O le togalaau

Leukantemum Nivyanik: ituaiga faʻatasi ma ata, tupu mai fatu

E oo lava i le au faifaatoaga e iloa le foliga o le nyvyanik, o lona igoa ogatotonu o se togalaau togalaau. O le laau e fiafia tele mo lona faigofie, matagofie ma le umi o le fuga. Faʻalagolago i le ituaiga, e mafai e leucorrhiza ona faigofie, faalua pe lua-faaluaina inflorescences. Latou te le mautonu i le nofoaga o le tulaueleele ma le tausiga. O le tuputupu ae mai fatu e le faigata, ae e iai ona lava uiga.

Faamatalaga, ituaiga ma ata o nivyaniks

O le tele o laau toto e maua mai i le aiga aster. O lona maualuga e faalagolago i ituaiga. Togalaau togalaau i le natura tupu mai le 30 cm i le 1 m. Na totoina e le au faʻatoʻa ni ituaiga o meaola e maualuga lona 130 cm.

Leucanthemum e iloga i le rhizomes rūzomes, faʻasaina ni 'ie ma ni laʻau faʻamalaʻau pe paʻu. Faʻalagolago i ituaiga, o laulaau atonu o le basal poo le tu i tafatafa o le aʻa. I le pito i luga o faʻaupuga taitasi o le fatu ua faia i le tulaga o ni ato se tasi. O fugalaau o le chamomile e masani lava ona aofia ai palu papae ma se nofoaga tutotonu samasama.

E toto faalua le laau i le vaitau. O le muamua fugalaau e amata mai ia Me ma e oʻo ia Iulai. Mo le taimi lona lua, e fiafia nyvnyak ma lona lauolaola ia Aokuso-Setema. I le tautoulu, o fualaau aina ei ai fatu e faia i luga o vao. E mafai ona latou i ai i se pale e tasi itu pe leai foi.

Elemene lauiloa o Leucanthemum

Pe a filifilia fugalaau mo lau togalaau, e fautuaina e te muamua suʻesuʻeina o latou uiga autu.

Leucanthemum vulgare. O loʻo salalau le tele o lau laau i se mea e leai se vavao ma se maualuga o le 60 i le 90 cm. O fualaau e fai i le vaʻaia mai le rhizome e fetolofi, e mafua ai se vaomatua e mafai ona oʻo i le 30 cm le lautele. O pito i luga o loʻo i tafatafa o le au ma e laʻititi foʻi le pupuu nai lo le pito i lalo.

O fugalaau o le Leucanthemum masani e aofia ai le tusa ma le luasefulu petals o le lucid ma le ulu lanu samasama e 5 cm le lautele. O le fugala e amata i le tautotogo ma faʻaauau seia oʻo i le tautoulu. O pulupulu paʻu o loʻo fausiaina ai le tele o laulau papago e aunoa ma le palu. O le a talafeagai mo le lulu i totonu o le lua i le tolu tausaga. O nei ituaiga meaola e sili ona fiafia i eleele malulu, ma e mafai ona tupu uma i le la ma le paolo.

Leucanthemum tele. O le igoa lona lua o lenei ituaiga o laau o le "tele chrysanthemum." O le leucanthem aupito sili ona maualuga o se laau o le rhizome e oo i le 70 cm le maualuga. E eseese i laulaʻau lapopoa faatasi ai ma pito faʻamalosi ma le tele o mea faʻapitoa. O fugalaau e iai se lanu samasama, e siʻo ai le tele o petals o le lucid form. O le tele o taimi, o ituaiga nei o laʻau masani e faʻaaogaina e teuteu ai le togalaau:

  1. Eseese "Alaska" o se laau ma fugalaau paʻepaʻe e tusa ma le 10 cm le lautele. O le ituaiga e puipuia mai le vevela o le vevela, o lea e talafeagai mo le totoina i togalaau o Rusia Tutotonu.
  2. Eseese "Aglaia" o se togavao ma fugalaau paʻepaʻe, o gaʻo pito i luga e le lelei, ma o le pito i lalo e sili atu ona lelei.
  3. Eseesega "Fiafia Lisa" e oʻo atu i le 90 cm le maualuga ma e iloga i le matagofie o meaola ma lau lanu lanumeamata. I luga o se tasi tulaga e le maua ai le tele o petals, lea e maua ai le tele o foliga. Fugalaau e tupu ia Iuni-Iulai. E fiafia le Faatoaga e faaaoga lenei ituaiga e fatu ai ni tuufaatasiga eseese.

Kuril leucanthemum. O se laau vavao e oʻo atu i se maualuga e na o le 15 cm. I luga o ona taʻaleʻa gaʻo ma fugalaau tetele e iʻu i le 8 cm le lautele. E masani ona faʻaaogaina e mamanu ai paʻu alpine.

Leucanthemum alpine. O se laau puupuu e maualuga lona 15-30 cm ua teuteuina i fugalaau matagofie ma paʻu paʻepaʻe. O le vaaiga e masani ona faʻaaogaina e teuteuina ai tuaoi, papaʻi, mauga mauga. E tupu lelei i nofoaga malulu.

Leucanthemum marsh. E iai le maualuga o le 25-30 cm le umi o le laau toto. O pine taʻitasi e fai ai ni mea papaʻe paʻepaʻe e tolu mita le 3 cm.

Leucanthemum: totoina o fatu

O le togalaau o le chamomile mai fatu e mafai ona faʻasalalau vave i le lauʻeleʻele avanoa poʻo le totoina o laau.

