Fugalaau

Fugalaau Eschinanthus: ata, tausi fale, toe gaosia

O le matagofie o le ampoule houseplant eskhinantus e tosoina ai le au fai togalaau ma ona lanu lanu meamata ma le ola umi. I lalo o le natura masani, o le fugalaau e tupu i lalo o laau i autafa o vaitafe ma afu i South and East Asia. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai e le fale ona tuʻuina atu le vevela, faʻasalalauina le malamalama ma le maualuga o le vevela. O le tausia o lea mea e manaʻomia ai le mulimuli i nisi o tulafono, ae o se taunuuga, o le ae maua se laʻau susulu matagofie mai i Iuni ia Oketopa.

Fugalaau Eschinanthus: faʻamatalaga lautele, ituaiga, ata

O se laau teuteu matagofie ma le matagofie o le tautau i lalo e talafeagai mo le totoina i laau toto. Soʻo uma i le uumi e mafai ona oʻo i le 50-70 cm. I le umi o lona umi, paʻu, lau lanu lanumeamata e tusa ma le 40 mm le umi ua faatulagaina i paga ma foliga tutusa. I le pito o le mama, o fugalaau lalelei matagofie e aoina i inflorescences o loʻo faia. O le tele o taimi latou te mumu, ae, e fuafua i le ituaiga, e mafai ona lanu moli, samasama, mumu-lanu piniki ma le lanumumu mumu.

O meaola uma ma ituaiga o eschinanthus mo le ola i le fale O sui nei e talafeagai:

  1. Eschinanthus matagofie poʻo le ofoofogia o se laau epiphytic ma le tautau e oʻo i le 50 cm le umi. O laulaʻau e ufiufi i lau lanu lanumeamata lanumoana ua tupu mai i le matutua i le faavae. O le lautele o laʻau taʻitasi e oʻo atu i le 3 cm, ma o le umi e 10 cm. O gafa e aofia ai le 6-10 vaʻaiga, fugalaau samasama-lanu mumu.
  2. Eschinanthus matagofie e talitutusa lava ma ituaiga laau toto muamua. E ese mai laulaʻau tetele ma fugalaau lanumumu mumu, lea e aoina i fuifui vine e 11-12.
  3. O le maamora Eschinanthus o se laau ampeli ma lanu paʻu lapoa o le lanu muamua. I le pito i luga o le lanu lanumeamata lanumeamata o le lau laulaau, o lanu samasama ua i ai, ma lalo ifo i luga o se lanu enaena-lanu enaena o se mamanu mamanu. I le natura, o pupuʻu o lenei ituaiga e ola e oʻo i le 70 cm le uumi ma e eseese i lau lapopoa e oo atu i le 9-10 cm. O le togavao e maua ai le tele o auala lalata, o lea e tupu lelei ai le lautele.
  4. O Eschinanthus Carolina o se faʻataʻitaʻiga ma le elliptic, lautele, lautele e oʻo atu i le 8 cm le umi. O fugalaau faʻamalama e faia i luga o pu taʻitasi.
  5. O Eskhinantus Twiser e iloga i lau, lanu lanumeamata mafiafia ma lanu mumu-mumu.
  6. Eskhinantus Mona Lisa e masani ona tupu aʻe i le fale. I luga o le tele o ona tautau o loo i ai ni lanu lanumeamata lanu uliuli ma lanu felanulanuai o lanu mumu sesega foliga matagofie. E faʻatusatusa i isi ituaiga laau ma ituaiga, o Mona Lisa e sili atu lona taua i le tuua.

Eschinantus: ata o tausiga ile

Mo se fugalaau vevela i totonu o le fale, e tatau ona fai se mea vavalalata i tulaga masani. O le mea lea o ia Manaomia le malamalama lelei e aunoa ma le susulu o le la. O le nofoaga sili mo le sasaʻe poʻo sisifo, e lata ane e mafai ona e tautau ai se laau faʻapipiʻi ma se laau faʻamalama.

Lafoga ma le susu

I le vaitau o le taumafanafana, e tatau ona teuina le eschinanthus i se ea vevela i le maualuga + 23- + 25С. I le taumalulu, e manaʻomia e le fugalaau le maualalo o le vevela mai le + 16C i le 18C. O se laau e vevela-vevela mo le taotoga o laau i le taumalulu e manaomia faatulaga se vaitaimi malolo. O le mea lea, e sili atu le tausia i masina malulu i ni tulaga malulu.

O taʻavale e tuʻu ese mai faʻataʻitaʻiga i potu e iai le vevela tumau. O le vevela o le ea ma suiga vave o le vevela i luga o le laau e leaga ai.

A o tuputupu aʻe eschinanthus, o se tasi o tulaga autu o le maualuga o le vevela. Afai i le fale ua vevela le ea, o le a amata ona paʻu lauʻau ma pulapula mai le mama, ma o le fugalaau o le a leiloa foliga vaaia. Ina ia faatumauina le susu i le potu i le tulaga saʻo, pe a tausia se fugalaau, e mafai faia taualumaga nei:

  1. O laulaʻau o le laau e faʻasalalauina i lea taimi ma lea taimi ma vai inu i le vevela o le potu.
  2. Tuu se fagu vai poʻo se tagata e faʻamaua mea e lata ane i le laau.
  3. Tuu le fagu fugalaau i luga o se fata ma susu susu, maso po o maa. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa e le paʻi aʻa o le faatoaga.

