Fugalaau

Compositions of succulents and cacti or mini-gardens i lou fale

Faʻamatalaga o teuteuga i totonu - tele. O se tasi o mea e le masani ai ma maua ai le taʻutaʻua, o le tuufaatasiga lea o le tele o laau. O le mea e sili ona fiafia i ai i lenei ituaiga o "fatufatuga" e tumau pea i le cacti ma isi mea suamalie, ona o nisi o ona uiga lelei.

  • Muamua, faigofie le tausiga. Latou te le manaʻomia le toe gaosia tumau, fafagaina ma gauai, o le mea lea, fatuina o se mea manaia, o mea uma e totoe mo le tusitala e fai, e fiafia i le matagofie ma le mauaina o iloiloga a tagata.
  • Lona lua, faʻagesegese le alualu i luma, lea e mafai ai e oe ona teu le taunuuga o galuega galue mo se taimi umi.

O fea laau toto e fetaui lelei mo fatuga fatuga?

O le suʻelaʻau o se faʻalapotopotoga tele o laau e aofia ai ituaiga meaola eseese ma aiga. E tofu uma lava le mea e tasi e tutusa ai - e faʻaputuina ai le susu i la latou laulaʻau poʻo ni ogalaau i le ituaiga o sua. Mo mea e masani ona faʻaaoga:

  • Cacti, o loʻo i ai le tele o faʻasologa, ae le o mea uma e talafeagai mo le fatuina o se togalaau laiti;
  • mūmū;
  • tusi lesona - masani ona faʻafefiloi ituaiga o nei fugalaau i totonu o le ipu e tasi, aloese mai le faʻaogaina o isi cacti ma suāsusu, talu ai e ese le ese o le tausiga o ia mea.
Pots ma faʻapipiʻi sauniuni mo le totoina

Afai tatou te talanoa e uiga i le sili ona lauiloa i lenei ituaiga o togalaau e sili atu ona patino, e mafai ona tatou iloatino:

  • Puipuiga;
  • maʻa;
  • aeoniums;
  • talavou.

O lenei filifiliga e tauamiotonuina e ala i le lalelei ma le faigofie o le tausiga.

Faʻafefea ona faia se tuufaatasiga i ou lava lima?

Filifilia o le ipu saʻo

Pe a filifilia ni ipu mo le fausiaina o se teuteuga i totonu, e tatau ona e pipii i ni mea. O le manaʻoga mo le fagu, o le nofoaga o le tutupu aʻe o nei fugalaau, o le tuʻuina atu lea o pupuni i lona pito i lalo. O lenei mea o le a sili atu le susu o le susu pe a uma ona fafaga. O isi filifiliga filifilia uma e faʻalagolago i mafaufauga o le tagata e teu. O mea mo le paleti e mafai ona avea ma se mea - palasitisi, tioata, maʻa ma isi. Pe a filifilia lona lanu, e tuʻuina atu i le le mautonu ma le natura o ata, ina ia aua nei faʻalavelaveina le mafaufau mai le mea lava lea e tasi.

Eseesega eseese i totonu o ipu mo fatuga

O le tulaga ese o le au fai togafitiga, o lo latou aʻa e laiti i le tele. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaoga ipu maualalo ma palu mo le totoina, lea e foliga tino lelei i le mea teuteu. O le maualuga o le paleti e tatau ona tusa ma le 1/3 o le maualuga o le tino atoa o le togalaau.

Sauniuniga mo meaʻai mo cactus

I le siosiomaga faalenatura, o le suavai e tupu i le oneone, o nisi taimi ma se vailaʻau o kalave, ma i totonu foi o papa.

O le mea lea, o le mea e manaʻomia mo palapala i le fale e vaʻaia, vaʻalele ma vaʻaia lelei, o le i ai o se alavai faʻavaivai i le pito i lalo e faʻatagaina.

O vaega autū o laupepa, lapisi poʻo eleele lanu meamata, lea e tatau ona faaopoopo i ai le oneone, iliili ma le malala. E tatau ona manatua i le mafaufau e mafai e sui o aiga eseese ona manaʻomia ni faʻaopoopoga faaopoopo.

Sauniuniga o le pito i luma

O le pito i luma e le tatau ona faʻamalamalamaina le talaaga, o cacti o loʻo maualalo le tuputupu ae ma o loʻo i ai i lalo le meaʻai. I le tuaoi o le ulo e mafai ona e totoina ituaiga o meaola o le a lelei ona tautau ile pito.

Faʻaleleia mo le tuʻufaʻatasia ma le soʻo

Faʻamatalaga faʻamuamua

O le tele o taimi, latou te faʻaaogaina se metotia e fesoasoani e fatufatu ai se lagona o se vaaiga mamao i totonu o se avanoa faatapulaa. Ina ia faia lenei mea, o mea faitino e sili atu nai lo le malologa poʻo le vave faʻatupulaia o loʻo tuʻuina i tua. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le papa laau poʻo le slipway. E le gata i lea, o nisi o mea teuteu e masani lava ona tuʻuina iina, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o se taʻavale po o se paranesi, o loʻo tuʻuina i ai ni toso poʻo ni faʻatagata, latou te faia se faʻatalanoaga faʻanoanoa po o se fasi maʻa.

