Fugalaau

Le taimi e totō ai petunia mo tipu - foliga o le ola mai fatu

O le matagofie o petunia ua leva ona avea ma se tasi o fugalaau sili ona lauiloa ma pele, faatasi ai ma le fesoasoani latou te teuteuina ai fugalaau i le togalaau, falemai ma le ova, paka o le taulaga ma moega o fugalaau. E iloga le tele o ituaiga o ituaiga o laau, lauolaola vave, lanu eseese, susulu o petals, fugalaau tetele ma se manogi manaia. O le tuputupu ae ma le tausia o se tagata matua e le faigata. Ae, ina ia mafai ona maua ni fatu, e tatau ona e iloa tulafono mo le tuputupu ae mai fatu.

Tuputupuina o le petunia seedlings - galuega sauniuni

I le amataga o Iuni maua ni fua lelei ma le taumafanafana uma seia oʻo i le taimi o le tautoulu, faamemelo i le fuga o fugalaau matagofie, e tatau ona e iloa le taimi o le lūlūina o fatu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e taulimaina le ituaiga o meaola, talu ai o vaega taʻitasi taʻitasi o loʻo i ai lana lava taimi totō.

Eseese o Petunias

Faʻasalaga uma eseese i ituaiga, hybrids, subspecies. Ae muamua lava, ua vaevaeina i ni vaega autu se tolu.

O laau iti e maualalo, laʻititi pe maualuga ma e tele ituaiga:

  • O le petunia laiti o le vao e oʻo i le 25 cm le maualuga, lea e tele ai fugalaau e faia i le lautele o le sili atu i le 4 cm.
  • O ituaiga lapopoa o loʻo faʻailoaina mai i ogalaau (e oo atu i le 60 cm) ma tele laʻau faʻanoanoa poʻo le lua faʻasolosolo e oʻo i le 12-13 cm.
  • O loʻo mulimulitaʻia laau toto e oʻo i le 35 cm le maualuga. Latou te fausia fugalaau taʻitasi pe lua faʻatasi ma le lautele o le 5-8 cm, lea e fuga seia oʻo i le malulu.
  • O le petunia o le vao o se vaomatua e maualuga lona 25 i le 75 cm. O lona eseesega autu o fugalaau ia o loʻo i ai le pito i lalo ma le lautele o le 10-12 cm.

O le isi vaega e aofia ai le maofa, i ai ituaiga nei:

  1. O fualaau faʻamalo masani o se togavao o loʻo faia ai se "puipui" tele ma ni aʻa malolosi ma uumi.
  2. O meaʻai laiti e faʻaumatia ma fuālaʻau lapopoa ma eseese lānu lanu ma le maualuga o le 3 cm.
  3. O le ituaiga o laau totō o le vaomatua o le vaomatua o le fulafula.

Faʻailoga e lua ituaiga autu:

  1. O le tulaga faʻapitoa o se laau faʻatasi ma ni 'umi uʻamea e taʻi i lalo ma o pulupulu o le 6-8 cm le lautele o lanu eseese.
  2. O le petunia tele cascading o se togavao e iai ni pine ua leva ona totoina e oʻo atu i le 150 cm le umi. O le tele o fugalaau manaia e iva le 5 cm.

O afea e totō ai?

O aso e luluina ai e faalagolago i o le vaega lena na filifiliama pe a fuga o le fugalaau ile laufanua. O ituaiga autu o laau toto ua totoina ia Mati.

Ina ia tele fua tele vegetativeE totoina fatu i Ianuari. O le laau e tatau ona i ai le taimi e totoina ai ni togalaau tetele, lea o le a avea ai le tele o fua o le a fai. O ituaiga laiti laʻau e totoina mulimuli, aʻo latou fuga muamua lava. O fatu o le punf petunias e totoina ia Fepuari ma Mati.

Fualaau Faasao

Le lelei le lelei o fatu e ono le mafai ona sau, o lea e tatau ai ona e faia la latou filifiliga tatau. I le mulimuli i fautuaga a le au fai togalaau, e mafai ona e filifilia fatu maualuga:

  1. Atonu o le a le mafai ona maua ni faʻamatalaga. E tatau ona sili atu ma le 20 ruulu meaʻai e totoina ai meaʻai.
  2. Faʻaleleia le tulaga lelei i 5-10 fasipepa i totonu o le taga e tasi. E le tatau ona e faʻatauina ni pusa ma mea e toto ai, lea e mai le 100 pe sili atu fasi falala.
  3. E le fautuaina e faʻatau fugalaau i le lumanai i le supermarket. O fualaau e tatau ona lelei lelei, o lea e sili ai le faʻatau i faleoloa faapitoa.
  4. E tasi le pasene pasene le tutusa ma sili atu lona lelei o fatu, e tumu i totonu o se pu.

