Laʻau

Iapani Aucuba - Sausage Tree

Faatasi ai ma laau teuteu teuteu e le tele ni laau ma laau. O fesuiaiga sili ona manaia o mamanu tuusao i luga o laʻau manogi e ofoina mai e se mea e seasea ona tupu, ae o le mea lea e sili atu le taua aucuba. E ui lava i le i ai o laʻau susulu ma le tele o foliga tulagaese, ae saʻo lava mo ata i luga o lau o lenei lalelei o se tasi o mea sili ona mataʻina. I le faʻatoʻagaina o le aucub - mamao mai le faʻaoga faigofie. Ae o mea uma na te manaomia o se malulu malulu ma masani ona tausia lelei.

Iapani Aucuba (Aucuba japonica).

Genu laau Aucuba (Aucuba) e fai ma sui o le aiga i totonu o le aganuu Garievs (Garryaceae), e ui lava aʻo lei faia i latou i le Kizilovs. O lenei mea totino o se tagata e masani ona nofo ai i vaega eleele papago. I le natura, Aucubas e mafai ona maua i totonu o vaomatua o Asia i Sasaʻe. Na amata ona latou mafaufau i le aucuba o se laau teuteu ina ua maeʻa ona faaulufale mai i totonu o Europa, i le amataga o le seneturi lona 19, ua salalau lautele le laau i le fale ma le aganuu.

Aucubas o ni dioecious evergreen vao ma laau. E oo lava i le natura, o lo latou maualuga maualuga e tapulaa i le 3 m. O laulaau e nonofo i le faafeagai, lapoa, le gaogao poo le oval-tuulafoaia, faatasi ai ma le tipitipi lima. O le vaovao e manifinifi ae malosi. O ituaiga meaola masani e seasea lava, tumu i ituaiga ma fuga teuteu ma uluaʻi togitogi laiti pe tetele i laulaau. O fualaau o le aucuba e mafai ona le fiafia, ae pe a tupu le tane ma le fafine o loʻo totoina ma faʻasolosolo le palota pe a maeʻa ona matagofie vine. I fafo atu, o fua o aucuba e sili ona tutusa ma fua o dogwood.

I le va o le aganuʻu, o le aucubas o loʻo faʻatusalia mai i se laau na maua ai le igoa igoa o le sooga poʻo le auro - aucuba japanese (Aucuba japonica) Green seleni e tusa lava pe a uma le paʻu. Oval-laoneolate poʻo laʻau-o-paʻu o le laau e foliga mai e matagofie ma susulu. O le maualuga pito i luga o laulaau e oo atu i le 20 cm ma se lautele pe a ma le 6 cm. O le pito o le laʻau e mafai ona faʻamalosi pe uʻu. I luga o lanu lanu meamata lanumeamata, lanu ma lanu eseese e matua eseese lava ma foliga, ae o auro uma lava, foliga mai. Le taʻaloga o ata tipi i luga o se lauulu ma avea ma mafuaʻaga o le faʻaalia o le igoa tauvalaau o laupapa vao. O foliga ata vali ata e foliga tutusa lava i se fasi fasi fasi sooga po o se vaega o le papa maʻa. Faatasi ai ma le felafolafoaiga i luga o laau e susulu ai fualaau mumu ua nonoa.

O le ituaiga o ituaiga, o se ituaiga laau mo le faatauina atu, e seasea lava. Iapani Aucuba o loʻo faʻatusalia e ala i ituaiga ma teuteuga teuteu. O le sili ona lauiloa i aso nei o:

  • fesuiaʻi ma tamai tootoo auro i luga o le pito atoa o le pepa;
  • pepa vali ma se nofoaga samasama ma pito lanumeamata lanumeamata o laulaau laulaau;
  • mamanu mamanu ma se ata manaia-tioata matagofie i luga o lau;
  • laʻau uumi laititi ma lau laʻau vavalalata, i fafo o se mea e manatuaina ai laulaau;
  • foliga auro e toetoe o lanu samasama;
  • laʻau pama ma teuteu ua teuteuina o laulaau olo o loo i luga;
  • kolisi faʻatoʻa faʻatasi ma lanu paʻepaʻe ma auro i laulaau;
  • ituaiga "Auro Uu", lea i lalo o le tele o specks i luga o lau o le lanu lanumeamata lanumoana e toetoe lava a le vaaia;
  • ituaiga lanu uliuli "Hillieri".

