O le togalaau

O auala autu o le faʻalauteleina o fugalaau

E toetoe lava o soʻo se taʻitaʻaiga masani e iloa le ala e faʻalautele ai vine, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le amataina o togalaau. Mo i latou, o lenei tusiga o le a maua moni;

I aso nei, e tele auala e faʻaleleia ai vine. O mea masani ia:

  • Green ma aʻafiaga o aʻa;
  • Aiga tupu;
  • O fatu.

Faʻapenaina o fugalaau e ala i afaina

O lenei auala e sili ona taatele i totonu o faifaatoaga. E le tele se taimi e fai ma e faigofie lava ona aʻoaʻoina. E mafai ona faʻasalalau fugalaau i lanu meamata ma aʻafia aʻa. O auala e ese si ese mai le tasi i le isi, o lea o le a matou tuuina atu ai se faʻamatalaga o ia mea taitasi.

  • Faʻapaʻuina o fugalaau faʻatasi ma lanu meamata. O le aʻafiaga o le metotia o le tupuina o le fugalaau pe a faʻaaoga le aʻa o se togavao. E maitauina e foliga mai (e masani lava i le va o laina) i le mavae ai o ni nai tausaga o le totoina o le ola. O ia ituaiga totogo e leai se aʻa, o lea e faʻaaogaina ai e le pei o ni totō, ae o ni mea e mafai ona maua aʻa i le lumanaʻi.

O le mea lea, e amata ai le faʻatinoga o lenei metotia, o le a e manaʻomia se naifi poʻo se faʻaupu. I le faʻaaogaina o nei mea faigaluega, e tatau ona e vavaeina ma le totoa (latalata i le aʻa) lanu lanumeamata. A maeʻa lena mea, e tatau ona faatofuina le seleseleina (mo le 15-17 itula) i se fofo na saunia muamua lea e aofia ai meaola e faatupuina ai le tuputupu aʻe (heteroauxin, indolylbutyric acid, ma isi) ma tuu i se nofoaga malulu. O le vai vevela e tatau ona maualuga le 18 tikeri. Afai e le o ausia lenei manaoga, ona faʻaititia lea o le gaosiga o le gaioiga i le zero.

A maeʻa le taimi, e mafai ona totoina ia tipi i lalo o le ata. O lea ua latou talia lelei, e tatau ona e mataʻituina le maualuga (e tatau ona maualuga), i lalo o le nofoaga e taʻua o le malutaga, ma le puleaina o le vevela (22-25 tikeri).

TAITAI! O lenei metotia e faʻaaoga pe a iai ni laulaau mataʻupu 2 pe 3. Afai e te faia lenei taotoga i le taimi muamua, e foliga mai o le a le mauaa aʻa laiti.

  • Faʻapenaina o fugalaau faʻatasi ma aʻa. O lenei metotia e itiiti le lauiloa, ona ei ai ni mea le lelei. Aemaise lava, pe a eliina aʻa (o se tulaga manaomia mo le faʻalauteleina i lenei auala), e masani lava ona faaleagaina le togalaau sipili. A maeʻa lena, ua maʻi o ia mo se taimi umi, ma i nisi tulaga e mafai ona oti. E ui lava i lea, o lenei metotia ei ai le aia tatau e ola ai, ma o le mea lea o le a tatou talanoa atili i ai.

O le tilotilo o aʻa o le mea pito i luga i le vavae, o lenei mea e mafai ai ona faʻaitiitia le faaleagaina i tafatafa o se laau toto. O aʻa (po o aʻa) e filifilia le sili ona malolosi, o le umi e tatau ona eseese i le va o le 10-15 cm. O ata sili (o loʻo i ai lalalaʻu) o loʻo tuʻuina i totonu o tamai togavao (loloto 5 mm.), Faʻafefeteina i le eleele ma, ao latou malogo eleele faʻamamaina. A maeʻa sina taimi, o le a tafe atu i lalo le togavao fou.