Tatala toto

Laʻau totō e totōina fatu o le a fuga na o le vaitau e sosoo ai. I le tausaga muamua, o le a atiina ae o latou aʻa, ma o le a faia se togavao. O le luluina e faia i le tautotogo po o le autumn.

I le filifilia o se nofoaga e talafeagai mo le tuputupu ae o se ryavnik, e tatau ona eli i luga o moega ma fai ni moa i luga ia i latou ma se mamao e 20 cm mai le tasi. O le totoina o meafaitino e faʻafefiloi i le loloto o le lua senitimita ma fufuluina ile palapala. E matua lelei le palapala.

Fatu na totoina i le tautotogo o le a tulaʻi pe a ma le tolu vaiaso. O le togalaau o le chamomile o laau e tutupu lemu, e na o le faaiuga o le taumafanafana e maua ai fatu laau, lea o le a manaomia ona oso. E tatau ona faia lenei mea ao le i amata le tau malulu, ina ia maua ai e laau talavou le taimi e maua ai aʻa ma ola malosi.

Faʻafeiloaʻi vine i ni pupuʻu e 30x30 cm. O pu taʻitasi e faʻasaina ma le 300 g humus poʻo le faapalaga ma le 20 g o mea faʻapitoa o meaʻai. Ua totoina se laau talavou faatasi ma se faaputuga eleele, totoina i se nofoaga fou ma lelei ona faasusu. O le eleele faʻataʻamilo i le vao e mulched with sawdust. Pe a ma le lua vaiaso, e faʻamaʻaina fualaau i se vaifofo faapitoa, lea e saunia mai le 20 g masima masima ma se pakete vai.

Lafoaia i fualaau o le autumn o le a tupu mai i le isi tautotogo e sosoo ai. O fatu laau e totoina i se nofoaga tumau ia Me.

Tuputupuina o laau i le fale

Faatasi ai ma le metotia o le totoina o sLeucanthemum fugalaau i le vaitau muamua. O le luluina e faia i le tau faaiʻele o le taumalulu - amataga o le tautotogo. I le avea ai o ni tipu, e mafai ona e avefolafolafolafolafola alofilima, tamai ipu, atigipusa poʻo kaseti. E le tatau ona loloto tele ina ia faafaigofie ai le faatonutonuina o le eleele.

Faʻatoʻa totoina togalaau vao e tusa ai ma tulafono nei:

  1. O pusa fagu e tumu i eleele mo fugalaau, e mafai ona faatauina i se faleoloa faapitoa.
  2. O le paluga o le eleele ua faʻamaligiina i se vaifofo o le paluga o le gaʻo ma faʻavili.
  3. O fatu e totoina i le loloto o le 1 cm, faʻafefeteina i se vaega laiti o le eleele ma faʻamalūina i vai inu i le vevela o le potu.
  4. O fatu e tatau ona tupu i le vevela o le 22C. O le ata i luga o pusa e le mafai ona ufiufi, na e tatau lava ona e mautinoa o le palapala e le mago.
  5. O le taimi lava e tulaʻi mai ai fua muamua, e tuʻuina ai totō i totonu o se nofoaga lelei ma malamalama.
  6. Pe a 2-3 aliali moni, e tafe i totonu o ipu eseese.
  7. Ua faaopoopo le Humus i le eleele mo le totoina o laau toto.

O laau totō tuputupu aʻe ma faʻamalosia i luga o le eleele fanua i Me.

Tausia Tulaga

Leucanthus e fiafia tele, e vaʻavaʻai vaega. I totonu o le paolo, o le a latou tuputupu ae ma fuga, ae o latou pu o le a amata ona punou.

O le eleele mo le totoina o le chamomile e tatau ona faʻaleleia, faʻamalieina ma vaivai. O le laau e tatau ona faʻafeinu i aso uma, aemaise lava i le vevela o aso vevela vevela. O le tumau mago o le eleele e mafua ai le vave ona mumu o fugalaau ma le matua o le laau. Ae ui i lea, e le manaʻomia e le leucor le tele o le susu. I luga o eleele vaivai ma suavai ma i le taimi o le faʻavaivaia o le vai i totonu o se laau aʻa amata ona pala muamuaona sosoo ai lea ma le au.

E faalua i le masina, e fafagaina le chamomile i le nitrophos. I le amataga o le alualu i luma tuputupu ae, e tatau ona i ai le malosi o le nitrogen i totonu o le faʻamaʻiina, ma pe a faʻapipiʻi matala, e tatau ona aofia ai le potassium i le tuufaatasiga o le faʻavasegaina o minerale. Afai e mafai ona fafagaina le laau i se mullein solution, ona le manaʻomia ai lea o ni faʻamalaʻau.

Ole fufuluina o le eleele, ma le aveesea o pulupulu pulumu, o le a fesoasoani i le mauaina o se laʻau matagofie ma le umi o le leucanthemum. faigofie, lua-faalua pe faaluaina fugalaau.

O fugalaau Leucanthemum e mafai ona faʻaopopoina le mata i soo se togalaau. O le a latou foliga tutusa le matagofie i laau uma e teuteuina ma fua mai fua. Faʻatasi ai ma se nofoaga talafeagai ma le tausiga, o le a faʻafetai leisisi i le togalaau fugalaau seia oʻo i le tautoulu.

Leucanthemum fugalaau