Aucuba Iapani eseese "Daisuke's Tiger".

Aucuba Iapani eseese "Natsu-no-kumo".

Aucuba Iapani eseese "Ooba Nakafu".

E faaopoopo i le Japanese Aucuba, ua maua i luga o le faʻatau ma Aucuba Himalayan (Aucuba himalaica) o se faʻalavelave tele ma le lanumeamata lanumeamata, laʻau faʻamalosi ma lanu moli matagofie. O mamanu i luga o laulaau ua mou atu, ma o le lanu lanu lava ia ua mūmū lanumeamata. Ona o lau laititi laititi ma lalo ifo o le susulu, ua manatu ai o se laau e itiiti lona manaia.

Aucuba tausi i le fale

Aucubs e saʻo lelei le mafaufauina o laau malolosi ma le le lelei. Latou te le manaʻomia ni tausiga faigata, faʻamagalo mea sese ma e le faʻamalosia i suiga suiga. O le mea moni, e tasi lava le faigata i le tupuina o lenei laau - o se taumalulu malulu. A uma mea uma, e tusa lava pe eseese faʻamalamalamaga o le moli e faʻalelei lelei.

A o galue ma aucuba, e aoga le manatuaina o le vevesi o vaega uma o le laau ma faia ni puipuiga e puipuia ai le paʻu ma mucous membranes mai le faʻafesoʻotaʻi ma le laau.

Aucuba Malamalama

O se tasi lenei o mea e sili ona leaga mo le susulu. Augaba e tupu lelei i soʻo se malamalama - malamalama faʻasalalau (e aunoa ma le susulu tuusaʻo), ma i totonu o le paolo, ma i le paolo. O le gafatia e faʻafeiloaʻi ai e oʻo lava i le malulu malosi e aunoa ma le faʻalauteleina o le tuputupu aʻe, e mafai ai ona faʻaaoga lelei le laau i le mamanu o totonu o potu. O le fugalaau ma fualaau suamalie e pagatia mai le malulu, ae talu ai ua faalagolago i luga o le eletise, o lenei aafiaga e le o se gase tele. Le malosi o le lanu ma le numera o laʻau atonu e faʻaititia i se ata malulu malosi.

I le taumalulu, e sili atu ona lelei le toe fesuiaʻiina o le laau i se nofoaga e sili atu ona malamalama, ae pe afai e mafai ona gaoioi le laau i se nofoaga fou e aunoa ma le suia o le puleaina o le vevela. Afai e manumalo le aucuba i le mafanafana, ona faʻaalia lea o le laau i nofoaga faʻasalalauina le malamalama.

Mo le Aucubs, o faʻamalamalaʻe i matu ma faʻamalamalamaga tutusa e atoatoa.

Iapani Aucuba (Aucuba japonica).

Faʻamafanafana mafanafana

Aucuba e aʻafia i totonu o laau, e matua le lelei le faʻafefe o le vevela. E sili ona lelei le tupuina o lenei aganuu i ni tulaga malulu, i le vevela o le 15 i le 18 tikeri Celsi, e oo lava i le taimi o le taumafanafana. O le maualuga o le vevela lea e le amata amata ai le vave ona oʻo i le matua ma le leiloa leaves o le 20 tikeri Celsius. Filifilia o potu malulu ma potu i matu, o le a faigata ona faia se mea sese.

O le tau o le taumalulu o Aucuba e tatau ona sili atu ona lelei. O le maualuga o le vevela o loʻo faʻaogaina ai le laau o le 13-14 tikeri. O le maualuga o le vevela i le ea i le taumalulu, o le saoasaoa lea o le auʻau o le aucub o le a faʻavaivaia ai lau laʻau ma toese ai lona matagofie Ole maualuga o le vevela mo le laau e 5 tikeri le vevela, ae sili atu pe afai e le pa'ū le malulu o le ea i le 7 tikeri. O le totogiina lelei o le vevela tele mo lenei laau e mafai ona ausia e ala i le faʻamalosia o le malamalama ma maualuga le maualuga.