Ina ia maua se taunuuga lelei, e aoga le gauai atu i mea taitasi o loʻo taʻua i luga.

Sauniuniga o le gafatia ma palapala

O le totoina o laau e manaʻomia ai se gafatia patino. E le manaʻomia ni pusa tetele mo ia. Faaaoga sili ona lelei o kaseti faapitoa eseʻese maualuga, ipu palasisi po o fualaau. O le maualuga o le gaosiga o fatugaina e tatau ona le itiiti ifo i le 10 cm. O fatu o le gaioioga matalaina e mafai ona vave totoina i ipu faapitoa.

O le eleele mo le luluina o laau e sili ona saunia i le tautoulu. O le lelei o fualaau e faalagolago i le tuufaatasiga ma le lelei o le palapala. E manaʻomia se laʻau e gaogao lelei ma susu, lea e mafai ona faia i le vaega lenei:

  • fanua faʻatoʻaga;
  • oneone;
  • peat;
  • humus.

Mea uma e fefiloi i vaega tutusa ma tufatufa atu i fatu o fatu. E mafai ona faatauina se paluga faapitoa o eleele i se faleoloa fugalaau. E fautuaina e fafaga i le fugalaʻau ma le potassium, lefulefu (0.5 l i le 5 kilokalama o le eleele), ma faʻaopopo i ai le perlite. Aʻo leʻi faʻatumu le vai faʻasusu i le eleele, o le pito i lalo e tatau ona tuʻuina atu i se alavai faʻavaivai.

E faapefea ona toto se fugalaau mo tipu?

O nisi nei o tulafono:

  1. O le luluina e naʻo totonu o le eleele e togafitia i se vaifofo o le potassium.
  2. O fatu laiti e fefiloi ma le oneone poʻo le eleele ma tufatufaina i le fogaeleele. E te le manaʻomia le fufuluina i luga.
  3. E fautuaina ia fatu laau e totō i fualaau. Mo le faia o lenei mea, o palu ma o le malologa e tuʻuina i luga o se fata ma tumu i le vai mafanafana. A uma ona faʻaleleia ma faʻasaʻo uma, o le a lafo se fatu i le malolo. E matua faigofie lava le totoina o laau ile papa.
  4. O pusa tioata po o fualaau o pusa o loʻo totō fatu ile pito i luga e ufiufi ile tioata poʻo le polyethylene. E tatau lea mea ina ia aua nei faʻamamago le pito i luga, ma faia se microclimate faapitoa mo laau.
  5. O le luluina e tatau ona faia ile eleele susu. E le mafai ona e susu mai luga, a le o lea, i lalo o le mamafa o le vai, e mafai ona latou oʻo loloto i totonu o le eleele, ma tupu vave pe leai foi.

Seiloga ua totogo muamua fua muamua, e tatau ona aofia ai le tausiga o le ea i aso taitasi o le eleele ma suluina mai i le fana. E tuʻuina tane tane i se nofoaga mafanafana. O tupu muamua e tatau ona aliali pe a mavae le 5 aso. Talu ai ona o le totoga o laau e foliga mai e pala, e tatau ona faʻanenefu, ma tuʻuina atu faʻamataʻitaʻi sili ona malolosi mai laau toto.

Faʻavae togalaau

A oʻo mai le totogo ma o le lau muamua laulaau e aliali mai, e manaʻomia lou aveeseina o le ipu mai le koneteina ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga malamalama lelei ma se malulu o le ea e 16 tikeri.

O le tausiga o fatuga e manaʻomia ai le saʻo. O laau laiti e tatau ona faʻafeinu i taimi uma, faʻasaʻo lelei se vaitafe i lalo o le aʻa. Afai e paʻu'ū lauulu ile laulaau, ona tatau lea ona luluina. E fautuaina e tatala le eleele mai lea taimi i lea taimi ina ia le mafai ai ona maua ai i luga o le palapala. E le mafai ona faʻafeinu le petunia tele, a leai o le a maʻi le fale ma se "uliuli".

A oʻo mai le lautusi lona tolu i luga o se laau talavou, e mafai ona e amata piki ni fatu. Fafano ma ola totō manaomia i ni koneteina eseese i mea o le a faigofie mo ia ona atiina ae. O totoga o loʻo i ai i ni atigi pusa eseese po o ni peat pots e le manaʻomia ona tofo.

