Fale taumafanafana

Ituaiga o Kalanchoe tupugafale

E tusa ma le ituaiga o laau o Kalanchoe i le salafa o le lalolagi, e tusa ma le lua selau. I le taimi lava e tasi, atonu latou te foliga mai o ni tagata tino ese, 2-4 mita le maualuga, ma o loʻo i ai ni vaʻaiga malolosi, ma e le mafaamatalaina ola i luga o lala laau poʻo maʻa ma e le sili atu i le 15-20 cm le maualuga. sili atu le toʻa i lalo ifo o le va o le vaomatua.

Ae i le taimi lava e tasi, e leai ni tagata o loʻo nofo i le ogatotonu o le lotoifale i Kalanchoe - o laau uma e sau mai i le telefoni ma vaega laiti o Aferika, Asia ma Ausetalia. O le mea lea, i totonu o lo tatou atunuu, o nei laau manaia ua ola e pei o totonu o laau toto, faʻapena faʻapitoa i tulaga ola i totonu o le potu, ma le tausiga lelei, e tele ituaiga o Kalanchoe e fuga mai i taimi uma ma faigofie ona faateleina.

Kalanchoe Degremona (Kalanchoe daigremontiana)

O le sui sili ona lauiloa o le ituaiga i totonu o lo tatou atunuu o Kalanchoe Degremona, mai le motu o Madagascar. O se laufanua lauiloa e iai laʻau manulele i le natura e mafai ona oʻo i le lua mita le maualuga, i totonu o le fale e masani lava o fuʻa e le ola umi atu nai lo le 50 cm. O laulaau o le laau o loʻo i ai se lanumeamata lanumeamata poʻo le lanu, ma o nisi taimi e ufiufi i lanu enaena ma le lanu viole.

I le taumalulu, o Kalanchoe Degremona, e pei o le ata, e fuga mai, e faia ai se avanoa tele i le pito i luga o le fana, e aofia ai le lanu violē poʻo le lanu piniki. O se vaega taua o le ituaiga o meaola e tele tumutumu o loo i tafatafa o le pito o le lau laau ma tuuina atu le tele o tamai otaota i aʻa, lea, pe a paʻu, vave aʻa ma faatupu ai laau fou o Kalanchoe.

Kalanchoe pinnate (Kalanchoe pinnata)

O Kalanchoe pinnate, i le ata, o se tagatanuu o Madagascar, e masani ona faʻaaoga ona o ona faʻamalologa faʻaleagaina. O se laau totoa ma le malosi malosi e faʻauluina ai se vao vao i le mita maualuga. O le tino, o laʻau foliga i le pito i lalo o le 'au e faigofie, ma vavalalata i le apei ua vaevaeina i le 3-5 vaega. I le faatusatusa atu i le Kalanchoe Degremon, o lenei ituaiga o meaola ua toso le nifo i autafa o le pito, ma o laulaau foi e le manava.

O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia foi i le toe gaosia e fanau o loʻo i totonu o le atuatuvale i autafa o le lau, ae o le tele lava o lenei mea e tupu i luga o laulaʻau laʻau vaivai poʻo laulaau ua uma ona pa'ū mai le mea. E pei o le ata, Cirrus Kalanchoe i le taimi o fugalaau e fai ai ni malosiaga, e faapaleina e fugalaau fugalaau e oʻo i le 35 mm le umi. O le fugalaau fugalaau e lanumeamata pe faʻapipiʻiina foi, faʻatasi ma piniki piniki, ma o le corolla e masani lava o se uliuli lanu mumu.

Kalanchoe prolifera (Kalanchoe prolifera)

Kalanchoe Prolifera i le vaomatua o loʻo maua i totonugalemu o Madagascar, lea e mafai ona ola ai pe a ma le lua mita le maualuga. O se laau talavou o lenei ituaiga o Kalanchoe muamua na faia ai se laau malosi malosi, i le pito i luga o se rosette o le cirrus ua fai ma fomu, ao latou tatalaina e fai ai se pale lapotopoto o le laau. E faasolosolo lava, e paʻu lauusiusi, ma, e pei o isi ituaiga o Kalanchoe, o loʻo faʻaalia le ogalaau.

O le fua muamua e tupu mai na o ni nai tausaga talu ona totoina, latalata i le tautotogo. E lapoa le ponuncle, o nisi taimi e oʻo i le mita le maualuga. O le faʻalavelave i mea e aofia ai fugalaau faʻafefiloi ma fuga lanumeamata ma corollas moli.

Kalanchoe Behara (Kalanchoe amio)

O lenei ituaiga o Kalanchoe e masani ona taua o le elefane vao poʻo le koluse Maltese. O laau totino i le itu i saute o Madagascar e iloga i le umi ma lapoa, laʻau e le masani ai, e ufiufiina i se pupuu, mafiafia le lagona e faʻafiafia ai.

