Fale taumafanafana

Green decoration of the garden - talimalo, vaaiga, totoina ma tausia

A oʻo mai le tautotogo ile lalolagi, slopes ma laufanua laei i se lanu lanumeamata. Soo se mea e te vaʻai i ai, e siomia i tatou e laau totino, o loʻo taoto ai le talimalo. O lenei matagofie matagofie e mafai ona tupu vave, e ufiufi ai le eleele ma se kapeta matagofie.

Na maua muamua i atunuu o Sasae Mamao. O lona igoa e faamamaluina ai le saienitisi Ausetalia N. Host. E le gata i lea, o nisi taimi e taua i le auala tuai - o se galuega e faaigoaina mulimuli ane o le fomaʻi o le Gagana German G.Kh. Funka.

Aʻo faʻaalia le tagata faʻapitoa i Atumotu o Peretania i le 18 senituri, na o ni nai na talisapaia lona matagofie. Ae, i le siitia ai i Amerika, na maua ai le lauiloa. I le aluga o taimi, ua salalau le laau i le lalolagi atoa. I nisi itu i sasaʻe, o le fugalaau malie e manatu e paia. Ma o lau e aina.

E fiafia tele Hosta i le susu, o lea e ola ai i luga o auvai ma vaitafe. E mafai ona maua i luga o mauga ma fiafia i vaomatua.

Faamatalaga lautele o le laau

O le Hosta e aʻafia i le aiga "Asparagus" ma o se faʻaiuga matagofie. O lona teuteuga sili o lau.

Faʻalagolago i le eseesega, e eseese i latou:

  1. Le tele. Laititi, mai le 5 cm le umi. Medium - 15 cm. Tele - e oo i le 40 cm.
  1. PepaFaʻasalalau ia filifiliga i le pito i luga o le itu, mamao, le faʻasologa ma le lapotopoto. Tuputupu ae mai le aʻa.
  1. Vaʻaia ole laufanua. Lea lamolemole e lamolemole pe faʻapipiʻiina ma vela vevela. O nisi oi latou e manaia ma faʻamafanafanaina. Filifiliga Matte foliga muamua. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻataʻumiʻumi, faʻamaʻapeʻaina pe faʻasolosolo faʻataʻitaʻiga.
  1. Lanu. I le natura, o loʻo i ai ni 'au ma lau o lanu uma o lanumeamata poʻo le lanumoana. E i ai ituaiga o meaola e paʻe paʻepaʻe pe kulimi.
  1. Pepa vali. Laʻau faʻatasi ma se laupepa lanu vali ma faʻatasi ai ma se faʻavaa muamua e sili ona manaia. O taʻavale faʻasalaga, taʻavale poʻo ni mea o loʻo i ai le maualuga o lenei laau.

Ona o lona faatelevaveina, o le fale e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea e faʻaleleia ai le fale. I se taimi puupuu, e mafai ona aofia ai se vaega o le 1 mita, o lea e faʻaaoga ai mo le togalaau togalaau.

O le fugalaau e oʻo i le maualuga o le 50 cm i le 80 cm. Ae ui i lea, o ituaiga meaola fou ua uma ona fafaga - e oo atu i le 2 mita. E pei foi o ituaiga ituaiga - 5 cm le maualuga.

Fuga o le logo-logo po o fugalaau e pei o ni fugalaau e maualuga aʻe i luga aʻe o le laau.

Latou te i ai i luga o ponaivi faʻasaʻo i le ogatotonu o le rosette leaf. E faʻaputuina inflorescences i ni pusi se tasi e fuga i le ogatotonu o le taumafanafana. O nisi oi latou e matamuli, o isi e faigofie. E maua i lanu:

  • vaivai;
  • papaʻe
  • lanu viole
  • lanu piniki.

A maeʻa ona tupu, o fua e aliali mai i luga o laʻau. O latou o se pusa lapoa lea e teuina ai fatu e tele. Faʻaauau tutusa mo le tasi le tausaga.

