Laʻau

Familiar scindapsus

Scindapsus (Scindapsus) - o se ituaiga o laau o le aiga Aroidae (Araceae), lea e aofia ai ituaiga e 35 o vine mai motu o Asia i Saute. O le ituaiga sili ona lauiloa o le tuputupu aʻe totonu Scindapsus valiina, poʻo Scindapsus na vaʻaia (Scindapsus pictus) mai Malaysia.

O le scandapsus e valiina e pei o se aʻei luga, o lau lanu lanumeamata lanumeamata e ufitia i lanu paʻepaʻe poʻo le siliva o ituaiga eseese. E i ai laau e sili ona paʻepaʻe poʻo samasama i lanu.

E mafai ona faʻatupulaia scindapsus paina e avea o se mea e sili ona lelei poʻo se aʻega.

Scindapsus vali (Scindapsus pictus). © marechal

Faʻafeiloaʻiga Scindapsus

Scindapsus e matua ola latalata lava i faamalama sasaʻe ma sisifo. E tatau ona puipuia mai le la susulu. O le vevela o le eleele e tatau ona le itiiti ifo ma le 16 ° C. O Scindapsus o se laau lelei mo le togalaau malulu.

Scindus Care

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia e le scindapsus le tele o le suāvai e puipuia ai le magoina o se ele, ma e masani ona fautuaina le faʻaleleia. I le taumalulu, e itiiti le vai e toto ai le laau.

E fafagaina i latou i fugalaau fugalaau i aso uma e 14. Afai o le scindapsus e tupu i tulaga o potu, ona fautuaina lea e suʻe le laau i tausaga taʻitasi i totonu o se fagu telē ma eleele fou.

Scindapsus vali (Scindapsus pictus). © Mokkie

Pests ma faʻamaʻi o scindapsus

O le tele o taimi, osofaia e le fua o iniseti.

Mai i le malulu ma le susu o laʻau e aliali i luga o lau o le scindapsus.

O aʻa o le a amata ona pala, ma o le a pau lau lau pe afai o le palapala i totonu o le ulo e matua susu ma o le potu e tupu ai le scindapsus e le lava lona manava.

Scindapsus vali (Scindapsus pictus). © Kor! An

Scindapsus toe gaosia

E mafai ona toe gaosia e ala i le vavae ese. O aʻa e faia i totonu o le vai.

Manatua. Toto i totonu o se ulo e tasi ni lala aʻa o scindapsus, tautau i autafa o le faamalama ma tuu ai pea i luga o le lagolago.