai ai lea e gatsaniya ona faʻafiafiaina oe i ona fugalaau matagofie i vaitau uma.

Faaiuga

E tatau i tagata taʻutaʻua muamua ona masani lelei i le gatsaniya, ona o le faʻafetai i ona uiga uiga ese, ua agavaa o ia e galueaina. Muamua lava, e tatau ona gauai atu mo se mafuaaga eseese mamanu oa latou mea leaga. Ae e le o le mea sili lenei, talu ai e mafai ona maua e tagata taʻutaʻua uma le matagofie, aua o Garcinia e le lelei lona tausiga. O le mea lea, ina ia mafai ai ona faamemelo i nei fugalaau, ua lava lava lou faamasani i tulafono faavae o le tuputupu ae ma le tausiga o gatsaniya ma mulimuli tonu ia i latou.

E tatau ona vave ona e manatuaina o le gatzan o se laau telefoni, o lona uiga o le filifiliga e totoina i lalo o le pale o laau po o se isi nofoaga o le a maua ai se ata lafoia o se mea sese tele. A uma mea uma, ona le mafai lea ona ia faʻafiafia i fua tele. E tutusa lava le taua mo fugalaau gatani o le vai inu, ona o le tele o le susu, o le a amata ona lagona le le toʻa ma atonu e le o toe umi ona oti. I le taimi lava e tasi, o gatsaniya o se aga malulu malulu, o lea e faigofie ai ona faʻafeiloaʻi gutu malulu e oo i le - 5 tikeri. O le mea lea, e mafai ona saogalemu i luga o se moega fugalaau i le ogatotonu o Aperila, pe a tumau le vevela o le aso i luga o le zero, e aunoa ma le popole tele e uiga i fulu e toe faafoi.