O le fale talimalo e foliga mai e le lelei, aua e gafatia le malulu ma le lamala. E le gata i lea, e matua saogalemu lava i le paolo. E mafai ona tumau i luga o le laitepi e tasi mo le silia i le 20 tausaga e aunoa ma le aveesea o lona matagofie.

I le mamanu o le laufanua, e masani lava ona faʻaaogaina le fale e faʻaaogaina ai fugalaau o togalaau poʻo laau maualalo.

Le eseesega eseese o le matagofie matagofie

I le siosiomaga masani, e sili atu i le limasefulu ituaiga eseese o au. Ua avea i latou ma faavae mo le tele o ituaiga mea teuteu e suaina e le au faifaatoʻaga. O nisi oi latou o loo tafe i lo latou alofa tunoa ma le matagofie.

Hosta Wavy

O se laau maualalo, e oʻo atu i le 30 cm, o loʻo faʻamatalaina i lau ovateva lautele. O latou umi e oʻo atu i le 20 cm, lautele - 13. O pito e vaʻaia. I le ogatotonu, o le laupepa lanu paʻepaʻe e paʻepaʻe pe faʻafefiloi ma le lanumeamata.

O fua o le lanu violē e oʻo atu i le 80 cm i luga aʻe o le rosette laulaau. E foliga mai o se lili, lea e maua ai le lalelei. I le natura, e ola le tagata talimalo i vaomatua, i mea o loʻo i ai le eleele lelei.

Faiga faʻavae

O lenei fugalaau e sili atu i le afa mita. O ana uluai lautusi e foliga mai o se fatu. I luga o pito e lafo ai i latou i le auro, ma i le ogatotonu - lanumeamata. I lalo o se faʻamalamalamaga, e aliali mai se lanu uliuli.

Faiga o le fugalaau na tupu ia Aokuso. O le fugalaau e oso i luga o le laʻau i le maualuga o le 50 cm.

Lanceolate host

O nisi taimi o lenei ituaiga e taua o le matagofie le matagofie. Maualuluga e oo atu i le 40 cm. O laupepa e masani lava e le mautonu. O pito e tusi. Latou te susulu i le la. Lanu lanu meamata lanu.

Laʻau mumu e oso aʻe i luga o le vao i le afa mita. E amata ona fuga mai ia Aokuso, ma tosoina ai mea mulimuli i le ogatotonu o le autumn.

Siebold Grade

Laʻau maualalo 30 cm le maualuga, e masani ona fiafia i mata i laufanua laufanua. O le faʻamuamua o le ituaiga o laufanua o ona laulaʻau e mataga ma mimigi. Lanu lanu lanu meamata, ae i le tumutumu o le ipu ua ufiufi i se ufiufi.

O ponuncles e alu aʻe i luga o le vao i se maualuga e 50 cm. Bloom mai ia Iuni ia Setema.

Faʻasalalau papaʻe muamua

O se laau toto e ola na o le 30 cm le tupu. O le fomu e faʻatauvaʻa. Lanu - lanumeamata lanumeamata ma se tino paʻepaʻe.

O le inflorescences e maualuga i luga o le laau i le maualuga o le 30 cm. O pulupulu e lanu violē, paʻepaʻe poʻo le lilac. E amata ona totogo ia Iulai. Fugalaau mulimuli i le faaiuga o Aukuso.

Hosta Podorozhnikova

O lenei ituaiga fale talimalo e oʻo atu i le 50 cm le maualuga. O loʻo iai ni laʻau lapotopoto o lanu lanu meamata.

O le tele o buds e toetoe lava o taimi uma e papaʻe. E maua ei latou se manogi manaia, mausali. E amata ona fuga mai ia Iulai, faʻatagaina le tuai o le taumafanafana. Igoa alofa-alofa.

Tagata talisapaia

O le laau e tupu i le 70 cm le maualuga. O laʻau ei ai ona itu. Le lanu e lua-leo. O le nofoaga tutotonu e lanumeamata, ma o pito e valiina i se laina lanu paʻepaʻe.