Faʻapupulaina o fugalaau e le aʻa

O lenei metotia e sili ona lauiloa ma lautele e faʻaaogaina i le au fai togalaau. O le aʻa o se fatu lanu meamata e matua tele, lea ei ai ona lava aʻa, ae faalagolago i luga o le vao vao. I le tautoulu e latou teli i fafo ma fesiitaʻi i se nofoaga fou. Ina ia mafai ona maua lelei aʻa o le lumanaʻi, e tatau ona faʻafefeteina lelei ma mo le taimi muamua e le faʻafefe ai le la i lau o le laau. O le faia o lenei mea, e mafai ona tosoina se togi i luga o le aʻa.

Faʻatoʻaina fatu fatu

O lenei auala e masani ona le salalau i totonu o fai togalaau, talu ai e manaʻomia ai le tele o galuega ma le tele o taimi. E masani lava o lenei metotia e faʻaaogaina e le au faifaatoʻaga.

O fualaau fualaau aina e ave ma faʻataʻoto i totonu o se suʻi. O fatu, faatasi ai ma le pulupulu, e tuu i totonu o se ipu vai ma mulumulu lelei. O fuālaʻau e le talafeagai mo le totoina, ua talitonuina o loʻo latou ola pea ma o le a le mafai ona tuʻuina atu ni fatu. O kopi o loʻo totoe ua maeʻa maeʻa. A uma le faatinoga, e mafai ona vave totoina i totonu o atigipusa, ae fai mai tagata faufautua e aua nei faanatinati ma lenei.

Mo le lelei atili o fatu laau, e manaʻomia togafitiga faapitoa. Aemaise lava, o le fatu mo se aso ua tuu i le vai. A maeʻa le taimi, ona faʻafefiloi lea o le suavai ma fatu faʻatasi ma le oneone susu. O le tuʻuina atu o le tutusa o loʻo tuʻuina atu i luga o ni naini (pe a leai se mea oi ai, ona mafai lea ona e faʻaaogaina tights masani) ma tuu i totonu o se atigipusa talafeagai mo lenei (pusa masani e mafai ona faia lana matafaioi). Ona faʻapipiʻi lea o ato ma fatu ile afu susu poʻo le sosaʻi solo. O nei mea uma e tatau ona aveese sili atu i se nofoaga malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalalalo pe, pe afai e mafai, i totonu o le pusaaisa.

O koneteina ma mea uma e tatau ona tu mo le tolu masina, ona aveese lea o fatu ma le oneone ma lūlū i pusa.

TAITAI! I fualaau fugalaau ua tupu vave, e tatau ona e luluina i totonu o togalaau, o lona loloto e tatau ona tusa ma le 5 mm. Laʻau totō e faʻasusu i se vaega o peʻa poʻo oneone. A maeʻa lea, e tatau ona ufiufi le atigipusa i le tioata poo le polethylene ma tuʻu i se mea malamalama e le mafai ai e le la ona susulu le la.

A maeʻa uma mea o loʻo taʻua i luga, e tatau ona e onosaʻi ma faʻatali. Tau lava ina fai atu e le o fatu uma o le a tupu. Suiga manuia - 50%. O fualaau ua saunia mo le suavai (toe totoina i ipu eseese ipu) pe a oʻo i le 10 cm le maualuga. O fatu o le lumanaʻi o loʻo i totonu o koneteina seia oʻo ina oʻo mai le vevela o le tau i le auala. Pe a tupu lenei mea, e tatau ona totōina totō i fanua matala. E fautuaina e filifili se nofoaga lanu, puipuia mai matagi. A maeʻa le 2 tausaga, o le a tupu fua mai fatu totō.

Faʻalogo! E tusa lava pe e te manaʻo e faʻaaoga lenei metotia, e tatau ona e manatuaina e le o faʻamaonia uiga taua.

O le mea moni, i aso nei o loo i ai ni auala se tolu e mafai ai ona faʻasalalau fugalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, i pito i luga. Ae ui i lea, o nei auala e le faʻaaogaina lautele. O le filifiliga sili mo le tele o faifaatoaga e tumau pea - o mea e gaogao.