I masina o le taumafanafana, e mafai ona ave le aucubus i le ea fou pe a manaʻomia. Pe a tuʻuina i luga o falesa ma totonu o le togalaau, e tatau ona puipuia le laau mai le malamalama susulu, timuga ma faʻataʻitaʻiga.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E taua mo aucuba le faatumauina o le eleele malulu eleele, ae tatau ona puipuia le laau mai le tele o le suavai. O le suavai mo le aucuba e seasea ona faia, suia na o le tele o le vai: i le taimi o le tuputupu ae ola, o le aucuba e matuai suamalie, ae i le taimi o tafaoga, o sina vai laitiiti. O lenei laau e mafai ona mafaufauina o le pala, ma o mea e le faia e le tatau ona faia soo, aua afai o le magoina o le mea o le a lamatia ai le laau, o le aucuba o le a vave ona leiloa lona malosi. I le va o le suāsusu, na o le pito i totonu o ipu e mafai ona faʻamago i le taumafanafana, ma i le taumalulu, o le mea e fai ai le vaega e faʻasalaga ma vaeluaina. Suavai mai pallets e tatau ona tafe i ni nai minute pe a uma ona fafaga.

O le suavai pe a tausia i le maualuga o le taumafanafana mo se aucuba e le taua: i le malulu o lenei laau o le a faʻapipiʻi i le ea. Ae o soʻo se vavaeese mai le maualuga o le maualuga o loʻo fautuaina i luga e manaʻomia ai le taui i le tulaga o le faateleina o le faʻaleleia o le ea. I le tau mafanafana, e totoina le laau, ma taulaʻi ile leiloa o mea teuteu ma foliga vaaia, ae i le tautoulu ma le taumalulu i le vevela maualuga, aucube e maua ai le saʻo e faʻaleleia pe faʻafefeteina le vaalele i le 70% e ala i le faʻapipiʻiina o se mea e faamamaina. Afai e teuina i le malulu malulu e le o faʻatinoina pe faʻatinoina ma le faʻaeteete.

O mea uma mo le faʻavaivai ma mo le faʻaleleia, e mafai ona e faʻaaogaina na o le malu, vai inu lelei nai lo le vevela o le ea.

Iapani Aucuba (Aucuba japonica).

Iapani Aucuba Nutrition

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le taumafanafana, ua fafagaina le aucuba, faʻafeiloaia o laʻei pito i luga i totonu o le polokalame o tausiga ma le taimi e tasi i le 10 aso.

O le ituaiga o fugalaau mo lenei laau e mafai ona filifilia i lau faitalia. Aucuba e tali lelei i le faʻamaʻiina o meaola, ae mafai foi ona faʻaaoga fomaʻi lautele mo totonu o togavao. Afai e mafai, e sili atu le lelei i le suiina o meaʻai ma mea taumafa.

Trimming ma fesuisuiai Japanese Aucuba

Ina ia mafai e le au Iapani aucuba ona matagofie ma lelei, e manaʻomia e le fale faʻapipiʻi masani. Mo le aucuba, e sili ona vave toto vave pe a uma le faʻaaogaina poʻo i le amataga o le tautotogo i na tausaga pe a le faʻatulagaina le gaioiga.

Suiga ma sui

Augaba e matua fefe lava ona o manuaga ogaoga, ma le totoina mo lenei laau toto e le silia ma le 1 le taimi i le 2-3 tausaga, pe a talafeagai ai. Aʻo leʻi ufiufi aʻa e le aʻa ma amata ona aliali mai le alavai, e le manaʻomia le paʻi i le laau.

E le manaʻomia ona e popole e uiga i le sailia o se paluga faʻapitoa mo le totoina o le aucuba. Afai o le soʻo ua lava le avanoa, vai-ma manava, o le a lagona e le laau le fiafia tele. Mo aucuba, e mafai ona faʻaaogaina soʻo se tasi. Afai e te faʻafefiloi le palapala ia oe lava, e sili atu ona lelei le faia o mea faʻafefiloi faigata:

  • meaʻai mai le peat, oneone, laʻau ma eleele palapala i le fua o le 2: 1: 2: 6;
  • sui mai vaega tutusa o le laulaʻau ma palapala masima, humus, peat ma oneone.

O le aucuba e tupu lelei i le hydroponics ma i totonu o ipu e faʻaleleia le faʻaleleia.