Mamoe i le ogatotonu o le taumafanafana. Faʻasolosolo mai luga o le togavao i le 50 cm. O le lanu o le tumutumu o lanu paʻepaʻe lanu viole.

Teuga

Laʻau maualalo e oo i le 45 cm foliga muamua i luga o le togalaau togalaau. Ole maualuga o le laau e 55 cm. O laulaʻau e iloga i se pito faʻamalosi, e tusa ma le 15 cm le uumi ma le 8. lautele. O le lanu e matuā lanu meamata, ma se lanu paʻepaʻe faataamilo i le pito.

I luga o ponuncles (e tusa ma le afa mita), e fuga mai puatini lanu lavender. E fuga tele i le taumafanafana.

Tagata talipupuni

O lenei laʻau lapoa o loʻo i ai ona lau lapopoa. O lo latou umi e oʻo atu i le 25 cm ma le lautele o le 20. Faʻamaufaʻailogaina fautuaga o le ipu. Lanu - lanu meamata.

Mai le ogatotonu o le laʻau, o loʻo faʻagasolo mai i luga le 1 m. I luga o lona pito i luga o le lanu violē lanu violē.

O ituaiga uma o 'au e faʻavasegaina e le lanu o lau ma le tele o vao. E lanu mai lanu: lanumeamata, lanumoana, samasama ma le lua-leo. I le telē: laʻititi, uʻamea, laʻititi, laʻititi, tele ma tagata tino.

Tuputupu ae o se laau matagofie

O le tuputupu ae o le "Masiofo o Ata Laiti" i le eria o le taulaga e tatau ona faia le tele o taumafaiga. O se tasi o auala e totoina ai au o le totoina lea o fatu. Ona o le tutusa o fatu laau e na o le 80%, e tatau ona matua taua. E ui lava i lea, toetoe o ituaiga uma o 'au e mafai ona tupu mai fatu. E taua tele le teu i luga o le totoina o mea i le taimi.

O fatu e seleseleina i le taufaʻaiuga o Aukuso po o le amataga o le tau. I le vaitau lenei, o pusa na maua se lanu enaena ma tatala. Afai e te misia le taimi, o le a salalau fatu ma e mafai ona e nofo i se mea.

E tusa lava pe leʻi lūlūina fatu, e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa ina ia le toe maua ai le susu. Seʻi vagana le totoina, o fatu e teuina i le vevela o le itiiti ifo ma le 2 tikeri i totonu o se potu malogo.

O le faʻafeiloaʻi o le tulaueleele ma le tausia o lea mea e le o se mea aoga, e taua le tausisi i tulafono faavae.

Muamua, o tane ma eleele totō e faʻamaʻiina. O lenei mea e mafai ai ona faʻaumatia faʻaleagaina meaola e ono afaina ai ma meaʻai. O le eleele ua saunia ua faʻamamaina i le paluga faʻasaina e faʻafefe i le vai. Ma, o le masini e teu i totonu o le vai vai mo 30 minute. A maeʻa le faʻagasologa, faʻaleleia le palapala.

E mafai ona e fausiaina se taʻele uʻamea pe afai e te ave se ipu tele. Liligi le vai i totonu e oo i le afa, ma faapipii se sieve i le palapala i luga. Aumai le vai i le vevela malosi ma taofi lenei vevela mo le 30 minute. E manaʻomia le ufiufi o le sieve.

Faʻamamaina o pusa, faʻapea foʻi ma meafaigaluega talafeagai mo le galue, na o le fufulu ma le ava malosi.

Ina ia maua se fatu lelei, e tatau ona togafitia le totoina o meaʻai i meaola e tutupu mai. Ona faʻaauau lea i le tulaʻeleina:

  1. Matou te faʻatusatusaina le eleele ua saunia e faʻaaoga ai se laupapa laupapa lautele.
  2. Matou te totoina le totoina o mea totino, ma le totōina totoina i le eleele. Pe a ma le 7 mm loloto.
  3. Faʻasolo le pito i luga i le agroperlite (papa muʻa) ma faʻapipiʻi faʻatasi ma se laupapa laupapa.
  4. Matou te ave ni koneteina i le potu e le o lalo ifo le maualuga o le vevela i le 20 tikeri.

