O le togalaau

Laʻau o le Plumeria Toto ma tausi i le lauʻeleʻele Tupu mai fatu i le fale

Strawberry toto mai fatu i le fale Toto ma tausi ile eleele

Laʻu (Cerastium) o se lauvaʻa tasi pe lauiloa faʻatasi ma le alu aʻe poʻo le fuga o fuga. Faʻatasi i le aiga vavae. O le natura masani o le vaʻaia lelei o le fesuiaiga o le Northern Hemisphere. I totonu o togalaau, ua tupu aʻe e pei o se mea e maua ai le eleele.

O laulaau e laiti, faʻapipiʻi faʻatasi, falemaʻi, o le vaega eleele ei ai le lanu siliva. O le maualuga o le togavao e 15-30 cm, ma i le lautele e mafai ona oʻo i le 70 cm. I le vaitau o le vavave, e ufiufi ai le ufi paʻu i fugalaau lanumumu (corolla diameter 2 cm) fulufulu mafiafia ma le samasama samasama. E fuga mai i le amataga o le taumafanafana.

Totoina o tagutugutu o saito mai fatu

Fatu o le tagotago lagona o le ata

E faigofie ona fausiaina le 'uʻu. Faia i se fatu po o se auala vegetative.

Lauina i le eleele: o afea ma pe faapefea ona toto

E faʻapefea ona totoina se fatu ma fatu i totonu o le eleele palapala

O le totoina o fatu ile laufanua e mafai ona faia i le taumalulu ia Oketopa poo le tautotogo ia Aperila.

  • E mafai ona e lūlūina se fasi laau i laina, faia ni uʻu papaʻu i se mamao o le 15-20 cm, pe soʻo i luga o le moega ma ufiufi i se rake, mulutuli ma se vaega o humus i luga.
  • I le tautotogo, pe a totogo fatu, e vevela fasi laau, ma totoe le 7-8 cm, ma pe a latou tutupu aʻe, o le a toe totoina isi fualaau, ma tuu ai se mamao e 15-30 cm i le va o vao.

E faʻapefea ona tupu toto

Aumai fatu mai fatu laau

  • Tui totoga ia Mati.
  • Faatumu pusa i le eleele palapala, tufatufaina fatu i luga o le fogaeleele, faʻamamaina mea totō, ufiufi i se ata.
  • Tuʻuina le malamalama faʻafefe ma le vevela o potu (22-25 ° C).
  • O fatu e lelei le fuga, o le a aliali mai i le tusa ma le 14 aso. Ona mafai loa lea ona aveese le fale.
  • Pe a oʻo le maualuga o laau toto i le 5 cm, e tatau ona totoina totō i totonu o pusa eseese.
  • Suu i le eleele avanoa i le faaiuga o Me i le maeʻaina o fualaau ile lua vaiaso.
  • O le totogo mai fatu o le a sau i le tausaga a sau.

Tuuina atu o tagutugutu o saito e ala ile vaevaeina o vao

E mafai ona fevaevaeaʻi vao matutua. E faigofie ona vavae ese le 'au mai le laau uterine ma se naifi poo se suo ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou. O le sulu o le eleele e aofia uma ai le avanoa na tuʻuina atu ia i latou, o lea e le mafai ai ona e taumafai e malamalama i le mea e tu ai le laʻau ma amata ai le isi. Na o le tilotilo i luga o le tufatufaina ma le faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou.

Faʻapenaina o aʻa i tafatafa

E mafai ona e aʻafia le afaina ao lei tupu aʻe pe i le pito. O le iuga sili e maua i le mataupu lona lua. Otioti le taʻi 5-10 cm le umi, aʻa vave i luga o le togalaau ma le paolo. Ufiufi le fata i se fagu po o se atigipisi tioata. Ufiufi pe a maua e le totogo le malosi.

Totoina o fualaau aina i totonu o le eleele avanoa

Muamua filifili se fasi fanua. Manatua e vave ona tutupu vao, ma nofo i le teritori talafeagai.

Filifiliga nofoa

Stalk e mafai ona taʻua o se tasi o laau pito sili ona telefoni - e le tatau ona e totoina e tusa lava po o le malulu. Avanoa i le malamalama susulu mo le tele o le aso e manaʻomia. E ola lelei e oʻo lava i le itu i saute i lalo o le vevela o le la. Ona o lona maualalo maualalo, e le fefe i le matagi.

E manaomia e le palapala le malamalama, vaʻavaʻa, lelei. Lafu oneone, oneone lalelei ma e oʻo lava i eleele eleelea e talafeagai, lea e tatau ona fafagaina i le faapalaga. E mafai ona totōina i luga o se laufanua papa, ae faʻaopoopo le susu i le peat e taofi ai le susu.

Faʻaleleia eleele

Saunia le 'upega tafaʻilagi mo se masina poʻo le le itiiti ifo ma le lua vaiaso aʻo leʻi tulaʻi. Fufulu le palapala i le loloto pe a ma le 20 cm, faʻaaoga le faʻamalo (5-7 kilokalama o mea eleʻele mo le meli). Afai e mamafa le palapala, faʻaopopo atili oneone laiti.

E faapefea ona toto

Toe toe eli le eleele i le taimi lava e leʻi totoina. Fai le faʻapueina o pu e fetaui ma le aʻa. I le va o togavao, taofi se mamao o le 15-30 cm, pe a uma ona totō, vai lelei.

E faʻapefea ona tausia se fatu i le togalaau

O le laau e le lelei i le tausiga.