E pei o isi laau e fesootaʻi, o le cirrus Kalanchoe e fulafula, faʻapipiʻi mai i luga o le fana mai le laʻititi, e oo i le 7 mm le lautele, lauulu lanumeamata ma lanu samasama. O lenei ituaiga o Kalanchoe faʻafefe taimi malolo ma le malulu.

Kalanchoe Blossfeld (Kalanchoe blossfeldiana)

O se tasi o ituaiga sili ona teuteu o Kalanchoe Blossfeld, i le ata, ua lauiloa e le au faifaatoaga faifaatoaga ona o le totoina vave. O lenei laau i le natura e fai ai ni ituaiga semi-shrub, e aofia ai pupuʻu saʻo, maualalo-totogia ma se maualuga e 30 i le 60 cm.

O le foliga o le falemaʻi, o laʻau lamolemole o le ovoid. O le laulau laʻau o se mea manogi, meaʻai. O laʻau pito i lalo e sili atu nai lo i latou e latalata i le ape. O le umi o le umi e tusa ma le 4-6 cm.

O fugalaau Blossfeld Kalanchoe, e pei o le ata, ua aoina i lalo o le faamalu. Ole umi o le fugalaau e 12-15 mm. I le natura, o le tele o laau e maua ai fugalaau lanumumu e maua, ae faafetai i le filifiliga, e maua e le au faifaatoaga le avanoa e ola ai Kalanchoe o ituaiga lanu eseese.

O le ituaiga tele terry sili ona lauiloa o Kalanchoe Blossfeld, i le ata, Kalandiva, e fiafia i le umi o le fugalaau ma laʻau mumu i lanu paepae, samasama, moli, lanu piniki ma mumu.

Na lagona e Kalanchoe (Kalanchoe tomentosa)

O le isi tagatanuʻu o Madagascar, na lagona e Kalanchoe o nisi taimi e taua o taliga taliga mo le foliga o se ovoid, faatasi ai ma se pito i luga o laulaau ma se paʻu o lagona i luga ia i latou. O pamu o nei ituaiga o Kalanchoe e faʻatuina foi, e faʻasalaga mai le pito i luga e siliva-hina lau.

I luga o le faʻavaeina o ni gafa, o loʻo faia i lalo o se faamalu poʻo se panicle. O fugalaau e tele-lapopoa, ma se paʻu siliva siliva e oʻo i le 12 mm le umi ma se lanu enaena, lanu violē poʻo le mumu.

Kalanchoe Marble (Kalanchoe marmorata)

O le maameli po o le fesuiaiga o Kalanchoe e mafai ona vaaia i vaega maugā o Etiopia, ma le afa mita, ogalaau malosi ma laʻau lapopoa tele e le sili ona lelei i vanu, ae i le maualuga o le 1,500 i le 2,500 mita mita, lea o taimi o le lamala ma le malulu e masani ona fai.

O laulaau ei ai lona lauulu lanu ma lanu, lea na tuʻuina atu ai le igoa i le laau atoa. O paʻu laulaʻau o se 'uliuli lanu uliuli e ufiufi i lapisi lapoa po o lanu enaena, ma faʻafefe le laau i le tala o le eleele ma maʻa.

O le faʻaogaina o le marble Kalanchoe o loʻo i ai foliga o se faamalu ma e aofia ai fugalaau paʻepaʻe mananaia ma ni faʻailoga e fa ma se pusa faʻalanuumi, e oo atu i le 7 cm le umi.

Kalanchoe grandiflora (Kalanchoe grandiflora)

O ituaiga e sili ona lata ane o le maamora o Kalanchoe e sau mai Initia. O lenei Kalanchoe e tele-faʻafefete, fafo e foliga tutusa ma laau muamua, ae leai se uiga masani ile laulaau.

I le natura, o le maualuga o lenei Kalanchoe e le sili atu ma le 60 cm. I luga o le laʻau, o laulaau lanumoana lanu meamata o loʻo i totonu o petioles pupuu. Pe a faʻaalia i laulaʻau o le la, latou te maua se lanu piniki ma le lanu violē, aemaise lava le iloga i le pito.

O le faʻaogaina o loʻo aofia ai fugalaau lanu samasama ma fagafa e fa ma se manogi faʻaalia. O le fuga o lenei ituaiga o Kalanchoe e pau i le tautotogo. O le laau e gafatia lelei le leai o se vaiinu ma nofo i potu malulu.

Kalanchoe Marnieriana

O se laau afu ma le vevela, laʻau felanulanua o loo i luga o itu e lua o le vaitago e oʻo atu i le maualuga o le 60 cm. Ona o le fugalaau, o le laau e mafai ona nofo i se vaega e oo atu i le 70 cm le lautele.

