Meaai

Muamua, suamalie, uaina vine mama

O le uaina aisa nofofale e faigofie ona saunia, e ui lava o le faʻagasologa o le faʻamalosi e umi se taimi. O tagata ei ai le poto masani i le uaina ma le amataga o le a latou taulimaina le galuega ma o le a latou fiafia ia i latou lava ma e pele ia i latou ma se mea e le masani ai.

O mea aoga

Ina ia suamalie le uaina, faatasi ai ma se tofo lelei ma le manogi, o fualaau aina e tatau ona faaaoga i le la e tatau ona faaaoga. O le faʻataunuʻu o le vine i le paolo o le a faaopoopo ai le vai i le oloa mulimuli.

Le faia o le uaina o le ae manaʻomia:

  • blackberry - 2 kilokalama;
  • vai - 1 l;
  • suka - 1 l;
  • vine mama - 50 g.

E mafai ona e faia e aunoa ma vine. E faʻaaogaina i le laʻau e leʻi faʻafefeteina mo le saogalemu, pe afai e itiiti le fefete o le uaina i uluaʻi fua. O nisi o faletua nai lo vine e faʻaaoga se taga o le fefete uaina. O le mataupu faavae o le galulue faatasi ma i latou e talitutusa lava ma le galue i vine.

Aua nei faʻaaoga mea faʻapipiʻi i le taimi o le sauniuniga o le uaina i totonu o fale.

O mea o loʻo i totonu o le koneteina e ulu atu i se tali faʻasolosolo ma le uamea ma o se taunuuga tatou te le maua ai le uaina, ae o se vailaʻau kemikolo e le talafeagai mo le taumafaina. Ina ia faʻasolosolo mea o loʻo i totonu, e tatau ona e faʻaogaina laupapa, mea palasitini, pe faʻaosooso i se lima mama.

Mo le sauniuniga o le uaina, e le mafai ona e faʻaaogaina ni fualaau suamalie, ae o le sua ua saunia. I lenei tulaga, o gaoioiga e faia i le auala lava e tasi, e le aofia ai le tulaga o le gaosia o vine. E mafai ona e faaopoopo le ava po o vodka i le uaina ua fausiaina. Ae i soo se tulaga lava, e suia ai se mea manogi laitiiti.

Faʻasologa o taga

O le fua mo le faia o le uaina sosoʻo e talitutusa ma fua masani masani mai isi vine:

  1. Ua siitia le punaoa. Faʻasalaga, ua lafoaia fua o vine.
  2. O le blackberry ua mulumuluina, faʻapipiʻi i le 1 papa ina ia mafai ai ona faʻafefe le vai.
  3. O vine mamā o loʻo faʻamaluina seia oʻo ina lamolemole.
  4. O palu pateta ua tuu i totonu o se pusa lapoa.
  5. I mashed berries faaopoopo vai, vine, 400 g suka. Faʻafefiloi lelei.
  6. O le vaa o loʻo faʻafefiloi e tatau ona tuʻu i totonu o se potu pogisa ma le vevela vevela. Ufiufi i le kulimi ma alu e faʻamalosi mo le 3-4 aso. Faʻasolosolo taimi e faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o le atigipusa e tufatufa tutusa ai le enzymes.
  7. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona matau ipu ma le masini. O le foliga mai o se manogi manogi e taʻu mai ai le amataga o le faʻamalosi. Fofo e faaputu i luga, o le paluga na gaosia. O nei faaaliga e molimau atu ai i le mea moni o le faagasologa o le saunia o le uaina sisi i le fale ua amata.
  8. Afai e maua ia faailoga, o mea o loʻo i totonu o le atigipusa o loʻo faʻamamaina e ala i le gau, o le masini faʻapipiʻi ma le faʻaeteete. I le isi faagasologa, o le a le aoga, o le mea lea ua lafo ese ai.
  9. O le vai faʻamamaina ua sasaa atu i totonu o se vaa fagota ma ua tumu i le 70% o le voluma.
  10. 300 g gaʻo ua faaopoopoina i le masini, fefiloi, ufiufi i se faamau vai poo se totini lima faʻapipiʻi. E tatau ona faia se tamai pu i le totigilima ina ia sao mai le gas mai le fagu. Sili atu le faʻaaogaina o se vai. O lona mamanu ua fuafua i se auala e mafai ai ona sosola ese le gase o le fermentation e aunoa ma le tuu i totonu o le ea.
  11. Seti le vaa i le vai i se mea pogisa ma se vevela tumau o le 18-23 ° C.
  12. A maeʻa aso e 4, tatala le fagu. Faʻasaʻu sina uaina i totonu o ipu, faʻaopoopo le suka i ai, faʻaali seia maeʻa uma ma toe foʻi i totonu o le koneteina lautele. Ufiufi i se faamauvai.
  13. A maeʻa lenei taotoga, e le toe tatalaina le vaa i le uaina seia maeʻa le faʻamalosi.
  14. A maeʻa le 30 i le 50 aso, e aliali mai le pala i lalo. O le suavai e mama ma malamalama manino. E le o toe i ai ni afi i totonu o le faamaufaailoga. Afai e faʻaaoga se totigilima, ona lelea lea i lenei laasaga.
  15. Ua oo i le taimi e tuu atu ai mea i totonu o le isi pesini. O le taotoga e faʻatinoina ma le faʻaeteete e faʻaaoga ai se paipa. E le tatau ona pauu i totonu o se pusa mama.
  16. I le taimi lea, o le tofoina o le mea na mafua ai ona inu. Afai e manaʻomia, o le tofo e faʻafetaui i le faaopoopoina o le suka, pe a manaʻomia, ava malosi. Afai e tuu le suka i totonu o le uaina, ona toe tapunia lea o le fagu ma se loka vai. Afai e leai se mea e manaʻomia mo le faʻaleleia atili, e faʻamalieina le vaa i le pito i luga, ina ia alofia le faʻafesoʻotaʻi ma le okesene.
  17. Ua amata le faagasologa o le matua. Ua tuu le uaina i totonu o se potu malulu mo le 20-30 aso. O lenei vaitau e faʻatulaga. O le umi o le uaina ua matua, o le sili atu ona taua.

O le faagasologa o le faia o le uaina masi ua manatu lelei atoatoa pe a le toe i ai le tuuga.

Afai o le okesene e ulu atu i totonu o le atigipusa i le tulaga o le faʻamalosi, nai lo le uaina mai le poloka, o le a sui le vineta.

O taimi taʻitasi, e sasaa le uaina i totonu o se isi atigipusa, ma tuʻu ai se gaʻo i le pito i lalo o le taimi muamua. O lenei togafiti e aloese mai le ita i le oloa mulimuli. Faʻamatalaga faʻamaonia e le faʻafefe ese mai le tuuga, ua maeʻa le faiga o kuka.

Afai e mulimulitaʻia tulafono uma, ona oʻo mai lea o le uaina, susulu ma se manaia matagofie.