Totoina laau

O le totoina o suauu ma ou lava lima e le faigata. Ua sasaaina le alavai i totonu o le ipu ua filifilia i le pito i lalo, lea e ufiufi i sina vaega o malala. I le maea ai o le palapala sauniuni ua moe.

O le pito i luga o loʻo faʻalauina i le vai. E totō se laau i se nofoaga filifilia, pe'ā uma ona vaelua muamua aʻa. Latou te galulue foi ma isi elemene uma o le tuufaatasiga. O loʻo faʻamalifiina ma faʻafefeteina luga le laumei, paʻu po o 'ulu.

Mataupu faavae autu mo le fatuina o se tuufaatasiga

Ina ia mafai e le tuufaatasiga ona fausia se ata taua, e tatau ona mulimuli i nisi tulafono.

Laʻau teuteu

O le a fesoasoani le eletise e le gata ina faʻamaopoopoina le teuteuga o le "laufanua" faʻatasi ai ma faʻamatalaga muamua, ae o loʻo faʻatinoina foi se gaioiga sili ona aoga.

Ona o le mea moni o le tele o pallets ma ipu mo latou e faʻaaogaina se laʻititi ma tuu i latou i le susulu o le la, e mafai ona sosolo aʻa. O se faʻaopoopoga faaopoopo i lenei tulaga o le a puipuia ai laau mai le faʻalautele ma le palino.

O maa teuteu na faʻaaoga i le fatuina o fatuga

Kamupani Faʻatusatusa Cacti ma Succulents

Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i sui oe tutusa tutusa ma le tausiga o latou. O lenei mea o le a matua faafaigofieina ai le galuega o le faasaoina o le togalaau laiti na faia. O le pito sili ona tumau o le echinopsis, mammillaria. E mafai ona nonofo faʻatasi ma toetoe lava o ituaiga uma ma ola i le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Pusa saʻo

Mo se tamai-togalaau ma soʻo suavai, e mafai ona e faʻaaogaina lau vavao vao i lona gafatia atoatoa. O le mea moni, o nisi taimi e le mafaamatalaina mea faitino e faʻaaogaina e avea o se paleti. O tamai laau e sili atu ona matagofie i aquariums o le foliga sili ona mataʻutia, i ipu mafolafola laiti, ma e oʻo lava i lauulu.

I le taimi nei, o nei laau totō ua faʻaaogaina e le au faifaatoaga ma le aufaʻailoga o fanua mo togalaau faʻasaina.

Faʻamatalaga

Ina ia mautinoa o le tuufaatasiga e le foliga maualuga, o le faamamafa ua na o le tasi le mea faitino poo le vaaiga atoa. O isi mea uma e le tatau ona sili atu ona mataʻutia, ae na o le faʻaleleia ma le paolo.

O le tuufaatasiga na mafua ai le tele o le omemeria
Fuga i totonu o se ipu faʻalava
Faʻaaoga le cacti ma le tupe
O le tuufaatasiga e aofia ai le cacti
Le tele o meaola lanumeamata i totonu o se ipu matagofie
Tusi Pasi Potted
Cactus faʻatasi ma maa
O le tele o suʻauʻau i totonu o se fagu
Tuʻu faʻasesega o le tele o suauu

E faapefea ona tausi laau?

Talu ai ona o nei fugalaau e tutupu i le natura i le vevela ma le vevela vevela i luga o papa ma laufanua vavalalata, latou te manaomia le tausiga lelei e tutusa ma tulaga masani. O se tasi oo latou manaoga autu o le tele o le susulu o le la. Ae faʻalagolago i le aiga, ua i ai i laʻau uiga eseese e faʻasaʻo ai le la. O nisi oi latou, mo se faʻataʻitaʻiga, cactus poʻo agave, e sili ia i totonu o le la vevela. Ma mo isi, ave saʻo e ono mafua ai mumu.

O le tausia oi latou i le taumalulu ma le taumafanafana e matua ese lava.

I le taumalulu, latou te pauu atu i totonu o se nofoaga faalilolilo ma e le manaomia ai le masani ona inu. Latou te manaʻomia le susulu o le la, ma ona e itiiti ifo i lo tatou atunuu i le taumalulu, e tatau ona e tuua le fagu i le faamalama lava ia. O le vevela e sili ona tausia lelei i totonu o le 10-16 tikeri ma faʻafeinuina le silia ma le 1 le taimi i le 10 aso, poʻo le itiiti foi.

I le tautotogo, o le suavai e sili atu ona masani, fugalaau e sili atu le lagona i totonu o le ea fou pe leai foi ile faapaologa. Afai e faia le tuufaatasiga ma foliga lelei i luga o le laulau gafa, ona mafai lea ona e tuua iina mo se vaitaimi e le sili atu ma le masina. Ona tatau lea ona e toe faafoi laau i le windowsill i le susulu o le la.

Ina ia fafaga meaʻai, e faʻaaogaina fugalaʻau e aofia ai le phosphorus, potassium poʻo faʻalavelave: superphosphates, ammophos, ma isi.

Faaiuga

Afai e te manaʻo e fatu se mea e le masani ai ma le matagofie o mea teuteu ma le fesoasoani o le ola o laau toto, e tatau ona e matua gauai atu i laau e fesootaʻi ma otaota ma cacti. Ona o le eseesega o filifiliga mo lo latou faʻaaogaina i le faʻasaina ma le faʻaogaina o fanua, o le a latou fesoasoani e foafoa se "tulimanu" e le mafaagaloina.