Mo ni ituaiga o ituaiga ma vasega, faʻaoga le lautele, potopoto tetele. I totonu o pusa pusa, o lona aʻa e pagatia.

Pe a faʻavasegaina, faʻafeiloaʻi ma aʻa e aloese ma naʻo le pito i luga o le eleele eleelea ua aveeseina, taulimaina le laau ao puipuia le coma. E manaʻomia se tafe vai.

Iapani Aucuba transplant.

Iapani Aucuba Diseases and Pests

O le mea sili ona lamatia i aucubas o le pala. Faatasi ai ma soʻo se tele o le susu po o le sese le filifilia o le eleele eleelea, e matua leaga lava le laau, e foliga mai e lanu uliuli i laulaau, e faʻaalia ai se faafitauli. Faʻamataʻu vave i ai, e mafai ona e taulimaina i se faʻataʻitaʻiga faigofie o le tausiga. O faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi e leai se aoga: aʻafiaga aʻa e masani ona oʻo atu ai i le oti o le laau.

O meaola faalafua i aucubas, na o mealybugs ma pusi moli vaʻaia e maua, e sili ona pulea i le taimi nei faʻatasi ai ma iniseti.

Tetee masani ona tuputupu ae:

  • faʻavasegaga, leai o ni meaʻai ma le le lava o le malamalama poʻo le faʻaitiitia o le eleele;
  • laulauina o lau i se malamalama tele;
  • pa'ū o laʻau i le leai o se ofu pito i luga;
  • lanu samasama o laʻau pito i lalo ma se paʻu malie: vevela vevela po o faafitauli i le faʻafeinu;
  • faamagoina o le ape ma samasama o lau pito i luga i se malamalama tele;
  • vaivai o laulaau ma le le lelei o le fafagaina ma le faʻaaogaina o le mea e sui ai;
  • o foliga vaaia o lanu uliuli i luga o laulaau i le taimi o se taumalulu mafanafana e aunoa ma le totogiina o totogi.

Aucuba faʻatoʻaga

Iapani aukubu, ma isi ituaiga o mea i totonu o fale, e faʻapitoa ona faʻapipiʻi. E mafai ona tipiina ni gaioiga i le taimi atoa o le galue malosi. O le tautotogo ma le mafanafana e afaina ai le aʻa tutusa. I le togavao, e mafai ona e aʻaina ai pito i luga o tipu poʻo ni mea e selesele ai, ae o tumutumu ia e mafai ona vave faʻavaveina ai lau togavao. E seleseleina selesele mai lala o le tausaga talu ai, ma tuu ai le 2-3 laupepa ma faia se tapulaa faʻatapulaʻa. E mafai ona mauaʻa aʻa o le aucuba i le meaʻai (oneone poʻo le oneone). Mo le aʻafiaina, e tatau ona faʻamautinoa le malulu o le mafanafana (e tusa ma le 21 tikeri) ma le maualuga o le maualuga. Lafoaʻi fualaau i le taimi lava e uma ona maua i totonu o koneteina taʻitasi ma se mea e faʻasolo ai.

Aucuba Himalayan (Aucuba himalaica).

E mafai ona e maua se laau mai fatu, ae o lenei metotia e le puipuia ai le eseesega o uiga o laau. O le felafolafoaiga o felauaiga e faia i se pulumu pulumu, o fatu e amata lemu, ao lei seleseleina vine e tatau ona faatagaina e matua fua. Naʻo fatu fou e faʻaaogaina mo le luluina, o lea e matua faigata ai ona maua fatu aucuba i luga o le faʻatau. O fatu e vave ona fufulu vave o latou germination, ma e tusa lava pe a uma le masina e le mafai ona e maua se laau e tasi mai fafo. O le fufuluina o loʻo faia i totonu o se paʻu oneone, toto i luga o se mea susu, ma faʻafefete i le palapala. Pe a malupuipuia i le tioata po o le ata ma le vevela e tusa ma le 21 tikeri, e tatau ona e faatali mo ni nai masina aʻo leʻi amataina. E tatau ona tausia pea le susu o le eleele. O le pipiʻi i totonu o koneteina taʻitasi e faʻataunuuina pe a uma ona faʻaalia le tolu laupepa moni.