Faatoaga

Le faʻaaogaina o fualaau oona Lozeval i togafitiga o manu

Lozewal o se vailaau lautele mo le togafitiga ma le puipuiga o faʻamaʻi pipisi i manu, manu felelei, faʻapea foʻi ma pi. O le faʻaaogaina o le vailaʻau Lozeval e faʻaaoga ai totonu ma fafo. O le vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina i se foliga o se aerosol. O vailaʻau faʻaaogaina foi e faʻaaogaina i vailaau faʻatoʻaga i luma o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Faamatalaga o oloa

O le vailaʻau o loʻo maua i le tulaga o se fagu ma totonu o se fagu. Lose mafanafana o loʻo faʻapipiʻi i totonu o fagu fagu 100ml ma fagu mai le 1 i le 10 lita. O le suauu e masani lava o le samasama po o le moli. O le vailaʻau o loʻo i ai se manogi faapitoa.

O le faavae o le fualaau faasaina e aofia ai vaega e pei o le polyethylene glycol-9, ammonium dichloride, polyethylene oxide, morpholonium 3-methyl-1,2,4-triazolin-5-thioacetate ma le vai. O le vailaʻau o loʻo i ai pea le malosi ma galue i le vevela mai -10 ° i le 50 ° C. O le vailaʻau ua liua i se masini viscous pe a oʻo i lalo ifo o le 10 ° C. le vevela o le falemaʻi. I lenei tulaga, e le mafai e le vailaʻau ona faʻamaloloina ona uiga faʻamalolo ma, pe a vevela, ua liua fomu.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau Lozeval

Ua fautuaina e tagata faapitoa vailaau i togafitiga o vailaau faafomai i le i ai o ia ituaiga o maʻi:

  1. Conjunctivitis. I le taimi o le togafitiga, o le vailaʻau e totoina i le mata o le meaola. E 30% le fofo o vailaau faasaina ma vaifofo e faaaoga, o le togafitiga e le sili atu i le 5 aso.
  2. Maʻi faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le popo, Lozewal e lelei mo moa. O vailaau fesoasoani e fesoasoani i le faʻatautaia o vailaʻau, herpes ma microviruses.
  3. Bronchopneumonia. E fesoasoani le togafitiga o le aerosol e faaleleia ai le tulaga o le manu. I tulaga maualuga, o loʻo folasia se fofo.
  4. Paʻu o le paʻu. Lozeval e aoga mo mumu, stomatitis, eczema, skin dermatitis, ma fesoasoani foi e faatelevave le faamaloloina o manua ma le tulei. Togafitiga e aʻafia ai le faʻaogaina o se vailaau i se vaega o faʻafitauli.
  5. Faamai pipisi. O le vailaʻau ua faatonuina mo chlamydia, pasteurellosis, mycoplasmosis, laryngotracheitis.
  6. O faʻamaʻi o Newcastle ma Marek. E mafai e le fomai manu ona faatonuina le faʻaaogaina o se auala aerosol poʻo le faʻafoega o se vaifofo ma le vailaʻau.
  7. Aspergillosis ma le au palota. O le fualaau faasaina e aoga mo le togafitia o manulele. O loʻo faʻamatalaina o se aerosol.

Faʻaaogā le sola lelei i le togafitiga o faʻamaʻi o faʻalapotopotoga eseese i le amataga ma i le taimi umi o faʻamaʻi. I tulaga taʻitasi, o le metotia, o le faʻatulagaina o fua o le a eseese.

Mo pi

O le sili ona aoga o le a mafaufauina o le faʻaaogaina o le solo e tusa ai ma faatonuga mo pi, pe afai e te faamasani muamua pe o le a le mea e talafeagai ai le fualaau faasaina.

Le faʻamaʻiFaʻapitoa
Colibacteriosis ma paratyphoidO nei faʻamaʻi pipisi e iloa i foliga o le manava i le tautotogo.
Fomaʻi fouO aʻafiaga e afaina ai le tamaititi
FaʻaipoipoO se maʻi o le natura viral lea e mafua ai le oti o le iniseti larvae
Maʻi pipiliI lalo o tulaga leaga o le tausiaina o pi, e mate le sulu. O nei faʻamaʻi viral e faʻaosoina ai le paʻu o apaʻau poʻo o latou laʻau faʻavae

I le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ua faʻaaogaina e Lozeval le faʻaleleia o le tulaga o le sulu. O le vailaʻau e faʻafefeina i le vai inu i le fua o le 1:50. 15 ml i le selau o loʻo faʻaaogaina, o puipui i totonu o le siva e sosoloina i se vaifofo. Loleywal ua faigofie lava ona tuʻuina atu i pi i le ituaiga o sipuni suka - 5 ml o fofo i le 1 lita o le siva. Faafetai i le mea faigaluega, e mafai ona faateleina le gaioiga o pi i le 15%.