Faʻaaogaina o se tamai vaʻa taʻitasi totogo malie mai le eleele ma tuu i totonu o se pusa eseese ma eleele. E fautuaina le laau ina ia faʻalolotoina i laʻau moni muamua. O sea faʻaleleia o le a fesoasoani i le atiina ae o ni aʻa faaopoopo, o lea o le a tupu atili ai le vao ma faʻalelei tele. O le totōina o le fale e faʻafefe mai luga.

Mo vao laitivaavaaiga faapitoa e manaʻomia ma le tausiga maeʻa. E le mafai ona sasaa ma faʻagogo, e tatau ona fafagaina ma fusi. O le taimi muamua o le fufuluina o fualaau aina i le 2.5 vaiaso talu ona totoina faʻamaʻi faʻamaʻi faapitoa mo le totoina o laau totō. Ina ia mafai e le vao ona toto i le paranesi, ua totoina laau totō.

Totoina o laau i luga o le eleele

I le ogatotonu o Mei, e mafai ona totoina le petunia i eleele tatala. A o le i ai i totonu o le lua vaiaso, e tatau ona faʻamaʻaʻaina fatu. Talu ai o le laau e fiafia i le malamalama lelei, susulu, o nofoaga malulu e filifilia mo lea.

O le palapala e tatau ona le o le palapala ma le gaogao. Pao le i tulaueleele ua faaopoopo potassium sulfate, salu, humus. Afai o le a totoina vao i totonu o ipu, ona tatau lea ona filifilia ma le faaeteete le kulimi eleele. E tatau ona aofia ai mea nei:

  • fanua laupepa;
  • oneone;
  • peat;
  • turf.

Faʻaopopo le pele eleele e faaopoopo ai le vavalalata ile eleele.

A o le totoina i se moega fugalaau, e fautuaina e sulu le laau i se vaifofo o le epin. O sea faiga o le a faʻatagaina ai o ia e faʻafeiloaʻi le faʻasolosolo e itiiti ifo le tiga ma faʻamalosia lana puipuiga i faʻamaʻi eseese.

O le eleele o loo siomia ai laau toto totō ile eleele e tatau ona mulimulitaʻi ma humus. I le vaiaso talu ona totoina, e fafagaina ai laau i le mullein infusion (1:10). E tatau ona faʻafeinu le petunia i lalo o le aʻa i le tele o taimi ina ia puipuia ai le suavai ma faʻamago mai le palapala. E manaʻomia lou fafaga faʻalua ile masina i le Kemira-Lux poʻo le nitrophos.

O nisi fautuaga aoga

O le tuputupu ae e manaʻomia e le gata o le tausisia o tulafono uma, ae o loʻo i ai foʻi ana lava faʻataʻitaʻiga patino:

  1. Ina ia le totoina laau toto, e manaʻomia e ia se malamalama lelei. E mafai ona tuʻuina atu i ai le fesoasoani a moli susulu i le tau malulu, pe a le lava le susulu o le la.
  2. O vaovao i le amataga o le tuputupu ae e laʻitiiti tele, o lea e mafai ai ona vave faʻamago. O fualaau e tatau ona mataituina i aso uma ma faʻafeinu i le taimi.
  3. E le tatau ona faʻatagaina Peel e alu i luga o le eleele, pe a faʻamaonia ia laau laiti.
  4. Afai e faʻalautele le laʻau, e mafai ona faʻafefeteina faʻatasi ma se faʻafefiloi palapala.
  5. O le tuputupu aʻe i totonu o ipu, mea totō poʻo isi pusa, o petunias e tatau ona fafagaina e sili atu nai lo na mea ua totōina ile laufanua.
  6. Ina ia toe faia le vaitau o le fuga, e manaʻomia ona teuteuina vao vao.
  7. Aua le tuua fugalaau i le timu timu. O lenei mea e mafai ona faʻalavelave i le totoina vave.

O le iloaina o tulafono uma ma mulimuli lava i le mulimuli i fautuaga a le au fai togalaau, o le a le faigata tele le maua mai o laau maualuga. A maeʻa ona e totoina se petunia i luga o lau 'upega tafaʻilagi poʻo le faletusi, o le ae alofa i lenei fugalaau e faʻavavau ma o le a tupu i tausaga taʻitasi, faʻafiafiaina le fuga seia oʻo i le malulu.