Laʻau

Ardisia

Aisisia (Aryisia, aiga Mirsinovye) - o se laau e ola i le vaomatua o Asia. Faʻaalia se vao vao e oʻo i le 1 mita le maualuga. O le laau e matagofie mo ona lanu paʻepaʻe matagofie ma laulaʻau-lanu mūmū mūmū e tupu mai i fugalaau manogi mūmū ma tumau i luga o le laau mo le tele o masina. E fuga mai Aisisia i le taumafanafana. O le tele o taimi e mafai ona e maua i le faatauina atu Ardisia cricata (Ardisia сrenata) ma le Aryisia curry (Ardisia crispa), o isi ituaiga - Aryisia wallichai (Ardisia wallichii) e iloga i se lanu uliuli o le fua.

Ateisia (Aisia)

I tafatafa o le pito o lau o le ardisia o loʻo i ai le mafiafia e ola ai siama e saofagā i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau. Afai o le a vavae ese nei mafiafia, o le a faagesegese e le ardisia lona tuputupu aʻe. O fatu e ola i le ardisia saʻo i fua o le laau.

Aiseisia e faʻapitoa, ae e manaʻomia le ufiufi mai le susulu o le la. I le taumafanafana e manaʻomia le ave i fafo. O le Ardizia o se mea faʻapitoa, ae i le taumalulu e manaʻomia ai se mea manaia i le vevela pe a ma le 15 - 17 ° C, e le mafai ona taliaina faʻataʻitaʻiga. I le taumafanafana e manaʻomia ai le pulupulu ma le maualuga o le susu.

Ateisia (Aisia)

Aryizia e faʻafeinu vaiititi, e le tatau ona faʻagogo le eleʻele eleʻele. Latou te fafaga faalua i le masina i le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona vavae ese le ardisium. Ardizia e totoina i tausaga taʻitasi, o le palapala faʻafefiloi e tatau ona aofia ai le mutia ma lau laʻau, humus ma le oneone i le fua o le 2: 1: 1: 1. Fautuaina e faaopoopo i ai le pefu laupapa (20 g i le 1 kilokalama o le meaʻai) ma le fala o le ponaivi (12 - 15 g i le 1 kilokalama o le mea e sui ai) i le masini. A oʻo le lima o le laau i le ea, e tele taimi e faʻaititia ai le gaosiga - faʻatasi i le 2 i le 3 tausaga. Ardizia e faʻapipiʻiina i fatu i le amataga o le tautotogo poʻo le faʻasolosolo i le tautotogo ma le taumafanafana. E seasea aafia le Aisaisi i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.