Faʻaiga ma fafaga

Esunanthus e faʻamamaina na o vai inu, vai malulu i le vevela o le potu. O le faʻasalaga e faia pe a uma ona faʻamalulu le pito i luga. O le tele o taimi pe a tupu aʻe i se siosiomaga lelei mo le fale tasi le vai i le vaiaso e lava. Afai e vevela vevela le potu, o le tele o le fafaga e faateleina.

Aʻo tausia le eschinanthus, i le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona fafagaina i fugalaau faʻapitoa mo fualaʻau totō. E sili atu ile tasi i le lua i le tolu vaiaso le faia o laei.

Suiga ma le palapala

Laʻau faʻateleina faʻatasi i le tausaga pe pei o le ipu e tumu i aʻa o loʻo totoina i totonu o koneteina lautele. Talu ai ona o le eschinanthus e sili atu i le vavave o vavao, o le fagu fou e tatau ona 2-3 cm le lautele nai lo le muamua.

O le eleele mo le totoina o se fugalaau teuteu e mafai ona faatauina i se faleoloa fugalaau, lea e tatau ona e filifilia ai se moli, manava, eleele palapala ma se acidity o le 5.0-7.0 pH. I lenei tulaga, o le eleele lelei mo orchids po o sampolia.

E mafai ona e faʻafefiloi le eleele ia oe lavafaʻafefiloi mo lenei mea:

  • laupepa eleele - 2 vaega;
  • humus - 1 vaega;
  • oneone - 1 vaega;
  • peat - 1 le vaega.

Mo le faʻaitiitia ma le lelei atoatoa o le ea i le palapala, e mafai ona e faʻaopopoina se fasi pine paʻu, malala poʻo se moa sphagnum.

Pe a suia le eschinanthus i le pito i lalo o se fagu fou, e tatau ona sasaa mai alavai, o le maualuga o lona maualuga e tatau ona itiiti ifo i le 3 cm.

Le puipuia o uiga teuteu o le togavao, pe a faʻaleleia togalaau faʻamalosi e masani ona teuteuina pine. E tatau ona faia lenei mea i tausaga taʻitasi pe'ā uma ona tupu. Ua leva ona aveeseina lala ua leva ma matutua, ma ina ua mavae sina taimi ona tuu atu ai lea e le togavao ni togalaau lanu. O le taunuʻuga o se laʻau vevela ma suamalie.

Auala faʻalautele Escinanthus

I le fale, o se fale matagofie o le ampel e faigofie lava ona faʻalauteleina e ala i le tipi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le tipi i le taimi o le fausiaina o le vao. O fatu taitasi e tatau ona le itiiti ifo i le 5-6 cm le umi.

E totōina laulaʻau i totonu o pusa tuʻufaʻatasi ma le faʻafefiloi o oneone ma le peʻa ma ufiufi i se pusa paʻu po o se ipu fagu. E i ai se aʻafiaga o le a maua ai le aʻafia o aʻafiaga.

O loʻo i ai se isi auala e faʻalauteleina ai le faʻatuatuaina e ala i le tipi. I lenei tulaga, ua faapipiiina pupuu i totonu o se ulo ua tumu i le galu ma fufuluina i luga o le peat.

I soʻo se tulaga, pe a tausia le vaʻaia, e tatau ona faʻamautinoa o susu le eleele i taimi uma, ae leai se faʻafefe o vai. O le vevela o le ea i le taimi o le faʻalauteleina o laau totō e tatau ona i totonu + 26C. O ata e ufiufi i le cellophane poʻo se fagu e tatau ona faʻamalosi i aso uma. I lalo o tulaga lelei, o le aʻafiaina o le oti o le a tutupu i ni nai vaiaso.

Maʻi ma meaʻai

Pe a totoina laau i tulaga le talafeagai ma tausia mea sese, e mafai ona aafia le eschinanthus o faamai ma meaola faalafua nei:

  1. Spider mite. O lenei meaola e afaina ai fugalaau ola i potu ma le ea malulu. Pe a oo mai ni iniseti laiti ma pusa i luga o laulaau, ona amata lea ona vego lau ma pauu. E manaʻomia togafitiga ole insecticidal.
  2. Gau pala. I totonu o potu mafanafana e maua ai le maualuga o le maualuga o le ea, e ono foliga mai o le a foliga mai le paʻu enaena i luga o le laau. I lenei tulaga, ua faaitiitia le taimi o le faavaivai, ma o le togavao ua liliuina i se vaifofo o Fundazol.
  3. Thrips. Pests e pei o lanu susulu i laulaau, ma o mai i le maualalo o le suavai. E tatau ona togafitia le fale ma se vaifofo o Fitoverma poo Actelika.

E ui lava i nisi agamalū ma le tausia lelei, o se laau toto mai Asia, faʻafetai i lona lapopoa o laulaʻau lapopoa ma mataʻutia, o le fugalaau umi, ua maua atili ma sili atu ona taʻutaʻua ma ua faʻatuputeleina le ola i le fale.

Eschinanthus fugalaau