O pi muamua na aliali mai i le 14 aso. Afai ua uma ona iloa mataitusi, e taua le iloa le auala e tuu ai au i ni atigipusa eseese.

Muamua e tatau ona e saunia se mea e sili atu ona maloloina o le eleele, lea e sausau i oneone i luga. Ona pipii lea o se fatu se tasi i totonu o ipu taitasi, ma ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. Ina ia maua ai le susu, e faʻaaogaina ai le suavai. O koneteina o loʻo tuʻuina i totonu o se vailaʻau loloto i le vai, ina ia susu le palapala i lalo o le pito i luga.

I luga o le auala e tausia ai le talimalo i lenei vaitau faʻalagolago pe o le a aʻafia le laau i luga o le laufanua poʻo leai. O le mea lea, e taua tele le laau e faasolo ina faasolosolo malie.

Pe a tupu le toto laau, se ata tifaga po o se tioata e tatau ona aveese mo le 2 i le 3 itula i le aso. A maeʻa le 10 aso, ua maeʻa ona aveeseina, ma ave le laau i luga o le auala.

Faatasi ai ma se paʻu malie o au, o le muamua vevela e le tatau ona itiiti ifo i le 18 tikeri.

O le tuputupu ae o le tamaʻitaʻi lanu meamata o le togalaau mai fatu, e tatau ona manatuaina o le laau e tupu lemu ma atiina ae. E leiloa foi ia te ia uiga autu o le ituaiga. O le onosaʻi ma le uiga sao i se laau talavou o le a fesoasoani i lenei mataupu.

Laufanua o loʻo tolauapi i le fale ma le tausiga

Ina ia mafai e le tagata o loʻo i totonu o le togalaau ona avea ma mea teuteu lelei, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo ia. O le filifiliga pito sili ona lelei o se nofoaga e le faʻaogaina, leai se mea. O nisi o ituaiga e fiafia i le tele o le malamalama, o le mea lea e tatau ona amanaia lenei mea moni. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tele lanu paʻepaʻe pe samasama i lau, e fiafia le laau i le malamalama. Filifiliga eseese e sili atu le la i taeao ma afiafi.

Aumai nei manatu, e tatau i se tasi ona filifili ma le atamai se nofoaga tumau mo se lalelei paolo. O le au o loʻo faʻaalia i le ata, o le totoina ma le tausia o ia mea ua faia ma le faʻamaoni - o se pepa asiasi matagofie lea o le togalaau togalaau.

O le tagata atamai atamai e malamalama o le laau e fia malolo mai le vevela vevela i le paolo. O le mea lea, totōina o laau maualuluga po o mea totō latalata ane. O le mea moni, e le tatau i le tasi ona alu i se tulaga soonafai. Afai e itiiti se malamalama, o le a le toe i ai se tagata maʻi ma le toe maua ai lona manaia.

A filifilia le nofoaga ma ua sauni le eleele, e faia ni pu o le loloto loloto.

Ina ia mafai ona totō aʻa i le eleele, 2 pe 3 itula aʻo lei totoina, ua tumu le laau i le vai.

I se va o le 30-60 cm mai le tasi ma le isi, o laʻau o ituaiga eseese o loʻo faʻaogaina i fafo o loʻo tuʻuina atu. Mo tagata tino - mamao e oʻo atu i le 1 m.

Pe a faʻapipiʻi laau i totonu o lua, e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete aʻa ina ia le faʻaleagaina. E taua le taofi o sina mea itiiti mai le ulo i luga.

Ona lilo lea o le laau i le eleele. E taua le manatuaina: o le talimalo e tatau ona i totonu o le lua 2 cm i lalo o le eleele. Pe a uma ona faʻasusu, o le totōina o loʻo totōina ma le paʻu oona.

E fautuaina e faatino le galuega i le ogatotonu o Iulai ina ia maua aʻa e le au ma tumau ma le manuia i taimi malulu.