I le natura, i le taimi o le taumalulu, o laulaau a Kalanchoe Marnier e avea ma lalac-piniki, lea e faaopoopo ai se mea teuteu i le laau. Orange-lanu piniki po o fugalaau lanu mumu o loo i ai i luga o paʻu o le eleele ma avea ai ma ata matagofie, i soo se mea e tupu ai le Kalanchoe. I Madagascar, o le mea na fanau mai ai lenei ituaiga, Kalanchoe e mafai ona maua i nofoaga malulu i le itu i matu o le motu.

Kalanchoe paniculata (Kalanchoe thyrsiflora)

O le lauiloa, o ona tupua e ola e tusa ma le 60 simita, e sau mai vaega papaʻe o Aferika i Saute. O faʻamau e faʻasaʻo, toetoe lava e le totoina, e totōina i le laʻauina o laulaʻau, faʻapipiʻi i le petiole. O laʻau, lau lanu e lanumeamata i lanu, o nisi taimi o le lanu mumu ma le lanu ulaula ua faia i luga o le pito. O laupepa lau o laulaau pito i lalo e tele atu nai lo luga, talavou.

I le pito i luga o le fuʻa i le tautotogo ua faʻapipiʻiina ai le faʻafefiloi o le fua o le lanu samasama 1.5 cm le lautele. A uma ona tupu, o le tele o tama teine ​​o loʻo i luga o le Kalanchoe, e aʻafia ma tuʻuina atu le isi augatupulaga o laau totō.

Kalanchoe lucia (Kalanchoe luciae)

O lenei ituaiga o Kalanchoe e iloga i lapopoa lapoa, tino e pei o le paʻu, e faʻatulagaina i paga i itu uma e lua. O laʻau pito i lalo e iai lanu lanu meamata-lanu enaena, ma o luga, lanu meamata e foliga mai e mafua ona o se ufiufi e puipuia ai le tino mai le la. O laʻau na faʻatulagaina e toetoe lava a leai se laina, e tuʻuina atu ai i lenei Kalanchoe se foliga muamua, e foliga mai ai le laau e pei o se sami po o isi mollusks ua faʻamalosi i maa.

O le fuga mai Kalanchoe luciae e mafai ona faʻamoemoe e leai muamua muamua i le lua pe tolu tausaga talu ona totoina. O se tagata matua matua e fai ma se pu umi umi e ufiufi i fuga samasama. O le tele lava o taimi, pe a uma le lalaga, e mate le laau, ae e faigofie ona toe faʻafouina i le fesoasoani a tamaiti o loʻo faia i le pito i tua o le pusa.

Kalanchoe tubiflora (Kalanchoe tubiflora)

E pei o le Kalanchoe Degremon, o le ata na tuuina atu Kalanchoe tubular, e tele ni tamaiti i luga o laulaau. O lenei ituaiga o meaola e ola i le lauʻeleʻele malogo o le eleele tuʻufua o Matakasa ma faʻapupulaina le vao e oo i le 70-80 cm le maualuga. A leai, e faigata ona faʻatusatusa nei tagata o le aiga.

I le tepa muamua atu i le Kalanchoe, o le fugalaau e tosina mai le gauai i le vaitama, e oʻo atu i le 13 cm le umi o laulaau o se fugalaau lanumeamata. I luga o se malamalamaga malamalama, e manino lava le iloa o lanu enaena, o le tuʻuina atu i le fale o se foliga e le masani ai. Fugalaau e aliali mai i luga o ponuncles o loʻo i ai se foliga lautele ma se lanu mumu mūmū.

Kalanchoe dissected (Kalanchoe laciniata)

Kalanchoe faʻasalalau i le natura o loʻo maua i vaega laiti o Aferika. Mai isi tagata o aiga, o le laau e iloga i se vavalalata loloto, toetoe lava o le lapisi o laulaau lanu meamata susulu. E faʻamautu aʻa, ae o le umi lava e mafai ai ona paʻu. Ina ia fausia se vaʻavaʻa o le Kalanchoe, e tatau ona e tipi.

O le tele o fuālaʻau, lanu samasama poʻo le moli e faigofie, faʻatasi ai ma faʻailoga e fa.

Kalanchoe manginii

O lenei ituaiga ituaiga o Kalanchoe e sili ona lauiloa i le va o tagata alolofa i le vaomatua. O le lanu muamua o Kalanchoe Mangin e muamua ona faʻatutuina, ona paʻu lea ma mafai ona oʻo atu i le 35-40 cm le umi. O laulaau e lapotopoto pe vali i lanu violē ma le lanu violē e faʻalagolago i le ituaiga laau.

