Laʻau

Le pulega o le vai i totonu o fale i le taimi o taotoga

O totonu o fale e masani ona manaʻomia ai se faʻaitiitiga taua i le fafaga i le taumalulu. Faatasi ai ma le vave o le malamalama o le la ma le faaitiitia o le vevela, e manaomia e le togavao le itiiti ifo o le susu. Afai e te tausisia le fafagaina tutusa ma le vaitau o le tuputupu ae, o le palapala i se tau maualalo ifo o le a amata ona ulaula. Faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le tuputupu ae, e mafai foi ona pala le aʻa.

Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona i ai le vevela i luga aʻe o le vevela o le potu

E faʻapefea ona fuafua le manaʻoga mo le fausiaina?

O le mea masani, o le manaʻomia mo le faʻaleleia o vai e fuafua e le setete o le pito i luga. Faʻasaʻu fasi laau i tamatamailima. Afai e tupu lenei mea, ona le toe manaʻomia lea o le susu. E mafai ona e siakiina le tulaga o le palapala i totonu o le ipu ipu i le leo. O le faʻamamaina o le eleele, o le sili atu foi lea o le faʻafefeteina o le leo e fai e le ulo pe ae faʻapipiʻiina.

Sili atu ona lelei le faʻafefe o le vai nai lo le luga aʻe.

Faʻasaʻo Tulafono

O le mea sili ona "malogo" i masina o le taumalulu e sili atu ile cacti. E le sili atu i le tasi i le tasi vaiaso ona faʻafeinuina, ma o nisi o ituaiga e masani ona faʻaalu uma le taumalulu e aunoa ma le fafagaina. O fualaau vavalalata e faʻafeinu i le aso lona tolu po o le fa pe a uma ona magoto. O le tele o fai togalaau e faia le mea sese o le fausiaina o laau laiti, ae masani lava. I lenei tulaga, o le vai e le mafai ona oʻo i le pito i lalo o le fagu ma o aʻa e tumau mago. E sili atu le faʻafefe tele o le vai mai le apa i le maea ai o le mamafa o le suavai nai lo le faatulagaina o se "lāmala" i le pito i lalo o aʻa.

O le tele o vaomatua e manaomia le maualuga o le susu. E tatau ona suʻeina i le taeao ma le afiafi, aʻo faʻaitiitia foi le taimi e fafaga ai.

O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona i ai le vevela i luga ifo o le vevela o le potu, talu ai o le malulu vai e le lelei ona aʻafia e aʻa. O le masani masani o le fausua e amata lemu ma le amataga o le tuputupu ae o laau i le tautotogo.

O fualaau totō o le taumalulu e tatau ona faʻafeinu e pei ona masani ai.

Tuusaunoaga i Tulafono

Fautuaga mo le faʻaitiitia o le faʻaleleia o vai e aoga pe afai e malolo laau i lalo o tuutuuga talafeagai, o lona uiga, i le maualalo o le vevela ma le itiiti ifo o le malamalama. Afai o le vevela e maualuga maualuga i le taumalulu uma, ona faʻaauau pea lea o le faiga masani o le faʻasaina. O le isi mea e popole ai e popole i laau toto i masina o le taumalulu. Latou te manaʻomia foʻi le faʻainu vai masani.