Laʻau

Pentas - Aikupito Aikupito

Pentas - o se tasi o sui e le masani ai o le lalolagi, naunau e fiafia i le au mai i fugalaau i masina sili ona leaga - mai Oketopa ia Fepuari. I le vaitau lenei, o laʻau uma, soʻo laʻau poʻo fugalaau e maua ai le fiafia tele, e tusa lava pe latou te ola i luga o le windowsill. E le mafai ona vaʻavaʻai i le pentas fluffy hat, lea e sosoʻo i fetu e lima lima. Ma e leai se tasi fai togalaau na alofa i lenei laau aua o fugalaau e pei o moli o le Tausaga Fou io tatou potu paʻu ma fesoasoani ia i tatou ia faagalo sina mea e uiga i le faanoanoa i le faatalitali i le tautotogo.

I totonu o le potu greenhouses o lona igoa o se fualaau i totonu o se ipu, ma o se fetu foi Aikupito. Ma ou te lagolagoina uma ia igoa, ona e na o le tasi le fugalaau o loo i ai lenei fugalaau matagofie e mafai ona aveeseina le monomony mataga o le olaga i aso taitasi ma fiafia. E foliga mai ua galo uma le lanu lanu - e mafai ona tatou faamemelo i le susu, susu, lilac, piniki, aano, mumu, fugalaau fugalaau. E i ai ni uiga i le tausiga o lenei tagata lelei. O le mea lena o le a ou taʻu atu ia te oe e uiga ia i latou.

Pentas tausi ma galue i le fale

I totonu o le vaomatua i totonu, o le sili ona lauiloa o le pentas lanceolate. O lenei meaola lea e masani ona avea o le faavae mo le faʻatoʻateleina o paʻuʻau ma lanu matagofie. E masani lava ona e totoina fatu o le tasi malu, ma ua ola le fanau i lanu uma o le nuanua. Tului? Ona agai i luma!

E fesuisuiai Pentas i le tele o taimi i le vaitau. Atonu e manatu le au faifaatoaga o le Novice e le o toe totoina e le laau le fugalaau, ae o lenei faiga e masani lava. O le mea moni, o le 'auʻaunaga e mafai ona aafia tuusaʻo na o le umi o le fuga. O le fertilizing o le laau e faʻatuputeleina ai lenei vaitau, ma afai e taofi le faʻaaogaina o fertilizers, o le a maua e le pentas le avanoa e malolo ai. O laʻu fautuaga: aua e te aafia i le fafaga. Afai e te matauina ua fulafula le fugalaau, faʻaalu se taimi e malolo ai, o le isi galu o le a sili atu ona matagofie.

Nofoaga ma moli

O lo matou tagata aulelei e fiafia i le faamalama i saute ma ave o le la. Ae ui i lea, ia manatua, e le mafai ona vave tuʻuina se fugalaau i mea e tele ai le malamalama. Lelei le masani masani, e aunoa ma ni mea e mu. I le tau mafanafana, e tatau ona ufiufi le faamalama, atonu e mu ai laulaau. Afai ei ai sau fale tumaoti, ia mautinoa e te faʻaaogaina le laau i le togalaau, pe afai o le fale maualuga-i le loggia po o le faletusi. A leai ni avanoa, faʻafefe tele le potu i taimi uma. E faʻamalosia lelei ia faʻataʻitaʻiga o pentas.

Lulu

E sili atu le tausia o ana faailo i le va o le 20-25 ° C, i se vevela tele o laʻau o le a malepelepe, ma o le a amata ona faʻagasolo ma toesea le mautu.

Faʻasa

Afai o loʻo e faʻamoemoe e fiafia i le pentas o le fugalaau i totonu o se fugalaau i le tau vevela, e tatau ona faʻamalosia atili le vai i le tautotogo. Matou te aveina vai i le vevela o le potu ma le tu. Ia mautinoa e faʻaopopo se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa mo le fugalaau, i le mea o loʻo i ai le tele o maukalama - o lenei mea o le a faʻaosofia ai le faʻavaeina o piʻo. I le tautoulu ma le taumalulu, o le suavai e tatau ona taugofie, ae le seasea, talu ai o le lofia o le palapala e tau atu i le samasama o laulaau.