O se laau totogo i le faaiuga o le taumalulu malulu ma le tele o lanu moli-lanu piniki, o fugalaau e pei o le logo o loo i totonu o pulumu i pito o togitogi. O lenei ituaiga o Kalanchoe e lelei mo le tautau i ato. O le galueaiina e le manaomia ai se poto faapitoa ma tuutuuga o le taofia.

Kalanchoe purpurea (Kalanchoe Porphyrocalyx)

Faatasi ai ma ituaiga o Kalanchoe e ola ae i Madagascar, o loo i ai ni epiphytes moni, faamautuina le mea e faigata ai ona talanoa e uiga i le i ai o nisi eleele lelei. Kalanchoe ma fugalaau matagofie i le foliga o logo e lua-lanu e mafai ona lelei atoatoa i luga o ogalaau ma maʻa maa.

I luga o vao e oo atu i le 30-35 cm le maualuga, o le tele o lanu lanumeamata lanu meamata. O le fuga, e le pei o isi ituaiga o Kalanchoe, e pupuu ma e na o le lua vaiaso e alu ai.

Kalanchoe dwarf Pumila (Kalanchoe Pumila)

O se ituaiga o Pumila mai le ogatotonu o Madagascar o se tasi o isi ituaiga o Kalanchoe. O le maualuga o le laau faʻamamaluina e na o le 20 cm. O le fuʻa, lea e muamua tausia ai se tulaga saʻo, sosogi ao latou ola.

O laʻau e pei o le fulafula ma se laʻau vaʻaia i le tauleʻaleʻa ua i ai se lanu uliuli lanu meamata ma ua ufiufiina i se ufiufi paʻu, ae mulimuli ane avea ma lanu violē poʻo le lanu enaena.

Fugalaau, e susulu i le pito i tua o le lanu enaena, e faʻaputuina i ni mea laiti e faʻalavelave ma faʻapipii i fafo ma se lanu uliuli-lanu piniki ma le matagofie o petal.

Kalanchoe Looseflower (Kalanchoe laxiflora)

O le fugalaau lamolemole a Kalanchoe o le atumauga o loʻo nonofo i le papa, o laufanua malulu o Madagascar, i le mea e totō ai laau toto, e oʻo atu i le 50 cm le umi, e faigofie ona aʻe i luga o papa ma papa. O laulaau e lanumoana-lanu meamata, e masani lava i se tuaoi lanu mumu faataamilo i le pito. O nisi taimi ei ai ituaiga eseese ma lanu enaena ma le lanu mumu. O le laau e tutusa lelei ma Kalanchoe Mangin, ae sili atu ma sili ona mamana.

O laʻau laʻau paʻu e le sili atu i le 6 cm le uumi. O pito o laʻau e lapotopoto. O ponuncles e oo i le umi o le 50 cm, ma tautau i luga o ia mea e aofia ai se mea lanumeamata lanumeamata ma se mumu, lilac, moli poo le lanu violē-lanu piniki ma se umi o le 10 i le 20 mm.

Kalanchoe Gastonis-Bonnieri

O le isi ituaiga o Kalanchoe mai Madagascar, ona o le foliga o le gaugau ua gaugau i luga o le laina umi o laulaau, ua maua ai se faatusatusaga i le atunuu ma le taliga taliga. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 50 cm. O laʻau laiti, lanu-lanumeamata e manino le iloa i tua o laʻau pito i lalo, e valiina i lanu mumu poʻo le lanu mumu ma ufiufi i le pouliuli.

Kalanchoe fuga i le taumalulu, faʻaalia fugalaau samasama samasama i luga o ponaivi lanu uumi umi.

Kalanchoe Hilderbrandt (Kalanchoe hildebrandtii)

O lenei ituaiga o Kalanchoe e masani ona taua o "sipuni siliva, ona o le foliga tutusa ma le foliga o laulaau ma ata, ma o la lanu o se paʻi o le uʻamea maualuga. O le maualuga o le vao e mai le 30 i le 40 cm. .

Kalanchoe synsepala

Lanu lanu meamata lanu lanu meamata ma pito faʻamalosi ma le vaʻaia o le tuaoi e le mafai ona tosina mai ai le gauai. Kalanchoe o lenei meaola o se tagata e nofo i paʻu papa ma tumutumu. O le laau e matua le lelei lava ma mafai ona faapalepale i le vevela ma le pa'ū i le po i le 15 ° C. A.

I le tagata matua Kalanchoe o lenei ituaiga, o fugalaau tetele o loo i ai i totonu o le laʻau, i le pito i tua o se laupepa fou o laulaau. O le mea lea o loʻo ola ai le vaomatua mataʻutia. O le pala, o le laititi, o fugalaau e faigofie, e laʻititi i le lanu paʻepaʻe pe sinasina.