  • Vai pe tusa ma le 1 le taimi i le vaiaso, ma le ogaoga o le lāmala, faateleina le faʻavave o le fafaga.
  • Mo le faatumauina o le eleele e mafai ona maua, ia maua ai le eleele i nisi taimi. Aveese vao mutia.
  • Toto le tipu o loʻo tuʻi mai le lautele poʻo faʻalavelave i luga o le teritori o loʻo ola latalata ane.
  • Aveʻesea le tapuʻa - o le a foliga mai o se uʻamea malosi o se vao o le lanu siliva o le a teuteuina seia oʻo i le taumalulu.
  • Ina ia faatumauina le malosi o le malosi 2-3 taimi i le vaitau, faʻaaoga fusi faʻalaʻau faʻapitoa poʻo se faʻafefiloi mo togalaau faʻalaʻau totogo.

E mafai ona tupu lelei le gaʻo i le tasi nofoaga mo se taimi umi, aʻo tumau pea lona malosi. O le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina e faʻatapulaʻaina ai lona tuputupu aʻe. Suiga e tusa ma le 5 tausaga, vaevaeina o le vao e mafai ona faia soo (i le 3 tausaga).

Togi

O le laau e taumalulu-faigata - e le manaomia le malutaga i le ogatotonu o laina ma e oʻo lava i matu. Ae peitai, afai e faamoemoeina se taumalulu malosi tele, tipi le tipu, tuu le umi o 2-3 cm, mulch le palapala ma solo, ufiufi i le lutrasil poo le lapnik i luga.

Maʻi ma meaʻai

Ma le tausiga lelei, o le laau e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Talu mai le leai o se teuteu mo le tele o tausaga, faʻaleleia vai masani o le palapala, e mafai ona oʻo mai faʻamaʻi faʻamaʻi. Aveese nofoaga ua afaina, togafitia ma le fungicide.

Ituaiga o meaola ma ata ma igoa

E sili atu i le 100 ituaiga o laau, mafaufau i mea e sili ona lauiloa.

Bieberstein Strawberry Cerastium biebersteinii

Strawberry Bieberstein Cerastium biebersteinii ata

Le masani masani. O le vaega eleele o le lanu uliuli-lanu meamata e ufitia tele i le laiti (ma le diamita e oo i le 1.5 cm) fugalaau sinasina-paʻepaʻe. E fuga mai ia Me ma Iuni.

Laʻau pulufana Cerastium tomentosum

Faʻailogaina ata Cerastium tomentosum photo

O taʻavale o loʻo agai i luga. O lanu ma laulaau e tele lava ina tupu. O le tele o fugalaau e 1-1.5 cm.

Strawberry snow-white Cerastium candid candidimum

Strawberry snow-white Cerastium ata candidissimum photo

E taua foi o le Snow Carpet - e vave ona tupu, faia se kapeta faifaipea, teuteuina i fugalaau paʻepaʻe sinasina.

Laga siliva Cerastium argenteum

Ata siliva o Cerastium argenteum ata

Po o le Kapeta Silver - o le vaega o le lanu siliva, o fugalaau foi o loo i ai se lanu siliva. O fugalaau e vave faia e mafai.

Pasi siliva siliva i le vitio:

Stubble Alpine Cerastium alpinum

Stubble Alpine Cerastium alpinum photo

Toe faʻaleleia pe a ma le 15 cm le maualuga. Fugalaau fuga mai le tautotogo ma fiafia mo le masina.

Laʻau o le fanua Cerastium arvense

Fugalaau o le laufanua Cerastium e sau mai fugalaau ata

E mafai ona oʻo i le maualuga o le 40 cm. O laʻau e lautele, o le vaega eleele ei ai se lanu meamata lanu meamata. Fugalaau e papaʻe le kiona. E ese mai i le vaitau aupito umi o le fugalaau - e oo atu i le 4 masina.

Uma poʻo le auʻau autu, Ceralium fontanum boneless

Toa masani poʻo le ki, Ceralium fontanum ata le ponaivi

Laʻau faʻaigisi, faʻamatalaina e le polymorphism. Fugalaau e le mafaamatalaina, seasea, papaʻe. Lafoaʻi le lanceolate e faʻaloloa, faʻatulagaina i paga i luga o tulafono laiti. O le laau o loʻo i ai se palae susu.

Ural stratum Cerastium uralense

Ural stingray Cerastium uralense photo

Vaʻaiga mataʻituina le toʻa. E seasea lava ona ufiufi laʻau mumu umi i ni laʻau umi. Fugalaau e tasi, 2 cm le lautele. O foliga teuteu e maua ona o le tele o mea totō.

Lafu toto i le ata o le laufanua

Faʻailoga i le ata o le ata

O le manogi e foliga maualuga i le pito i lalo o mauga mauga, i luga o atigi, i totonu o galu, latalata i maa tetele. E lelei i le pito i luma o le moega o fugalaau, i rockeries, mixborders, togavao tuaoi, totoina ile ala, puipui.

Faʻasalaga se fatu i le ogatotonu o le moega fugalaau, o le isi liʻo e mafai ona avea ma calendula, le isi lanu mumu mumu, faʻauma le tuufaatasiga ma le satete.

Stingray ma Veronica i totonu o le ata lafoai

E mafai ona tuʻuina i totonu o se faʻafefiloi faʻafefiloi o se manoa ma le veronica, o se dolphin ma le ayuga.

O foliga leaga e foliga mai e le fiafia i tua o leisisi, daffodils, stonecrops, logo. O le tino ola, salvia, catnip, ma le decorow yarrow ua totoina lata ane.