Faʻamamaga o le ea

E tatau ona tusa ma le 60% le toʻatamaʻi - e tatau ona e ioe, e tele naua. Ae o le susu mo pentas e taua tele. O le fufuluina o laʻau e fesoasoani tele, ae peitai, e sili atu le aua le susunuina ia mea. O le filifiliga pito sili e mafai ona avea ma paletete pe a faʻatalafolaina le gaʻo po o le ogaoga - ma le pito i lalo e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le vai. O lea ituaiga "faiga" o le a mafai ai ona maua le laau ma se siosiomaga susu.

Suiga

O le tuputupu ae o se pentas, sauniuni mo le gaoioi soo, o le fugalaau e alofa tele ia i latou. O le laau toto e faʻaalia lelei ai aʻa laiti, lea e vave aʻa, ma o loʻo tumu ai le ulo. O tamaiti laiti e totoina i le tasi tausaga i le tausaga, ma "alii matutua" e mafai ona vave suia o latou nofoaga e nonofo ai - tasi taimi i le lua tausaga. Ae peitai, afai e te atiina ae le masani o le toe faafouina o le fugalaau i le tausaga pe a maeʻa le tausaga, o le a manaʻomia le toesea o le laau.

Soo

Filifilia o le palapala mo pentas, ave le tuufaatasiga mo mea teuteu ma laau toto. E tupu lelei le fugalaau ile laufanua lelei, ae o le a le fiafia ia te oe pe afai oi ai se maualuga o le masima masima i le eleele.

Faiga fai togalaau

Ua uma ona e vaʻaia e le faigata le tausia o pentas. E sili atu le faigata ile mataʻituina o lona tulaga faaletino, ae o lona foliga vaaia faʻalelei: e faʻagasolo, pe le ola i se mea e manaʻomia e ia, pe manaʻo foi e toso i le itu. Afai e te matauina ia "le tatau" gaoioiga, ua oʻo i le taimi e togi ai le fugalaau. Ina ia faʻapupula foliga o le vao, ia vavae ese pea le tipi - o se mea i le maualuga o le 40-50 cm - a leai o le a foliga le tutusa le va o le laau ma toesea ai lona matagofie. Taua: o le faapipiiina e na o le va o vaitau vavalalata e faia ai!

Pentas totoina

O le tele o fai togalaau e fai mai o pentas o se tausaga taʻitasi. O le a moni pe afai e te le tipiina ia tipi uani - o le mea lea, e tatau ona toe faʻafouina le fale. A maeʻa le lua tausaga poʻo le tolu tausaga, o le a galo le vao ma foliga o le pala, o lea ia faʻaeteete mea e faʻaaoga pe faʻatau ai fatu. E pei ona ou taʻua, e mafai e le pentas ona fai ni fugalaau ma fugalaau i le taumafanafana. Ae o le fale e sili ona lelei e fausia e tusa ai ma tulafono masani. E le o se mea e tatau ai ona fuga e le fugalaau ia lava tulafono, ia fuga i masina malulu, ma i le taumafanafana - malolo. Ae o fetu matagofie o Aikupito i luga o le moega fugalaau - o se isi mea! O se matagofie matagofie lenei o le toga vevela.

Mo avanoa avanoa, o le pentas e sili ona totōina fatu (e ala i vine). O loʻo ola malosi le laau ma ia Me ua mafai ona totoina i luga o se moega fugalaau. O le fugalaau mo le falemalama a le fale e faʻaleleia e ala i le vavaeina. Mo le aʻa, e faʻafeiloaʻi i totonu o le vai pe vave oʻo i le eleele, pe a manaʻomia.

Taimi e malolo ai

O le malolo o se laau o se fesili faigata tele, talu ai o se laau e manaomia se nofoaga malulu, ae o fea e maua i le taumafanafana? I le faaiuga o le taumalulu, ao fuga mai le pentas, ou te togiina le pulou, tipi le tumutumu ma siitia atu i le potu pito sili ona manaia - o le pu. Faʻasalavai i nisi taimi, na o le pau lava le mea e le malogo ai le eleele. Aokuso ou te aveeseina le fugalaau, sui le palapala ma faʻagesegese ona faʻaaoga i le la - ou te amata mai le faamalama i matu. Moisturize sili atu. Ia Setema-Oketopa, o le laau e fausia ai le lauusiusi ma le malosi mo le fugalaau, ma ia Novema ua ufitia ai i fetu pupula.

O le mea autu lenei. O le a ou fiafia pe afai o loʻu aafiaga i le totoina o pentas e sau lelei!