Fugalaau

Laititi fausaga fai fale i se fuafuaga a le tagata lava ia

Pepa laiti fausaga e aofia ai le tele o fausaga e fausia e le tagata i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia, sei vagana ai nofoaga ma fale ma atinaʻe tetele. E aofia ai arbors, rotundas, faapaologa ma nofoa, faasitepu, mea totino o meaʻai, vaipuna ma alalaupapa, keke keke, alalaupapa eseese, fao ma lagolago. O nei mea e aofia ai taʻaloga ma fale a le fanau, faʻamalama, fugalaau, ata, ma isi. E oʻo lava i laau ma laau, lea e foliga mai ai ni foliga ma se lauulu, e aofia ai foi i ni ata laiti.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o se fuafuaga a le tagata lava ia e mafai ona vave suia, vaevaeina i ni vaega eseese o galuega, ma o tulimanu taua e mafai ona iloga. O le togalaau e mafai ona vaevaeina i ni vaega, o le a eseese i le mamanu. O fale laiti e mafai ona faia i ni uiga eseese, ae le mafai ona fuafuaina i le feteenai ma le ituaiga o togalaau ma fale autu.

Gazebo

A tuʻuina ni mea laiti i luga o le fasi fanua, ia manatua o le a lelei le taunuʻuga pe a faʻapipiʻi le mea teuteu ma le faʻatino. Afai o le togalaau o loʻo faia i ona foliga faʻaonapo nei, o lona uiga o le laʻau sili ona aoga ma matagofie e faia i laupapa e le fetaui mo se nofoaga faapena. Ae afai e te tuʻuina se fale puipui e teuteuina i le fausiaina ma le mafiafia o faamalama tioata, ona i ai lea i lona tulaga.

Aua neʻi faʻaaogaina le faʻaogaina o pepa laiti. Ina ia tuʻuina atu le faʻatoʻaga o le togalaau, ia maitauina le faʻatulagaina o le numera o fausaga laiti na tuʻuina. Tausia le paleni i le va o mea ola ma mea e le ola ai le togalaau.

Pergola

Afai ua maua talu ai nei le saite, i ia tulaga e toetoe lava o taimi uma e tele avanoa avanoa. O taligalu ma laupepa eseese mo le feaveaʻi o laau (arches, pergolas, trellises, pyramids, obelisks) o le a sau e laveai. O le a ufitia i vine i se taimi pupuu, lea e totogi ai le leai o se voluma i totonu o le togalaau.

O le mea sili ona taatele ma tatau i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia o se nofoa faʻatoʻaga masani. Mai lona telē, lanu, foliga, ma mai lona nofoaga e faalagolago i ai pe o le a avea ma vaega e le vaaia o le togalaau pe o le a avea ma elemene taua i totonu o le togalaau. O pusa togalaau e mafai ona tataina se ogalaau, faʻapipiʻi faʻatasi ma fagu poʻo pusa fugalaau. O nofoa fafie ma se tuatusi fou ua sili ona lauiloa. Latou te foliga lelei i lalo o le laau, ma faasaga i se talaaga o laau teuteu ma le totoina, ma siomia e fugalaau. O nofoa faʻatasi ma laau laʻau, o lilacs, taufaʻataʻataʻi-luga ua maeʻa faʻatasi.

Faatoaga togalaau

O fafie laupapa laupapa e valiina pe togafitia i le pala ma se faʻapitoa faapitoa. O le a latou galulue mo se taimi umi, faʻapitoa faʻatasi ma isi tamai fale fausaga fale, mea e faaaoga i le togalaau, fale ma fanua i luga o le fanua. O nofoa faʻamaʻi ma maʻa e faʻapipiʻiina i se nofoaga talafeagai ma tuʻufaʻatasia ma le faiga o le togalaau o le a foliga lelei.

Laulau faʻatoʻaga ma nofoa, nofoa faʻailoga, hamati ma isi mea totino o loʻo fai i laupapa, palasitika, vine, uamea. O nei tamaʻi atigipusa fausaga o loʻo i lalo ifo o tulaga maualuga. E tatau ona faʻatinoina, umi, saogalemu e faʻaaoga. O nei manaʻoga e masani lava i le mea muamua, e tusa lava pe o loʻo faʻaalu i le mamanu. E faʻaaoga lenei mea i fale taʻalo ma fale (carousels, swings, slides).

Faatoaga togalaau

O se togalaau togalaau e mafai ona suia e faʻaaoga ai le vane. O loʻo tuʻuina i luga o le mutia, i totonu o mutia umi po o vao. O le filifiliga o tamai laupepa e masani ona atagia mai uiga o tagata e ona. O le togalaau o le ai ai se foliga masani ma muamua, lea o le a maua ai fuainumera o manulele ma manu.

Aʻo tuʻuina ni faʻataʻitaʻiga laiti i totonu o le togalaau, ia manatua, e ui i lo latou igoa, latou te faia se sao tele i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi. O le faʻamatalaga o le faʻaalia o le togalaau o le a faalagolago i luga pe latou te fetaui ma le faaiuga lautele o le laufanua o le vaega ma pe faapefea ona faʻapipiʻiina.

Ata fagota