Mo pusi ma maile

A aʻafia se manu mai le "cat's distemper" (panleukopenia), o le a fesoasoani le vailaʻau e faʻafetaui vave ai le siama. Lozewal mo pusi i lenei tulaga e taua tele, aua e mafai ai ona e faʻamalosia lelei le fiva ma le soona inu lautele o le tino. O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻataʻitaʻiina i totonu ma meaʻai poʻo ua sasaa i totonu o le vai. Togafitiga e tumau mo le 5 aso, ona, pe a tatau ai, e faʻaluaina. I faʻamaʻi viral, pusi ma maile ua faʻamatalaina se vaifofo i se fua o le 1-2 ml i le 1 kilokalama o le mamafa. E taua le ave fualaau faasaina 1-2 r i le aso.

I le suesueina o faatonuga mo le faʻaaogaina o Lozeval mo taifau, o le a sili atu ona faigofie le malamalama pe o fea mataupu e aoga ai vailaʻau. Faʻaaogā le fofo i le i ai o le enteritis, pe a oʻo ina faʻagasolo i totonu o le pulupulu le gaioiga. O le togafitiga e tutusa lelei ma le panleukopenia i pusi.

Mo faʻamaʻi o le tino, e faʻaaogaina le fofo i fafo. Ua faʻaitiitia le lozeval i le kulukose (5%) i se fua o le 1: 1. I lenei tulaga, o le sosolo o le sulu e lubricili pe tanumia.

Faafetai i le fualaau faasaina, o le a mafai ona feagai ma le otitis i kuri ma pusi. I le faagasologa o togafitiga, o le lozewal ua tanumia i taliga o le fagafao e 2-3 pata. E mafai foʻi ona faʻamalosia le vailaau i le ava i se fua o le 1: 1.

O le Lozewal e faʻaaogaina i fafo mo le tuʻuina o pusi ma taifau. E fautuaina e faʻagasolo le 2-3 itula i le aso ile faafitauli. E taua le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina seia faʻamalolo le manua.

Togafitiga

E faʻaaogaina se vailaʻau e togafitia ai faʻamaʻi paʻu, faʻapea foʻi ma siama viral. I le faamasaniina o oe lava i faatonuga mo le faʻaaogaina o le valevale mo lapiti, o le a sili atu ona faigofie le tuʻuina atu o le manu i le fesoasoani muamua. E taua le tuʻuina atu o fualaau faasaina i se fagafaʻa ma meaai pe faʻafefe i le vai. Afai e te suʻaina le oloa i totonu o le faʻafitauli, o le a sili atu le saoasaoa e vave ai le toe maua o le lapiti ma maʻi paʻu.

Ua faatonuina e le veterinarians Lozewal i le manu faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻapitoa:

  • mu, eczema ma dermatitis;
  • pasteurellosis;
  • mastitis
  • salmonellosis;
  • colibacteriosis;
  • i le i ai o le faʻaogaina o gaioiga o le vaega o le manava;
  • ao faagasolo le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga

I le taimi o togafitiga o lapiti, o le fualaau faasaina ua faatonuina i se tulaga o le 2 ml i le 1 kilokalama o le mamafa. Aʻo leʻi faʻaleleia Lozeval mo lapiti i le vai, e taua le saunia o se meainu inu. E tusa lava pe le manao se manu maʻi e 'ai meaai, ona tatau ai lea ona inu vai i vailaʻau.

Mo manulele

O le lozeval e faʻaaoga lelei i le taimi o togafitiga o malulu, afaina ma faʻamaʻi pipisi i manu felelei. O le oloa e lelei mo moa, turkeys, pato, pigeons ma geese. Faatonuga mo le faʻaaogaina Lozeval mo lupe e leai se eseesega mai le togafitiga e masani ai mo isi manulele. O le vailaʻau e tuʻuina atu i se fua o le 1-2 ml i le 10 kilokalama o le mamafa o manu. O le tasi o manu feololo e ave le 5-6 gogo. E faigofie le mea faigaluega e faʻaopopo i le vai poʻo le fafaga.

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo i le taimi o le maualuga o faʻamaʻi pipisi ma viral. Afai e te togafitia le potu o loʻo i ai le manulele i se fofo, ona mafai lea ona e aloese mai faʻamaʻi pipisi. Ina ia faia lenei mea, ave le vailaʻau i se fua o le 1.5-2 ml i le 1000 ml o le vai. O le umi o le gasologa o nofoaga ma fale e tatau ona faia mai i le 30 i le 50 minute e maua mai ai le maualuga.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lozeval e talafeagai e fai ma togafiti togafitiga mo le staphylococcus, respiratory mycoplasmosis, siama o le puluvaʻi, salmonellosis, ma le candidiasis. I le faagasologa o le togafitia o le paratyphoid, ona o le paʻu o vae ma apaau o le manulele, e aoga foi vailaʻau. Mo faamoemoega puipuia, ua fautuaina e faaopoopo atu le tali i manufelelei i le fafaga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a mafai ona aloese mai faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o carnivorous ma parvovirus enteritis.