Fugalaau

"Gates o le Lagi" - o se ogalaau malosi

Na tusia e se faʻailoa matagofie o Dmitry Kaygorodov, e pei o le aeto i le va o manulele, e pei o le leona i le va o manu, o se laau i le va o laau, e le na o Rusia ae o Europa foi, o le "tupu."

Oak (Oak)

Na tusia e Pliny le Elder e faapea o au, e le o taofiofia mo le tele o seneturi, o le vaitau tutusa e pei o le atulaulau, latou te maofa i lo latou ola e faavavau, e pei o se vavega ofoofogia. O tala e uiga i laau tetele na aliali mai aʻo lei tulaʻi mai le lalolagi, sa faasaoina i tagata eseese o Europa. I lalo o palealii o laau anamua sa i ai nofoaga na fausia mo le perisitua-o uluai malumalu o Nuu Ese, lea na latou faia ai tautoga, osigataulaga, faamasino ma faasalaga.

O le au Slav na latou faapaiaina le oak i Perun, o le atua sili, o le alii o le faititili ma le uila. I lalo o le oak aupito leva ma aupito sili ona matagofie, na tuu ai le tupua o Perun, sa susunuina se afi afi ogalaau ogalaau i tafatafa ane.

Laʻau laʻau

Sa faapaiaina e le au Roma muamua le ogalaau i le malosi sili o Jupiter. Ma i Eleni anamua, o le aluna matua o le totonugalemu o le malumalu o Zeus. O se vaipuna na tafe ifo mai lalo ifo, ma o le tautalaga o iinei na gauai atu ai i le galu o lau, taumafai e faalogo i valoaga a le Atua lava ia. O tala mai le Tusi Paia o loo taʻua pea lava pea o tupu o nonofo ma talia malo i lalo o le oki, o tupu o loo tanumia i lalo o aa o se aluna, ma o atua o isi o loo tanumia i lalo o le aluna. O le oak, o tagata anamua na talitonu, o le faitotoa lea o le lagi lea e mafai ai e se atua ona faaali atu i luma o tagata. O se faailoga o le le mautonu o le pule malosi o se kalapu laau, o se faailoga o le faamaualuga, mamalu, malosi - o se lala o lau oisa.

A aunoa ma ni paranesi paia, e leai ni gaioiga paia e mafai ona faia i totonu o le Fualaau oona, ma i totonu o Celts i lalo o le oak, na faia ai e le fai togafiti faataulaitu Merlin lana togafiti. Ina ua oo mai le vaitaimi o le papatisoga, sa malilie tagata e faaumatia tupua nai lo le faaleagaina o laau paia. O oak ma fata faitaulaga na maua i Kiev, Vilna, ma isi nofoaga, o nisi oi latou sa asia i le amataga o le ogatotonu o le seneturi muamua atu.

Oak (Oak)

I totonu o le ana o St. Cornelius i Moscow, e lata i le monastery o Paleostrovsky, sa i ai se laau o le oak, lea na tupu i se fatu ma na faaleagaina e nifo o tagata pilgrim, ma sa latou gauina foi i le 1860. Tufuga faʻavae faʻapitoa e ofoina atu e faʻauʻu ai le ufi ma fafie ma le nifo maʻi.

O lenei laau e taua foi i faailoga o tagata: afai e avatu e le oak le tele o omega, ona umi lea o le taumalulu ma o le taumafanafana o le a paʻu. O mea uma i le oak e mo le manuia o le tagata. O le ufiufi e aofia ai tannins ma e faʻaaogaina i paʻu paʻu, o lona faʻafefeteina e togafitia ai le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le vevela o le tautala ma le mu. Acorns e alu e fafaga puaa ma moa vao, ma pe a faʻafefe - ia faia se inu kofe. Ae o le tamaoaiga autu o oak, ioe, o le laupapa e malosi ma umi.

Oak (Oak)