O le fale talimalo o loʻo faʻaalia i le ata ma tausia e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. O le tuputupu ae o se "masiofo o le ata lafoia" e mafai ona maua ai tagata e le fiafia tele e faia galuega faalelalolagi. Ma mo i latou e leai se faʻapitoa mo lenei taimi, o se mea moni lava e maua. A tupu le laau, e manaʻomia ai sina tausiga. Ma o fualaau laiti e tatau ona galue laitiiti.

Na o le totōina o vao e tatau ona faʻau faalua i le aso - i le taeao ma le leva o le afiafi. E manaʻomia lou faʻatonutonuina o se vaitafe i lalo o le aʻa, aua e mafai ona lanu le lau mai le susu. O le mamafa o le vai e le tatau ona malosi ina ia le faʻamalosi le palapala i lalo o le laau. Afai e faʻapogisaina le faʻaoga o le laʻau laʻau, o lona uiga e leai se susu o le laau. O lenei tulaga o se faailoga o le fausiaina o taimi.

Ina ia puipuia le aʻa o fualaau aina laiti ma le susu e lata ane ia i latou, e sasaa mai ai se tamai pea i le laau. Vaitaimi, e mafai ona fuga le fugalaau. E sili atu le faia o lenei mea i le amataga o le tautotogo pe a maeʻa le fugalaau mulimuli.

Pe a tupu se fugalaau i luga o se eleele e tumu i minerale, ona mafai lea ona fafaga tasi i le 3 tausaga. Mo lenei, e sili atu le faʻaaoga o le humus. Faʻasogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn e avea o se elemene o mulching. O le faʻaofuofu o le minerale e faʻaseseʻa pe a uma timuga tetele po o le faʻamaʻaʻaina lelei.

Fertilizers i le pepa vai e faʻaaogaina seia oʻo i le ogatotonu o le vaitau o le taumafanafana. Afai e te umi, o le fugalaau o le a tuputupu ae malosi i lau lau. O se taunuuga, e leai sona taimi e sui ai i le sauniuni mo le vaitaimi malulu.

Ina ia faʻalelei foliga vao, e faʻaalia e le au fai togalaau le vaʻaia laiti ma laʻau misi. I lenei fomu, o le fugalaau foliga lelei-teuteuina ma teuteu le fale mafanafana. E matua ufiufi e le laau matua le eleele, o lea e le manaʻomia ai le veleina masani mai vao.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o 'au manogi

Afai o le "masiofo o le ata lafoia" na pagatia mai le malulu o le tautotogo, ua lavea o ia i se malie. O le faʻamaʻi e aliali mai i le lanu samasama lanu samasama i luga o le laulau.

O ponuncles o nisi taimi e afaina ai faʻamaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona eli mai ia togalaau mai le togalaau e puipuia ai fugalaau maloloina. E tatau ona faʻamaʻi le eleele.

O le mea e sili ona taua o le faʻalavelave. Afai e iai ni pu tetele i luga o laʻau matagofie, ona i ai loa lea o le au i totonu. Ina ia faʻaumatia, e mafai ona e valaaulia i latou i se pia. O pusa laititi ma pia e tuʻu i tafatafa o le fugalaau. I se aso, o le a faʻapotopotoina ai "malo" mo latou ala. Naʻo le na o le aoina o pusa paʻu.

E le itiiti ifo le leaga mo le fugalaau o anufe, lea i se taimi puupuu e mafai ona faʻaumatia uma lau. I le faaopoopo atu i ai, o le laau e aafia i sē ma vao. A maeʻa le osofaʻiga, o le fugalaau e pei o se fitafita taʻavale na foʻi mai le taua. E mafai ona e tauina na o le fesoasoani a iniseti.

Afai e maua se togafitiga ma le tausiga lelei ma puipuia mai meaola faalafua, o le a fiafia tele i ona tagata mo se taimi umi. Ma o le faatoaga o le a liua i se nofoaga sili ona fiafia i ai le fiafia.